1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• CORONA virus

• Marielena
    • November 6, 2021 at 11:01 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from accountant

ti bokca bar neka korist od korone

prestao Zlatkec pričati o ustašama i partizanima hahhahha ^^ ^^

umjesto srp i čekić

igla i štapić

Quote from bbkk0000

peticija o cjepovnici

https://citizengo.org/hr/ot/204543-v…CUWf0_URTBIUTNg

Još bi dodao da je ova po mojoj procjeni umjetna kriza ( virus je vjerojatno stvaran ) svođenje ljudi na potpuno poslušne ovce bez prava na mišljenje. Dok cjepljeni nesmetano prenose virus dalje a necjepljeni se ponašaju odgovornije traje daleko ozbiljnija rasprava u pozadini a radi se o tome dali je bolje prvo natočiti vino ili mineralnu u čašu? a nije isto

Display More

Slazem se da smo bombardirani nejasnim, proturjecnim i nelogicnim odlukama navodnih strucnjaka iz stozera vec 2 godine, ali ne vidim niti da je vani bolje.

Nemam misljenje da li je to namjerno i da li su razne teorije zavjere istina ili su danasnje zapadne vlade jednostavno potpuno nesposobne.

• CORONA virus

• Marielena
    • November 6, 2021 at 10:57 PM
    Quote from zlocesti

Moderna vremena....

Ni čuda više nisu moguća

Joj, taj gluten free kruh ima ocajan okus😅

• CORONA virus

• Marielena
    • November 6, 2021 at 4:04 PM

Ajde, koji to saborski zastupnik uopce vrijedno radi i redovito ide na posao?

Koliko ih se uopce javlja za rijec?

Za 70% ne bi ni znali da ne dolaze u Sabor uopce.

• CORONA virus

• Marielena
    • November 6, 2021 at 2:56 PM
    Quote from Milijarder
    Quote from etoimene

Ima i bolje od toga. Poslušajte od 30. sekunde!

Prema Capakovim riječima, od današnjih 6.932 “novooboljelih”, njih 1.790 ili 25% nije cijepljeno. To znači da je ostalih 75% “novooboljelih” cijepljeno.

WTF?!?!?!?

Sada sam preslušao! 8|

Točno je to rekao! :D

Znači što bude više cijepljenih, više će biti i pozitivnih! Ludilo! 8o

Display More

Ja sam htjela reci da on ne zna izracunati postotni racun. Po tim njegovim podacima 51 posto oboljelih su necijepljeni, ne 49%.

• Alat za tehničku analizu dionica na Zagrebačkoj burzi

• Marielena
    • November 6, 2021 at 11:10 AM

Imas za mobilne aplikacije baha.com, prije se zvao TeleTrader.

• CORONA virus

• Marielena
    • November 5, 2021 at 10:01 PM
    Quote from Paulie
    Quote from zlocesti

Da su se ljudi tako ponašali u doba variole vere, ima tome nedavnih 50 godina na ovim prostorima, hm.......

Cijepilo se bez pogovora urgent u tri tjedna 22 milijuna ljudi, a broj oboljelih mislim da se zaustavio na petnaestak

Jesu li tada cijepljeni obolijevali kao i necijepljeni i prenosili bolest ili je cjepivo djelovalo ?

Da li su tada cijepljeni nerijetko dobivali tromboze, miokarditise, srčane i moždane udare ?

Ne znam koje su nuspojave cjepiva protiv Variole Vere bile jer je to odavno izumrli virus.

Mislim da je cijepljenje protiv te bolesti bilo obavezno za djecu u Jugoslaviji valjda do 70-ih. Ja sam rodjena 80ih nije se cijepilo vise protiv toga.

Nulti pacijent u Jugoslaviji je bio cijepljen, zarazio se u arapskim zemljama, prezivio je, ali zarazio druge. Neki su umrli. Sve skupa nije bilo puno oboljelih ni umrlih. Brojke vise ne znam.

Ali ocito da niti to cjepivo nije onda bilo 100% ucinkovito.

Ja se onda nisam niti rodila jos dugo. Gledala samo dokumentarni film o tome.

• CORONA virus

• Marielena
    • November 5, 2021 at 9:27 PM
    Quote from zlocesti

A ne znam što bih vam rekla, a stvarno se i ne bih svađala sa forumom.

To je posljednja oaza u ova bizarna vremena.

Svašta nam se dešavalo. Od izjave nadležnog ministra u prvim danima epidemije pred vratima da nema razloga za zabrinutost, jer se radi o nečemu nalik gripi... do slika iz Bergama... do čuvenog teniskog turnira, svadbi proštenja i krštenja, lockdowna kad nije trebalo, i izostanka istog kada je trebalo.. dobro smo živi.

Na 700 cijepljenih ljudi nije bilo niti jedne nuspojave koju pominjete, o tome mogu svjedočiti iz prve ruke.

O broju preminulih ne bih govorila. To je ruski rulet, koga će blago, koga će jako, ne zna se unaprijed, ne može se spriječiti.

Ja sam pak primila i treću dozu i sada sam slobodna ko' ptica na grani. Život bez bojazni.

Svatko po svome dakle.

Ajmo se mi baviti burzom.

P.S. cijepimo se i protiv gripe, svake godine. Neki unatoč tome obole, blago. Ja prva. Posljednja u stvari. Nakon što odheklam sezonu gripe, mene zakači u ožujku, onako ... šečer na kraju.

Ha :S

Display More

Pa da ali gripa i korona su opet dva razlicita virusa. Svake godine nam de facto dodje novi soj virusa koji mi laici zovemo gripa. Nisu pticja i svinjska gripa isti virusi. E sada koji soj ce udariti koje godine se procjenjuje pa po tome dizajnira cjepivo.

O tome ovisi i ucinkovitost cjepiva.

Sars cov2 je opet skroz drugi virus.

Isto tako ne znam kako se procjenjuje broj oboljelih od gripe. Nisam nikada cula da zdrave ljude rutinski testiraju na gripu.

Mi danas ne razlikujemo oboljele i zarazene. Barem novinari ne.

• CORONA virus

• Marielena
    • November 5, 2021 at 9:12 PM
    Quote from zlocesti

' Tri mu vuka i sedam kozlića............. potući ćemo se.

Da vas toliko svih ne volim tražila bih razvod :S

Danas sam čula od jednog da će se rado ići testirati, da je korona i tako izmišljena bolest i da on to nema

A čula sam i za jednog cijepljenog kojem su se djeca u kući razbolila, a on lijepo potom sjeo u avion i otputovao u inozemstvo. Razbolio se valjda na sletnoj pisti na odredištu, sretni mu suputnici

Vidim da pameti nemamo, a sreća je prevrtljivica... trebalo je uvesti mjeru obaveznog cijepljenja, svi u mjesec dana, jedan, dva , tri......... i život bi se nastavio. U Izraelu kažu žive normalno. Blago njima

Al' ne, u ime demokracije imamo navodno odrasle dečke koji paradiraju u uniformama, svaka prćija ima stožer, imamo novu vrstu celebritija... ravnatelje bolnica, nastavnih zavoda i koje čega koji jednom dnevno stanu pred kamere, a mi smo svi postali tržišna niša žute štampe.

Da su se ljudi tako ponašali u doba variole vere, ima tome nedavnih 50 godina na ovim prostorima, hm.......

Cijepilo se bez pogovora urgent u tri tjedna 22 milijuna ljudi, a broj oboljelih mislim da se zaustavio na petnaestak

Display More

Nisam ja strucnjak ali mislim da su Variola Vera i korona virusi razliciti virusi i da ih nije dobro na taj nacin usporedjivati.

Ne znam koliko su cjepiva za covid19 ucinkovita, ali nove mutacije pruzaju slabiju zastitu jer su cjepiva radjena za wuhanski soj. Virus variole vere mislim da nije brzo mutirao.

Ne znam kako se zivi u Izraelu. Oni su se prvi cijepili sa 2 doze skoro svi, ali nakon sest mjeseci vratio se novi val. Sada su se cijepili trecom dozom skoro svi. Kako ce biti dalje ne znam.

Nedavno se hvalila na Dnevniku Danska. Imaju 80% cijepljenih i covid putovnice. Tamo se kao normalno zivi. Ali citam danas imaju veliki porast novozarazenih.

Sto buducnost donosi ne znam.

Quote from 5. Element

Izgleda da su cjepiva, sva, naprosto losa. Ako cjepivo ne sprecava zarazu, u korijenu, skroz, vec mozes i oboliti, pa i umrijeti, onda je to naprosto los biotehnicki proizvod.

Ne znam. Navodno ne stiti od zaraze vec od hospitalizacije i smrti?

Cemu onda covid putovnice? Da vlada kaze da nesto cini.

I sto je ovo. Ne mozes u opcinu podici rodni list s maskom, ali mozes paradirati do 24 sata po kaficima i shopping centrima???

• CORONA virus

• Marielena
    • November 5, 2021 at 7:13 PM

Evo sto kaze drug Capak. Naravno ovaj postotak nije tocan, ali nema veze. Valjda za HDZ uhljeba nije niti vazno da zna postotni racun, ali neka ostane zabiljezeno da vidimo koji je kvocijent inteligencije ljudi koji odlucuju o nasim zivotima:

"U zadnja 24 sata 307 je hospitaliziranih, 158 nije cijepljeno, dakle 49 posto", rekao je Capak.

• CORONA virus

• Marielena
    • November 5, 2021 at 6:18 PM
    Quote from tin

ovo je iz 2019.g

ovo je iz 2021,g

Znači umjetno su usadili protein u virus koji omogućava prenos na ljude i upravo taj protein je sada meta u cijepivu...a ameri su financirali lab. u Wuhanu.

Nadam se da ce doci vrijeme kada ce se Fauciju suditi za zlocin protiv covjecnosti.

U Kini se vec odavno vrse znanstvena istrazivanja koja su na zapadu zabranjena iz bioetickih razloga, kao dizajniranje beba.

Ne zato jer je zapad tehnoloski inferioran, nego je to protivno zapadnom moralu.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • November 4, 2021 at 2:05 PM
    Quote from tin

Uspješno skupljanje...tako ja to danas vidim....netko postavi nalog od 400 kom. na prodaju malo iznad prvoga na asku i odmah bježanija i trpanje po bidu...toliko puta viđeno.

Treba vratiti tudje dionice ;)

• DRY BULK

• Marielena
    • November 4, 2021 at 1:11 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from stefek

Postavljeno ograničenje proizvodnje za gradove u okolici Pekinga.

Nakon toga bi se stvari trebale vratiti u normalu.

Restrictions signal the prospect of strictly enforced winter steel output cuts from November 15 to March 15. These cuts will require major cities in the Chinese provinces of Hebei, Shanxi, Henan and Shandong to cut steel production by 30 per cent a year, relative to last year.

Znaci nakon toga mozemo ocekivat povecanu potraznju za iron, znajuci za to sve sad je pitanje oce zauzimanje pozicija pocet ranije vec u prvom mjesecu i kako ce se trziste ponasat do tada, a bit ce zanimljivo i vidit kakva je potraznja s tim smanjenjem, puno pitanja.

Pa to sam odmah i pretpostavila da ce ovo umjetno ogranicavanje proizvodnje od strane komunisticke partije na kraju dovesti do povecanja demanda. Slican utjecaj kao zagusenje luka. Kao da je planska ekonomija ikada funkcionirala.

• Marielena
    • November 4, 2021 at 12:50 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Ja se nadam da ce se Hanfa pozabaviti sa ovime sto se dogadjalo jucer i prekjucer na Atpl. Pogotovo s obzirom da short na ZSE nije legalan.

Niti jedan brodar vani nije u zadnja 2 dana zabiljezio ovakav pad. Neki su jucer rasli, neki su pali 1%. Nista previse se ne ocekuje cijeli tjedan na cjelokupnoj burzi na Wall Streetu. Pad od 25% u se moze usporediti sa Crnim ponedjeljkom na Wall Streetu.

Ne postoji fundamentalni razlog za ovakav pad na Atpl. Imali su najbolji FI od kada ja pratim dionicu. Zaradjuju i dalje. U redu da je dionica pala jer je padao BDI, ali ovako nije pao niti jedan brodar vani.

Nikakva analiza nije mogla to predvidjeti, osim ako si imao info da ce netko 20k komada dionica iskipati po kupnji naglo.

Ne postoji racionalan razlog za to dok firma pozitivno posluje.

Ne, Zaba CROS ili SLPF to nisu nikada radili.

I svi mi koji smo dionicari Atpl bismo mogli poslati pismeno upozorenje Hanfi.

P.S. Sretno svima koji sada moraju hitno vratiti dionice njihovim vlasnicima.

Display More

niste valjda i vi kolegice popustili pod pritiskom pa iskrcali svoje dionice na najnižoj, jer vidim počelo je zazivanje Hanfe, ja i dalje mislim da je netko iskoristio pogodan trenutak za premještanje u neku drugu dionicu, sada samo da vidimo gdje će osvanuti,

inače za one koji još nisu navikli na ćud i narav ove dionice, najbolje je da se malo sklone u zavjetrinu dok se izmjenjuju jugo i bura, ja sam neki dan poslušao vaš savjet da na valovima zna neke uhvatiti morska bolest i malo se sklonio u potpalublje, ma sjećate se sigurno, dugo ste vi na brodu

eno meni zarokalo Viro, a što mogu, trpim i kupujem Pomalo( to je inače Zadrin slogan), imate li kakav univerzalni obrazac za Hanfu, da ne smišljam ja neki svoj posebno za Viro

Display More

Nisam vec 14 dana prodala niti jednu dionicu Atpl.

Quote from looserst
    Quote from Marielena

Ja se nadam da ce se Hanfa pozabaviti sa ovime sto se dogadjalo jucer i prekjucer na Atpl. Pogotovo s obzirom da short na ZSE nije legalan.

Niti jedan brodar vani nije u zadnja 2 dana zabiljezio ovakav pad. Neki su jucer rasli, neki su pali 1%. Nista previse se ne ocekuje cijeli tjedan na cjelokupnoj burzi na Wall Streetu. Pad od 25% u se moze usporediti sa Crnim ponedjeljkom na Wall Streetu.

Ne postoji fundamentalni razlog za ovakav pad na Atpl. Imali su najbolji FI od kada ja pratim dionicu. Zaradjuju i dalje. U redu da je dionica pala jer je padao BDI, ali ovako nije pao niti jedan brodar vani.

Nikakva analiza nije mogla to predvidjeti, osim ako si imao info da ce netko 20k komada dionica iskipati po kupnji naglo.

Display More

Kolegice svratite malo vanka na burzu pa ce biti lakse prozvakati ovo. Bulkeri sa 100 brodova setaju po 10% svako toliko.

Iako se slazem da je bilo sokantno zadnjih dana na atpl, jdpl. Da mi je naci toga sta mu je pukao margin prebio bi ga ko macku :S

Display More

Da, imaju trziste koje to moze progutati :)

Uostalom, i legalno shortaju. Sve znam.

Pa nemaj ja nikakav margin. Nikada ne kupujem na kredit nista.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • November 4, 2021 at 11:44 AM

• Marielena
    • November 4, 2021 at 10:30 AM
    Quote from Brunos
    Quote from gigic23

Baš zanimljivo formiran Ask, gotovo umjetnički dojam :)

Djeluje kao kontrola velikih igraca. Imamo li saznanja tko je otpustao i kupovao ovih dana?

Nitko iz TOP10 nije nista prodao.

• Marielena
    • November 4, 2021 at 9:30 AM
    Quote from looserst
    Quote from Marielena

Je li netko od tehnicara radio analizu za BDI?

mitkko: ja bi se nadovezao na cijenjenu kolegicu sa BDRY? Sijećam se da si ga crtao, bijahu neke trubde itd, kakvo je stanje sada? Hvala unaprijed!

Ja sam napravila jucer navecer za BDI. Izgledalo mi je to kao dno(barem lokalno).

Budem obrazlozila navecer ako nadjem vremena

• Marielena
    • November 3, 2021 at 7:18 PM

Brodari su i vani podcijenjeni u odnosu na npr tehnoloski sektor. To je zbog rizicnosti i volatilnosti.

Atpl dobro prati brodare vani. Ima kasno paljenje/gasenje, ali na kraju se to sve iskorigira.

Npr. DSX se i danas i jucer vrti na nekih 4.50-4.70$. Ja sam i "predvidjela" da ce se Atpl odbiti na 490 ili 450 kuna pa su mi se kasnije neki kolege smijali. I dalje mislim da je ovo danas ujutro bila neutemeljena panika. Naravno i prilika za one hrabre i u cashu.

Quote from Marin83
    Quote from Marielena

BDI pada vec 9 dana, a od vrha je pao toliko koliko je Atpl pala u zadnja 2 dana.

BDI pada od 7.10...i još danas 10%,a i bez današnjeg pada, dionica jutros bila na 355kn.

Da vise ne spamamo temu.

Burza anticipira buduce dogadjaje.

Cijena Atpl ovisi o buducem kretanju Baltic dry indexa.

Ja sam na drugoj temi pozvala kolege da iznesu svoje vidjenje(fundamentalno, tehnicko) buduceg kretanja BDIa.

• Marielena
    • November 3, 2021 at 7:05 PM
    Quote from tento
    Quote from Marielena

To nije bitno sto je BDI pao danas, jucer, prije tjedan dana, prije mjesec dana. To je sve uracunato u cijenu.

Bitno je hoce li se pad nastaviti, hoce li se okrenuti pa poceti rasti ili ce se stabilizirati na cca 3000 bodova.

Graf Atpl je inace povijesno pratio graf BDIa.

Misli se na nagli propad u jednom danu, i traži se uzrok tome. Znali smo svi da bdi već dugo pada, pa se dionica držala kako tako.

BDI pada vec 9 dana, a od vrha je pao toliko koliko je Atpl pala u zadnja 2 dana.

• Marielena
    • November 3, 2021 at 7:02 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

To nije bitno sto je BDI pao danas, jucer, prije tjedan dana, prije mjesec dana. To je sve uracunato u cijenu.

Bitno je hoce li se pad nastaviti, hoce li se okrenuti pa poceti rasti ili ce se stabilizirati na cca 3000 bodova.

Danas je pad BDI bio baš jak(skoro 10%), nekako ne vjeruje da je ukalkuliran u današnju cijenu...

A koliko je Atpl pala u 2 dana?

Dionica ce nastaviti padati ako BDI nastavi padati. Vise ne ovom brzinom jer su veliki prodavaci i drhtave ruke u velikoj mjeri sami izasli.

• Marielena
    • November 3, 2021 at 6:51 PM
    Quote from tento
    Quote from Marin83

Kako to možete tvrditi???

Gosp. Marine, nije tvrdnja, nego predviđanje na osnovu onoga što sam napisao.Nitko ne može znati što će biti sutra.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt