1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Porez na nekretnine

• Marielena
    • August 2, 2022 at 2:51 PM
    Quote from Ledica
    Quote from 5. Element

Burza moze naprijed tek kad se uvede porez na nekretnine, tj. prvenstveno apartmane. To je zlo koje cijelu zemlju vucd prema dolje.

Što je izgrađeno , izgrađeno je, ja sam protiv poreza na apartmane , ali nužno je uvesti pravedan i ravnomjerno raspoređen porez na rentanje apartman i soba turistima, a samim time apartmanizacija obale će u budućnosti usporiti.

Ovako je to najlukrativnije ulaganje imovine, odlična zarada s poreznom Stopom do 1,5%.

Ni babi koja se bavi cimerfrajom da podeblja mjesečna primanja jer ima malu mirovinu ne smije se gledati kroz prste .

Ako zaradujujes, plati porez. Gotovo.

Imam apartman na moru, ne iznajmljujem ga i ne zarađujem na njemu već imam samo hrpu troskova ( odvoz otpada plaćam 12 mjeseci, porez na kuću za odmor, turističku boravišnu taksu, komunalni i vodni doprinos …..) za 2 mjeseca korištenja godišnje. E, sad da još i platim porez postojanjem same činjenice j da posjedujem nekretninu, pa porez bi se trebao plaćati na zaradu, zar ne?

Znam da Admin ne dozvoljava stavljati linkove koji su već zakačenina nekoj drugoj temi , ali vrijedi i ovdje pročitati sto kaže Ostojić mada je ovaj članak već komentiran na temi RIVP, ali ne i s aspekta paušalnog oporezivanja privatnih tkz. malih iznajmljivača koji su u povlaštenom poreznom tretmanu i položaju naspram hotelijera.

U stvari, molim Admina da premjesti ove postove na temu Nekretnine gdje se već vodila rasprava o porezima i nekretninama.

https://www.glasistre.hr/turizam/veljko-ostojic-808236

Display More

Ja sam mislila na slučaj da neki stranac kupi zemljište, izgradi zgradu s namjerom da ju iznajmljuje turistima, zaposli čistačice iz Nepala i onda se vodi kao obiteljski iznajmljivač. To sa obiteljskim businessom nema veze.

Što mislite zašto stranci kod nas grade apartmane, a ne grade tvornice?

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • August 2, 2022 at 2:36 PM
    Quote from Kadisibil91

Evo da kopiram s druge teme.

MR 37 (west): 36,800 (+6000)
    MR 38 (east): 49,800 (+15300)

BCTI raste 6-i dan za redom

Prosjek za srpanj nije bio bolji preko 10 godina. 1/3 kvartala iza nas. Vrijedost svih brodova na spotu će tek sad biti izražena u ovom Fi ,a zima tek dolazi 🥶:)

4 broda su na spotu. 2 pod ugovorima.

• Marielena
    • August 2, 2022 at 2:27 PM

Netko je prodao, netko kupio. Ništa posebno.

• Porez na nekretnine

• Marielena
    • August 2, 2022 at 12:45 PM
    Quote from 5. Element

Burza moze naprijed tek kad se uvede porez na nekretnine, tj. prvenstveno apartmane. To je zlo koje cijelu zemlju vucd prema dolje.

Dovoljno je ukinuti porez na kapitalnu dobit.

Quote from Manu
    Quote from havi

Treba se borit da se smanje hebeni porezi u ovoj drzavi , a ne da se uvode novi porezi da bi onda bilo sve odlicno , mos mislit, to me podsjeca na petoljetke u sfrj , ili kak se to vec zvalo.

Poznavajuci nase ljude, nebi me cudilo, da i uvedu porez na nekretnine, najvjetrojatnije bi se visak trpao u neke zlatnike , to je jos bolje jer je likvidno i mozes brzo unovcit, bolje nego neke nelikvidne dionice :)

Mislim da bi trebalo narod educirat ( pocet klincima u osnovnoj skoli pa dalje objasnjavat ulaganja i bla bla bla kaj vec ide uz ulaganja, nebitno dal se radi o dionicama, otvaranju svojih opg-ova , firmi ili cemu sve ne )

A drugo je kaj vladajucim kastama , nebitno koja je stranka , njima pase da je narod nepismen , neobrazovan i da nije bogat .

Mada nije pravi topic i admin će vjerojatno sve premjestiti ipak moram odgovoriti jer nisi u pravu. Porezna ravnopravnost je važnija od iznosa pojedinog poreza. Jasno da načelno nitko nije za veće poreze. Ali bi svi trebali biti za poreznu pravdu ili barem nešto što teži k tome. Je li pravedno npr. da zaposleni podstanar iz svoje plaće financira kupovinu kanadera i vatrogasne opreme koji će se koristiti za zaštitu imovine nekog Mađara na Viru s desetak apartmana koji hipoteski može imati tax free zaradu?

Sada smo offtopic.

Treba razlikovati baku koja je naslijedila kuću od roditelja na moru i ima Zimmer frei. Sa tim si malo podeblja mirovinu.

Treba to razlikovati od toga da je netko izgradio zgradu isključivo za najam turistima. Ovaj drugi bi morao osnovati barem jdoo. Ne se šlepati kao obiteljski iznajmljivač.

• Marielena
    • July 30, 2022 at 4:45 PM

Ja mislim da i Tpng i Atpl vode kreativno knjigovodstvo. Atpl zeli prikazati vecu dobit nego sto ima, tpng nizu. Uopce mi nikada nije bilo jasno zasto to rade. Mozda da ne moraju isplatiti dividendu, kao stanje je losije nego je.

Naravno da su FI netransparentni i da je tu potrebna racunalna forenzika.

Ja pratim dugo tpng i znala sam da ce im trebati vrijeme da ugrade vise vozarine.

• Marielena
    • July 30, 2022 at 12:44 AM
    Quote from looserst
    Quote from Marielena

A odakle vi znate kakve će biti vozarine 2026?

Je li bilo razumno potpisivati dugoročne ugovore s svibnju 2020? Je

To ih je spasilo prošle godine.

Meni je tu problem trenutak potpisivanja (pocetak ozujka).

Kad je ono vladimir vladimirovic putin pokrenuo specijalnu vojnu operaciju?

I uprava dsx je bila proglašavana budalama jer su potpisali ove godine ugovor na 5 godina sa znatno manjim vozarinama nego na spotu. Ok, to je dry bulk brodar.

Ja ne znam kakve će vozarine imati clean tankeri iduće godine. Mogu se kladiti da će rat potrajati. Trenutno su vozarine visoke zbog geopolitičkih razloga, a ne potražnje za naftom.

I objašnjavala sam to i na Atpl. Ako imate neke ekstremne dnevne vozarine na nekoj ruti, ne znači da tpng danas vozi po tim vozarinama. Profirirati će mali broj brodova koji su slučajno slobodni na toj ruti. Velikim flotama je puno lakše riskirati, nego tpng.

• Marielena
    • July 30, 2022 at 12:25 AM
    Quote from ejpox

Koliko je bilo razumno početkom trećeg mjeseca potpisati dugoročni ugovor za Dalmaciju po 16 tisuća usd za iduće 4 godine (do 2026.) ?

A odakle vi znate kakve će biti vozarine 2026?

Je li bilo razumno potpisivati dugoročne ugovore s svibnju 2020? Je

To ih je spasilo prošle godine.

• Marielena
    • July 30, 2022 at 12:09 AM
    Quote from looserst
    Quote from Marielena

Godine 2021. su vozarine za tankere bile katastrofalne i ja ne znam niti jednu firmu koja je dobro poslovala.

Tpng je konzervativno vodjena firma koja uglavnom ugovara dugoročne ugovore. To ih je spasilo prošle godine, a ove je teret. Treba proći više kvartala visokih vozarina da se to implementira u njihove vozarine. Isto je bilo prošle godine i na Atpl i Jdpl.

Tpng je oduvijek bila nelikvidna i podcijenjena dionica jer ne isplaćuju dividendu. Tako će i ostati. Uvijek sam govorila dobra firma, loša dionica.

Nezadovoljne koji su tu zaglibili može jedino spasiti trezor otkupom vlastitih dionica. Ne znam hoće li se to dogoditi ili neće.

Sve 5, imali smo takvu situaciju na atpl i jdpl lani ali u tpng izvjescu imamo ovo:

Znatna izloženost TNG flote potpuno oporavljenim razinama vozarina na spot tržištu od kraja veljače

Ali ajde Pag i Vinjerac tek sada dolaze u igru na spotu pa ce biti bolje nakon Q3. Do tada... bagholding :sleeping:

Display More

Ali dva broda uopće nisu bila na spotu. Tek su od 3q na spotu.

Meni je ovdje najveća mana da dividende tu ne bude bilo kakve god da su vozarine.

• Marielena
    • July 29, 2022 at 11:53 PM

Godine 2021. su vozarine za tankere bile katastrofalne i ja ne znam niti jednu firmu koja je dobro poslovala.

Tpng je konzervativno vodjena firma koja uglavnom ugovara dugoročne ugovore. To ih je spasilo prošle godine, a ove je teret. Treba proći više kvartala visokih vozarina da se to implementira u njihove vozarine. Isto je bilo prošle godine i na Atpl i Jdpl.

Tpng je oduvijek bila nelikvidna i podcijenjena dionica jer ne isplaćuju dividendu. Tako će i ostati. Uvijek sam govorila dobra firma, loša dionica.

Nezadovoljne koji su tu zaglibili može jedino spasiti trezor otkupom vlastitih dionica. Ne znam hoće li se to dogoditi ili neće.

• Marielena
    • July 29, 2022 at 10:34 PM
    Quote from Otok

Z A H T J E V

Molim upravu TPNL I TPNG a novaca imaju naročito prvu spomenutu da isplate male dioničare i mirovinske fondove (4.204.032)

po cijeni od 190kn po dionici bili bi Vam zahvalni,a Vama to ne znači ništa.

Unaprijed zahaljujem

Na temelju čega ste izračunali vrijednost od 190 kuna?

• Marielena
    • July 29, 2022 at 9:07 PM
    Quote from Muzakus

Da, nevjerovatno niski TCE.

Je li je moguće da su išli ispod cijene na TPNG linijama kako bi kod istih partnera dobili bolju cijenu na TP tankerima?

To bi bilo kazneno djelo.

• Marielena
    • July 29, 2022 at 9:01 PM

Koliko se ja sjećam oni su početkom godine potpisali ugovore na 6 mjeseci kada su vozarine bile baš niske.

Mislim da će 3q biti puno bolji.

Ovo za tečajne razlike ne razumijem. Sve je u dolarima kod brodara ionako.

• Marielena
    • July 29, 2022 at 6:25 PM
    Quote from havi

Dobro su oni radili nego su na tečajnim razlikama i drugim rashodima izgubili 3 milijuna USD.

Ono sto je dobro je da je vrijednost imovine (NAV) zancajno porasla na vise od 13 USD po dionici odnosno gotovo stotinjak kuna pa je cijena na burzi tek na cca 50% te vrijednosti.

Ovo je oduvijek bila podcijenjena dionica. Nelikvidnost je to.

• Marielena
    • July 29, 2022 at 5:34 PM
    Quote from Kadisibil91

A još manje mi nije jasno zašto je netko poklopio bid kad je izašla informacija da je održana sjednica. A ni cijena nije napuhana po svim pokazateljima.Dapače, zaostaje puno za sestrama vani. Pa ovaj 2/4 kvartal je povijesno uspješan.Samo je pitanje 5 mil.gore dole.

A što je tu čudno. Likvidnost je nikakva. Netko je izašao sa par stotina komada.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • July 29, 2022 at 3:10 PM
    Quote from Brunos
    Quote from Marielena

Ovi koji tu pišu žalopojke jer dionica ne raste se nadaju rastu od plus dvadeset posto u dva dana da mogu izaći. Ali nema više mladog mesa na ZSE. Fali investitora i svježeg kapitala.

Svi znamo da su vozarine za 2021 i 1H 2022 bile odlične. To je prošlost.

Sada je pitanje kakav će bdi biti 2023. To treba pogoditi.

Slazem se da fali kapitala i investitora i da proslost je, a to da je zaradeno hrpa milijuna kuna nije bitno? To je isto proslost? Po takvom razmisljanju cijena dionice bi zapravo stalno trebala stagnirati jer:

a)svi dobri rezultati su vec ukljuceni u cijenu

b)dolazi recesija pa nema smisla da raste jer ce opet pasti

c)divka je premala u usporedbi sa strancima

d)bolje da ni nema divke jer ionako ce pasti za iznos divke itd.

Zar ova dionica samo treba rasti naslijepo kada se ocekuju dobri rezultati buducnosti a onda kada se objave konkretni i dobri rezultati nema nikakve reakcije? Mislim pogledajmo cijenu u kontekstu lanjskih kretanja. OK BDI jest bio veci u odredenom trenutku ali na krilima tih spikeova cijena je skoro dosla do 600kn. Tako da jasno je da je to frustrirajuce za vlasnike ukljucivo i mene. Jer ocekivao sam barem pokusaj napada na 500 a ne ovakvu letargiju.

Nadam se da se samo radi o sentimentu trzista uslijed globalne krize i da cemo ipak biti jednom nagradeni. Ako nista drugo barem ce divka sjesti cak i ako letargija potraje. Na moju kolicinu biti ce dovoljno za solidno ljetovanje.

Display More

Dionica treba rasti ako se očekuje dobra budućnost. Nedostatak likvidnosti sugerira nesigurnost.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • July 29, 2022 at 2:47 PM

Ovi koji tu pišu žalopojke jer dionica ne raste se nadaju rastu od plus dvadeset posto u dva dana da mogu izaći. Ali nema više mladog mesa na ZSE. Fali investitora i svježeg kapitala.

Svi znamo da su vozarine za 2021 i 1H 2022 bile odlične. To je prošlost.

Sada je pitanje kakav će bdi biti 2023. To treba pogoditi.

• Marielena
    • July 29, 2022 at 2:37 PM

Sramežljivo je već dva tjedna.

• Tankerasi strani i domaci

• Marielena
    • July 28, 2022 at 9:13 PM

Pa koliko je prije Scorpio rastao? Bilo je i 8 posto plus.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • July 22, 2022 at 3:03 PM

Sudeći po prometima svi su na plaži.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Marielena
    • July 21, 2022 at 3:21 PM
    Quote from Ruki

Ovo nema smisla al bas nikakvog faknig smisla,netko se je na cijenama od kune i sitno krco...smijali smo se.....ko fol mrtva dionica.

Znalo se da ide 50 u 1 i potom 2u 1.

Sada cijena mrtvo ladno 100 i kusur kn.

Ako to nisu insajd neke informacije onda ne znam sto je....

Klasika dokaza nema,al zato svak ima malo mozga da mu je jasno o cem se radi....fuj

Netko je i dlkv na 100 kn kupovao. Ne znam tko kakvu inside info ima, ali bez mene.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt