1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • August 13, 2020 at 12:52 PM
    Quote from Backdraft
    Quote from kvart99

+25kom KOKA (300kn)

-25kom KOKA (310kn)

.....ludjak, sto drugo......(mislim na sebe).......

zbog staha od gubitka puno vise propustite nego sto zaradite. udete na 250 izadete na 268, udete na 300 izadete nakon 7 min na 310...

Slazem se. Ja kada ulazim gledam da izadjem bar na 10 posto, ako u to ne vjerujem ni ne ulazim.

• OPTE prodaja - kladionica

• Marielena
    • August 13, 2020 at 12:31 PM
    Quote from zlocesti

Puno je boli u papiru, neka vas ne zavara moj revijani ton

Long pozicija je najbolnija od svih pozicija na marketu. Uz glavno strujanje imamo i povremene tzunamije, povjetarce, bonacu

Burza je tamni vilajet, tako kažu

Tko kupi pri dnu u rastu žali što nije kupio više. Kao i oni koji čudom uspiju prodati na vrhu. Tek o onima koji nisu prodali, a moglo se ....

Svatko od nas bi trebao poznavati svoje mogućnosti. Novčane, i sposobnost podnošenja rizika i tolerancije boli

Opte je tricky pozicija.

Nadam se da nitko nije zaveden mojoj čarapicom, šmrcko čarapica, donosio nikakve odluke.

Svaka bi glava trebala svoje misliti. Pa kada pogriješi, sama si je kriva

Al' sve će svima biti dobro. Jednom :S

Display More

Kolegice, jeste vi uskoro u top 10?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Marielena
    • August 13, 2020 at 11:49 AM
    Quote from maga
    Quote from zlocesti

Očekivano

Mali ulagači su bacali papire kao da je Sudnji dan

Imućni i strpljivi sjede na papirima

ako dobro razumijem, male su i ovoga puta zamijenili neki novi mali samo sa nižim razinama ulaza?

I meni se cini. Mali koji su nadokupljivali na 6 kuna, izlazili na 4.86. A od njih kupovali mali koji misle da je to povoljno. Vidjeti cemo koliko su bili u pravu.

A to sto top 10 ne prodaje meni ne znaci puno. Oni ionako ne zive od dnevnih kretanja dionica, ne treba im to za kruh i mlijeko sigurno, i najpametnije im je cekati rasplet situacije kakav god bio.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • August 13, 2020 at 11:36 AM
    Quote from tin
    Quote from Manu

Jučer se BCTI konačno odlijepio od dna na kvoti 350 uz skok od 7.4%. Netko očito prati.

Kolega mislim da je ovo samo uvod u ono što slijedi nakon 21.08.....ne bih se čudio da je trezor krenuo u šoping....ipak skupit 800 000 komada ne će biti lako...treba pokupit skoro sve izvan top 10.

Mislim da trezor nece kupovati prije 21.08.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • August 12, 2020 at 12:57 PM
    Quote from maratonac

Nekako me strah svih tih pozitivnih vijesti koje će uslijediti u postcorona vremenu. Predmnijevam da će mnogi bit opet, ponovo, nanovo iznenađeni brutalnim rastom brodara kojeg ruku na srce već čekamo od 2007. godine.

Vrijeme je...!

It's time...!

Je, samo je pitanje kolega kada nastupa postkorona vrijeme.

• Birtija

• Marielena
    • August 11, 2020 at 7:06 PM
    Quote from zlocesti

Išla poviriti, mitkko plus pet !

Unatoč minusu od 53 milijuna kuna, ovo je krenulo up

Molim moderatira da razmotri da se Neu ukine ban, pala knjiga na dva slova

Sumnjam da od 600 ljudi nitko više ne crta , samo ste lijeni postati, a ? :/:S

Je, fali nekako Neo.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • August 11, 2020 at 6:12 PM
    Quote from prdekalo

marielena:

vec sam 2 puta debelo zaradija na OPTE i opet san u petak usa na 4.60 i 4.62...

Kolega, nisam mislila na daily traidere. Ali onda to treba jasno reci.

• Birtija

• Marielena
    • August 11, 2020 at 12:09 AM
    Quote from kvart99

Ma nema smisla kolega.

Na ovom forumu tak i tako svi samo zaradjuju......za razliku od real world burzovnih statistika prema kojima velika većina stalno gubi.

Rijetko se nadju hvalevrijedne iznimke kao kolega mr.Cash neki dan koji je priznao pozamasan gubitak......doduse ne na ovom topicu.

Pa s obzirom da vecina javlja da su nadokupili opte, jasno je zasto 90 posto ljudi gubi novac na burzi.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • August 10, 2020 at 1:42 PM
    Quote from hugh

kakva nam je tehnička za Tpng?......tamo več ravno 2 mjeseca nema onih koji žele prodavati ispod 50 kn a ni onih koji su spremni platiti više od 52 kn........fundamenti su poznati valjda več i babi na placu......

PS

Neka odgovori ukazuju na rast jel za pad je potrebno navesti "debele" razloge.

PS od PS

uf što volim sarkazam

Mislim da su za nelikvidnost zadnja dva mjeseca odgovorni mali broj slobodnih dionica, nedostatak investitora na burzi, tu trguju cini mi se uvijek 100 istih ljudi te cinjenica da index za sada ne ide gore.

Jasno je da ce oni godinu zavrsiti najbolje do sada, ali za sada nisu u fokusu trejdera.

A ozbiljnih investitora cini mi se ima na kapaljku.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • August 9, 2020 at 4:47 PM
    Quote from kupoprodajnik

Da bi TA radila kako treba nije ponekad lose zaviriti u fundamente koji u realnom svijetu pogone poslovanje doticnih dionica. Inace je to stvarno cisto laprdanje.

Bravo kolega, bez fundamentalne analize i racionalnih argumenata neki grafovi sve vise lice na horoskop. Moze na 200, a moze i na 90 pa si ti izaberi.

Naravno da postoje neke zakonitosti u trgovanju i da se oni mogu i matematicki modelirati.

• Marielena
    • August 9, 2020 at 2:09 PM

Moje pravilo je da do Bozica idem iz brodara van. U sijecnju ocekujem sezonalni pad vozarina. U veljaci bi bio dobar tajming za ulaz. Ali ja ni ne crtam grafove, vodim se logikom.

Sada ocekujem da ce vozarine rasti jos neko vrijeme. Osim u slucaju lock downa na jesen, u sto ja osobno ne vjerujem.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Marielena
    • August 9, 2020 at 9:39 AM

Kolega molim da prebacite komentar na Sapn ako je off topic.

Nisam nigdje napisala da ce Sapn na 200 kuna uskoro, vec da tu trenutno nece biti brzog rasta.

Sapn je jedna od dionica koje su fundamentalno podcijenjene. To ne znaci da ce se cijena osloboditi iduci mjesec.

I prosle godine kada je dionica bila na 350 kuna se pricalo da je podcijenjena i da ima potencijal rasta 100 posto.

Ako bi se dogodilo preuzimanje, ovdje bismo mogli gledati scenarij Krasa. Ali kada i ako.

Mozete trgovati na dva nacina. Mozete kao kolega Neo kupovati i prodavati. Ali nitko sa sigurnoscu ne moze znati kuda ce cijena ici, niti je TA egzaktna znanost.

Ili mozete ulagati u fundamentalno podcijenjene dionice i cekati svoj trenutak na nasem neefikasnom trzistu.

• Birtija

• Marielena
    • August 8, 2020 at 10:44 PM

Kolega, Iggy niti bilo sto na burzi ne raste zbog Nea.

IGH raste trenutno zbog prica o velikim poslovima koji ih cekaju i buducim zaradama. Sto je od toga cinjenica znati cemo u buducnosti.

Burza anticipira buduce dogadjaje.

A Kolega Neo je jednostavan. Kada kupi najavljuje veliki rast, a kada proda i kada je u cashu zaziva veliki pad crobexa i crnjaci na svim dionicama koje zeli kupiti.

Meni je on simpa, a od njega su mi puno cudniji ovi drugi sto se onako bas muski naljute na njega.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Marielena
    • August 8, 2020 at 9:06 PM
    Quote from naim

Zanimljivo je da nitko nije napisao već dugo niti jednu rečenicu o vrijednosti? Koliko IGH vrijedi? Po kojem kljucu? I kojem scenariju?

To ce se moci reci nakon izvjestaja.

Za sada cijena raste jer uredno vracaju dug i dobivaju nove poslove.

Moze se reci da cijena raste trenutno zbog ocekivanja, ali cijena na burzi i anticipira ocekivanje o buducem poslovanju.

A i stvarno ne znam sto se svi ljute na Nea pa nece cijena sada na 94 kune jer je Neo to napisao. Cijenu odredjuje trziste, a ne grafovi od Nea.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Marielena
    • August 8, 2020 at 7:33 PM
    Quote from zlocesti

Ili veliki plus.

Ne znamo :S

Ajmo ne crnjačiti. Ništa se katastrofalnog nije desilo, osim što je market katastrofično odreagirao

Pola milijuna papira neki su prodali, držeči da ne vrijedi

Ali neki su sudionici i kupili pola milijuna papira, držeći da je to prilika da uđu, da povećaju poziciju

Ovdje smo se jučer i danas prvenstveno dobro izventilirali, grupna psihoterapija

Držati ću se svog uvjerenja od ranije- UG nije došao u regiju samo po Tele 2

I držati ću se du Lacove hipoteze. A to je da je činjenica da nije ponuđena obvezujuća ponuda prema odredbama jednaka činjenici da nema ponuda.

Obzirom na to koliko se dugo pregovaralo o prodaji drugih telekoma u regiji bilo je malo vjerojatno da će ovo biti gotovo u šest mjeseci.

Pa se stvarno proces nastavlja, kako je i urečeno

I sada svatko po svome, neki će bacati papire, drugi će sakupljati, business as usual

Čitavu je ovu zbrku izazvala objava Aztn, štura i bez pojašnjenja kojih neće ni biti, i to još u nedoba. pa se pitam... da li su uistinu toliko nemarni kako to izgleda

Display More

Objava je bila krajnje neprofesionalna.

U petak u 15 sati pa da u zadnji sat trgovanja nastane panika. Objava je mogla doci u 17 sati pa da svi sve prespavaju preko vikenda.

Da, teoretski mi ni sada nista ne znamo.

Osim da ce sve dugo trajati.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Marielena
    • August 8, 2020 at 6:11 PM

Mislim da u najgorem scenariju igh vise nece ispod 108 kuna. Tko ce prodavati ispod? Trejderi koji su tu ostali su kupovali iznad po visokim cijenama. Ostali su dugorocni ulagaci. Ne znam tko ce to prodavati po 9x kuna. Samo razmisljam.

Mislim da ce sok zbog opte splasnuti do ponedjeljka. Racionalno to nije ni imalo veze sa igh. Sto sada igh ostao bez svih poslova jer nema zadovoljavajucih ponuda na opte?

P.S. ima Anna jos sto da nam da po 90😂

• Marielena
    • August 8, 2020 at 5:15 PM
    Quote from BudFox
    Quote from maratonac

Dečki...malo u hladovinu. Čini se da vas je sunce udarilo u glavu.

Tko je jamio po 140-160 kn jamio je...

Kolega maratonac, pa dobro nam dosli stari druže :thumbup:8)

Vratili se stari pozitivci.

Ovo bi moglo stvarno gore😎

Sada nam jos gospon Klemenc fali za crnjacenje i moze poceti😎

Quote from Moller
    Quote from BudFox

Kolega maratonac, pa dobro nam dosli stari druže :thumbup:8)

ja sam se prijavio na Valentinovo, a on je već brojao koliko nas se prijavilo na forum, kako veli kao Segal u Pritajenoj vatri, čeka pristajanje na 600:)

Treba pricekati kolega da Neo kupi na 130 pa mozemo gore.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Marielena
    • August 8, 2020 at 4:00 PM
    Quote from Parica
    Quote from naim

Ajd sad te sve poredaj po prihodima i operativnoj profitabilnosti (Ebitda) da vidimo tko se tu ističe, a tko je ispodprosječan? Samo da dobijemo grubu sliku.

Meni iskustvo govori da se s ozbiljnijim novcima u RH isplati igrati samo na preuzimanja i znacajnu podcijenost u odnosu na peer, sve ostalo je vise manje sitno špekuliranje (veća-manja ili tko će koga) ili čekanje Godota.P

Moje iskustvo je da se moglo lijepo zaradit na aktivnom pristupu s dividendnim dionicama...samo pratis kad su dividende i pozicioniras se 60 dana ranije...5% prinosa zagarantirano...i samo vrtis...toga sad vise nema, sad igram gerilski, brzo unutra i brzo van...imam SAPN i stalno sam na kupnji i na prodaji...klackalica

Trenutno nema dividendi ;)

Ima to i svojih mana. Nakon isplate dividende cijena dionice padne i to bas za cijenu dividende.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Marielena
    • August 8, 2020 at 3:35 PM
    Quote from naim
    Quote from Marielena

Meni je Sapn na 268 kuna preskup. Ne vjerujem da ce brzo gore, kao ni HPB. Na 230 kuna je bio prilika, i kolega Neo ima sigurno svijetlih trenutaka.

Pa za trejd Dlkv i Igh.

Za dugorocno Tpng po 50 kn i Vlen.

Vlen je trenutno po meni best buy.

Ajd sad te sve poredaj po prihodima i operativnoj profitabilnosti (Ebitda) da vidimo tko se tu ističe, a tko je ispodprosječan? Samo da dobijemo grubu sliku.

Meni iskustvo govori da se s ozbiljnijim novcima u RH isplati igrati samo na preuzimanja i znacajnu podcijenost u odnosu na peer, sve ostalo je vise manje sitno špekuliranje (veća-manja ili tko će koga) ili čekanje Godota.

Display More

Fundamenti su ovdje jasni. Samo na ovakvom plitkom trzistu treba vremena da se cijena otkljuca.

Za preuzimanje se slazem.

Quote from st-brajo

otišao sam na godišnji, al na ovo stvarno moram reagirati.

da ste imalo pratili trgovanje, vidjeli bi da ovdje leđa dionici drži PBZ mirovinac.

pa ako se želite rasprodati da ovdje zarade fondaši, samo naprijed.

i ja smatram da ih treba nagraditi za njihovo "upravljanje" našim mirovinama na način da im poklonite dionice, umjesto da ih natjerate da ovo kupuju poskupo (što je po evaluacijama i dalje jeftino, al dobro).

toliko od mene zasad, a Vi i dalje slušajte kolegu mutikašu.

meni je samo žao što nisam osvojio Eurojackpot pa da stavim naloge da napunite mene, a ne fondaše.

ali nemojte misliti da netko drugi neće tako napraviti.

možda baš kolega koji bez razloga ovdje druka na pad firme koja u korona krizi u svim segmentima raste.

evo, ja tvrdim da pada na 1 lipu, bez ikakvih dokaza.

Display More

Ako zelite ovdje biti dugorocni investitor slazem se da se ovdje isplati investirati.

S obzirom da ja to nisam, trenutno mi za trejd dionica nije zanimljiva.

P.S. Nemam Sapn. Ne rasprodajem ja nista.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Marielena
    • August 8, 2020 at 2:55 PM

Meni je Sapn na 268 kuna preskup. Ne vjerujem da ce brzo gore, kao ni HPB. Na 230 kuna je bio prilika, i kolega Neo ima sigurno svijetlih trenutaka.

Pa za trejd Dlkv i Igh.

Za dugorocno Tpng po 50 kn i Vlen.

Vlen je trenutno po meni best buy.

Quote from buMBum

Npr. Ingra

Imali smo ponovo zaleni signal za ulaz na 6,90 kao i onaj nedavno na 4,90!

Neki od nas koji smo već duze vremena unutra bili bi sigurno spremni izaći vanka na 12-15 ako se dobro pogura i progura do kraja idućeg velikog vala!

Unaprijed zahvaljujem svima koji su učestvovali već a i onima koji budu ulazili idući tjedan!

Kolega, Ingru ne budete gledali na 12 kuna. Jedno su lijepe zelje, drugo realnost.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt