Ja cekam izvjesca. TPNG da prodam. ATPL da kupim, pa onda pukovnik ili pokojnik😂
Posts by Marielena
-
-
draga zlocesti....
13.029,59 +109,98 (0,85 %)
ovo vam je dax. Dakle to je ono sto vam ja trubim vec mjesecima, odmaknite se od EU i USA, mi smo u banani tezoj. I malo jacoj. Ovaj pad je eklatantan dokaz koliko mi ovisimo o drkrarosima iz EU i ljudi moji, pamet u glavu ne gubite novce bezglavo. bit ce dana, bit ce prilika neka vas ne svrbi prst. Prije katarze, ako je uopce bude u ovoj Smijesnoj nasoj.
Ali kad vidim da se nasa elitna investicijska zajednica (a to si forumasi vole tepati) potrose stranicu foruma i 2-3 sata vremena na djuru i 0,5 lipa i usto zazivaju hanfu onda je jasno da je i ovih 1600 precjenjeno. Djuru, pazite ovo, koji treba likvidirati ako ga neka budala ne kupi. A oni o 0,5 lipa. Uzas, I rest my case,
Jel ti uopce razumijes dubinu problema od 0.5 lipa? Ako to radi neko mjesecima ili godinama mogao je okrenuti enormne novce. Pa optima je pretrgovana na veliko i naširoko.
Računaj da uspijes na bazi ove manipulacije dobit 0.05% portfelja po trgovinskom danu. Pomnoži to sa 300 radnih dana pa reci.
Šta ti je užas ako o tome pišemo?
Da, i? Zasto je bitno sto netko lipari na Opte i Djuri? Dionicama kojih uskoro nece biti ako ih netko ne kupi. Ima dana kada da nema tih burekdzija ne bi bilo ni prometa na ZSE. Neka ih. Ja nemam hrabrosti biti u Djuri ni jedan sat.
Sto niste zazivali naokolo i siroko kada su se te firme i dovodile u sadasnje stanje?
-
Da li netko zna tocno koliko i kojih brodova ima ATPL trenutno?
I koliko bi vozarine trebale biti da plove na 0?
-
Zaboravili ste opasku na kraju, ako smijem primijetiti:
“Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica navedenih drušava!“
.
Samo da makne pravnu odgovornost sa sebe.
-
Ne bih se složio što se tiče g Bakića, čovjek ima pamet i znanje i uvijek je bio dobro namjera n gdje god da je uložio, tj nastojao je da tvrtka radi što bolje i transparent ije (uspio je u korfu/Valamaru). Ali ima jedan problem, u skoro svakoj su politika i lokalni kokošari radili protiv, uništavajući ih. Na nekoj normalniji burzi i državi sve bi bilo drugačije.
al kod svakog ulaganja moraš uvijek ukalkulirati i rizik koji prijeti od većinskih ulagača.
zato i neke value dionice na ovoj burzi tavore na neprimjerenim razinama.
možda je i imao dobre namjere, al nikad ga niste čuli da kaže, ljudi zeznuo sam se, nemojte i Vi, nego uvijek samo pozitiva.
pa nakon što stvari nisu krenule kako je zamišljao, prestao je pisati blog.
uvijek ću imat problem sa ljudima koji imaju neki utjecaj, a ne znaju priznati grešku ili upozoriti druge da ne ponove njegove greške.
mislim, nije tema, al pogledajte Varteks.
tamo je uspjeh kad poslovnu godinu ne završe s gubitkom nego s nulom, a kad se PR mašinerija povremeno upali ispada da se radi o nekom svjetski poznatom brendu koji samo što nije Zaru i H&M-a istisnuo iz hrvatskih trgovina.
p.s. slažem se da čovjek ima znanje i pamet, al ne za ulaganje.
usotalom i Jeličić Purko, koji je prekaljeni investitor je pogubio zube na Agrokor.
zato uzdajte se u sebe i svoje znanje, papir u ruke i onda krenite ulagati, a priče pustite sa strane.
Sto se tice Bakica ja priznajem da on ima znanje i pamet, samo njega usporedjivati sa malim dionicarima je besmisleno. Meni se cini da on ulupa desetine milijuna kuna u drzavne gubitase, a sa druge strane dobiva neke druge ugovore sa drzavom. Nisam sigurna da je on na kraju na gubitku.
Ono sto mu i ja zamjeram je sirenje "optimizma" na svom blogu, gdje ima utjecaj na male dionicare i pocetnike.
Ulaganja u Djuru, staru PTKM i slicno je i meni laiku bilo besmisleno otpocetka.
Takodjer Varteks, pa ne moras biti strucnjak da ti bude jasno da od tekstilne industrije u Hrvatskoj ne bude boom.
-
Svejedno ne zelim biti u nekim papirima na dan objave FI za 2Q. Vidjeti cemo koliko je to vec uracunato.
Jasno da ce zbog izlozenosti cijelog gospodarstva turizmu, kod nas mnogi sektori osjetiti pad u turizmu.
Ono sto jos treba dodati, da iduce godine mozemo ocekivati ekonomsku krizu zbog korona soka, a u vrijeme krize ljudi prvo stede na putovanjima i novim automobilima pa treba uracunati i lose poslovanje na godinu.
-
Sto se tice turista sve je odavno jasno. Ne znam tko se sada cudi. Isto kao i na Djuri.
Izvjesca za 2Q ce biti losa za vecinu kompanija za ZSE. Jedino ce PTKM i TPNG imati bolji izvjestaj od 1Q, a promet na ovim dionicama je u proteklih mjesec dana inklinirao ka nuli.
-
Atpl
Uskoro ce se apsolvirati los drugi kvartal, a treci vozi profitabilno. Nema vise lockdown-a, teret ce rasti brze od flote narednih barem godinu i pol.
Slozila bih se. Negdje na dan objave FI za 2Q. Nakon toga ocekujem bolje dane.
Vlen je dobar na ovim razinama za ulaz, 6-7 kn, dobro rade, i jos uvijek je cijena debelo ispod koje su kupovali talijani. Nije u fokusu ulagaca, ali firma se dobro vodi, i profitabilnog posla ima.
Za dugorocne ulagace svakako bb.
-
Ovaj vikend sam na moru. Turista nema nesto. Plaze su prazne doslovno. Istina puse bura, ali neusporedivo da proslim godinama u ovo doba.
-
Otet je na sličan način jer papir trpi sve dok ne dodje do onoga koji razumije i pobije napisano!
Mnoga su pitanja ostala bez odgovora!
Ako sam vlasnik x udjela nečega kako netko moze proglasiti odjednom na papiru da sam ja vlasnik x/50 udjela bez da mi plati onoliko koliko ja smatram da mojih x udjela vrijedi ili će vrijediti za mene u narednih y godina? Dakle, uzeti nešto što je moje, što sam radom i štednjom stekao bez moje suglasnosti!
Nepovredivost Vlasništva!
Ne znam mnogo, ali dovoljno da znam da je jako jebeno kada narod uzme pravdu u svoje ruke!
.
Kolega, kolega Rambo vam je sve objasnio. Nitko vam nije oteo nista jer je Djuro trenutno zreo za stecaj, a tu cete dobiti tocno 0 kuna.
Slicna stvar sa Agrokorkama.
-
Nije lijepo sprdati se sa kolegama koji su izgubili novce ovdje.
Znam da su/smo sami krivi za to, ali ovo omalovažavanje
pojedinaca je ispod svake razine i više govori o njima samima,
nego o ljudima koji su izgubili svoje ušteđevine ovdje.
P.S. Ovi što su kupili skupe stanove u centru Zagreba, koje im je potres srušio isto treba omalovažavati ili im treba pomoći?
P.P.S. Želim reći da ljudi pogriješe u investicijama, kao i općenito u životu, pa jel ih treba još dodatni cipelariti kada su na dnu,
ili im treba pružiti ruku i pomoći?
Pozdrav svima i nek se svi sami prepoznaju!!
Slazem se ja sa vama kolega BudFox. Ja suosjecam sa dugogodisnjim dionicarima Djure koji su ovdje pogubili ustedjevinu.
Sa trejderima koji su zadnjih mjeseci ovdje pisali o americkim, izraelskim tenkovima i ne znam cime sve ne, a istodobno ovo prodavali nekim jadnicima po 3 kune, ne.
I ja trejdam, ali ne pada mi napamet da ovo kupujem po 2.80 pa nekome uvalim po 3.18 znajuci da vrijedi 0 kuna, istodobno ovdje na forumu pricajuci bajke o "ulaganju".
Vidim da pojedinci ovdje i jucer brane ovo kao "investiranje", a pisu da TPNG ne vrijedi nista, i mene salju na brzi kurs iz financijske analize. Ja sa svojim znanjem financijske analize Djuricu nisam dirala sa stapom.
-
kvart99, gdje si?
kupuješ i danas?
Upravo se probudio.......
Vidim da sam zakasnio za malo akcije......
Šteta.......
Ako ste na mene mislili u vidu gubitka novaca na DDJH, pogriješili ste. Meni ostaje samo jučerasnjih cca +500kn......
Na jednoj sam bio izgubio velike novce jos prije 10-tak godina, ali nikada na DDJH......
Vi stvarno trejdate na burzi i budite se u 10 sati? Koliko propustenih prilika...
-
Jel ima kakvih naznaka kuda bi mogli PTKM i TPNG? Bar kratkoročno (mjesec-dva)... Prvi kvartal bio dobar, a i drugi bi trebao biti. Ovaj mjesec promet na nuli.
Mislim da je glavni uzrok nelikvidnosti ovdje da ima malo slobodnih dionica u rukama malih dionicara. Sukladno tome, dionice nisu zanimljive trejderima. Cijene vise nisu ni jeftine, dok mi se cini da je PTKM mozda vec i precijenjena.
Ocekujem odlicne izvjestaje za 2Q. Vjerojatno ce i prometi onda porasti.
-
Igeljupci, sjednite na papir
Papir je prema up
Formira se broadening pattern
Pritisak na prodaju je manji- Chaikin
MACD okreće prema nuli
Money Flow za oversold
Tako to izgleda odokativno
Ona nekretnina u Dubrovniku i niz ugovorenih poslova to podupiru
Imate tehničku analizu za Optimu, hoće li to malo porasti?
Mislim da cijena nece nikuda posebno ni gore ni dolje dok ne bude nekih vijesti, bilo pozitivnih, bilo negativnih, o prodaji.
-
Očito je jos itekako skupo......
Ili jeftino...nema vise tko prodavati po ovim cijenama. Trejderi su uvalili naivnima dionice po 105-108 kuna uz najavu da to ide sutra na 150, Anne nema vise da rasprodaje, ostalo su investitori koji ne zele prodavati po ovim cijenama.
-
Zbog cega je uopce bitno da li je Annina prodaja dionica, koje je dobila u brakorazvodnoj parnici, poslovno mudra odluka ili nije? Malo sam googlala o njoj. Vidim samo da je imala frizerski obrt koji je u likvidaciji. Ovdje se ljudi previse bave Annom.
-
Anna i sto ona radi nije nikada niti imalo dugorocno veze sa cijenom, osim spekulantske. Kao sto su pojedini nickovi pisali ovdje drugima da ne prodaju na 150 jer to ide na 2xx kada Anna izadje, a oni vec prodali na 105-108.
Dugorocan i stabilan rast ovdje ovisi jedino o novim poslovima, vracanju dugova i stabilnom poslovanju.
-
Odose trejderi u Ingru😂
-
Od kad pratim forum, od 2007., Vi ste uvijek rasturali pa me bas neugodno iznenadio Vas negativni prinos.
Siguran sam da Vas nije vrijeme pregazilo i da mozete punooo bolje od ovog, ali...
Gubitak je rezultat Vaseg prkosa i tvrdoglavosti da drzavi ne platite PKD... vratite se korijenima i budite aktivniji, trejdajte...
Ima puno primjera kako ego i tvrdoglavost mogu bit razorni po portfelj...
Sretno...
Ove godine su samo trejderi profitirali od ovoga pada i volatilnosti poslije, a najbolji trejder među nama je kolega Neo, koji stvarno uspije sa svojom Tehničkom analizom predvidjeti kretanje cijene dionice, skoro do u lipu, tako da mu skidam kapu....ne znam kako to radi, ali možda ima kakvu staklenu kuglu kada tako dobro predviđa ono što drugi obično ne vide...
Što se tiče investitora, oni su odnijeli gaće na štapu sa Zagrebačkog berzana i može se nabrojati na prste jedne ruke one koji još aktivno trejdaju (investiraju) na burzi, jer osim par dionica gdje float i cijenu održavaju mirovinci, sve ostalo je postao rulet i klađenje na crno i crveno, ali na kraju kuća (brokeri) jedina zarađuje, ali i to sve manje, s obzirom na promete koji su u zadnje vrijeme ovdje.
Imam novi slogan za ZSE, tj. Zagrebački berzan: 'Abandon all hope ye who enter here'
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Sve potpisujem.
-
Naravno da je ironija. Stecajuse trejderi dizu, a na PTKM, TPNG, HPB gdje se pozitivno posluje nema prometa.
Bas si PTKM uzela kao primjer. Opasno precijenjena nekikvidnusa sa nikakvim free-floatom. Takve dionice treba delistirati, a ne omogućavati manipuliranje na nikakvom FFloatu.
Kolega, ja sam napisala da je dionica nelikvidna. Ostaje cinjenica da ce ove godine ostvariti dobit. Osobno ju ne bih kupila po ovoj cijeni pogotovo jer je nelikvidna pa u nekom negativnom scenariju ne mozes izaci van.
VLEN bih rado imala u svom portfelju. Cekam je nize.
P.S. nemam PTKM, VLEN, imam TPNG