Niste shvatili moj post i napisala sam da nisam zagovornik ideje majka odgajateljica.
Mi imamo sustav medjugeneracijske solidarnosti i sadasnji umirovljenici primaju mirovine iz tog fonda. Ja ne zagovaram taj sustav, ali nije da me netko pita.
Vaš tekst je lako razumljiv. Vi možete raspolagati samo s vašim novcem, a ne tuđim. A to što ste vi protiv međugeneracijske solidarnosti to je za svaku pohvalu - samo naprijed. Ali bez diranja tuđeg i već uplaćenog novca. Prvo umirovljenicima koji su već uplatili novce treba vratiti uplaćena sredtsva, a onda vi sa svojim novcima raspolažite kako želite. Pa si sami birajte fondove i štednje.
Kao i svuda na svijetu možete investirati u fondove koji nisu " međugeneracijska solidarnost " nego oblik investicije, a fond investira u obveznice, dionice itd. Tako je postojao i Berni Madoff.
Sve ja to razumijem, a osobno iz drzavnog mirovinskog fonda ocekujem frisku figu kao i cijela moja generacija.
Samo trenutno u hrvatskom drustvu ne postoji kriticna masa koja bi htjela reforme koje vi predlazete. Nisam vam ja tu problem.