Ja ovu temu citam samo zbog mitkka i brajakice
Koliko svadje zbog dionice koja vec dvije godine tapka na mjestu na 40-43 kune i ne isplacuje dividendu.
Ja ovu temu citam samo zbog mitkka i brajakice
Koliko svadje zbog dionice koja vec dvije godine tapka na mjestu na 40-43 kune i ne isplacuje dividendu.
Kakvo selo i zemljani radovi, nakon 50 sati + radnog tjedna i još ponekog vremena koje se utrosi na praćenje dionica, javnih dražbi i drugih prilika za investiranje, još mi samo fali da i taj reliquia reliquiarum slobodnog vremena utrosim na obrezivanje grmova i sadnju krumpira.
Nije život samo i isključivo rješavanje obaveza
Naravno tko voli nek izvoli, ali život na selu zasigurno traži osjetno više angažmana, ako si već prekrcan opterećenja, taj switch i nije tako romantičan i primamljiv...
u tome je sva bit i razlika, živjeti od svoga rada na selu ili uživati na selu od nekih drugih aktivnosti, vidim da ovdje dobar dio ( za koje vjerujem da ulaže na burzi, a ne da samo pišu po forumu) ipak preferira uživanje na selu, jer nisam primijetio da prodaju krumpir, mrkvu, luk, odojke, piliće............... nego dionice
tako se sigurno da, eno je Žumberak prazan i vrijeme je da ga krenemo naseljavati i pretvorimo u elitni ZBumberak
Ja sam tamo sa 2 godine naslijedila vikendicu
Tako da se ne moze reci da tamo nema burzovnih mesetara😂
Nazalost danas izgleda nema okreta na ffa.
Jos vlada strah da ce pasti demand u Kini zbog lockdowna.
Treba se to smiriti.
Iako je istina da kod nas u Hrvatskoj stvarno ima lokacija gdje nema nikakve perspektive i besmisleno je osim ako nisi u penziji bilo što pokušavat tamo. Mora postojati perspektiva i osnovni sadržaji u blizini da bi za gradskog čovjeka imalo smisla preseljenje.
Naravno. Moze se pricati kako je Lika lijepa, ali tamo u selu bez autobusa, o skoli da ne pricam, sa djecom nemate sto raditi.
A gdje su tu aktivnosti za djecu? Poljoprivredom se tamo odavno nitko ne bavi jer ljudi vise nema. A vidim da su cijene nekretnina svuda poceli napucavati. A od infrastrukture nicega.
Jeste li primijetoli ove stotke i dvostotke na bidu?
Neko se definitivno i javno iskrcava!
I na asku su poslagali stotke
Kako smo jaki, sad se sa -2% kao torpedira ATPL a jučer -10% nije bilo torpediranje star bulka, zlatnog oceana, dije i ostalih?
Nije ni torpedo što je nekoć bio...
Nismo mi ni raketirali kada je sblk bio +10% dnevno😂
Evo jedan pozitivan pogled na krizu. Juro Buljubašić - U selu je spas Barem nam tog resursa u RH ne fali.
Slaba korist od toga nama koji smo zaglavili na brodu.
ATLANTSKA PLOVIDBA D.D./REDOVNA DIONICA ATPL-R-A
Vlasnik/nositelj računa/Suovlaštenik/imatelj VP Stanje Vrijednost [HRK] [%] Vrsta računa 1. BILBIJA IGOR (85341849685) 175.000 75.250.000 12,54 Osnovni račun 2. CERP (38083028711)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587) 110.341 47.446.630 7,91 Zast. račun 3. VLADOVIĆ-RELJA DUŠKO (73030785846) 56.386 24.245.980 4,04 Osnovni račun 4. USKOKOVIĆ ŽELIMIR (27190032222) 51.788 22.268.840 3,71 Osnovni račun 5. LONZA VLAHO (41641954033) 48.740 20.958.200 3,49 Osnovni račun 6. ŠMOK DAMIR (11454175213) 33.128 14.245.040 2,37 Osnovni račun 7. JERKOVIĆ HRVOJE (63261254196) 25.000 10.750.000 1,79 Osnovni račun 8. ATLANTSKA PLOVIDBA D.D. (61063868086) (1/1) 13.972 6.007.960 1,00 Osnovni račun 9. OTP BANKA D.D. (52508873833)/OTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM (85535430386) 12.948 5.567.640 0,93 Skrb. račun 10. SUČIĆ DANE (88333989489) 12.852 5.526.360 0,92 Osnovni račun Ukupno: 540.155 232.266.650 38,71 Stanje je u top 10 nepromijenjeno od 01.03. do danas...sve prodaje očigledno rade mali dioničari.
Vidite da su to sve mali nalozi.
Za burek bi se reklo😅
Valjda netko zakljucio da nece biti dividende😂
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d
Imaju slučajeva koliko i naš omanji grad na dnevnoj razini, a zatvaraju gradove sa par milijuna stanovnika
Budi mi neugodan deja vu.
Azija se opet raspala, sva indeksa po -5%, europa tone cca -1%, američki futuresi trenutno u crvenome a mi se držimo oko nule, nije loše
![]()
Zbog lockdowna u Kini.
Najviše se čudim velikim brodovlasnicima. Zamisli, imaš kompaniju sa 70 kontejneraša i još nešto duga, znači čovjek ima ogromnu izloženost brodarima, ajde, vjerojatno ima nekretnina, nešto i po bankama, i štogod zlata u u ormaru. Umjesto da smanji buduću rizičnost, ne da mu vrag mira pa mora naručivat nove brodove koji će tek 2025 izać iz brodogradilišta. Samo do tada će svjetska flota biti 25% veća, a vjerojatno ćemo imati globalnu recesiju pa bude i ovo potrošačko ludilo popustilo. Neki nikako naučit da obnavljati flotu treba kad nitko drugi neće.
A mi se ovdje tresemo zbog 5-10% izloženosti brodarima.
Mislim da se to zove pomladjivanje flote
Vec sam cula od nekoga da je taj Ante nas mitkko😅
Ali izgleda da niti on to jos ne zna 🙃
I koliko se sjecam i Ante Grubisic je htio sudjelovati u dokapu.
Display MoreJa sam napisala zasto su jucer ffa padali. Zbog porasta slucaja omikrona u Kini sto je dovelo do lokalnih lockdownova.
Dugorocno moze dovesti do zagusenja i rasta vozarina. Kratkorocno to trziste ocito nije dobro ocijenilo.
Imate clanak ovdje o tome.
https://www.hellenicshippingnews.com/zero-covid-loc…ukraine-crisis/
Ako pročitate ponovo članak primjetit ćete jednu zanimljivu stvar a to je da nema veze sa našim (drybulk) ffa nego se priča o kontejnerima
Doduše i u nas i vanka to svi zovu...brodovi
Naravno da sam shvatila da se radi o kontejnerima
Ali to dovodi do usporavanja gospodarstva, a onda utjece i na dry bulk.
Ja sam napisala zasto su jucer ffa padali. Zbog porasta slucaja omikrona u Kini sto je dovelo do lokalnih lockdownova.
Dugorocno moze dovesti do zagusenja i rasta vozarina. Kratkorocno to trziste ocito nije dobro ocijenilo.
Imate clanak ovdje o tome.
Tko god je ovih dana u papirima, pa makar se radilo i o Atlantskoj , zaslužuje i medalju za hrabrost, a ne samo Mercedes.
Ne usuđujem se ni zamisliti market nakon prve zračne uzbune. Ne dao nam je dragi Bog, al' u ova luda vremena ništa nije nemoguće. Na žalost.
Al' sreća prati hrabre, a plašljivo srce nikad ne osvoji lijepe dame
Valjda ne predvidjate kolegice rat u Hrvatskoj?
Brodari danas padaju zbog lockdowna u Kini zbog omicron varijante covida.
Odakle ta teza? Sta nismo dosad zakljucili da nam je covid vjetar u ledja (da ne kazem tailwind)?
Ovisi.
Ako sve zatvore. Pasti ce uvoz.
Ako samo zadrzavaju brodove u lukama, nedostajati ce brodova.
Moje misljenje je da to samo KP odgovara na Bidenove prijetnje i malo ucjenjuje i da to nece biti nista dugog daha.
Trziste me za danas demantira. Vidjeti cemo.
Brodari su jako volatilni. Mozda vec sutra okrenu u plus.
P.S. ja nisam niti jednog brodara prodala. Ne vidin to kao nesto dugorocno vazno.
Ma hajde, glavno da oni zarađuju brutalno vise od proslogodisnjeg prosjeka, ako mislite da cete kupiti nize 10-20kn, prodajte pa isprobajte dali ce ici 😅
ma da ide 10-20 kn niže, nebi nitko (čak ni mitkko) (evo rime) prodavao........stvar je da ide niže i po 40-50 kn i to več valjda više od 10 puta u zadnjih 5 mjeseci.......a onima koji su izašli prije q3 2021. ide s pola gasa i 100 pa do 200 kn niže, pa plus sve te vožnje od 50-tak kn........nije to tak ni malo u ova teška vremena........to je več velika lova koja prelazi klasu burekstitora..........u toj igri dalo se postati i vlasnikom pekare........nije šala........
![]()
Neki su vidim i merdju kupili a ne samo pekaru. Kao nas kolega Moller.
Svaka cast 🖒
Ja volim poslusati svacije analize i misljenje. I optimista i opreznih. Cak vise volim poslusati onoga tko drugacije od mene razmislja.
Ali dosadno je vec iz tjedana u tjedan slusati potpuno proturjecne analize od istih nickova ovisno da li su in/out.
I zasto kupovati i cekati na 375 kuna ako ocekujete pad i ne vjerujete u sektor?
Ja ne bih niti onda kupovala u tom slucaju.
Brodari danas padaju zbog lockdowna u Kini zbog omicron varijante covida.