Još uvijek stignete, a vidim da vam volje ne nedostaje
![]()
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Cim zaradim lovu na burzi
Još uvijek stignete, a vidim da vam volje ne nedostaje
![]()
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Cim zaradim lovu na burzi
Da je neki problem s firmom ili dionicom ili perspektivom ne bi IB isplatio margin i vratio dionice na svoje ime nego bi pobjegao glavom bez obzira.
Tako da je to nekakav indikator sto i kako dalje. Sigurniji nego rasprodaja dva institucionalna lajbeka koji su poznati po stravicnom lozenju para svojih imatelja udjela.
Sto vise razmisljam to mi se vise cini da tu nema nikakvih teorija zavjere. Dva fonda, koja su ovdje pogubila lovu, ovo prodaju dok vozarine rastu i ima kupaca i tako su privremeno zakocili rast cijene.
Vjerojatno nisu sigurni hoce li se rast vozarina nastaviti ili ne pa izlaze dok mogu.
Moguce da rade veliku pogresku.
BDI 2215, +5,2%
highest level since Sept 2019
Eh, tada je nasa kraljica bila na 400 kuna
Otvaranje tankera vanka, 5 postotni rast. Dosadilo mi je vise govoriti da mi trazimo razlog da nesto padne i cudimo se rastu, a svi vanka traze razlog da se nesto digne i cude se kad pada. Ocigledan je smjer tankera kroz sljedecih 5 godina, mi mozda to shvatimo nakon trece godine.
To ti je zato jer kod nas imaš nekakav sadomazo odnos investitora prema svom novcu...pa tako firme sa dobrom bilancom se podcijenjuje( te se izvlače nekakve malverzacije prije 10-15-20godina), a firme sa ajme bilancom se uzdiže u nebesa, jer su dobro poslovale nekada davno u prošlom stoljeću i to im je povod za precijenjivanje.
Ekipa zapela u prostoru i vremenu., pa tako donosi i investicijske odluke koje su zapele u vremenu i prostoru. Hrvatski investitori su glavni krivac što je ZSE propala, prvo su uništili sebe(financijski) pa potom i ZSE. Drugi krivac su mirovinski fondovi koji su tokom godina svu likvidnost dionica posaugali, jer ne znaju di bi sa novcem.
Iskreno puna mi je kapa ojađenih i frustriranih ljudi koji samo šire crnilo...
Nikako se ne bih slozila da su za propast ZSE krivi mali investitori. Ovakvo stanje je nastalo nakon Agrokora. Odgovornost sigurno nije na malim dionicarima.
Pa raspitajte se kako su prosli dionicari u Tpnl. Vlasnik Tpng je isti. Pa se vi cudite nelikvidnosti.
Naravno da ima dobrih podcijenjenih dionica na ZSE. Samo imaju dnevni promet par tisuća kuna. Tu trejdati nemate sto. Glavni uzrok propasti je nelikvidnost. Kakva burza to ima 3 milijuna kuna dnevnog prometa.
Tpng je dobra firma, ali trenutno nisu idealni uvjeti za tankere.
Kupovati Tpng na cijenama od 40-42 kune je za mene dobra prilika i svatko tko moze kupiti pa cuvati 2 godine dionice ce po meni dobro zaraditi.
Kolega Moller ( bez uvrede za ikoga)ja bi rekao da puno investitora nisu za ovaj posao, ako nemaš nekakav višegodišnji prosjek u plus i to dvoznamenkastom plusu, onda nešto konstantno krivo radiš, jebiga...jednostavno ne mogu razumijeti da aktivni trejder (koji kombinira sve vrste trejdanja), da onaj tko je na dnevnoj bazi za ekranom da je na gubitku, to ne kužim nikako.
Ne bih ja nikoga omalovazavala. Najveci trejderi u povijesti u USA su ucili i na svojim greskama i prvo gubili.
Gubitnici su najvise oni koji su se nakon prvog gubitka maknuli sa burze.
Biti "investitor" na ZSE je izvor frustracija jedino. I to ne za mene koja sam tu tek 1 godinu. Kako je tek onima koji su kupovali gradjevinare po 4 znamenke, sudjelovali u "dokapitalizacijama" istih itd. Oportunitetni trosak drzanja novaca ovdje je ogroman. Cekas 2 mjeseca da pokupis 10 posto, a ako sam negdje bila "dugorocni" tim veci minus.
Jedino kakve sam ja srece da pokupim prnje i odem van trgovati, konacno bi se i ZSE pokrenula😂
bdi up 5.2% 2215
pnmx up 9.2%
Vozarine brutalne. Sto veci rast vozarina, dionica malo dolje.
Ja. Recimo... Pomalo.
Marielena spominje akumulaciju. Kakva akumulacija. Ovo je čisto silovanje dionice pošto-poto prodajom.
Ovaj koji sam sebi prodaje
A usput pokupi i od nekog strasljivca.
To moze raditi jer nema pravog kupca da ga pomete.
Nadam se da sam sada bila jasna
Prodaja na Atlantskoj vec duze vrijeme ne izgleda kao prodaja.
Meni to vise izgleda kao akumulacija.
Problem je naravno da nema kupaca.
majke ti mile, pa s ovim vozarinama će i Jadnoplov i Muljanik plovidba razvaliti.
ne znam koga vraga se svi krcate sa ATPL kad vas prodavači tamo očigledno maltretiraju 🤷
Jdpl i Ulpl su nelikvidne dionice. Tu se mozda moze po bidu sakupiti za par tisuca kuna u dobre dane.
Bas gledam ovog naseg prodavaca na asku jutros. Tko zna hoce li uspjeti akumulirati sto je naumio🤔
Nije direktno vezano na vozarine ali svjedoci o situaciji s cijenama nekretnina u Dubrovniku.
Moje je mišljenje da su cijene nekretnina u Hrvatskoj u balonu odavno. Nase nekretnine su dosegle cijene kao u zemljama gdje je prosječna plaća puno veća. Dugoročno to nije realno. I eto ovaj čovjek misli da je 2200 eura/kvadratu jako jeftino.
Što se tiče Atpl, samo neka vozarine rastu i neka se core business ustabili.a
Ja sam fulala jer nisam slusala Aliasa kada je Atpl bila 400 pa 380 kuna...
Sada bome nemam na 180 sto prodavati.
Da mogla sam prodati Atpl na 400 pa kupiti nmm pa se sada vratiti u Atpl, ali to je prošlost sada.
Kolega Mitkko da li ste gledali Opte? Hvala.
Display MoreSamo da to i ovaj naš prodavač pročita😂
Nezna on čitat slova a od brojeva zna samo :
182, 50
183, 00
184, 00
185,00
185,50
186,00
187,00 i to je to......njemu dosta.......
Dobro je njemu i 178.50. Kada ne trazi vise, ne treba mu niti dati
Eh, da mi forumasi osnujemo kakav fond tu i isplatimo ga po 175 kuna recimo😅
Naravno da dionica moze rasti na temelju ocekivanja buducih zarada. Samo i tu bih ocekivala neki ugovor itd.
Ok, narasla je do booka, ali book je posljedica otpisa dugovanja, a ne redovnog poslovanja te je jednokratan dogadjaj.
Cijenu je podigla i kupovina uprava, a hoce li oni i dalje kupovati na ovoj cijeni tek treba vidjeti.
Nije prodavatelj problem. Mene više brine zašto nema kupaca na ovim razinama, a razvidno je da "će cvetat cveće u naše preduzeće".
Zbog toga jer na ZSE vise nema zive duse.
meni se ono što se nekidan činilo kao top kupnja oko 11 kuna sad čini kao skupo, a ljestvica se samo spušta. I ovi nalozi na kupnji koji izgledaju kao brana na 10 kn nikakva garancija nisu , to se pokazalo na 11 kn kad je 40k komada u cugu pometeno. Ovo je diona za prave kockare, ako niste spremni izgubiti lovu ne mećite se ovdje !
A zašto je tome tako?
Zbog toga jer je dionica bez ijednog fundamentalnog razloga narasla sa 2 na 14 kuna.
Panamax
Apr. 25500
Samo da to i ovaj naš prodavač pročita😂
+SAPN (9kom) (550kn)
-SAPN (9kom) (575kn)
.....ajd bar da nije bilo totalno uzalud ovo danasnje buljenje u ovu stravu i uzas od trgovine.....
Svaka cast