Kako bi rekao kolega moller netko se pred kraj trgovanja odrekao dividende.
Posts by Marielena
-
-
Deda Dane je mogao cijeli promet na ZSE sam napraviti sa 500 mil kuna i to godišnji promet sam😅
-
Kina ide opet u lockdown.
-
Nemam neko čvrsto mišljenje o porezu na nekretnine. Mislim da svatko treba imati jednu nekretninu u svom vlasništvu gdje stanuje. To gomilanje nekretnina koje su prazne onda ne razumijem. Vidim da puno kuća tu po Zagrebu propada, ali svatko zna svoje.
Jedino ne vidim niti jedan razlog da netko zagovara bilo kakav novi porez u Hrvatskoj. Zašto? Što bi država sa tim novcem? Zaposlila još uhljeba, još bi više krali. Nama treba manja država i manje poreza.
-
porez na nekretnine smanjuje cijenu nekretnina. kome to nije jasno ima problem sa elementarnim znanjima iz ekonomije.
Upravo tako. On izjeda samu nekretninu kao porezno dobro. Koja država je ikad u povijesti uopće uvela takav porez? Samo Njemačka za vrijeme Prvog svjetskog rata i morala ga je ukinuti jer je bio neizdrživ za stanovništvo, bez obzira na ratne napore.
Mislim da Švicarska i Švedska imaju porez na nekretnine. Ljudi tamo uglavnom nemaju vlasništvo nad nekretninama.
-
Ja sam se isto pitala tko kupuje stanove u Zagrebu po cijenama od 3000-5000 eura po metru kvadratnom? To nema računice da kupuju i ljudi sa dvije iznadprosječne plaće u Zagrebu.
Žao mi je jedino mladih ljudi koji su kupovali stanove na kredit sada.
-
Ćo sa tim iznosima umjesto na račun umirovljenika, mogli su preuzeti pola ZSE izdanja
Oni su se radije odlučili za nekretnine. I još mnogi drugi slični njima koje ne ulove. A zašto za zaštićene tax free nekretnine o tome raspravljamo na drugim temama. One se još uvijek niti ne propuštaju kroz sita umjetne inteligencije kao što se to lagano može raditi s računima i dionicama.
Pa da, pa se pitamo tko plaća u Zagrebu starogradnju 3000 eura po kvadratu ili 5000 eura novogradnju.
Otpočetka mi je to mirisalo na pranje novca.
-
Krade se javno u svim državnim firmama.
-
Dry bulk je Kina. Dok se kinesko gospodarstvo ne oporavi, ne idu vozarine nigdje.
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/45504
ukratko: usvojene sve predložene odluke
obzirom na Ad.10 potreban je dodatni oprez za mlade pjetlice
Koje su bile predložene odluke?
Da li ste vi bili na GS kao dioničar Vira?
-
Mislim da je 2020 bdi došao do 300 bodova. Onda je otišao gore.
Dno je bilo negdje prije 6 godina.
The Baltic Dry index is compiled by the London-based Baltic Exchange. The index reached an all-time high on May 20, 2008, when it reached 11,793 points. The all-time low occurred on February 10, 2016, when it was down to 290 points.
Evo, točni podaci.
Capesize rates padaju zbog straha od recesije i manje ekonomske aktivnosti zbog toga.
-
U Hrvatskoj bi prvo trebalo smanjiti korupciju, uhljebljivanje, farbanje tunela i softwaree za 4 milijuna kuna na nivou maturanta srednje škole.
Onda bi trebalo povećati kvalitetu javnih usluga kao zdravstvo. Zatim bi trebalo smanjiti troškove države i maksimalno smanjiti birokraciju.
Bez toga je bezobrazno pričati o bilo kojem novom porezu.
Što nama država uopće isporučuje za te poreze?
-
Link o kretanju vozarina za kontejneraše.
A new low in US container freight rates set to ease inflationShifl’s container spot freight rate index points to an ongoing decline in spot rates which is good news for US consumers.www.shippingandfreightresource.com -
ima li itko za sva 4 indexa cijene vozarine
BHSI je danas bio 955 bodova.
-
Handyi su danas padali. Samo Supramaxi su rasli.
Pad je uzrokovan strukturnom krizom gradjevinske industrije u Kini.
-
Capeovi padaju zbog krize građevinske industrije u Kini.
Supre rastu zbog izvoza žitarica iz Ukrajine.
Mislim da se malo precjenjuje to ukrajinsko zito. 17 brodova u 20 dana, nema to toliki utjecaj,vise je dobra prica. Spasit ce svijet od gladi itd
Slazem se da je efekt kratkorocan.
Bez Kine nista u dry bulku.
-
Capeovi padaju zbog krize građevinske industrije u Kini.
Supre rastu zbog izvoza žitarica iz Ukrajine.
-
I moje odluke. Kafići i restorani me više neće gledati u dogledno vrijeme.
Konzum kada su akcije 😅
-
Ja sam mislila na slučaj da neki stranac kupi zemljište, izgradi zgradu s namjerom da ju iznajmljuje turistima, zaposli čistačice iz Nepala i onda se vodi kao obiteljski iznajmljivač. To sa obiteljskim businessom nema veze.
Što mislite zašto stranci kod nas grade apartmane, a ne grade tvornice?
Pa nisam bas siguran da se stranac kod nas moze vodit kao obiteljski iznajmljivac.
Ne mogu to 100% tvrditi jer nisam to istrazivao al 95% sam siguran da stranac mora puno toga da ista kod nas iznajmi.
Protiv sam bilo kakvog poreza a pogotovo na nekretnine jer kao sto je vec u par navrata receno. Platio si porez kad si nekretninu kupio - prodao -iznajmio.
Nekretnina si kupio kao sto si kupio i umjetninu pa ne moras placat jos najam(porez) te nekretnine -umjetnine odjece obuce itd. platio si pdv- ili porez kad si je kupio kao sto si platio i pdv kad si kupio odjecu. neces posle jos porez na odjecu platit jer je koristis odnosno ne koristis.
Uzmimo suncobrane. kupis suncobrane. platis pdv- uzmes koncesiju i iznajmljujes suncobrane. placas porez na iznajmljivanje. i onda se netko pametan sjeti u drzavi da bi i svi ostali koji ne iznajmljuju suncobrane a imaju ih u svom vlasnistvu mogli placat porez jer ih posjeduju.. ma super.
Državljanin EU pod uvjetima kao i državljanin RH.
Samo da pojasnim, pod porezom na apartmane sam prvenstveno mislio na rentanje, jasno, ali bi trebalo razmisliti i o porezu na nekretnine kao takvom, upravo kao kazneno-preventivnoj mjeri koju bi placali oni koji sada imaju hrpu nekretnina i sto bi bila poruka ostalima.
Ali, to mora rijesiti drzava, nikako lokalne sredine jer bi nastao jos veci kaos.
Zbog čega kazniti nekoga jer je nešto kupio? Posjeduje nešto?
Porez trebamo plaćati svi jer svi koristimo usluge vatrogasaca, učitelja, koristimo ceste itd, ali ne treba nikoga kažnjavati.
I jedno pitanjce, ako kupim stan npr. u Rijeci ili Splitu djetetu koje ide tamo na fakultet, a studenti prebivalište koliko mi je poznato ne mijenjaju da li sam obvezna platiti porez na stan za odmor dok dijete studira ili tek kad diplomira jer naravno ugovor o najmu roditelji s vlastitom djecom ne zaključuju ?
I tko to kontrolira i vodi evidenciju tko i u koju svrhu koristi nekretninu?
Jednostavno prijavite djetetu tamo prebivalište i ne plaćate porez. Prijava je jednostavna.
-
Jasno da se porez na nekretnine kod nas nije uveo zbog političara. Oni su bogati nekretninama.
Dionice ih ne zanimaju niti imaju pojma što je to.
Ako plaćate porez na kuću za odmor, već plaćate porez na nekretninu. Što je to drugo?