1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • May 15, 2021 at 12:19 PM
    Quote from trial

Ozbiljna korekcija indexa.

"Baltički suhi indeks u petak je pao za 4,5% na 2.939, najniže od 27. travnja i produžujući gubitke već treću sesiju zaredom, usred globalnog usporavanja cijena ključnih roba poput željezne rude i bakra. Indeks capesize, koji prati teret željezne rude i ugljena od 150.000 tona, opao je za 8,4% na 4.165, što je najniža razina od 22. travnja, a indeks panamax koji prati terete od oko 60.000 do 70.000 tona ugljena i željezne rude pao je za 1,9% na 2.961. U međuvremenu, supramax indeks porastao je za 14 bodova na 2.297. Baltički indeks suhoće skliznuo je za 8% u drugom tjednu svibnja, što je najveći tjedni pad od prvog tjedna veljače"

FI za 2Q će biti solidan jer je prva polovica kvartala radila jako dobro. Druga vjerojatno neće tako dobro, ali ipak niti jako loše.

Capeove Atpl niti nema. Iz ovog teksta ste mogli iscitati da su vozarine za panamaxe i supramaxe 25000$, koje Atpl ima. Te vozarine im omogucuju ozbiljan profit i to u kvartalu koji bi trebao biti slabiji.

Brinite vi radije kolega sto se dogadja sa Igh trenutno, a ne morate spasavati tudju lovu.

• Marielena
    • May 14, 2021 at 3:53 PM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Marielena

Interesantno ce tek biti kada fondovi i plasljivi i neodlucni sve prodaju na ovim razinama.

meni iskreno ovo djeluje kao akumulacija kakvu smo vidjeli na razinama 175-190.

Potpisujem.

Vec sam napisala klasicna wyckhoff akumulacija. Sada mozda 2 tjedna dosadjivanja(mozda i jedan zaron), a onda vec vidjeni scenarij.

• Marielena
    • May 14, 2021 at 3:42 PM

Interesantno ce tek biti kada fondovi i plasljivi i neodlucni sve prodaju na ovim razinama.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • May 14, 2021 at 3:40 PM

Jasno je svakome da ces ako na nekoj nelikvidusi(90% dionica na ZSE) ujutro odmah kupis za 50k kuna, a popodne se iskrcavas, utjecati na cijenu dionice. Ne treba tu niti TA niti FA.

Pravo pitanje je zasto je to uopce moguce. Tko je odgovoran za ovakvu nelikvidnost na ZSE i da prakticki svatko sa malo kapitala moze tako utjecati na cijenu.

A stvarni krivci za stanje na ZSE Hanfu ne zanimaju i zbog toga su oni meni samo smijesni uhljebi koje uopce ne dozivljavam.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • May 14, 2021 at 3:21 PM
    Quote from Marin83

Ispada da nesmiš ni daytrejdat, jer time može utjecat na cijenu. :D

E pa to me zanima. Smijem li popodne prodati sto sam ujutro kupila?

Smijem li uopce prodati sto sam kupila? Jer utjecem na cijenu😂

• Marielena
    • May 14, 2021 at 12:33 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from forumas

Pa do kud bi trebale rasti vozarine, na ovim razinama brodari imaju dobiti da ne znaju sad kud će s njom.

Tako da je besmisleno očekivati rast vozarina, sad samo cijene dionica brodara moraju odraziti te razine vozarina.

Mislim da veliki igrači sad skupljaju od malih koji su se preplašili nakon što je zaustavljen svakodnevni rast, a onda kad se to počisti krenuti će opet značajan rast kojeg će opet potaknuti ribice koje su sad izašle.

Vozarine ce probiti vrhove iz 2008. S lakocom, i to barem dvostruko. Zapamtite sto kazem. To je neumoljiva matematika. Ali se bazira na forecastima koji trenutno nisu u optjecaju, samo su moji, ali ne sumnjam da su kvalitetniji od sluzbenih. Sluzbeni su prekonzervativni i ne uzimaju u obzir utjecaj EEXI, a to ce biti apsolutni game changer. Veci od svih utjecaja zajedno.

Sa time da zbog inflacije nece novi brodovi tako brzo dolaziti na trziste i biti ce potraznja i dalje veca od ponude.

Najbolji sektor trenutno za skloniti se od inflacije.

P.S. Mislim da je i dalje wyckhoff akumulacija na djelu, moguc i kratkotrajni zaron dolje.

• Marielena
    • May 14, 2021 at 12:10 PM

Dobro dosao natrag mitkko :)

• Marielena
    • May 14, 2021 at 11:26 AM
    Quote from BabaLuji

Do izvjesca valovito, a onda tek pomicanje granica. Cinjenica je da napokon zarađuju na ovim razinama i u totalno krivom kvartalu s obzirom na povijesne aspekte trgovanja... ovo je iza covida kao iza rata krece obnova budi se ekonomija... analiticari predviđaju 3.i 4.kvartal jos agresivniji i neusporedivo bolji od pocetka godine... aj ti sad budi pametan 🤔

FFa su u padu. Jaci rast ce ponovno krenuti kada krenu vozarine jace gore, do onda konsolidacija na 340-360 kuna.

• Marielena
    • May 14, 2021 at 9:34 AM
    Quote from 5. Element

Neki burekstinicar je prodao po bidu 1 dionicu po 342... Hahahahaha... Kakvi smjehovi.

Mozda mora kupiti nove tenisice :)

Tko je jucer jamio, jamio je.

• Marielena
    • May 14, 2021 at 9:24 AM

Mozda je samo Slavonski fond vec vani. Uskoro ce prestati biti puno dionica na ponudi. Nesto sitno ce dijeliti burekolovci i to je to.

• Birtija

• Marielena
    • May 13, 2021 at 10:31 PM
    Quote from hugh
    Quote from mitkko

Malo sam ovih dana ekstra nervozan pa se ispričavam, pokušavam prestati pušiti pa galamim na sve oko sebe :) Evo, danas mi je 5. dan kako nisam zapalio :) Malo je nezgodno što sam sada cigarete počeo mijenjati sa pićem, ali nadam se da će to biti samo privremeno :)

ako budeš pio pri odvikavanju od pušenja onda odmah slobodno zapali jel vjerovatno nečeš uspjeti.......ako se ne baviš nekom rekreacijom odmah počni a ako se baviš pojačaj aktivnosti......i da, nemoj čekat atpl na 265 jel ako vozarine ne uđu u žešču korekciju nego eventualno jače i narastu svejedno češ propušit...... ;)

Ja sam uvjerena da je kolega mitkko danas pazario. Ne bojim se ja za njega :)

• Marielena
    • May 13, 2021 at 3:46 PM

Znaci mi jos cekamo da Slavonski fond izadje?

• Marielena
    • May 13, 2021 at 3:03 PM

Marine,

Nisam. Prvo jer trenutno nemam sredstava za dokup, a ne prodaju mi se trenutno druge pozicije jer cekam da mi odrade rast. Ali najvaznije, mogla sam akumulirati na 188 kuna koliko sam htjela. O dionici mislim sve isto sto i tada, kao i o perspektivama sektora, pa sam radije akumulirala po 188, nego 335 kuna.

Ali netko tko tada nije vidio perspektivu sektora, mozda sada vidi.

Ja sasvim sigurno danas ne prodajem.

• Marielena
    • May 13, 2021 at 2:51 PM
    Quote from maratonac

Dok vi tu piskarate netko vam uzima ove jeftine dionice po asku. Bit će tko je jamio, jamio je...

Pa klasicna wyckhoff akumulacija.

Preplasili male i uzeli im dionice.

• Marielena
    • May 13, 2021 at 2:22 PM

Marine,

A zbog cega mislite da su oni koji su kupovali 345-390 kuna sje.... i tko ih je sje...?

Osim ako su danas prodali na 320 :)

P.S. nemojte se odmah ljutiti na mene i stavljati mi palac dolje, kupila sam na 188 kuna i nikome nisam prodala ni na 390 kuna😅

• Marielena
    • May 13, 2021 at 1:35 PM
    Quote from 5. Element

Vecina prodaje s prihvatljivim gubicima.

I ja mislim. To je ekipa koja je kupila na 380 jer sutra to ide na 400 kuna pa sada prodaje :)

Nisu htjeli kupovati na 188, jer je to fuj firma, ali tamo negdje oko 380 su vidjeli potencijal.

Ja opcenito mislim da je ova burza cijelo vrijeme igranje velikih sa malim investitorima.

P.S. klasicna wyckhoff akumulacija

• Marielena
    • May 13, 2021 at 1:16 PM
    Quote from Kvark
    Quote from Moller

ma oću da, radi 15 komada rasitnjavati 1000 <3 ^^

Mislim da nema razine na kojoj ja danas nisam kupovala. Mislim da mi mentor ne bi bio zadovoljan pa se nadam da ne cita ovo.:))

Mensecini da je Moller ipak usitnio onu iljadarku i da je to opet kod mene zavrsilo po raznim cijenama. :))

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kolegice, vas cemo uskoro vidjeti u TOP10.

Quote from Laudator

Samo strpljenja. Ima ih dosta koji su kupovali 250-300. Čekam da se oni uspaničare i uzmu svoj burek.

Pa ce se vracati na 350 opet ili jadikovati😅

• Marielena
    • May 13, 2021 at 11:13 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Eto ovakve postove ja ne razumijem? Kako to objasniti? Kao da ja idem svaki dan na Tpng i pisem sa veseljem da PBZ to rasprodaje, a da su vozarine za ovo doba preniske. I da u tome trazim neko veselje?

I sto kada opet krene Atpl snazno gore onda budu zalopojke jer susjedu trava raste?

Dionica je u kratko vrijeme narasla 100 posto i na ovoj burek burzi normalno da ima onih koji zele kapitalizirati dobit. Zasto bi netko sada napucavao na 400, kada ima zadovoljnih sa 320? To je prvi razlog korekcije, koji se tek poklopio sa padom brodara vani. Ja ne vidim trenutno razlog za paniku i bijeg. Vozarine za supre i pnmx su 25k $, i sto mislite kuda ce cijena ako se obistini da ide revizija ugovora pnmx o cemu je govorio kolega Jasko.

Meni razine 300-400 kuna sigurno nisu zadovoljavajuce za prodati, a bureke necu loviti i pritom riskirati da ponovno moram dionicu platiti skuplje.

Ja sam samo upozoravao da se pazi koliko i kad se kupuje da ne bi bilo plakanja, upozoravao sam na gluposti od cijeni dionice od 4 znamenke, upozoravao sam na bilancu ATPL, upozoravao sam na kockare i drukere koji su nagovarali ljude da ulože u ATPL, čisto da bi oni mogli još malo zaraditi,upozoravoao sam da ne vjerujete ljudima koji vam viču HOLD,a onda se prvom prilikom prospu po BID-u, ali da moj ciničan post je problem.

Kolegice ovo vam nije trebalo, jer ispada da pišete ono što mislite da ljudi vole čuti , neznam u svrhu kupljenja što više lajkova, ta nije vam ovo instagram.

Quote from Parica

Vidim na aktivno trgujete i da pratite svakodnevna zbivanja na TK i još imate i drugog brodara...i baš zato Vam se nikako ne mogu načudit da danas niste kupovali (barem manju količinu)...

Ne pametujem...stvarno mi nije jasno...kad ćeš početi ulazit ako nećeš danas...

Kako god, ja se i dalje osjećam ugodno unutra, danas dokupio i zaokružio količinu...imam "fore" za još 200kom koje čekaju na 310kn i 300kn...ništa ne prodajem ispod 350kn...

Radi se o mojoj odluci od početka godine da ne kupujem ATPL, previše volatilna dionica za moj ukus. Ne želim ulagati u dionicu gdje cijena ovisi jel jedan IB kupuje ili prodaje.

Display More

Ja sam kupovala na 188 kuna. Bilo je dugo toga. Ne govorim nikome da kupuje Atpl. Kupujte sto hocete.

Ja sam samo napisala da ne razumijem svakodnevno pisanje na dionici koju nemas i veselje kada pada, a zalovanje kada raste. Vec sam rekla da je ovaj topic postao mjesto za znanstvena istrazivanja iz psihologije. Puno bi se tu moglo nauciti i o TA i o ljudskoj psihologiji.

Ja sam izgubila novce 2020 na Atpl, uglavnom i jedino zbog svog neznanja. Ali mogu vidjeti da sada nije 2020 godina i da su perspektive sektora sada drugacije. Ne skupljam nikakve lajkove, puno sam palaca dolje dobila prije izvjestaja za 1Q kada sam napisala da operativna dobit moze biti 7-8 milijuna kuna, a ne 25 kako se pisalo. Navijanje, drukanje i panika me ne zanimaju. Ja sam ionako odlucila da prije kraja 2Q ne prodajem. I izasla sam iz Tpng i ulozila novce u Atpl. Vratiti cu se u Tpng, ali kada bude vrijeme, i opcenito imam pozitivno misljenje o toj firmi.

Vama puno srece u daljnjem ulaganju.

• Marielena
    • May 13, 2021 at 10:08 AM
    Quote from Marin83
    Quote from 5. Element

Burekolosko utrkivanje prema dolje.

Cemu to? Zasto?

Paaaaaa Tko zadnji magare...

Eto ovakve postove ja ne razumijem? Kako to objasniti? Kao da ja idem svaki dan na Tpng i pisem sa veseljem da PBZ to rasprodaje, a da su vozarine za ovo doba preniske. I da u tome trazim neko veselje?

I sto kada opet krene Atpl snazno gore onda budu zalopojke jer susjedu trava raste?

Dionica je u kratko vrijeme narasla 100 posto i na ovoj burek burzi normalno da ima onih koji zele kapitalizirati dobit. Zasto bi netko sada napucavao na 400, kada ima zadovoljnih sa 320? To je prvi razlog korekcije, koji se tek poklopio sa padom brodara vani. Ja ne vidim trenutno razlog za paniku i bijeg. Vozarine za supre i pnmx su 25k $, i sto mislite kuda ce cijena ako se obistini da ide revizija ugovora pnmx o cemu je govorio kolega Jasko.

Meni razine 300-400 kuna sigurno nisu zadovoljavajuce za prodati, a bureke necu loviti i pritom riskirati da ponovno moram dionicu platiti skuplje.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Marielena
    • May 12, 2021 at 6:24 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marielena

StatusQuo

Covjek ti je prije 15 dana rekao da ti ne moze preporuciti Panl jer ne zna nista o njemu. Sada je napravio analizu pa imas gore njegovo misljenje.

Meni je ciganluk da netko na forumu zica besplatne financijske savjete od covjeka koji od financijskog savjetovanja zivi, onda dobijete hrpu savjeta, a kada napise nesto sto nekome nije po volji krene ismijavanje, stavljanje smajlica itd. Ovi neki sto su stavili smajlice znaju koliko puta su aliasu poslali pp. I uspjeli ste ga otjerati sa foruma.

Zapravo bi ovdje jedino ja trebala ubuduce odbiti ovakvo posrednistvo jer od njega imam tocno 0% interesa jer ne trgujem uopce vani, trgujem samo na ZSE, a ovu podtemu iznimno rijetko i citam.

Forum je mjesto razmjene informacija, a ne prodavanje informacija, pitao sam ga pristojno privatno da preporuci nekoga da skratim posao trazenja i fokusiram se na par pickova, skroz normalna komukacija kao sta se ovdje razmjenjuju informacije i kao sta sam ja tu istu informaciju vec prije podjelio vidljivo iz linka prije, a ne neko zicanje kako ti to nazivas ispada da je na kraju on od mene dobio informaciju od koje ce zaraditi jer sam mu dao tu informaciju jer je prije nije znao pa sad moze i da je plati jer ocito po tvome nije besplatna to je tvoja logika jer i ja zivim od financijskog ulaganja gle cuda ?, a ja sigurno nisam dobio informaciju koja me navela na nesto sta bih trebao gledat za kupit jer je nije dao kao sta kaze nije besplatna da daje, zato tvoje konstatacije ne stoje, znaci kako ti kazes privatno ne moze dati besplatni savjet kako kazes, a ovdje sad na forumu moze dati besplatni savjet sada naravno kada je kupio tu dionicu i onda jos navesti "Nasao sam dionicu neki dan, pa je nisam kompletno prosao, ali nakon analize nisam mogao vjerovati na sta sam naletio.", kada se vec tako postavio kako se postavio onda bi bilo u redu da je naveo da mu je kolega skrenuo paznju na tu dionicu i dati zaslugu za tu informaciju, a ne se jos postaviti da ne daje informacije besplatno i onda jos uzimati zasluge jer je otkrio neku dionicu na koju mu je netko drugi ukazao to se zove minimalna pristojnost i korektnost, ako ces se vec postaviti na nacin kako se postavljas da tvoja informacija vrijedi onda moras znati dati zaslugu i za tudju informaciju i zato se ponio kao cigo.

To sta se on bavi prodavanjem svojih usluga ne daje nikome za pravo pa ni tebi da njega ili nekoga ovdje na forumu stavlja na razlicitu razinu prema sposobnosti da zaradi od svog financijskog znanja i umanjujes nekoga na taj nacin, jer odakle ti znas koliko on zaradjuje i koliko ja zaradjujem od svog financijskog znanja da bi na taj nacin inputirala da netko nekoga zica zbog financijskog znanja, u mojim ocima je ispao cigo zbog nacina ponasanja i postavljanja, a kontakt je uspostavljem jer sam ocito ocekivao kvalitetniji razgovor i razgovor na principu jednakih odnosa kao sta iman s drugim ljudima.

Display More

Evo, to ti je odgovorio:

daj mu jos samo ovo napisi i to je to. kad mi je preporucio panl nisam a nit pogledao jer pickove ekipe s foruma nit ne provjeravam. Kad sam prodao NMM to sam objasnio nekim analiticarima, kao i razlo, pa su mi prije neki 7 dana skrenuli pozornost na tu dionicu. Tek sam je tad isao provjeriti. Nisam imao nit pojma da si je ti spomenuo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt