1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Best buy

• Marielena
    • June 15, 2022 at 10:48 AM
    Quote from brajakica
    Quote from brajakica

Ako mora biti divka atpl

Ako ne tpng

Promatrajmo i cujemo se za 3-6mj. :) 😁 :saint:

Prosla 3 mjeseca

atpl sa 420 na 520 (570) +25% (+35%)

tpng sa 39 na 53 +35%

I dalje ne vidim bolje prilike za sljedeca 3 mjeseca,nisam sigurna koja je bolja ali ipak Trnoruzica tpng je pri dnu i extremno zaostaje za stranim sestrama po rastu + uskoro dolazi FI 2Q sa big big big preokretom ;)

Vasi prinosi vasa stvar.

Bolje birati gdje se nude kvalitetne informacije, veliki prinosi i vlastite glave na pladnju nego suplje price bez rezultata? :/

👀Promatrajmo :saint:

Tema

Tankerasi strani i domaci

Moj razlog za ovaj novi thread je da mozemo pratiti i strane tankerase i da smanjim posao za moderatora i da barem negdje pridonesem jer ima vaznih informacija a steta bi bila da zavrsavaju u svastari, tamo gdje nece biti dostupne zainteresiranima? :/ :)

Ako nece biti dozvoljeno na ovom forumu biti ce na nekom

drugom. :)

I tankeri su docekali svoj trenutak za pocetak oporavka.

Strani tankerasi vec neko vrijeme rastu.

Cijena nafte vec mjesecima raste a dolazi zima pa ce se to nastaviti.

U prilogu jaki…
    brajakica
    October 21, 2021 at 10:07 AM
    Display More

Od kada je 52 kune dno na Tpng?

Ja mislim da je Atpl na 480 kn prilika, ali nije to dno.

Quote from Moller

https://www.poslovni.hr/hrvatska/trosk…18-kuna-4341632

valjalo bi uzeti ulja i kruva

I bi da se ne kvari :)

I malo kave s mora.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • June 14, 2022 at 4:22 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Nekome su zivci pukli izgleda.

Svi znamo jedino da je ovo trejderska dionica i da tu ima najviše paničara.

da trejdate to ste već priznali, ne bi me začudilo da jednoga dana priznate i ovo drugo,

niste li vidjeli da se jutros ubrzano Đuro snabdjevao kod Pere (preko400) i sada su i Pero i Đuro sve otpustili, da ne bi loše spavali, ovo vam je tržište kapitala

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Da pa naravno da trejdam. Kupila sam na onom sto sam smatrala dnom ove godine.

Ne prodajem nista. Jos sam u plusu.

Kad procijenim cu opet kupiti i obavijestiti forum.

A za ovogodisnji vrh ima jos vremena.

A ovakve panicare jako volim da ne bi bilo zabune :)

Quote from Marin83
    Quote from Moller

da trejdate to ste već priznali, ne bi me začudilo da jednoga dana priznate i ovo drugo,

niste li vidjeli da se jutros ubrzano Đuro snabdjevao kod Pere (preko400) i sada su i Pero i Đuro sve otpustili, da ne bi loše spavali, ovo vam je tržište kapitala

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ovaj što je jutros počistio sve od 490-498kn, je sad pri zatvaranju prodao od 486 do 480kn. Nasilu kupio, nasilu prodao.

Morao je kupiti da se moze iskrcati😛

• Marielena
    • June 14, 2022 at 4:12 PM
    Quote from Marin83
    Quote from gta1

netko je upravo rušio sa 800 kom ; gledajući stanje vani , totalno bez veze.

Nervoza i neizvjesnost se kupi već danima, prodajom se rješavaju tih emocija, čista psihologija.

Da, cista psihologija.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • June 14, 2022 at 4:05 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from Moller

svatko svoje predlaže

https://e-oglasna.pravosudje.hr/objave/dokumen…b61/preuzimanje

Vjerovnici znači žele da se okonča predstečajni da mogu tužiti u parnici

Sto to tocno znaci i kakve implikacije ima na dionicare Vira?

• Marielena
    • June 14, 2022 at 4:04 PM

Nekome su zivci pukli izgleda.

Naravno da nema fundamentalnih razloga, ali mi smo toliko plitko trziste da ako netko zeli u strahu prodati 1000 komada rusi cijenu po bidu bez veze.

Tako je bilo kada je poceo rat u Ukrajini. Fundamentalno je potpuno besmisleno da Atpl toliko pada a ostali ne jer Atpl ima najmanje stete i od inflacije i od rata u Ukrajini. Svi znamo jedino da je ovo trejderska dionica i da tu ima najvise panicara.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • June 14, 2022 at 3:57 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Moller

samo da ne bi bilo kasnije, ako se kojim slučajem tržište strmoglavi, ma nismo mi izgubili, mi smo svi opet lijepo zaradili :)

Ja sam maloprije napravio -3k kuna gubitka, likvidirao ADPL. Preeuranjeno ušao jbg. Još imam 300k kuna u dionicama, još ćemo rezat. Treba se očistiti od dionica skroz, imamo još fore. Onda čekat FI-eve za 2Q i laganini kupovat.

EDIT: Već me 2-3 tjedna drži neka čudna nelagoda, trebam sve rezat, jer ako ovo crvenilo nastavi, prije ili kasnije ćemo i mi puknit junački.

Koja je poanta ovakvog trejda?

• Marielena
    • June 14, 2022 at 1:37 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Marin83

Što imam od toga na ATPL i HPB-u???? Kronično podcijenjeni. Govnaste dionice ionako ne diram ni za trejd. Dakle u krivu ste.

Jednu TPNG tržište više valuira od ATPL, jedna zaradi 200-250 milja godišnje, druga ni za papar, Kada bi se HPB tržio na 80% valuacije ZABA-e vrijedio bi 1500kn,a da ne govorim da bi ATPL trebao biti u rasponu od 750-1000kn. Što da govorim ATPL se tržila koliko 450kn pred koronu, i to bez ikakve zarade,a koliko je danas??? I to su vam naši investitori.

Haha, kad bi HPB bio tako dobra banka, to bi onda imalo smisla.

Razlozi tako ludo niskog P/E Atlantske su enigmatični i apstraktni, ali oni itekako postoje, samo smrtnicima nisu poznati.

Kolega, sve brodarske kompanije na svijetu se trze po nizoj p/e. Usporedba s bankama, tehnikom, turistima itd nema smisla. Razlog je visoka volatilnost i rizicnost sektora pa Atpl je bila pred stecajem, a sada je cash masina.

Naravno da mislim da ce cijena dionice rasti kako bude vise casha na racunu.

Ja prva priznam da trejdam brodare.

• Marielena
    • June 14, 2022 at 10:16 AM

U ovakve dane najbolje je biti dionicar Vira.

Mi dionicari Atpl sve nokte zgrizli jucer.

• Marielena
    • June 13, 2022 at 5:23 PM
    Quote from emil
    Quote from brajakica

Gdje sa cashom pri inflaciji 10% ako bi ovo prodali?

Tko ne predlozi bilo kakvu alternativu jasno je zasto se ceska.

Od istih na ovo pitanje cekam odgovor 6 mjeseci.

pa tko je slusao vas i nekolicinu te kupio ATPL na 550-570kn odradio je kompletnu inflaciju u par dana a daleko je kraj godine. znaci da je ostao u kešu bio bi presretan da mu inflacija jede keš . barem tako izgleda iz danasnje perspektive. i pustite price da vicete od 370kn kupujte. vikali ste i na 550 kupujte kao i danas. burza je oduvjek bila "ulet i izlet u pravo vrijeme" ako vicete desetljece kupujte ili prodajte prije ili kasnije ce vas poklopit pa cete moc rec "jesam vam rekla".

Ovi potezi uprave su samo dolili ulja na crvenilo izvana i sad smo tu gdje jesmo. nadam se samo da necemo utonut do kraja tjedna par godisnjih inflacija.

i da nebi bilo zabune imam ATPL dionice i bio bi sretniji da sam to prodal na 550-570 kad ste vikali ide to na**** i veselo bi skakutao kako mi inflacija jede keš

Display More

Pa eto, ja ne razumijem takvo razmisljanje. Niste prodali na 550 kuna jer je kolegica crtala rakete. Kolegica crta rakete od kada ju ja znam svaki dan.

Ja nisam prodala na 550 kuna jer vjerujem da dionica vrijedi vise i da ce se cijena kad tad osloboditi na realnu vrijednost. Isto tako nisam niti kupovala iznad 500 kuna upravo zbog rizika recesije i inflacije.

I dalje mislim da dionica vrijedi vise od 550 kuna. Uz to svaki dan joj vrijednost raste.

I osjecam se sigurno u dionici koja svaki dan vrijedi vise a pada. Jer takve situacije sluze za dokup. Barem meni. Ne znam zasto je netko kupovao po 550 kuna. Mozda da proda na 1000 kuna za godinu dvije. Zao mi je onih koji su kupili na 550 kuna da bi prodali na 490 kuna. Ali i to je zivot.

Ima ovdje par trejdera koji kupe jer misle da ce sutra prodati po visoj cijeni nego su danas kupili i to je u redu. Mene samo zanima sa koliko komada to rade. Na zse mozes samo u izuzetne dane to raditi sa vecom kolicinom.

Quote from Brunos

Fini pad odraden danas a komentara ni za lijek. Ona obavijest od petka je samo dolijala ulje na vatru. Ima li netko kakve prognoze kretanja cijene za ovaj tjedan?

Mislim da TA u ovakvim situacijama ne pomaze puno. Mozda slijedi jos neki dan panike, ali i rebound. Ovisi o trgovini vani.

A kada ce to biti? Kada panicari prestanu prodavati. Kao i kada je poceo rat u Ukrajini.

• Marielena
    • June 13, 2022 at 1:55 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Ne razumijem nikada te koji prodaju sto jeftinije.

Inflacija i recesija su tu vec 2 mjeseca. Mogli ste prodati Atpl po 550 kuna ako mislite da je to peak, a ne po daj sto das principu. Ne razumijem eto koliko god da sam na burzi.

Kad raste strah te prodati da ne propustiš dobit, kad pada nije te strah u početku, ako nastavit padati, onda prodaš u strahu da ne nastavi padati...psiha...

Da, zato 90% ljudi gubi na burzi.

• Marielena
    • June 13, 2022 at 1:51 PM

Ne razumijem nikada te koji prodaju sto jeftinije.

Inflacija i recesija su tu vec 2 mjeseca. Mogli ste prodati Atpl po 550 kuna ako mislite da je to peak, a ne po daj sto das principu. Ne razumijem eto koliko god da sam na burzi.

• Problemi zdravstvenog sustava

• Marielena
    • June 2, 2022 at 11:31 AM

Ideja nije losa. Tko bi ih provodio? Lijecnici opce medicine? Koliko imaju svaki pacijenata?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • May 27, 2022 at 11:22 AM
    Quote from Milijarder

Evo maloprije se nekima posrećilo na ovoj dioni da uđu ispod 530,00 Kn.

Čestitke sretnim dobitnicima! :)

"I tata bi sine", ali sam već sve utrpao unutra, jedva mi ostalo za kavu! ;)

A kako se tek posrecilo nama koji smo imali srecu da smo sve potrpali ispod 420 kuna😂

• Marielena
    • May 26, 2022 at 3:59 PM
    Quote from KultLicnosti

Zašto Atpl niko ne kupuje?

Ima ih koji hoce prodati :)

• Marielena
    • May 26, 2022 at 12:08 PM

Ne razumijem zalopojke. Zalosni mogu biti jedino oni koji bi sutra prodali. Svi ostali mogu biti sretni zbog dokupa.

A za burek trejd ima puno dionica na zse.

Daje Atpl i bureke.

• Marielena
    • May 25, 2022 at 2:54 PM
    Quote from Moller
    Quote from D_artagnan

Inače tako od 2005. na vijesti kako raste gospodarstvo kao ovo što su nedavno obajvili iz EU da je sve bajno, krasno :) :S ... dionice su letile samo tako gore 8)

ja ću za svaki slučaj nazvati bivšega ministra financija, on zna oćel u nas kriza ol neće, i prošli put je promašia

Sada je zauzet kaznjavanjem restorana.

• Marielena
    • May 25, 2022 at 2:29 PM

Vjerujem da znam koje kolege ce veceras javiti prodaju na 550 kuna, pa opet kupnju za koji dan :)

Biti ce bureka.

• Marielena
    • May 25, 2022 at 1:20 PM
    Quote from amerikanec
    Quote from Moller

nije puko film, nego se troši honorar od sporednih uloga u HTeju

I malo honorar od prodaje rivp ulazi u atpl

A u rivp je jos uvijek dionicar i...čik pogodi?😉

Da kupuje IB morala bi doci sluzbena obavijest na zse.

• Marielena
    • May 25, 2022 at 11:51 AM

Da, imam od jucer osjecaj da je nekome sjela neka lova pa kupuje Atpl.

A ima i ovaj koji na 550 kuna mora danas izaci :)

• Nekretnine opcenito u HR

• Marielena
    • May 25, 2022 at 8:31 AM

Naravno da nisu nasi investitori u nekretnine uvijek racionalni. Osobno ne bih nikada kupila stan u Zagrebu s namjerom da ga iznajmljujem podstanarima. Pogotovo jer su podstanari u Zagrebu uglavnom sirotinja. Nismo mi Svedska ili Njemacka. Apartmani na moru su vec druga prica, ali tu isto ima posla ako zelis raditi kvalitetno.

Ulaganje na burzu kapitala zahtijeva stalno ucenje i vecu sklonost riziku, a usporedba sa ulaganjem u nekretnine nema nikakvog smisla.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt