1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • February 9, 2021 at 3:35 PM

Da, slazem se da su 4Q prosle i pocetak ove godine obiljezile niske cijene vozarina.

Samo bih rekla da se zato dionica trzi na blize 40 kuna, a ne na 50-55 gdje se ustabilila ljetos. Tako da je to po meni uracunato vec u ovu cijenu.

Ako izlaze fonodovi, oni izlaze sa velikim gubitkom. Oni su kupovali prije par godina po 70 kuna.

• Marielena
    • February 9, 2021 at 2:26 PM
    Quote from Moller
    Quote from zlocesti

Evo vam jedan stari graf. Ima možda kojih par tjedana. 19.01., da budemo precizni

Čovjeka više strah išta aktualnog objaviti, kažu da druka :S

meni s ovim svim strelicama djeluje kao PROM

Ne zna covjek koju strelicu bi si radije odabrao😂

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • February 9, 2021 at 12:10 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Marielena

Kolega Tin ako se sjecate, slican scenarij smo gledali prije godinu dana.

Možda je šortao dionicu, pa želi kupiti jeftinije.

migra zna kako se to radi, ono javni bilježnik i to.

Nisam nikada vjerovala u taj scenarij niti na Atpl.

• Marielena
    • February 9, 2021 at 12:04 PM
    Quote from tin

Nevjerojatna količina destruktivnosti na ovoj dionici od strane prodavača...skriveni na 42,60...2000 kom...čini se da je broj 8 iz top 10 odlučio potpuno izači.

Kolega Tin ako se sjecate, slican scenarij smo gledali prije godinu dana.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • February 9, 2021 at 11:12 AM
    Quote from deny_09

Prosipa tankere da uđe u ingru... :)

Ako je to istina, to ne radi mirovinski fond.

Ali ne znam da bi netko tako nepametan, imao toliko komada.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Marielena
    • February 9, 2021 at 9:15 AM

Ja ne razumijem da firma te velicine tako nuzno treba 2 milijuna kuna da se ovako sramoti.

• DRY BULK

• Marielena
    • February 8, 2021 at 10:42 PM
    Quote from migra
    Quote from jasko

Dobro su i danas potegnuli.... https://www.finviz.com/screener.ashx?…pping&o=-change

svi će doći na red,nema takvog lanca kojeg prije ili kasnije ne pojede hrđa.

na našem marketu je opći sentiment nesklon investiranju,i to će proći a

zaostaci će biti nadoknađeni.

oni koji će se više siliti će podnjeti veće oportunitetne račune na svojim leđima.

nije tu pitanje dali će,već samo koliko će.

ide tsunami novog odnosa demand/suplly i nema broda koji neće biti podignut.

Display More

Ako je tako, onda razmisljam o JDPL😂

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • February 8, 2021 at 3:19 PM
    Quote from Zvonar

Koga to briga sta novinari pisu.strpite se.

Mene nije niti briga za novinare ali ocito da na nekoga utjecu.

A strpljiva ja jesam, ovo ce biti ozbiljna firma za 2 godine.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • February 8, 2021 at 3:12 PM

Bez ikakvog razloga dionica je pala zbog jednog loseg novinarskog teksta.

Koju relevantnost imaju ti novinarski tekstovi?

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • February 8, 2021 at 2:57 PM
    Quote from dionicar
    Quote from kvart99

+INGR (2000kom - 10,00kn)

-INGRA (2000kom - 10,40kn).

....(kids, dont try this at home).... =O

ne mogu shvatit ljude kojima se ovo za ta 4 %... pa ja da to zeli mogu skoro svaki dan.. al jendostavno mi se ne da i ne da. rađe parkiram u HT pa imam divku ...

To je 500 kuna svaki dan. Ljudi rade i za manje.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • February 8, 2021 at 2:15 PM

Da, treba cekati dno sada na Ptkm.

• Marielena
    • February 8, 2021 at 2:07 PM
    Quote from buMBum

Brzi vlak INGRA za Sisak, Glinu i Petrinju!

Ovo je bilo prozirno...

Zahvaljujem sretnom kupcu!

Vidimo se ponovo na nekoj drugoj stanici!

Neka vlakica. Da nema njih, ne bi bilo niti prometa na ZSE.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • February 8, 2021 at 9:57 AM

Da su uputili javni poziv za financiranjem su sluzbeno objavili prosli tjedan.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Marielena
    • February 8, 2021 at 9:45 AM

Ja sam prosli tjedan banirana jer sam odgovorila na ovo sto pise Barikb, a pisao je to i prosli tjedan.

Ne umanjujem cinjenicu da je netko umro ili se teze razbolio od korone. Niti prva niti zadnja bolest koja ima svoje zrtve.

Ali pricati da su Europljani danas invalidi pa vise nece ici u hotele nema veze sa zdravim razumom.

Treba pogledati statistike. Prosjecni umrli od korone ima u EU 80 godina, i u vecini slucajeva je korisnik doma umirovljenika.

Oni nisu niti isli u hotele. Gledam oko sebe. Zdravih i radnosposobnih ljudi jos hvala Bogu ima.

Uopce ne negiram da je hotelska, kao i cijela hospitality industrija, dozivjela tezak udarac. Niti ja sada ne kupujem turiste, ali ne volim citati niti nepotrebna zastrasivanja.

I to po principu, nemam vise dionicu, pa sada ide katastrofa.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marielena
    • February 7, 2021 at 8:00 PM
    Quote from Flight

Bas mene briga sto ti misliš da ja očekujem.

Al bit će zanimljivo vidjeti da li će nastaviti iskrcavati i kako će se to odraziti na cijenu. Pa ima dosta ovdje invesitora koji tvrde da firma puno vise vrijedi i da je fundamentalno podcijenena pa vjerujem da će takvi iskorisiti priliku i “ojačati” vlastite pozicije.

Tko zna. Moze biti svasta. Mozda ima losu inside info pa prodaje. Mozda kupuje kucu😛

U svakom slucaju, onima koji vjeruju u firmu ovakve stvari su poklon i prilika za dokup.

Na ovoj cijeni od 14 kuna nisam sigurna da je dionica fundamentalno podcijenjena, na 7 kuna sam bila sigurna da jest.

• Potvrda identiteta kao uvjet aktivacije računa?

• Marielena
    • February 7, 2021 at 5:34 PM

Nije mi nikakav problem reci pravo ime i prezime, ali nikakav dokument gdje se vide povjerljivi podaci sigurno ne bih slala na forum.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • February 7, 2021 at 11:33 AM

Ja nisam strucnjak za TA, i iskreno ne vjerujem puno u TA, ali volim procitati tudja misljenja i analize.

To je princip nisam ginekolog, ali mogu pogledati😅

Sto se tice kolega Mittka pratim mu TA i sa visokim postotkom su mu analize tocne. Da li on samo ima srece ili ima nesto u TA? Ne znam🙃

Uglavnom, mislim da je kolega Mittko dobronamjeran i pozitivan lik na nasem forumu :)

Samo neka pise, crta...

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • February 7, 2021 at 10:59 AM

Moj je dojam da svaki tehnicar na grafu vidi nesto drugo. Graf je graf, a analiza ima vise. I niti jedna ne mora biti tocna. Evo na tehnickoj na Poslovnom ima drugacije tumacenje Tpng.

Sto se tice fundamenata, 2020 ce im biti jedna od najboljih godina, 4Q 2020 negativan. Mislim da to vec svi znamo.

Nekome je casa poluprazna, drugome polupuna.

Sto se tice sestrinskih firmi vani. Vani su proteklih tjedana tankeri rasli, pa i prosli tjedan. Na Tpng prodaja kao da idemo u stecaj pa i ta usporedba sa vani nije najsretnija.

Nafta je prosli tjedan bila na najvisim razinama od pandemije, ocekuje se vrh iduci tjedan. Prije svega zbog jake zime u Kini i politickih (ne)prilika u svijetu. Opcenito se ne ocekuje preveliki demand za naftom u prvoj polovini 2021 zbog pandemije. Pravi oporavak tek 2022.

Treba i reci da dionice kao Tpng, Vlen i Viro imaju tako malu likvidnost da je bilo kakva TA analiza nezahvalna.

I ja bih da dionice koje imam budu raketa, a koje nemam prvo pad, pa gore😅

P.S. Imam Tpng i ne prodajem.

• Marielena
    • February 6, 2021 at 1:47 PM
    Quote from zlocesti

Jutros razmišljam kako prilično dugo mogu izdržati bol zbog propuštene zarade.

Kažu da svi otprilike jednako podnosimo bol, pa zbog toga imamo vrhove i dna.

Uglavnom,.. kada više ne budem mogla gledati kako burza raste, a ja u cashu, slom vam je vrlo blizu

To mi se BTW desilo u ožujku.

Kupila sam 500 komada dionica HT, tržište se urušilo četiri dana poslije.

Pa pažljivo čitajte topic - Što smo danas tržili.............. kada prijavim kupnju, spašavajte se :S

Display More

Pa vjerojatno je to ono sto ste i pricali. Da svi ulazemo u slicnom trenutku. To je vrh. Nakon toga ide pad🙃

A za ZSE mogu samo reci da je vecina odavno zakljucila da tu ne ulaze🙃

Znaci po tim kriterijima sada je vrijeme za in😂

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Marielena
    • February 6, 2021 at 1:44 PM
    Quote from plavac

Burza zna da dolazi 1900 milijardi poticaja, ona več neko vrijeme raste na račun toga. Navodno kroz dva tjedna bi to moglo biti izglasano, u međuvremenu S&P ide na 4000 bodova, i kada se ti poticaji izglasaju mogli bi imati sell the news. Veljača obično završi niže nego je počela, jer je mjesec sa slabijom likvidnošću, moj bloger gledajuči likvidnost kaže da je vrh iduči tjedan, biotech ima sezonski vrh 11.03.

Nafta je sada več jako visoko, kažu da ide na 60$, znači inflacija se nazire. Dolar bi mogao ojačati što nije dobro za burzu.

Ljudi su puni para koji ne mogu trošiti i novac je izmeđuostalog i na burzi. Kroz mjesec-dva ide ljepše vrijeme, cijepljenje izgleda ipak djeluje i iči će popuštanje mjera. Ljudi će si dati oduška i početi trošiti da nadoknade propušteno, vjerojatno i povlačiti zaradu sa burze. Inflacija bi mogla naglo skočiti.

Očekivanja inflacije su na novim vrhovima, US 10y iduči tjedan ide na 1,25 i bloger očekuje da to bude vrh za sada.

Znači imamo neka sezonska događanja koja se mogu poklopiti sa izglasavamjem poticaja koje burza več uračunava u cijenu dionica, i naravno povjesne ekstreme na burzi koji su več na razini anomalija sa slučajem WSB.

Ništa od ovoga ne mora biti i pitanje kada ali za mene je dovoljno informacija da sam na velikom oprezu. Ja sam na burzi dosta dugo, moj bloger je već 50 godina i još čeka do povuče sve long pozicije, on očekuje to iduči tjedan.

Moj okvir za idučih 20 godina je ostvariti godišnje 10-12 tisuča eura, ove je več 5 ostvareno i zato se ne žurim, iz iskustva znam da godišnje bude par korekcija koje mogu ako ih čekam generirati te novce.

Ja gledam dugoročno i želim ostati što duže u igri a ne da izletim u prvom zavoju i imam jasan cilj.

Display More

Mozete reci ime tog blogera? Moze i na pp.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt