1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • April 14, 2021 at 11:40 AM
    Quote from BudFox
    Quote from looserst

On se istresao na 192 (sa par tisuća komada) i čeka na 164 (jer mu tako kaže TA)

Pričajte vi što hoćete o kolegi @Neo , ali pročitao sam neke njegove targete sa početka

prošle godine i ostvarilo se skoro sve što je predvidio na ATPL skoro u kunu sve do sada.

Da ne kažem da me čovjek upozorio na 400+ kn da prodam jer to ide u ponor.

Na svoju žalost nisam ga poslušao.

Imam dionice ATPL, samo lamentiram.

P.S. Zaključak: tko se zaljubi u dionicu obično naj...(eži) 8o

Display More

Na Atpl su se mnogi opekli, ukljucujuci i naseg Nea ;)

• Marielena
    • April 14, 2021 at 11:38 AM
    Quote from BudFox
    Quote from Marielena

Je, Cerp bas treba pratiti.

Ekipa koja svaki dan dobiva dionice od CERP-a ne prati BDI indeks i oni samo žele lovu odmah i sad, pa zato i prodaju.

That was exactly my point. Nemaju oni pojma zasto sada prodaju.

Izgleda da imaju jos toga🙂

• Marielena
    • April 14, 2021 at 10:58 AM
    Quote from BudFox
    Quote from diokidina

Kolega od koga i kakvo trazite pojasnjenje.

Nije prvi put da kolega @Neo prica o superlativima za postoje u dionicu i kad naraste proda. I to u vrlo kratkom vremenu. Po meni je to vrlo kvalitetan trejd, sa ne argumentiranom pricom.

CERP svakodnevno otpušta dionice, a danas istresanje po bidu preko 1000 komada.

Za zamisliti se :/ :sleeping:

Je, Cerp bas treba pratiti.

• CORONA virus

• Marielena
    • April 14, 2021 at 10:31 AM

Ja sam nepopravljivi optimist.

Pa mislim da bi ovo konacno moglo prisiliti Hrvate da vise ne zive samo od zimmer freia, uhljebnistva i invalidskih mirovina.

Mozda ce se shvatiti da se mora jacati realna industrija i poljoprivreda.

Optimist kazem🙃

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • April 13, 2021 at 1:38 PM
    Quote from zlocesti

Fuckić mladi lavovi.. ja ne znam ni što je rudarenje

Idem si kupiti knjigu - Kripto za neznalice :)

A da je ZSE postala mrcvarenje, je..... propast je nastupila sa Agrokorom. Sva bijeda sjaja razokrivena, moraš imati dobar želudac za ovdje ulagati

Ma ja se osjecam kao da smo svi ovdje okorjeli spekulanti.

• CORONA virus

• Marielena
    • April 12, 2021 at 3:56 PM
    Quote from renchi

Iz prve ruke zdravtvena skrb do intenzivne njege je za pacijenta trnovit. Podkapacitirani su resursi i premalo osoblja, a koje pri tome nije niti svjesno što se oko njih događa. Intenzivne njege su samo cherry pick. Sorry, ali intenzivna skrb nije zdravstvena skrb. Iz prve ruke kažem da se ljudi vuku tjednima teško bolesni dok ne završe i kao kao muhe umiru na intenzivnoj, a o cijepljenju kao o najboljoj prevenciji da ne govorimo, Cijepjenje u Hrvatskoj je pretvoreno u cirkus, ove koji dospiju u bolnicu se ne liječe antivirusnim lijekovima, ne daje im se ritornavir , tocilizumab, pa čak o jeftini dexametason uvodi se prekasno i premalo. Pacijenti prekasno bivaju primljeni u bolnicu jer su bolnice podkapacitirane in znanjem i lijekovima. Antivirusna terapija je u Hrvatskoj nepostojeći pojam.

U mlađoj dobnoj sklupini case fatality rate u Sloveniji je od 3 x manji, Slažem se da je corona vrlo kompleksna priča, a kod nas će, ako se ne cijepimo postati još kompleksnija. Poput one u Bosni.

Nemam nikakvo iskustvo iz prve ruke, ali moglo bi biti i tako. Znam da obiteljski lijecnici i pedijatri vec godinu dana sve lijece telefonom pa ako si mlad i zdrav ti bude uzmi paracetamol i bok.

Kada se vec dodje do respiratora i intenzivne mogucnost prezivljavanja je niska, ali prica je sigurno kompleksnija. Ima tu puno faktora zasto nam i mladi umiru.

Sto se tice osobne odgovornosti ima tu svega. Ja radim od kuce i cuvam se, ali sto je sa onima koji moraju svaki dan u puni tramvaj? Kako se onda cuvati.

Ima tu kod nas puno nijansi sive🙂

• Marielena
    • April 12, 2021 at 12:37 PM
    Quote from Moller

samo strpljivo, sada će ulagači pohrliti dok im bledoliki podijeli covid dodatak, jer se uredno cijepe prema preporuci generalštaba

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…0-kuna-15064729

Eh, kada bi covid dodatak zavrsio na ZSE😂

• Marielena
    • April 11, 2021 at 2:27 PM
    Quote from buMBum

Bilo bi dobro potražiti tekst izjava iz samoupravnog socijalizma i uporediti sa ovom zadnjom iz Kporivnice. Nema neke bitne razlike, bar koliko se ja sjećam izjava “velikih vodja”!

Vrlo, vrlo opasno!

Ovo je druga posjeta u vrlo kratkom periodu. Što kuhaju nije teško za predpostaviti.

"Izvor informacija je u svim klasnim društvima vladajuća klasa. Ona putem sredstava masovnog komuniciranja upravo želi da masama priopćava samo one informacije koje su s njene točke gledišta poželjne (radi lakšeg upokoravanja, eksploatiranja itd.) jer će mase pod tim utjecajem pružiti najmanji otpor." (Plenković, str. 10.)

• Aktualno (vijesti)

• Marielena
    • April 10, 2021 at 10:55 PM
    Quote from zlocesti

To, da to nije kažnjivo djelo, je nečiji propust.

Za kojeg naravno nitko nije odgovoran.

Imamo li mi ono Dječju pravobraniteljicu ?

Sve skupa, kuda ideš Hrvatska ?

Ajme sramote...................

Ja sam uvjerena da je to prema hrvatskim zakonima kaznjivo i da je sudac mogao donijeti takvu presudu. Isto kao sto je pokojna djevojcica mogla biti izuzeta iz nasilne obitelji po zakonu, eda je nekome bilo stalo.

Kod nas suci donose neke subjektivne presude, dva suca donose razlicite presude o istoj stvari.

Posljedica nekompetencije i negativne selekcije u sudstvu.

• Aktualno (vijesti)

• Marielena
    • April 7, 2021 at 5:23 PM
    Quote from zlocesti

Meni se sve smučilo.

Prvo izjava da Ministarstvo eto nije odgovorno, a kamoli ministar

Potom sve ostalo. Nije bilo pogrešne procjene, hellou ????????

Socijalni radnici rade težak i odgovoran posao. Potrebno ih je barem još ovoliko koliko ih ima. Ja bih njima plaće neurokirurga, odmora koliko i učiteljima, i kaznenu odgovornost u slučaju propusta u kolektivne ugovore.

Čitam danas, preminula beba u Domu, misle od upale pluća. Nisu je na vrijeme ili nisu uopće odnijeli doktroru ?

Nije to u podne zdravo , do večere ga bolest odnese. Nisam imala snage otvoriti članak.

Kuda ideš, Hrvatska ?

Display More

Da, ajme prestrasna prica. Sramota da djeca u 21 stoljecu umiru od upale pluca.

A dijete su uzeli majci jer ima dijabetes, starijih sestero djece pa se nije mogla jos i o sedmom brinuti pa se drzava "brinula" o djetetu u domu.

Prestrasno.

• Aktualno (vijesti)

• Marielena
    • April 6, 2021 at 10:26 PM

Da treba reformirati centar za socijalnu skrb se slažem. Trebalo je to odavno napraviti.

Samo ako mislite da ce djecici pomoci osobe kao sto je JV, zelim vam puno srece u tome.

• Aktualno (vijesti)

• Marielena
    • April 5, 2021 at 10:08 PM
    Quote from zlocesti

Najgore je u svemu što je to trajalo izgleda dugo, i što se za to znalo.

Obitelj pod nadzorom Centra za socijalnu skrb. Prijava bake da " nešto nije u redu"

Nemar, nebriga... birokracija, bešćutnost

Viđali smo mi to u Lijepoj Našoj.

A i bešćutnost prema starima..

Nije ovo za ostavku jednog ravnatelja, ovo je za ostavku za ostavkom. Od vrha !

Display More

Desetljećima se u centru dogadja negativna selekcija.

Premalo ih je, lose su placeni, napreduje se po politickoj podobnosti, zakon i ovlasti su im nejasne. Produkt nemar i los rad. I najentuzijasticniji mladi otupe.

P.S. Jelena Veljaca je dno. Ne zaslužuje da ju se spomene. Na takvoj tragediji sebe producirati. Sramota!

• Problemi zdravstvenog sustava

• Marielena
    • April 3, 2021 at 11:22 PM

Opet, draga kolegice teško pitanje. Trebaju li pušači potpisati da neće liječiti rak pluća? Trebaju li pretili potpisati da neće liječiti dijabetes i moždani? Trebaju li alkoholicari potpisati da neće liječiti cirozu jetre?

Može li se ne plaćati HZZO?

• Birtija

• Marielena
    • April 3, 2021 at 9:27 AM
    Quote from mitkko

Ne znam kako je vama prošao 1. april, ali mene je skoro srčani strefio. Kolege na poslu su mi ga dobro uvalili.

Dođem jučer na posao i na stolu me dočeka pošta koju tajnica (kažem tajnica iako je muško, imam mušku tajnicu - tajnika :) ) uvijek preuzme, otvori, sortira, i ako je nešto za mene osobno, ostavi mi na stolu. Otvorim i vidim da se radi o nekakvom rješenju porezne uprave! Pogledam o čemu se radi, i imam šta za vidjeti - utvrđen mi je porezni dug od više od 450.000 kn! I to za neke zaostatke od 2014-2017. godine, od toga je 70.000 kamata. Spominje se i nekakav reprogram - kakav sad crni reprogram!?!

Ne kužim ništa - kakvi sad zaostaci? vrtim si u glavi šta sam radio tih godina da sam skupio toliki dug? Ništa mi nije jasno. Zanimljivo je da je dug na moje ime, ne na firmu, znam da na firmi nemam duga. Ali opet, imam tri firme, obrt, nešto sam radio i na ime... tko zna o čemu se tu radi. Papir uredno presavijen kao da je tek izvađen iz koverte, u zaglavlju hrvatski grb i podaci porezne, u podnožju pečat i potpis, čak je i u onoj dolje rubrici "dostaviti" uredno zaokruženo moje ime!?! Ništa ne sumnjam, niti mi pada na pamet da trebam nešto sumnjati, sve izgleda "legit".

Vrtim si da mi nisu možda zaračunali porez na dohodak od nekih stanova što sam prije par godina prodao, možda je od kripta, možda neki porez na kapitalnu dobit, možda su u šumi...!?! Onda sjednem i ponovo pročitam pa vidim da se spominje i porez na dohodak, i porez na dobit i porez od nesamostalnog rada. Iako mi je bilo neobično kako meni kao fizičkoj osobi mogu zaračunati nekakav porez na dobit, i dalje ništa ne sumnjam nego si mislim da su nešto u poreznoj zbrljali, ali će me svejedno ovršiti pa ću na sudu se morati sljedećih nekoliko godina s njima natezati da to isprave. Aga te tuži, aga ti sudi, tako to ide, nemaš se u ovakvim slučajevima kome žaliti. Prvo plati pa se onda tuži. I već mi je muka.

I uglavnom, odem ja do kopirke, skeniram dokument i planiram ga poslati svom računovođi da nazove nekoga u poreznu da vidim o čemu se točno radi. Natočim si neku žesticu da me malo trgne i u sebi proklinjem ovu hebenu državu, birokrate, pravnu nesigurnost... Mislim si - šta uopće išta pokušavam raditi legalno, trebam fušariti nešto na crno, nikome ništa ne prijavljivati, šta se uopće trudim ikoga zapošljavati, ništa i nitko mi ne treba, sam sebi mogu zaraditi za dostojan život, sve ću rastepsti i poslati ih sve u k..ac.

Kada sam se malo smirio, zovem tajnicu da vidim kada je to došlo, da znam u kojem roku moram reagirati. I tako tajnica dođe, a dođe s njim i jedan drugi kolega i nešto se cerekaju. Mislim si, lako se vama zahebavat, nemate pojma sa kakvim se ja sve vjetrenjačama borim. Nisam ga stigao još ništa pitati oko ovoga, a oni meni kažu - "jel znaš ti koji je danas dan?" Ja si mislim - "ljudi, nije mi sada do zahebancije, imam posla", i pitam ga kada je ovo došlo. On mi kaže - "danas je prvi april". Ja sada očekujem da će mi ispričati neku anegdotu kako su na nekom portalu pročitali neku zezanciju itd., i u sebi pi.dim. Kažem da me ne zanima koji je danas dan i opet pitam kada je ovo došlo. Oni se i dalje cerekaju i opet kažu "pa danas ti je prvi april". Ja sada zastanem, gledam njih, gledam ovaj hebeni papir kojeg držim u rukama, gledam njih, oni se cerekaju...

I eto, tako su mi ga fino spakovali :)

Fino su se potrudili, našli su nekakvo porezno rješenje na netu kao template, uzeli photoshop, stavili moje ime, izmijenili datume, čak su se potrudili da kemijskom olovkom sami potpišu ravnatelja porezne i zaokruže moje ime u dnu papira da se kao meni dostavlja. Papir su uredno onako profi savinuli kao da je svježe izašao iz koverte. Ništa se nije kužilo da je nešto skenirano, baš su se potrudili.

Eto, to vam je bio moj stresni ovogodišnji 1. april.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Iako je ovo bila šala, razumijem preznojavanje.

Ovo nažalost i nisu samo šale. Ovrse te pogrešno, uzmu lovu, pa ih ti tuži. Placaj sudske pristojbe i čekaj da oni nešto rješavaju 2 godine, pa porezna uloži žalbu...

Ova država je stvarno zaslužila da radiš na crno i još tražiš socijalnu pomoć kao nezaposleni! Bez imalo srama.

Nije ironija.

• Problemi zdravstvenog sustava

• Marielena
    • April 2, 2021 at 9:47 PM
    Quote from zlocesti

Potpišite da se nećete liječiti i problem solved.

Ostavite mjesta u bolnicama za nas druge zbog drugih problema.

Radite u izdvojenim pogonima.

Problem dakle nije jednostavan, a novčić ima dva lica

Draga kolegice, niti slučajno tema nije tako jednostavna. Zašto bi netko potpisao da neće liječenje, kada to liječenje već plaća 16 posto svoje plaće unaprijed. Može li se netko osloboditi plaćanja za zdravstvo?

Ja sam inače sklona privatnim zdravstvenim sustavima, ali znam da to kod nas nije realno.

• Marielena
    • April 1, 2021 at 9:47 PM
    Quote from zlocesti

Admine.............. neće politika u moju butigu !

Ajde kuharske recepte, dojadili ste :S

Evo ja cu ove godine pokusati prvi put napraviti orehnjacu😅

• Marielena
    • April 1, 2021 at 8:03 PM

Ma nije više kriv komunizam, nego etatizam. Kod nas je sve pod sapom države, a tu gdje je država vlasnik trava ne raste.

• Marielena
    • April 1, 2021 at 7:52 PM
    Quote from st-brajo

aj, bogte, okanimo se ćorava posla.

sutra ni ZSE ni NYSE ne rade.

lipo se svi odmorite, posvetite familiji, dobro pojedite i popijte i spremite cash za ponediljak :*

Utorak ;)

• Marielena
    • April 1, 2021 at 6:17 PM
    Quote from alias

Meni je strasno smjesno kad netko lopova preoboji u komunista ili dešnjaka. Mislite da je lopov postao lopov zato šta je komunist? I onda bi to lustracija izliječila?

Naravno da ga lustracija ne bi izlijecila, nego bi ga maknula npr sa fakulteta ili suda :)

Ili je istocna Njemacka gluplja od nas?

• Marielena
    • April 1, 2021 at 5:52 PM
    Quote from alias

Moram priznati da nitko nije nit bilizu tome zašto je Hrvatska tu gdje je. Vjerujte mi da nisu krivi nit partizani, nit ustaše ,nit Tito, nit branitelji, nit HDZ nit SDP. Kriv je ovaj glup i retardiran narod, koji uopce nit ne zna da je glup kao kurac. U sve se razumijemo, a knjigu u životu nismo procitali. Pitajte vi Upravu DDJH-a, primjerice, zasto je to propalo, a on ce reci da je jadan sve napravio sta je mogao, ali da nije išlo. Pa kako će ici kad je covjek zavrsio ekonomiju u Zagrebu sa 56 godina? Jedino nesto pametnih sta ova drzava ima su programeri proizasli iz FER-a, a ostalo su fakulteti za teške debile. Najžalosnije je da se uz takve fakultete jos i kupuju diplome ahahaahah. Uglavnom, nece biti bolje jos 20 generacija. Previše je genija. I sam ih poznam hrpu. Svugdje se mogu naci

Zaboravio si PMF :)

Vidis ja bih rekla da je krivo to sto zbog Domovinskog rata nismo mogli provesti lustraciju i osloboditi se komunistickih lopova. Pa su se oni samo preobukli u nacionaliste. Vecina tajkuna su bivsi komunisticki direktori.

Da su najvece zlo napravili sto su nam takvi odgajali djecu na filozofskom fakultetu, pravu, ekonomiji ili politickim znanostima se slazem.

Pogledaj samo koji geniji predaju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu :)

Naravno da je kriv mentalitet, on se stvara odgojem kroz generacije.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt