1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Tankerasi strani i domaci

• Marielena
    • March 15, 2022 at 1:06 PM

Ja ovu temu citam samo zbog mitkka i brajakice :)

Koliko svadje zbog dionice koja vec dvije godine tapka na mjestu na 40-43 kune i ne isplacuje dividendu.

:)

• Kvaliteta života - selo vs grad

• Marielena
    • March 15, 2022 at 12:39 PM
    Quote from Moller
    Quote from Philidor

Kakvo selo i zemljani radovi, nakon 50 sati + radnog tjedna i još ponekog vremena koje se utrosi na praćenje dionica, javnih dražbi i drugih prilika za investiranje, još mi samo fali da i taj reliquia reliquiarum slobodnog vremena utrosim na obrezivanje grmova i sadnju krumpira.

Nije život samo i isključivo rješavanje obaveza :)

Naravno tko voli nek izvoli, ali život na selu zasigurno traži osjetno više angažmana, ako si već prekrcan opterećenja, taj switch i nije tako romantičan i primamljiv...

u tome je sva bit i razlika, živjeti od svoga rada na selu ili uživati na selu od nekih drugih aktivnosti, vidim da ovdje dobar dio ( za koje vjerujem da ulaže na burzi, a ne da samo pišu po forumu) ipak preferira uživanje na selu, jer nisam primijetio da prodaju krumpir, mrkvu, luk, odojke, piliće............... nego dionice :)

tako se sigurno da, eno je Žumberak prazan i vrijeme je da ga krenemo naseljavati i pretvorimo u elitni ZBumberak ^^

Ja sam tamo sa 2 godine naslijedila vikendicu :)

Tako da se ne moze reci da tamo nema burzovnih mesetara😂

• DRY BULK

• Marielena
    • March 15, 2022 at 12:34 PM

Nazalost danas izgleda nema okreta na ffa.

Jos vlada strah da ce pasti demand u Kini zbog lockdowna.

Treba se to smiriti.

• Kvaliteta života - selo vs grad

• Marielena
    • March 15, 2022 at 11:51 AM
    Quote from komot

Iako je istina da kod nas u Hrvatskoj stvarno ima lokacija gdje nema nikakve perspektive i besmisleno je osim ako nisi u penziji bilo što pokušavat tamo. Mora postojati perspektiva i osnovni sadržaji u blizini da bi za gradskog čovjeka imalo smisla preseljenje.

Naravno. Moze se pricati kako je Lika lijepa, ali tamo u selu bez autobusa, o skoli da ne pricam, sa djecom nemate sto raditi.

A gdje su tu aktivnosti za djecu? Poljoprivredom se tamo odavno nitko ne bavi jer ljudi vise nema. A vidim da su cijene nekretnina svuda poceli napucavati. A od infrastrukture nicega.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • March 15, 2022 at 11:38 AM
    Quote from Milijarder

Jeste li primijetoli ove stotke i dvostotke na bidu?

Neko se definitivno i javno iskrcava! :)

I na asku su poslagali stotke :)

• Marielena
    • March 15, 2022 at 10:14 AM
    Quote from looserst

Kako smo jaki, sad se sa -2% kao torpedira ATPL a jučer -10% nije bilo torpediranje star bulka, zlatnog oceana, dije i ostalih? :/

Nije ni torpedo što je nekoć bio...

Nismo mi ni raketirali kada je sblk bio +10% dnevno😂

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • March 15, 2022 at 10:04 AM
    Quote from toluen

Evo jedan pozitivan pogled na krizu. Juro Buljubašić - U selu je spas Barem nam tog resursa u RH ne fali.

Slaba korist od toga nama koji smo zaglavili na brodu.

• Marielena
    • March 15, 2022 at 9:59 AM
    Quote from tin

ATLANTSKA PLOVIDBA D.D./REDOVNA DIONICA ATPL-R-A

Vlasnik/nositelj računa/Suovlaštenik/imatelj VPStanjeVrijednost [HRK] [%]Vrsta računa
    1.BILBIJA IGOR (85341849685)175.00075.250.00012,54Osnovni račun
    2.CERP (38083028711)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587)110.34147.446.6307,91Zast. račun
    3.VLADOVIĆ-RELJA DUŠKO (73030785846)56.38624.245.9804,04Osnovni račun
    4.USKOKOVIĆ ŽELIMIR (27190032222)51.78822.268.8403,71Osnovni račun
    5.LONZA VLAHO (41641954033)48.74020.958.2003,49Osnovni račun
    6.ŠMOK DAMIR (11454175213)33.12814.245.0402,37Osnovni račun
    7.JERKOVIĆ HRVOJE (63261254196)25.00010.750.0001,79Osnovni račun
    8.ATLANTSKA PLOVIDBA D.D. (61063868086) (1/1)13.9726.007.9601,00Osnovni račun
    9.OTP BANKA D.D. (52508873833)/OTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM (85535430386)12.9485.567.6400,93Skrb. račun
    10.SUČIĆ DANE (88333989489)12.8525.526.3600,92Osnovni račun
    Ukupno: 540.155232.266.65038,71

Stanje je u top 10 nepromijenjeno od 01.03. do danas...sve prodaje očigledno rade mali dioničari.

Vidite da su to sve mali nalozi.

Za burek bi se reklo😅

• Marielena
    • March 15, 2022 at 9:57 AM

Valjda netko zakljucio da nece biti dividende😂

• CORONA virus

• Marielena
    • March 15, 2022 at 9:41 AM
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

Imaju slučajeva koliko i naš omanji grad na dnevnoj razini, a zatvaraju gradove sa par milijuna stanovnika

:/

Budi mi neugodan deja vu.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • March 15, 2022 at 9:40 AM
    Quote from Roki

Azija se opet raspala, sva indeksa po -5%, europa tone cca -1%, američki futuresi trenutno u crvenome a mi se držimo oko nule, nije loše :D :D

Zbog lockdowna u Kini.

• Marielena
    • March 15, 2022 at 9:08 AM
    Quote from Hrx84

Najviše se čudim velikim brodovlasnicima. Zamisli, imaš kompaniju sa 70 kontejneraša i još nešto duga, znači čovjek ima ogromnu izloženost brodarima, ajde, vjerojatno ima nekretnina, nešto i po bankama, i štogod zlata u u ormaru. Umjesto da smanji buduću rizičnost, ne da mu vrag mira pa mora naručivat nove brodove koji će tek 2025 izać iz brodogradilišta. Samo do tada će svjetska flota biti 25% veća, a vjerojatno ćemo imati globalnu recesiju pa bude i ovo potrošačko ludilo popustilo. Neki nikako naučit da obnavljati flotu treba kad nitko drugi neće.

A mi se ovdje tresemo zbog 5-10% izloženosti brodarima.

Mislim da se to zove pomladjivanje flote :)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • March 15, 2022 at 9:07 AM

Vec sam cula od nekoga da je taj Ante nas mitkko😅

Ali izgleda da niti on to jos ne zna 🙃

I koliko se sjecam i Ante Grubisic je htio sudjelovati u dokapu.

• DRY BULK

• Marielena
    • March 15, 2022 at 9:02 AM
    Quote from looserst
    Quote from Marielena

Ja sam napisala zasto su jucer ffa padali. Zbog porasta slucaja omikrona u Kini sto je dovelo do lokalnih lockdownova.

Dugorocno moze dovesti do zagusenja i rasta vozarina. Kratkorocno to trziste ocito nije dobro ocijenilo.

Imate clanak ovdje o tome.

https://www.hellenicshippingnews.com/zero-covid-loc…ukraine-crisis/

Ako pročitate ponovo članak primjetit ćete jednu zanimljivu stvar a to je da nema veze sa našim (drybulk) ffa nego se priča o kontejnerima

Doduše i u nas i vanka to svi zovu...brodovi :S

Display More

Naravno da sam shvatila da se radi o kontejnerima :)

Ali to dovodi do usporavanja gospodarstva, a onda utjece i na dry bulk.

• DRY BULK

• Marielena
    • March 15, 2022 at 8:25 AM

Ja sam napisala zasto su jucer ffa padali. Zbog porasta slucaja omikrona u Kini sto je dovelo do lokalnih lockdownova.

Dugorocno moze dovesti do zagusenja i rasta vozarina. Kratkorocno to trziste ocito nije dobro ocijenilo.

Imate clanak ovdje o tome.

Zero Covid lockdowns to cause greater damage to China’s supply chain than the Russia-Ukraine crisis | Hellenic Shipping News Worldwide

• Marielena
    • March 14, 2022 at 10:28 PM
    Quote from zlocesti

Tko god je ovih dana u papirima, pa makar se radilo i o Atlantskoj , zaslužuje i medalju za hrabrost, a ne samo Mercedes.

Ne usuđujem se ni zamisliti market nakon prve zračne uzbune. Ne dao nam je dragi Bog, al' u ova luda vremena ništa nije nemoguće. Na žalost.

Al' sreća prati hrabre, a plašljivo srce nikad ne osvoji lijepe dame

Valjda ne predvidjate kolegice rat u Hrvatskoj?

• DRY BULK

• Marielena
    • March 14, 2022 at 10:26 PM
    Quote from looserst
    Quote from Marielena

Brodari danas padaju zbog lockdowna u Kini zbog omicron varijante covida.

Odakle ta teza? Sta nismo dosad zakljucili da nam je covid vjetar u ledja (da ne kazem tailwind)?

Ovisi.

Ako sve zatvore. Pasti ce uvoz.

Ako samo zadrzavaju brodove u lukama, nedostajati ce brodova.

Moje misljenje je da to samo KP odgovara na Bidenove prijetnje i malo ucjenjuje i da to nece biti nista dugog daha.

Trziste me za danas demantira. Vidjeti cemo.

Brodari su jako volatilni. Mozda vec sutra okrenu u plus.

P.S. ja nisam niti jednog brodara prodala. Ne vidin to kao nesto dugorocno vazno.

• Marielena
    • March 14, 2022 at 9:56 PM
    Quote from hugh
    Quote from D_artagnan

Ma hajde, glavno da oni zarađuju brutalno vise od proslogodisnjeg prosjeka, ako mislite da cete kupiti nize 10-20kn, prodajte pa isprobajte dali ce ici 😅

ma da ide 10-20 kn niže, nebi nitko (čak ni mitkko) (evo rime) prodavao........stvar je da ide niže i po 40-50 kn i to več valjda više od 10 puta u zadnjih 5 mjeseci.......a onima koji su izašli prije q3 2021. ide s pola gasa i 100 pa do 200 kn niže, pa plus sve te vožnje od 50-tak kn........nije to tak ni malo u ova teška vremena........to je več velika lova koja prelazi klasu burekstitora..........u toj igri dalo se postati i vlasnikom pekare........nije šala........ :D ;)

Neki su vidim i merdju kupili a ne samo pekaru. Kao nas kolega Moller.

Svaka cast 🖒

• Marielena
    • March 14, 2022 at 9:41 PM

Ja volim poslusati svacije analize i misljenje. I optimista i opreznih. Cak vise volim poslusati onoga tko drugacije od mene razmislja.

Ali dosadno je vec iz tjedana u tjedan slusati potpuno proturjecne analize od istih nickova ovisno da li su in/out.

I zasto kupovati i cekati na 375 kuna ako ocekujete pad i ne vjerujete u sektor?

Ja ne bih niti onda kupovala u tom slucaju.

• DRY BULK

• Marielena
    • March 14, 2022 at 9:20 PM

Brodari danas padaju zbog lockdowna u Kini zbog omicron varijante covida.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt