1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • April 20, 2021 at 9:20 AM

30k dionica nije puno. Koliko ih poznajem vecina branitelja uopce se ne razumije u dionice. Dio ih odmah proda da si kupe perilicu za rublje, a dio ih ostavi za djecu.

Nemaju nikakvog pojma o vozarinama niti to prate. Broker ce to prodati po trenutnoj trzisnoj cijeni na dan prodaje. Ne znam zasto se tome pridaje takva pozornost.

• Marielena
    • April 19, 2021 at 4:19 PM
    Quote from forumas

Pa Cerp je podijelio preko 30.000 dionica i one ce stalno dolaziti na ask.

Trebat ce dosta vremena i sredstava da se to pokupi, a njima je izgleda dobra bilo koja cijena za iskrcaj.

A na najmanji pad indeksa, prosipati ce po bidu.

Zato kazem to.

Ma, ne prate oni indeks😂

• Marielena
    • April 19, 2021 at 4:00 PM
    Quote from JoSko111
    Quote from forumas

Uteg su one dionice koje je podijelio Cerp

Još je sad i dobro dok rastu vozarine. Čim to malo zakašljuca već vidim te "investitore" kako daju za neku bijedu.

Oni ne prate vozarine.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • April 19, 2021 at 12:30 PM

Vlakic na Varteksu?

• VART (Varteks d.d.)

• Marielena
    • April 18, 2021 at 8:40 PM
    Quote from tin

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…rojekt-15066191

Svjetlo na kraju tunela...je li ovo napokon riješenje zaVarteks!?

Aha, sada mi je jasno zasto je Bakic postao glavni korona guru u RH?😅

• Best buy

• Marielena
    • April 18, 2021 at 8:23 PM
    Quote from zm1

Pa da, nije mi jasno za ove su dobre vozarine a za ove druge loše

Sto Vam nije jasno tocno?

• Best buy

• Marielena
    • April 18, 2021 at 4:36 PM
    Quote from KicanCRO

Moj best buy:

Saponija, ovo ce biti jako dobra godina za Saponiju, nisam usao na vrijeme, ali i dalje ce rasti, bit ce tu jos dobrih kvartala.

Atlantska plovidba, losa proslost ali su vozarine takve da bi i najgora uprava zgrnula novce, sto duze potraje to ce dionica biti primamljivija.

Valamar, prezaduzen, sa jako dobrom upravom. Sezona je upitna ali Valamar je brend, sa prvim zrakama sunca cijena ce narasti. Iako mi svi pokazatelji govore da je ovo losa kupnja, za zaraditi dvi, tri kune po dionici u mjesec, dva dana, isplati se. Kupovati nakon izvjesca.

Tankerska next gen- moj osobni best buy, podcjenjena 50 %, trenutne losije vozarine uz jako jako dobru buducnost. Zbog losih vozarina smanjena vrijednost imovine koja ce se na kraju ove godine opet dignuti, te ce i time dobrano narasti BV. Uskoro se podize proizvodnja nafte a netko to mora i prevesti. Dugorocni best buy.

VLEN.

Display More

Samo bih dodala da ne vjerujem da je RIVP trenutno dobra kupovina jer ne vjerujem u ovu sezonu.

Moguce nakon nekog veceg propada (ako ga bude) uci pa izaci na tehnickom odbijancu.

Ostalo bih se slozila.

• Manipulacije cijenom dionica

• Marielena
    • April 17, 2021 at 9:07 PM

Ja uopce ne razumijem o kakvim manipulacijama mi pricamo. Pa vani ljudi u jednom danu pet puta kupe/prodaju istu dionicu. Pa sto ako odmah prodam sto kupim? To je daily trade.

Da ova prijava je smijesna jer je covjek prijavljen jer je pokusao manipulirati😅

Na prave manipulacije, sjetite se samo Dlkv prije par mjeseci, nitko ne reagira.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Marielena
    • April 16, 2021 at 9:59 PM

HDZ boli briga za male dionicare.

Njihovi glasaci su mozda radnici u Djuri te obican mali covjek koji zeli da HDZ spasava radna mjesta.

Znaci da nije dobro za spasavanje radnih mjesta?😀

• Marielena
    • April 16, 2021 at 6:26 PM
    Quote from Flight

Gle, dovoljno je pogledati i usporediti cijene Intercapitalovog CRO i SLO ETF-a i odmah je sve jasno. Ovaj drugi je otpočetka godine dvostruko vise ili dvostruko brže rastao od prvog. Nema interesa, nema likvidnosti, pa nema ni rasta. A SLO je tek nešto manji deep-shit od nase Ljepotice.

Nema tko pogurati cjelokupan Market. Pa u tom cuspajzu ni ATPL ne prolazi bolje, a tu uopće nismo uračunali rizike koje taj sektor, ta firma i njezina uprava nose per se. Tako da..... manipulacija. Yeah.... right.

Slazem se. Ja ne vidim manipulaciju. Netko jednostavno zeli prodati jer ne vjeruje u firmu/sektor.

Onome tko vjeruje u firmu/sektor to je odlicna prilika.

• Marielena
    • April 16, 2021 at 11:31 AM
    Quote from delboy

hoćeli sad navedene dionice rasti il ce vratit na cjenu dionice odakle je krenula manipulacija

Vec su pale od onih razina na kojima ih je "manipulator" pokusao podici😂

Doduse, cini mi se da je jedini profiter te "manipulacije" Anna Marus. Zena ni kriva ni duzna.

• Marielena
    • April 16, 2021 at 10:46 AM
    Quote from D_artagnan

Hm, to mi nije nikad palo na pamet, znači ne možeš sam sebi prodati? Platiš naknadu brokeru i ćao. To je kao manipulacija? To se odmah blokira od Brokera?

A što ako imaš 2 brokeraja, pa sa jednog staviš na prodaju -10% i onda ga poklopiš sa drugim. Na brdo dionica ima tako malo naloga da bez beda i velikog troška to možeš raditi. To kontroliraju onda u SKDDu ručno, tj. gledajući promjene ili softver automatizmom blokira ? A i kako bi gledali možeš prodati u 9, pa kupit ponovo u 9,10. jer si se zahebao pa želiš ući nazad, jel to manipulacija?

Što ako onda sa 2 različita računa to isto radiš, recimo od žene, djece, roditelja ili u dogovoru sa 2-3 frenda... jer je ista stvar napravljena, kako to kontroliraju?

Ili radiš u nekom fondu, brokeraju.. pa identičnu stvar radiš sa dogovorom šogora, kuma, par frendova, gdje poslje podjelite dobit, a imaš sigurnu situaciju :))

Da, pa ja svako jutro preslagujem naloge. Od kada je to manipulacija?

• Marielena
    • April 16, 2021 at 10:44 AM
    Quote from Manu
    Quote from Marielena

Aha, ja bih prije rekla da bi te dionice bile na cijenama od prije godinu dana ;)

Iskreno, ovo je bez veze. Od muhe rade slona a tamo gdje bi trebali reagirati nema ih nigdje. Rastjerali li su sve sa tržišta kapitala koje je postalo nelikvidno pa su na 90% dionica moguće ovakve stvari i to sa relativno malim kapitalom. A čini mi se da je i ovaj izmišljeni mini lov na vještice u funkciji potpunog rastjerivanja i ovo malo jada što je još ostalo. Najvjerojatnije se radi o frustriranom ulagatelju koji je samo protestirao na nedozvoljen način.

Ovo je otprilike kao 8m pravomoćno za krađu Vegete dok ukradene milijarde ostaju slobodne.

Sve potpisujem.

Prave manipulacije rade mirovinski fondovi. Rastjerali su sve male dionicare sa Agrokorom i lopovlukom. Naravno da na stecajusama koje imaju dnevni promet par tisuca kuna mozes sa 50k kuna napraviti cudo. Ovakvi spekulanti rade kakve takve promete. Mislim da nas male stvarno zele potpuno otjerati sa ZSE.

• Marielena
    • April 16, 2021 at 7:09 AM
    Quote from diokidina

https://www.poslovni.hr/burze/krivac-z…u-hanfe-4282618

Da nije manipulirao sa Igom sad bio na 200,a Dddjh na 10 i Viro na 30.😊

Aha, ja bih prije rekla da bi te dionice bile na cijenama od prije godinu dana ;)

• Marielena
    • April 15, 2021 at 10:52 PM

"Dugoročno, takvo postupanje smanjuje povjerenje u hrvatsko tržište kapitala te stvara lošu i iskrivljenu sliku o njegovu funkcioniraju”, poručuje Hanfa.

Ovo je sve. Burza koja je davno upokojena.

Koja ima manje dnevne promete od pekare. Besposleni pop i jarice krsti.

Bas svasta.

Quote from nemo
    Quote from Marielena

Primijetila vec. Tu stranicu moze bez problema nakucati i student.

Sa tim da nisu znali niti svoj kod nakucati, nego su koristili besplatni template.

4 milijuna kuna za sto?

Za koku, rokanje mladih prostitutki (hostesa😆), 200 rata 100 kvadrata na 3 kata, plaćanje suprugama da čkomei zatvaraju okice.

Nije meni to bas smijesno. To je ipak nas novac. Netko taj novac mora zaraditi i platiti porez. Ovo je doslovno pranje love. Taj web site realno vrijedi 5000 kuna, a ne 4.5 milijuna kuna.

• Best buy

• Marielena
    • April 15, 2021 at 10:46 PM
    Quote from Neo

Best buy? Mozda svasta, a opet mozda nista.

Eto ja cu isprobati novi tip businessa, preprodaja automobila. Racunam to raditi po principu spusti cijenu sto nize kod kupnje i prodaj sto vise dok su cijene bezrazlozno visoke.

Eto krecem ovih dana pa javim kako ide posao. Moj cilj je ubiti 2 prosjecne place svako 2mj. Dobra stvar, na dobit se ne placa porez, tj. placate porez samo 5% kod kupovine.

Bolje 5% nego 12% pa jos prirez. Ove godine sam masno dao drzavi.

Da ne bi netko krivo pomislio ovo nije lagan posao, pronaci kvaltetno auto ispod cijene. Srecom dobar sam trgovac pa ce se valjda trud isplatiti kod prodaje.

Kriza je i to treba iskoristiti. Nekima je hitno potrebna lova, a nekima dobar auto.

U svakom slucaju to je posao od kuce, doduse imate i 2x po par sati terena.

Display More

Eh, rodjeni ste mesetar😅

Moze se sigurno zaraditi, ali ako ste dobar poznavatelj automobila jer netko ne zna sto prodaje. Kao i trgovanje antikvitetima.

Jos se bolje moze zaraditi restauracijom malih brodova i glisera. Tko zna.

Znaci nema prilika na ZSE, pa se u aute ide?🙃

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Marielena
    • April 15, 2021 at 9:18 PM
    Quote from zm1
    Quote from st-brajo

pa stalno ljudi izbacuju analize, al do sada tržište to nije šljivilo ni 5%.

#SamoStimmy

#S&P5000 :S

Shorter izdao analizu, i cijena pada. Zato je i izdao analizu, za sebe, jer je Shorter :)

Samoispunjavajuce prorocanstvo🙂

• Marielena
    • April 15, 2021 at 6:25 PM
    Quote from juraj

https://www.seebiz.eu/drustvo/berose…9-dolara/255809

Koja milina gledati kako ga lijepo slika, pa kako je samo lijepo iskesio zube taj Lupino i naplatio fotografije 4.467.515,63 kuna (u što je uključen PDV) iako se iz koda vidi da su iz Cuspisa za izradu stranice koristili besplatni WordPress, piše Telegram.

Primijetila vec. Tu stranicu moze bez problema nakucati i student.

Sa tim da nisu znali niti svoj kod nakucati, nego su koristili besplatni template.

4 milijuna kuna za sto?

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • April 14, 2021 at 5:39 PM

Mitkko@ je li jos aktualan tvoj graf za VLEN?

Hvala.

• Marielena
    • April 14, 2021 at 11:54 AM
    Quote from BudFox
    Quote from looserst

Ma sve 5, ne kažem ni da neće bit u pravu, ali daj neki argument zašto baš sad tih 164. Ovako kad se ispali cifra iz glave izgleda kao drukanje a ovaj topic se srozava (čemu i mi doprinosimo sad nažalost).

Ne kažem da će biti u pravu, a ni da neće...

Vidjet ćemo s vremenom, pa možemo prokomentirati jednom.

Kažem da sam retroaktivno čitao njegove postove na ovoj temi i čovjek ga nekad pogađa kao da ima kristalnu kuglu.

Ok, nekad navede istovremeno da će cijena padati, a ako ne padne da će porasti, pa ima pokrivene sve opcije ;) .

Tehnička analiza ionako ima veze s vjerojatnostima i nije egzaktna znanost, jer bi u suprotnom svi koji to svladaju

bili nepogrešivi.

Display More

Teorija vjerojatnosti ima to manju statisticku gresku sto radi sa vecim brojevima. Na jako velikim brojevima greska je zanemariva.

S obzirom na dnevne promete na ZSE, neka svatko sam procijeni relevantnost TA ;)

Ovdje vise igraju neke druge igre, kao informacije🙂

1. Privacy Policy
  2. Kontakt