1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• DRY BULK

• Marielena
    • September 2, 2021 at 8:45 AM

Korekcije su nuznost da se moze ponovno rasti.

A sto se tice sadasnjih vozarina one da stagniraju na ovoj razini jos godinu dana bez ikakvog rasta to je puna saka brade.

Inace mislim da je vozarine nemoguce predvidjati pa sve analiticare uvazavam sa dozom skepticizma.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • September 2, 2021 at 7:45 AM
    Quote from bubimir
    Quote from tin

Iskreno sumnjam da će niže...danas će se ispucat preko bare a sutra opet vjerojatno zeleno počevši od vikinga...a ifuturesi su se danas iskorigirali tako da bi sutra mogli ponovo gore..možda griješim...vidjet će mo.

da. danas će se preko bare ispucat majmuni sa šortanjem, a (preko) sutra će isti opet vjerojatno morat kupovat da zatvore pozicije :S nisu oni ništa pametniji od nas, iako kod nas navodno "kao nema" šortanja..živi i zdravi nam (vikinzi) bili:rolleyes:

vidim da se i crypto tržnica polako zeleni...i klade (lumber) su prestale padati..nervoza aa

Bome su jucer vani na brodarima bili jaki i kupci i shorteri.

• Turističke dionice i perspektive

• Marielena
    • September 2, 2021 at 7:16 AM
    Quote from Marin83
    Quote from StatusQuo

Nije bas to tako jednostavno bilo naime dobar dio njih je bookirao apartmane ranije po znatno nizim cijenama jer nisu ocekivali boom i onda kad su svi skuzili da je navala poceli su dizat cijene tako da pitanje je kakav je prosjek zapravo bio kad se sve uzme u obzir puno je smjestaja da se bez prave statistike lako zak

Većina takvih jeftinih rezervacija kroz srpanj, a pogotovo kolovoz je potiho otkazana, barem u privatnom smještaju.

Quote from Marin83
    Quote from zlocesti

Mogu ja biti loša u logičkom zaključivanju, al' me pogled na monitor ne demantira.

Cijenovno bez pomaka

To kaže da su vlasnici kapitala na burzi racionalni?! Ja vas pitam ako je Jadran grupa imala cca 10% veće prihode u 1H 2021, nego u 1H 2019 i to sa samo 58% noćenja iz prve polovine 2019, što mislite kakvi će biti FI u 3Q 21, kada je Kvarner na 85% noćenja iz 2019.

Nisam nikada kupovala Jdrn i ne znam kako firma fundamentalno stoji pa necu puno pametovati.

Zanima me koliko njihovi kapaciteti mogu postati hoteli sa visokom kategorizacijom.

Nedavno sam razgovarala sa gospodinom koji se dugo bavi sa turizmom u Crikvenici.

Kaze da je u Jugoslaviji Crikvenica imala trecinu gostiju u hotelima, a ostali u tzv zimmer frei aranzmanu, a gosti su se hranili po restoranima. Danas se gotovo sve svelo na apartmane, a gosti su ljudi nize platezne moći koji hranu nose sa sobom i sami kuhaju. U javnu infrastrukturu se slabo ulaže, pa su plaže neuredjene i prenatrpane

On sumnja da ce neka veca hotelska kuca tipa Valamar ovdje otvoriti hotel sa 5 zvjezdica jer oni svojim gostima moraju ponuditi onda i privatnu plazu, a ne prenatrpane javne plaze bez infrastrukture.

I gdje ce otici novac od ove sezone? U gradnju infrastrukture ili nove apartmane i stanove u Zagrebu? I gdje to zavrsava? Javni prostor je ogranicen resurs.

• Turističke dionice i perspektive

• Marielena
    • September 2, 2021 at 7:02 AM
    Quote from Batka
    Quote from Marin83

To kaže da su vlasnici kapitala na burzi racionalni?! Ja vas pitam ako je Jadran grupa imala cca 10% veće prihode u 1H 2021, nego u 1H 2019 i to sa samo 58% noćenja iz prve polovine 2019, što mislite kakvi će biti FI u 3Q 21, kada je Kvarner na 85% noćenja iz 2019.

Nije dobro gledati samo podatak o ukupnim prihodima, nego i strukturu tih prihoda. Kod Jadran grupe uzmite u obzir knjiženje potpora za očuvanje radnih mjesta. Osim prihoda dobro je gledati i rashode, a kod gore navedene grupe rezultat i nije baš neko veselje, kao ni novčani tok, usprkos potporama. Treba uzeti u obzir da Jadran upravlja većim kapacitetima od onih kojima je upravljao 2019.
    Usprkos svemu, mislim da Jadran ima osnove da bude dobra firma, ali još uvijek po meni ima boljih risk/reward prilika na zse.
    U svakom slučaju, ja kod firmi gdje sam većinski, što se financija tiče, gledam prvo cf, pa ebitda, pa neto dobit, a prihodi su mi ono, za prezentaciju za kakvog kupca ili banku... ali ima nas svakakvih, nekome su najbitniji prihodi, nekome broj zaposlenih, itd.

Sve potpisujem. I sama sam pobjegla s mora u kolovozu i otisla u Slavoniju. Kulminacija je bila kada su dvije žene u trgovini počele se gurati ispred mene i jos mene optuzivati za guranje, a radila je jedna blagajna gdje ocito radi potplacena radna snaga.

Zanima me koju vrstu turista mi privlacimo sa malim betonskim apartmanima gdje kroz prozor gledas susjedni apartman, a gledas hoces li imati gdje staviti rucnik na prenatrpanoj plaži.

Pa cak i te kave i pizze od 100 kuna su potpuno lažni elitizam. I vani postoje mjesta gdje vas nece pustiti bez odgovarajuceg dress coda, ali tamo sve odise luksuzom. Ovdje isti kafic u koji zimi odlaze lokalni besposlicari, sada stavi kavu po 100 kuna samo zato jer su mu dosli turisti.

I pita se čovjek koliko mi stvarno uprihodimo od takvog masovnog turizma, koliki je oportunitetni trošak. Koliko takav jeftini turizam koristi javnu infrastrukturu, a koliko istoj u prosjeku vraća.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marielena
    • September 1, 2021 at 4:08 PM
    Quote from Marin83

Gotovo je, Mirkec je vani...

Na temelju cega to znate?

• Marielena
    • September 1, 2021 at 2:48 PM
    Quote from tin

A moguće je da netko iz TPNG ulazi u JDPL i ATPL.

Moguce i da je netko hitno prodao Atpl da ide u Jdpl😂

Kupio kartu za drugi brod😂

• Marielena
    • September 1, 2021 at 2:28 PM
    Quote from Milo

Ovaj od 400na prodaji, kupuje😀

A tko ce ga znati da li je to strasilo ili stvarno covjek prodaje.

Quote from hugh
    Quote from Marielena

Da li je zaspalo trgovanje?

Evo netko je navinio bidilicu.....po prodaji odmah bez gledanja znam i kakav je bdi danas i koliko je sati.... :) :D

A to netko ceka svaki dan 14.00 sati da vidi BDI pa kupuje/prodaje ovisno o predznaku😂

• Marielena
    • September 1, 2021 at 2:15 PM

Da li je zaspalo trgovanje?

• Marielena
    • August 31, 2021 at 7:27 PM
    Quote from MickeyM
    Quote from D_artagnan

Ma to se danas malo spustilo da ne bude preveli rast u Kolovozu, sad u rujnu može još 20% i svi zadovoljni ^^

Volio bih da je to istina... ali ja obično kupim ili dokupim na vrhu, nije ovo prvi puta!

Mozda samo prerano prodate ;)

Ili mislite da je 492 kune vrh za ovu godinu?

Jednostavno. Nemojte prodavati jeftinije, nego ste kupili :)

• Marielena
    • August 31, 2021 at 4:16 PM
    Quote from tin
    30.08.2021.CT477,00495,00476,00484,00485,37+3,86 %1102.2611.097.424,00
    27.08.2021.CT455,00466,00455,00466,00461,47+2,42 %712.3491.084.003,00
    26.08.2021.CT448,00456,00448,00455,00452,36+1,79 %38944427.026,00

Jučer prosječna 485,37...danas 482,48....ne znam čemu panika....svaka čast ako je netko prodao 200 kom na 495...pa dokupio na 480...al ne vidim tu nekakvu zaradu....više razonodu.....BDI iznad 4000 bodova...Q3 faktički gotov još 10 dana što se ugovori i gotovo za Q3...očekuje nas odlično izvješće...ako se ne varam Joakim prognozira napad na BDI od 4600 bodova...prije toga mora biti malo i korekcije....kad krene opet će u 5 dana skočit 20-tak posto....tako to ide.

Nije to razonoda. 1000 kuna svaki dan je lijepa zarada. Problem je samo u tome da to nece ici svaki dan :)

Prodavati u uptrendu moze biti i opasno jer vam se moze dogoditi da ponovno ulazite skuplje pa tu jedan dan zaradite, drugi gubite. Vise ima smisla pad cijene u uptrendu koristiti za dokup, ako imate casha.

Quote from 5. Element

Netko mudar, a taj netko je naravno ja, onomad rece da je tehnicka analiza samoispunjujuce prorocanstvo.

Evo, konkretno, netko je rekao da TA kaze 462, svi gledaju iste grafove i svi znaju da svi drugi gledaju te iste grafove, i onda se brze bolje prodaje sve iznad toga prije nego drugi prodaju, kupci se postavljaju na tih 462 ili malo vise, prodavaci taman poklope i eto cuda, 462 se ostvarilo!! Ili koja kuna lijevo desno.

Cudo!

Mislim da to nisi rekao ti, nego Murphy ;)

Ja mislim da je to ocekivano da se kod svake bivse linije otpora testira trend i da se vidi tko zeli izaci na ovim cijenama.

Onda se tu jos upletu i trejderi i to je to.

Tek nakon toga se moze up.

• Nekretnine opcenito u HR

• Marielena
    • August 16, 2021 at 4:46 PM
    Quote from Moller
    Quote from abbadon

još niste uzeli u obzir da je Saturn jako retrogradan trenutno te to također jako utječe na BVPS svih sastavnica Crobexa

nisam, ali sam ne tako davno napisao da ćemo mi na burzi biti najveći pušioničari s brdom love za koju se na žalost neće moći kupiti ni pola onoga od 2019 , znači, železo, beton, drvo ..........

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…vrsiti-15095199

Pa u samom clanku kazu da gradnja ne prati postojecu infrastrukturu, kao i da betonizacija obale unistava ono zbog cega ljudi i vole nase more.

Gdje to zavrsava? Ne znam. Nadam se da necemo postati slicni spanjolskoj obali.

A sto se tice nas investitora/pusionicara na ZSE, kazu da 90% ljudi gubi na burzi, pa valjda niti ZSE nije izuzetak.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • August 16, 2021 at 3:49 PM
    Quote from Joda

@marietela

samo lupetas. nemas pojma sto se dogada i ne pratis situaciju ali zato ti zabavno trolati na raznim temama dionica kojih nemas. pises na nacin da te neki ljudi slusaju i nazalost kupuju/prodaju zavisno kakve postove pises. preporuka svima je odvrtiti tvoje postove, na svakoj temi, pa neka se vide tvoji uspjesi tj trading strategija . a posebno zbunjuje tvoja tiula pisaca po forumu koja ne moze biti dalja od istine :)

Onda nam vi objasnite sto se ovdje dogadja :)

P.S. sto je tocno u mom postu neistina?

• Marielena
    • August 16, 2021 at 3:36 PM
    Quote from rambo_5

Da, potencijalno lijepa priča, ko na Dalekovodu...

Nazalost da. Sa time da to mene vise podsjeca na mali Agrokor, nego Dalekovod.

Ako su se vjerovnici, prvi u redu naplate, odrekli 90% potrazivanja, sto mogu ocekivati dionicari, zadnji u redu naplate?

Opasnost za dionicare je da netko ovdje kupuje dug i da postaje vlasnik duga. Slicno kao na Dlkv i Igh. Inace, jasno je da Viro ne moze vratiti svoje dugove iz poslovanja.

• Marielena
    • August 16, 2021 at 12:13 PM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from Marielena

Evo bas gledam oglasnik.

Kuce sa dvoristem 30 km od Zagreba se prodaju za neke smijesne cijene.

Autom ti je svejedno ides li do centra Zagreba od tamo ili Vrbana, Sesveta i sl elitnih kvartova.

Ma ja razmisljam o tako necemu, ali za mirovinu.Nije isto, onaj tko dolazi preko Jankomira ide istim putem kao ovi s Vrbana po guzvi.Jedino kad dode doma ne psuje zbog parkinga.Tko ima neki remote work to je super.

Jos vam je bolje ako imate zeljeznicu u mjestu. Kao u tramvajskoj zoni😅

• Marielena
    • August 16, 2021 at 12:11 PM

Mozda se i Zagrebacka banka ukljuci.

Meni i kolegica Ivana obecala prodati😅

• Marielena
    • August 16, 2021 at 11:56 AM

Evo bas gledam oglasnik.

Kuce sa dvoristem 30 km od Zagreba se prodaju za neke smijesne cijene.

Autom ti je svejedno ides li do centra Zagreba od tamo ili Vrbana, Sesveta i sl elitnih kvartova.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Marielena
    • August 16, 2021 at 11:33 AM

Moguce samo da se nekome neda cekati jos 3 mjeseca, a mozda i netko nesto zna. Ne znam.

• Marielena
    • August 16, 2021 at 11:28 AM

Pa nisu nam Tudjman i ostali krivi da smo mi financijski nepismeni pa samo ulazemo u nekretnine.

I onda je neka realna placa radnika u Zagrebu 5000 kuna, a kvadrat stana 3000 eura po metru kvadratnom.

• Marielena
    • August 16, 2021 at 10:57 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Cijena sirovog secera na svjetskom trzistu je cca visokih 20 centi. Izgleda da je i ovdje prisutna inflacija.

Ne pratim Viro vec neko vrijeme pa ne znam koliko su povrsina ugovorili. Pratite Plodove zemlje.

da, da, najbolje je iz prve ruke pratiti stvari preko Plodova zemlje i direktnim obilaskom polica po trgovinama te snimanja MPC raznih proizvođača, još je bolji pokazatelj, ako se može malo duže zadržati u prodajnom centru i snimiti koliko koja gospođa vozi u kolicima šećera, a ako se još da naslutiti da li će ga upotrijebiti za džem, pekmez, kompote, sirupe i da li će trebati još, e to je onda siguran jack pot i more se krenuti s kupnjom dijonica, samo gledam, nešto se slabo nudi popet kuna, već je i šećer debelo preko te cijene, ja kupio ženi neki dan 1kg, ubio se cijeli dan tražeći negdje akciju, al ništa, platio 6,5kn i mirna Bosna

ali evo i malo za one koji ozbiljnije prate, ovdje je gotovo sve napisano i to prilično jasno, nije lako, jednostavno ni bez rizika, ali to valjda i tražimo, lako je kupiti Opte i lova sama curi

https://www.pressreader.com/croatia/poslov…281496459349042

Ako vas zanimaju povrsine po secernom repom i digestija secerne repe, to ceta najbolje saznati ako pratite Plodove zemlje.

Nije sala. Kazem nemam vec neko vrijeme Viro pa ne pratim dovoljno.

• Marielena
    • August 16, 2021 at 10:45 AM
    Quote from dionicar

Marielena

Prosječna plaća u ZG je sada po statistici oko 8300 kn što je 1100 EUR ajmo reći . Rekli ste 1200 . Dakle tu smo .. e sada.. evo u zgradi gdje sam novogradnja ( pardon stara 4 godine pa će moD anerko reć da nije novogradnja ) 50m2 je 500 EUR kako je napisano. Dakle tu smo. Tramvajska zona ( 3 min do tram ). Zona autobusa 2 min. Sve blizu - spar, plac.. mogu još pissat ali me strah da ne otkrijete gdje živim 😁😀

D_artagnan

Ovo što sam napisao 500 EUR .. to je dvoje ljudi . Ili bračni par ili cura u dečko.. jednostavno je teško sam.

Nije za ovu temu.. ali prijatelj plaća u Berlinu 800 EUR sa rezijama ( s time da je to "Berlin" Reko bih ko da smo u ZG u petrusevcu il' i Sesvetama) naravno njemu paše lokacija zbog posla.. a plaća mu je 3000 EUR kada se povuče ravnomjerna krivulja kroz mjesece ( izravna 13. Plaća i ostalo višak što mozda dobije božićnica i sl )

Znam ja kako se zivi u Njemackoj i Irskoj. Stan 800 eura, i dijelite ga sa 4 cimera :D

Ali njima je tamo radi, ustedi i vrati se kuci.

A dokle je to otislo cujem da je u Berlinu neki referendum da se stanovi nacionaliziraju😅

Objektivni razlog zasto bi nekretnine trebale rasti su vece cijene gradjevinskog materijala i radne snage. Uz ove nase da je ulaganje u nekretninu najbolja investicija i sl.

Prosjecnu placu u Zg buildaju uhljebi u Holdingu. Puno ljudi radi za jako male place, a prosjek je 8000 kuna.

Trebate znati da vecina Hrvata zivi u svojoj nekretnini, a tko god moze digne kredit za stan. Znaci da su vam podstanari siromasniji dio drustva. I onda vam se dogodi da vam uz neplacene najamnine ostaju i neplacene rezije i sl. Ja kazem da nikada ne bih iznajmljivala nekretnine podstanarima, ali svatko ima svoje.

Naravno da ulaganje u nekretnine nije samo po sebi lose niti dobro. Ako ulazes u kvalitetne nekretnine na dobroj lokaciji, to moze biti odlicna investicija.

Naravno neka svatko ulaze u sto hoce. Samo nasi investitori i "investitori" u nekretnine su najveci kmecavci. Od nesretnih svicaraca do vlasnika stanova u centru Zagreba sve je drzavo pomozi. Vidjeti cemo gdje ce nas ove nove spekulacije odvesti.

P.S. Idem sada na gledalicu vidjeti hoce li i danas biti cascenja na Atpl. Kada zaradim na Atpl kupim stan za 3000 eura po kvadratu u Zagrebu da ga iznajmljujem podstanarima. Lova do krova ;)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt