Hvala, sada sam I vidjela da se pisalo
o tome na Poslovnom.
Mislim da je to razumna odluka u ovom trenutku.
Hvala, sada sam I vidjela da se pisalo
o tome na Poslovnom.
Mislim da je to razumna odluka u ovom trenutku.
Gdje ste nasli podatak da su odustali od doka?
Cijena zato tu i je pala jer su neki iz TOP 10 izlazili do kraja kada je objavljeno da se ide u izgradnju doka jer to znaci da nece biti dividende iducih 5 godina.(sami su napisali na Poslovnom).
Meni je dividenda nebitna jer dividendne dionice niti ne kupujem, ali ovima iz top 10 razumljivo nije.
Ne bih rekla da su prazni.
Uvijek treba imati casha za dokup i biti spreman i za rast i za pad. Linija potpore bi trebala biti na 9.70 kuna pa cemo sada vidjeti.
Bojim se da će biti još jeftinije.
Ma kupio probno samo 5k kuna(još imam traume od PTKM), sad ću pričekat da vidim oće li se cijena stabilizirat ili će još propast, pa ću ući sa ozbiljnijim novcem. A ovaj VLEN će stati na ASK-u na 10.80kn...ostavljam sve opcije otvoreno. Možda bude za burek u par dana, možda puno veći iznosi dugoročnije.
Uglavnom sam u turistima, brodarima i bankama. Škicam ADPL hoće li propast barem na 185kn prije divke pa da uletim i tako to, ovaj VLEN mi je isto zanimljiv mjesecima,ali nisam uspio nikako uletiti ispod 10kn.
I meni je Vlen zanimljiv. Pretpostavljam da nakon FI se ne bude moglo vise kupovati po ovim cijenama.
A neke kolege, i na Poslovnom, iz top 10 su jasno napisali da su prodali sve jer tu nece biti dividende. Fundamentalno mi dobro izgleda.
Ja samo znam da zahvaljujuci slaboj kupovnoj moci ljudi pristaju dati povoljno, a zahvaljujuci pomanjkanju cipova auto cijene i rabljenih auta divljaju sto mi daje priliku kupiti povoljno i prodati skupo....evo opet roknuo jednu Toyotu..zarada 8500 kn cisto.
Bolje nego ikakve dionice. Rizik nikakav ako kupujete auto male kilometraze i pod garancijom.
Kod kupnje ide ona brate znas sam da nije to realno..daj normala cijenu..a kod prodaje..ovo je tebi ko tebi ovako jeftino.
Vi cete kolega morati otvoriti salon automobila
Kako nije? Epidemija djecje paralize, velikih boginja...?
Govorim o ovakvim globalnim razmjerima.
Kako to nisu bile globalne pandemije?
Bolesti su se prosirile svijetom.
Da sada ne idem u Srednji vijek sa kugom.
Mi Hrvati smo i prije pandemije bili u banani. Umjesto prave industrije zimmer frei. I onda netko tko iznajmljuje apartman sa bakinim namjestajem se zali da nema turista.
Uhljebiti se u drzavnoj sluzbi san snova.
Bolje nego raditi pravi posao. Uvozimo i mlijeko i slamu.
Elementarne nepogode su dobre za promijeniti se. Mozda bude i nama ovo prilika da se moramo mijenjati.
Slusaj Plenkovica. Taj uhljeb koji nije nikada nigdje radio osim u HDZu kaze da drzava nece subvencionirati neodgovorne poduzetnike. Kao da dijeli svoju lovu. Pa to je novac tih istih poduzetnika! Tko placa porez?
Netko uvijek zarađuje. I Coca Cola zarađuje na otrovu već 100 godina. Pandemije dosad nije bilo. Vrijeme je malo za Pfeizer, Modernu i ostale. Za 10-20-30 godina će se pojavit nešto novo. To je tak. Evolucija. Zbog razvoja turizma, rade i birtije... tu si doma Paulie. Da nema masovnog turizma, bilo bi 10x manje birtija po obali.
Kako nije? Epidemija djecje paralize, velikih boginja...?
Ja nisam primijetila da je Svedska odustala od svog puta. A mislim da broj umrlih od korone nije nista drugaciji od drugih drzava.
Imam i ja pitanja oko cijepljenja. Sto ako iduce godine dodje novi soj koji je otporan na ova cjepiva? Zasto ne? To se svake godine dogadja s gripom.
Boris Johnson je rekao jucer da ce se sa virusom morati nauciti zivjeti.
Ali kako god, mislim da ce stvarna posljedica pandemije biti siromastvo sirokog broja ljudi u Europi, propast mnogih malih poduzetnika, porast ljudi na socijalnoj pomoci.
Nebitno na kraju tko je kriv.
A kada u Hrvatskoj vise ne bude novaca za uhljebe, povlastene mirovine i razna HDZ potkupljivanja? Ne dao bog veceg zla. Mozda nam promjene i trebaju
Display MoreDa, nmm je prvi poceo rasti zbog kontejnera.
Cijena je tu gdje je zbog lose vlasnice. Mislim da kao i Tpng namjerno prikazuju losije izvjestaje nego sto bi trebali. Atpl radi suprotno. Preuvelicava dobit. Ovi idu u drugu krajnost.
Panl je tu gdje je zbog velikog prodavaca. Zato je jeftin. Inace ne poznajem firmu dovoljno.
Pa to je trenutna korekcija BDIa. Mislim da ce u 3Q prosjek vozarina za Capeove biti najvisi. A od sijecnja je gogl bome dobro potegnuo.
Nadam se da ste u pravu kolegice za q3 jer mi je danas svaki refresh na braemar.com podizao zelucanu kiselinu
Admin mozda prebacivanje na dry bez... Da ne kontaminiramo nas jdpl. Neka mirno plove
Nista ne raste pravocrtno. Zdrava korekcija.
Display MoreE da, ipak sam se sjetila. Nmm i Jdpl su koliko pamtim jedini prikazali gubitak u 1Q 2021.
Ja isto mislim da je top na nmm prosao.
P.S. Ja nisam kupila niti Panl niti NMM nikad. Razlog nemam pojma o tim kompanijama. Ovu sirotinju na Tpng i Atpl barem poznajem jer ih pratim 2 godine svakodnevno.
Sada kada gledam unatrag najpametnije mi je bilo kupiti gogl u sijecnju, ali to sam sada general proslosti
Off topic smo ali q1 rezultati NMM:
https://navios.gcs-web.com/news-releases/…esults-first-14
Nemaju veze sa cijenom dionice. NMM je kes masina najvise radi kontejnera i realna cijena je negdje u rangu 50 usd. Problem je uprava, nedavni dokap radi spasavanja NM (kupnja capeova) i slicno, ima povijest sra..a s tom komapnijom radi koje je cijena tu gdje je.
PANL je bomboncic
GOGL ce mislim najvise patiti sada radi cape futuresa
Da, nmm je prvi poceo rasti zbog kontejnera.
Cijena je tu gdje je zbog lose vlasnice. Mislim da kao i Tpng namjerno prikazuju losije izvjestaje nego sto bi trebali. Atpl radi suprotno. Preuvelicava dobit. Ovi idu u drugu krajnost.
Panl je tu gdje je zbog velikog prodavaca. Zato je jeftin. Inace ne poznajem firmu dovoljno.
Pa to je trenutna korekcija BDIa. Mislim da ce u 3Q prosjek vozarina za Capeove biti najvisi. A od sijecnja je gogl bome dobro potegnuo.
Aha, ma ja kupujem kada drugi krenu prodavati, pogotovo forumasi
Daj pitaj svog kompu Alibabu što je bilo sa NM i sa NMM i zašto su se to pokazale uvjerljivo najlošije dionice za ulaganje u BULK?
Jedino su oni u formiranju HS patterna i već dulje vrijeme nemaju nikakvu ambiciju da uspostave dugoročni uptrend.
Bedasto mi je da se skriva iza suknje, pa nek nam se ovdje pridruži pa da raspravimo valuaciju i situaciju kao odrasli ljudi odnosno generali budućnosti!
E da, ipak sam se sjetila. Nmm i Jdpl su koliko pamtim jedini prikazali gubitak u 1Q 2021.
Ja isto mislim da je top na nmm prosao.
P.S. Ja nisam kupila niti Panl niti NMM nikad. Razlog nemam pojma o tim kompanijama. Ovu sirotinju na Tpng i Atpl barem poznajem jer ih pratim 2 godine svakodnevno.
Sada kada gledam unatrag najpametnije mi je bilo kupiti gogl u sijecnju, ali to sam sada general proslosti
Sta nije NMM +600%?
Ma slabo pratim nmm, ali mislim da imaju slican problem kao i Tpng. Losa vecinska vlasnica
Ne znam. Ne bih znala. Nisam nikada kupila nmm. Koliko znam to niti nije samo dry bulk kompanija.
Stvarno ne znam puno o nmm(ja inace kupujem samo na zse), ali mislim da je nmm stabilnija firma od jdpl
Ja pratim gogl i dsx najvise jer Atpl raste obicno usporedno s njima. Ja sam dionicar Atpl.
I valjda ti je jasno da nikoga ne slijedim i ne slusam bas
A ucila sam na svojim greskama. I to je meni najbolja skola.
Display MoreCijepila sam se posljednjeg dana prošle godine, sa kamiona valjda. Sve je bolje od korone, tako sam si mislila. Osim što je bilo razumno cijepiti se, da mogu raditi.
Niti su mi uzrasle magareće uši, niti riblji rep.
Nuspojave praktično nikakve.
Viđam i mlade ljude teško oboljele od korone, nije to ni rijetkost kako vlada predodžba da je to jedva malo teže od gripe.
Po svijesti i savjesti savjetovala bih cijepljenje svima, koliko nas ima.
Izuzev djece. njih bi onda bilo posve nepotrebno cijepiti.
Toliko izgubljenih radnih dana, toliko naknada, potpora, toliko ljudi sa trajnim posljedicama bolesti a sve izbježivo
Slazem se.
Protiv cijepljenja djece sam jer oni ne mogu odluciti za sebe.
A mi odlucujemo za njih samo kada znamo da je to sto cinimo najbolje za njih.
Moji pokojni baka i djed su tvrdili da su djeca buducnost i da se oni zrtvuju za djecu. Obrnuto ne.
Tako i ja na to gledam.
Kolegice marielena, medju forumasima ima i milijunasa, pa ih ne treba podcjenjivati. Sa pola milje kn ode ovo na duplo, ko kec na asa
![]()
![]()
![]()
. Uglavnom prodaje se ATPL zbog SPC i kupuje JDPL
Znate onu hrvatsku, go with the flow, trend is your friend bro/sis etc. etc.
Aha, ma ja kupujem kada drugi krenu prodavati, pogotovo forumasi
Ne znam. Meni se po prometu cini da kupuju forumasi😅
Nikad u povijesti se nije napravio ovakav globalni napor da se što prije dođe do cjepiva. Usporedi računala iz 80-ih sa ovim današnjim, pa ćeš možda shvatiti zašto je moguće da se procesi za koje su nekad trebale godine, mogu odraditi u bitno kraćem vremenu.
Sve to stoji ali da pratis sve nuspojave treba ti ipak vrijeme i pracenje ljude kroz vrijeme.
Djeca su prijenosnici. Nemaju nikakve simptome ili su simptomi uglavnom blagi, ali vrlo lako mogu prenijeti bolest na starije, na roditelje, bake i djedove s kojima su u kontaktu.
To ne bi smio razlog za cijepljenje djece nedovoljno provjerenim cjepivom.
Display MoreDisplay MoreKoje slicne brodare?
Ovo je stecajusa u drzavnom vlasnistvu, sa ogromnim dugom oko vrata koji se ne vraca iz tekuceg poslovanja.
Ovo je bio i jedini brodar, od onih koje ja pratim, da je 1Q 2021 bio u minusu. Mozda ih ima jos.
Ono sto je jedina istina je da su vozarine trenutno izvrsne.
Ali to ne znaci da je isto kupiti bilo kojeg brodara.
Nije isto kupiti Atpl, firmu u ozbiljnim problemima, ili Gogl ili slicnu firmu vani.
A jos manje ima smisla usporedjivati Jdpl sa brodarima vani.
To naprosto nije isti rizik.
P.S. cijenim vas zbog toga sto ste pisali prije godinu dana na Dlkv i Igh dok je tamo vladala euforija.
Nemam nista protiv zarade na spekulacijama, ali ovo je upravo to.
JDPL ti je jedina firma od svih tih koje pratis kojoj je cijela flota vezana na spot, zato su imali minus u Q1, ali upravo zbog toga ce u drugom dijelu godine imati izvanredne profite.
Ako pogledas strukturu troskova, JDPL nije nista puno losiji od ATPL, unatoc tome sto je drzava vecinski.
Pricekajmo rezultate za Q2, stvari ce biti puno jasnije.
Ovo mi je malo nejasno. Nisu li trebali poslovati pozitivno upravo jer su im svi brodovi na spotu?
Koliko se ja sjecam vratili su veliki stari dug, zato minus.
Cekam ja izvjesce i za Atpl i za Jdpl, bez ikakve euforije.
Display MoreDisplay MoreKoje slicne brodare?
Ovo je stecajusa u drzavnom vlasnistvu, sa ogromnim dugom oko vrata koji se ne vraca iz tekuceg poslovanja.
Ovo je bio i jedini brodar, od onih koje ja pratim, da je 1Q 2021 bio u minusu. Mozda ih ima jos.
Ono sto je jedina istina je da su vozarine trenutno izvrsne.
Ali to ne znaci da je isto kupiti bilo kojeg brodara.
Nije isto kupiti Atpl, firmu u ozbiljnim problemima, ili Gogl ili slicnu firmu vani.
A jos manje ima smisla usporedjivati Jdpl sa brodarima vani.
To naprosto nije isti rizik.
P.S. cijenim vas zbog toga sto ste pisali prije godinu dana na Dlkv i Igh dok je tamo vladala euforija.
Nemam nista protiv zarade na spekulacijama, ali ovo je upravo to.
Ma daj, sto ne kažeš?
Ja ti bas vidim ovdje solidan oporavak poslovanja i rast cijene s ovih razina i do nekoliko puta, a najmanje dva puta. Upravo i zato jer je bila za stečaj cijena je bila stečajna. Kad je stečaj otklonjen, sad će cijena na otprilke p/3 od ATPL. Uz trenutnu razinu vozarina. Dakle, prema 200 mil. kn kapitalizacije. Trenutno je na razini od oko 80-82 milijuna kuna.
Zivi bili pa vidjeli...