1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • September 25, 2020 at 8:06 AM

Mislim da od ponovnog lockdowna nece biti nista. Razlog? Vlade se vec boje ljudi. Polako se svugdje vec spremaju prosvjedi protiv mjera. U UK, Francuskoj, Izraelu. Ne mogu vise ljude drzati u podloznosti zastrasivanjem. U ozujku se moglo zaplasiti ljude pa raditi sto hoces. Pricam sa ljudima. Vise nitko ne vjeruje u sluzbeni narativ vlasti. Gdje tu i tamo koji umirovljenik jos. Ali su ljudi bijesni na mjere.

• CORONA virus

• Marielena
    • September 24, 2020 at 1:24 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from Marielena

Kolega imam prijatelje u izraelu. Broj tesko bolesnih i onih na respiratoru odgovara onome i od prijasnjih godina, da i prije je bilo upala pluca i ljudi na respiratoru.

Imaju puno zarazenih jer puno testiraju. Vecina bez simptoma.

Onda je ogromno pitanje zasto opet odlucuju ubijati ekonomiju. Uglavnom smo se svi slozili da nece biti novih potpunih zatvaranja. Oni se ipak odlucuju za turu nanovo.

A visoko su industrijalizirana nacija.

Pitanje od milijun dolara. Zašto je to itko radio. Ne umisljam si da sve razumijem i znam kuda to ide.

• CORONA virus

• Marielena
    • September 24, 2020 at 12:27 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from Marielena

Kolega ne volim raspravljati sa korona vjernicima jer je to besmisleno :)

Nazalost ne bas vesele vijesti nam stizu iz Izraela. Je da su visoko sa stopom zarazenih - cca. 22k/1M osoba - no ta brojka je slicna Americkoj. Sa brojkom umrlih na 1M stanovnika su nekoliko puta manji.

The Israeli government approved the nationwide lockdown to curb the spreading of coronavirus, starting on Friday, Prime Minister Benjamin Netanyahu announced on Thursday. "The situation is bad, we're seeing a steep increase in mortality rates. If we don’t take immediate and difficult steps, we will reach the edge of the abyss," he stressed, claiming there was "no other choice" for the government to contain the virus. The new restrictions require all businesses and workplaces but essential to close for at least two weeks. The set of measures is expected to be forwarded to the Knesset for a vote later in the day.

Kolega imam prijatelje u izraelu. Broj tesko bolesnih i onih na respiratoru odgovara onome i od prijasnjih godina, da i prije je bilo upala pluca i ljudi na respiratoru.

Imaju puno zarazenih jer puno testiraju. Vecina bez simptoma.

Kolega Emil, meni je Neo drag i ja ga nisam sigurno izbacila.

Ja niti ne pogadjam targete gdje ce biti neka dionica.

Sa Cetinskim svjetonazorski nemam nikakve veze. Ja se bavim matematikom ne pjevanjem.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marielena
    • September 24, 2020 at 11:53 AM

Sve pet kolega, nigdje ne kazem da je HPB losa dionica. Mislim upravo suprotno.

• CORONA virus

• Marielena
    • September 24, 2020 at 11:50 AM
    Quote from emil
    Quote from Marielena

Kolega Krokodil, nisam sigurna da je tu uopce puno bitan virus koji ima manju smrtnost od sezonske gripe ;)

Mozda neki graf koji bi potvrdio tu tvrdnju ?

bolesti-mala.jpg

A do kraja godine bi mogao zasjest na 1 mjesto

Kolega ne volim raspravljati sa korona vjernicima jer je to besmisleno :)

Samo panicarite. Dotle cu ja lijepo zaraditi na padu na burzi :)

Pa evo vam, dr Capak iz naseg stozera kaze da je u Hrvatskoj Covidom bilo zarazeno 400000 ljudi. Stavite to u jednu vrlo jednostavnu formulu sa brojem umrlih i dobiti cete broj 0.06. Smrtnost od gripe je 0.1 posto. Naravno moguce da je dr Capak u krivu.

Kakav graf zelite? Da vam nacrtam integral ili sto?

• Marielena
    • September 24, 2020 at 10:09 AM

Kolegice Zlocesti mediji su danas najlosiji dio drustva, a kako Trumpa neprestano tendenciozno prikazuju kao loseg je jadno.

Da, bas proglasiti ce svoju diktaturu.

Ja mislim da ce Trump demokratski pobijediti.

Kolega Krokodil, nisam sigurna da je tu uopce puno bitan virus koji ima manju smrtnost od sezonske gripe ;)

• Marielena
    • September 24, 2020 at 10:04 AM
    Quote from barbosa

kol. Marielena, kol.Laudator je u pravu, malo široko pojednostavljuješ , probaj dobiti nenamjenski ili bilo kakav drugi kredit pa ćeš vidjeti da ne ide to tek tako, uvjeti i osiguranja su gestapovski...

...inaće, sugestija da "U ovom trenutku nije pametno ulaziti u banke jer iduci mjesec slijedi val ovrha zbog prekida moratorija" ti je bez veze a i u sukobu sama sa sobom...u moratorij koji sada prestaje su ušli tek rijetki i to najpouzdaniji klijenti a eventualne ovrhe su instrument naplate a ne nekog otpisa ili gubitka kako sugeriraš...daj probaj biti dužna pa da vidiš kako se dugovi na kraju moraju platiti...

također, vrijednost dionice stagnira jer netko reže poziciju a tržište je plitko...traje to već neko vrijeme, isto kao i na više nekih drugih dionica...

Sve pet, mozete misliti da ja pricam bez veze.

Znam da se banke osiguravaju od rizika nenaplate kredita.

Ali ako vi mislite da banke nemaju gubitaka uslijed nemogucnosti vracanja obveza duznika, sretno vam bilo.

Pogledajte samo koliko u Hrvatskoj ima ovrsenih i blokiranih kojima se vise nema sto uzeti. To je jos sve iz prosle krize. Koliko su tih potrazivanja banke prodale kojekakvim agencijama u paketu za sitne iznose pa ovi zivkaju telefonom ljude koji su u blokadi vec 10 godina i nista nemaju odavno.

HPB je fundamentalno dobra banka. Trenutno je podcijenjena. Ja mislim zato jer joj je vlasnik drzava koja je kod nas los gospodar.

• Marielena
    • September 24, 2020 at 9:56 AM
    Quote from Krokodil

Kako ne možeš zaratiti na padu? Prodas 1000 kom Ingre po 7,5 i ponovo kupiš po 5,5 i zaradio si 2000 kn. Ako to ne učinis, ne samo da nisi zaradio nego si izgubio.

Kolega Krokodil vi ako znate da ce Ingra na 5.5 pa onda opet na 7.5, tako valjda znate i za druge dionice unaprijed, biti cete bogat covjek.

Nemate problema. Vi znate da ce biti veliki pad, pa ste sve prodali i obogatiti cete se.

Ja ne vidim u buducnost. Ne znam sto ce biti.

• Marielena
    • September 24, 2020 at 9:53 AM

Ja mislim da je jako tesko ovu krizu usporediti sa onom 2008. Tada je bila strukturna ekonomska kriza.

Ovo mi se cini da je dirigirana kriza uzrokovana pandemijom o kojoj ja imam svoje misljenje, ali bolje da ga presutim :)

Prognozirati je tesko bilo sto jer to sve ovisi o tome koliko ce trajati pandemija, a to mi se cini da je sve vise politicka, a ne medicinska kategorija :)

Znaci i krizom se dirigira. Zato i imamo helikopterski novac i rast burzi. Kako ce to zavrsiti ne znam :)

Da, kod nas je nesto u ozujku nepravedno previse ruseno, nesto je opravdano palo(turisti). Jednako tako ljeti nije bilo pravog razloga za optimizam. Nema ga ni sada. Politicari pricaju o nekom ekonomskom oporavku. Vidjeti cemo.

• Marielena
    • September 24, 2020 at 5:57 AM
    Quote from Laudator
    Quote from Marielena

U ovom trenutku nije pametno ulaziti u banke jer iduci mjesec slijedi val ovrha zbog prekida moratorija pa mnogi neće moći vraćati dugove. Mislim na obične ljude. Stagnacija cijene ima smisla za sada.

Fundamentalno podcijenjena dioni

U gotovo niti jednoj dražbi npr. stana na ovrsi ne sudjeluje banka. Banke svoja problematična potraživanja prodaju agencijama. Koliko pratim dražbe većina stanova se proda i po većoj cijeni od procijenjene.

Kakve to veze ima kolega sa nenamjenskim kreditima?

A i kada i po koliko banke prodaju potrazivanja agencijama?

• Marielena
    • September 23, 2020 at 8:45 PM

Ja mislim da do kraja godine nece biti vecih propada na burzama. Korekcija ce biti. Iduce godine ocekujem rast, ali ne spektakularan. Za trejd ce biti.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • September 23, 2020 at 7:30 PM

Maric i Vujcic kazu da smo se previse oslanjali na turizam te da se sada trebamo posvetiti proizvodnji prvenstveno hrane i elektricne industrije. Pa neka si svako razmisli gdje ulagati.

• Marielena
    • September 23, 2020 at 3:59 PM
    Quote from Moller

netko se okomio na bid, je li u pitanju samo "solidarnost" s ostalim bankama ili je neki drugi razlog

U ovom trenutku nije pametno ulaziti u banke jer iduci mjesec slijedi val ovrha zbog prekida moratorija pa mnogi neće moći vraćati dugove. Mislim na obične ljude. Stagnacija cijene ima smisla za sada.

Fundamentalno podcijenjena dionica.

• Rasprodaja kompanija Fortenova grupe (Agrokor)

• Marielena
    • September 23, 2020 at 11:54 AM
    Quote from Parica
    Quote from Marielena

Znate li sto ce onda biti sa prevarenim malim dionicarima Leda? Hoce li oni mozda profitirati? Nisam uopce pratila te Agrokorke.

Kolegice nadam se da se ne šalite...puno malih je pogubilo sve na Agrokorkama...

Prodaje se LEDO PLUS d.o.o....prevareni dioničari su vlasnici LEDO d.d. u kojem su ostali samo dugovi...i sjećanja...

Nisam pratila uopce sto se dogadjalo sa Agrokorkama. Znam samo da sam smatrala da Agrokor mora u klasican stecaj, a da je sve ostalo dogovorna ekonomija.

Nazalost znam da je US rekao da je Lex ustavan, kao i ove mjere zatvaranja opcina, gradova i otoka.

Pa se ti pitaj zasto danas na ZSE nema investitora, a mladi odlaze u inozemstvo.

• Marielena
    • September 23, 2020 at 10:16 AM
    Quote from Parica
    Quote from tin

Da nije možda PODR u igri za LEDO....ask se gadno čisti ...a i dosta je šupalj.

Da, priča se...PODR i ATGR su glavni favoriti...utrka za LEDO je počela...

Znate li sto ce onda biti sa prevarenim malim dionicarima Leda? Hoce li oni mozda profitirati? Nisam uopce pratila te Agrokorke.

• Marielena
    • September 23, 2020 at 6:04 AM

Bez brige kolega Parica. Nigdje ja nisam dulje od tri mjeseca a nigdje ni ne udjem sa vecim kapitalom. Tolika je moja vjera u dionice koje kupujem ;)

• Marielena
    • September 22, 2020 at 11:07 PM

Viro ima 60 posto vlasnistva u Hisu. Dovoljno je izracunati danasnju vrijednost firme kada je dionica 54 kune pa vidjeti da je podcijenjen. Da nema dobre vlasnike se slažem.

Pa samo ova blokada zbog 1.4 milijuna kuna je farsa.

Trenutno cijena secera raste pa ako nisu zavrsili u stecaju do sada, sada nece.

• Marielena
    • September 22, 2020 at 10:00 PM

Kolega Parica vi ste pošten čovjek. Kada bi se vodili racionalnim argumentima 50 posto kompanija na ZSE bi završilo u stečaju.

Ali Viro neće u stečaj, neće ni Djuro itd.

Na Djuri se moglo u mjesec dana zaraditi 300 posto, ja nisam ni kune zaradila. Jer je to eto propala firma, a što ćete.

• Marielena
    • September 22, 2020 at 6:26 PM

Budete svi ljubomorni kada krene Viro vlakic😅

Tko se zadnji smije najslađe se smije😛

• Marielena
    • September 22, 2020 at 4:25 PM

A nelikvidusa je jer nitko ne zeli prodavati na ovim cijenama, a niti je vlakic moguc u blokadi. Blokada racuna takve firme zbog 1.4 kune je lakrdija. Ocito da su na djelu muljanja.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt