Pa ne cekaju li takvo preuzimanje dionicari Opte?
Posts by Marielena
-
-
Nije li tako i najcesce? Prvo jace potegnu Capeovi, a zatim tek manji brodovi nakon?
-
Gazda oslobodjen svih optuzbi.
Ne kuzim zasto je to dobra vijest za tradere kad nama, malim ulagačima, je to i dalje nedostupno kao i do sada.
Tako mi upravo tvrde iz Agrama - a oni su ipak jedni od (preostalih) najvecih brokerskih kuca.
Ako oni to ne nude, čisto sumnjam da neka druga kuća nudi.
ne znam.
oni imaju opciju na platformi, i kad sam se raspitivao prije nego smo slali dopis HANFA-i, rečeno mi je da se može ugovoriti, pa sad...
greškom sam bio označio kućicu, pa su me povratno zvali da vide je li greška.
probajte i Vi tako, pa vidite što će Vam reći.
meni je tada bilo rečeno da se može ugovoriti.
Ma meni je danas kupi, sutra prodaj dosta. Ionako na ZSE ne mozes zakasniti nigdje.
-
Da, nova stranica im je koma. Tesko mi je to i pratiti.
-
Nemam nista protiv da u par dana odleti duplo gore 😀 zasto bi svi polako jeftino kupovali 🤗
Kolega neki su dugo i kupovali po malo. Dugo je bilo jeftino.
-
Baltički indeks Capesize + 3,7% 34.293 USD
Indexi rastu cijena pada logicno
Bez brige kolega, eksplodira to u tren.
Samo strpljivo.
-
Ma ne brinite kolega Moller, kada Trump u studenom pobijedi idemo i mi u zeleno
P.S. I ja mislim da je "bolest" izmislio. Glupira se.
-
Trump izasao iz bolnice i pozdravio simpatizere
Najjaci trol ever
Mislila sam pogledati jutros otvaranje, onda shvatim da je gubitak vremena
Adris prvi bid 366 kn, unatoč ugrađenim očekivanjima prihoda od nagodbe. ???
Na Rivpu 24 719 komada na bidu na 23,80, mirovinci valjda pokazuju mišiće
Papiri koji su nekome Darling još se i drže, sve je to iz šupljeg u prazno
Kada se oslobodi stotinjak milijuna kuna parkiranih u Optimi, možda tržište živne. Jutros brojim, četvero ljudi koje poznajem i moja malenkost imamo unutra tri milijuna kuna. Whoops.
Puno.
Na tržištu nedostaje novaca, i ulagača. Sve nas je manje. Mladi su se okanuli ćoravog posla, trguju vani preko on line platformi. Kripto, papire...
E kolegice, nece mladi u kvalitetne firme kao Adris, nego u PSN i wannabe stecajuse Atpl, Dlkv, Viro...
Zato je takav bid na Adrisu😅
-
Samo da nas Donald izadje iz bolnice i idemo i mi up
-
Rijeci vam se pozlatile kolegice zlocesti. Nemam Opte, ali veselim se vecim prometima i volumenima na ZSE.
-
Pa bivsi moderator se potrudio da ih sve rastjera pa kad je to uspio i on se povukao.
kao d je bio angaziran uprvo za tu misiju...
Doci ce Jastreb na forum
-
toluen ,
I ja vjerujem da ce u vremenu pred nama biti vlakica
Da, ima puno inside igraca koji znaju dobro sto rade i muljaju. Mulja se i sa doziranim pustanjem info van. Primjer na Djurici i Opte nedavno.
-
Mislim da INGR-a kao gradjevinska firma vise ne postoji niti ima interesa to ponovno pokretat (pa vidi gdje ih je to dovelo)...
Ovdje se sve vrti oko "Arene" i prakticki se radi o nekretninskom fondu s preplacenom Upravom i jednom vrijednom nekretninom koja nema "ciste papire"...
Tu nikog vise ne zanima gradjevina sto se vidi i po poslovnim prihodima...
Volio bih da sam u krivu i da na burzi dobijemo jos jednog gradjevinara...
gledam ove građevince (DLKV, IGH, INGR), i svi se trže čak i iznad multiple preuzimanja.
ako ćemo provesti neku usporedbu, DLKV i IGH imaju pune knjige narudžbi, ali i dug koji im visi kao mač iznad glave.
s druge strane, koliko sam ja shvatio poteze nove uprave, cilj je da dugove prebiju/otplaćuju sa najmom od Arene, al od novih ugovora nema ni slova.
prednost DLKV i IGH je što već imaju hrpu novih ugovora, a prednost INGR je što dugovi nisu problem.
prema tome, u sva tri slučaja, po ovim cijenama, kupuje se nada u bolju budućnost.
problem je što je, po ovim cijenama, bolja budućnost već uračunata u cijenu
Meni se cini da su na Ingr, Dlkv i Igh cijenu odradili vlakici. Ljudi su kupovali skuplje jer ce biti jos skuplje. Gdje ce to zavrsiti, vidjeti cemo.
Na Viru je pokusan vlakic bez pokrica.
Na Viro bi rast imao smisla da cijena secera ozbiljno naraste, a oni se restrukturiraju i reprogramiraju dug. Za sada je to sve na dugom stapu.
Vlakica ce sigurno jos biti.
-
Sto se tu dogadja. Ima tu neki FI? Neki novi ugovor potpisan?
-
Ajde, ZSE prezivjela Trumpovu koronu danas😂
-
Preporučam svima da se lagano prebace na PRT dionice (čitaj - poseban rezim trgovanja), koje imaju niz prednosti idealno skrojene za ovo niskolikvidno trziste.
Prvo, puno krace treba (eventualno) buljiti u ekran - od 11-12 / 15-16h.
Drugi, moguce su kojekakve manipulacije cijenom na N-tu potenciju.
Treće, moguce je u jednom danu zaraditi 50 ili više posto sa dvije transakcije (k/p), ako se zvijezde posloze kako treba.
Četvrto, neke od njih su jos uvijek vrlo atraktivne po mnogim pokazateljim, ali nekad ih je naći teze od igle u plastu sijena.
Peto, moguce je ostati zarobljen u dionici bez bida duzi vremenski period, pa to treba uzeti u obzir pri odabiru kao otegotnu okolnost.
Peto-OPTE imam!
6. Kupite Viro. Tu nikada ne znate hoce li sutra biti blokada. Nikada nije dosadno😛
-
Tesko je tu predvidjeti buducnost jer nemamo kristalnu kuglu. Dugovi su poznati i oni su puno veci od blokada. U svakom trenutku bilo koji vjerovnik moze pokrenuti postupak prisilne naplate. Da su prosle tri godine bile teske, je takodjer poznato. Ima tu puno kostura iz ormara, ali to je sve poznato odavno.
Ali ja tesko vjerujem da je ovo kraj industrije secera i da to ovdje slijedi.
Zato vjerujem da ce se izvuci, samo je pitanje kako i kada.
P.S. I IGH ne vraca dugove pa vjerovnici cekaju da se poslovi odrade i firma stane na noge.
Vidjeti cemo kako ce sve ovo zavrsiti.
Samo da ovo nije prica kao na Djuri ide nulovanje pa se dionica srusi pa onda krene 300 posto up naravno za odabrane.
-
Kolega Krokodil nije 30, tu ima duplih blokada na povezanim drustvima.
-
Da, BDI rastura, a ovdje promet od 12k kuna ispod 200 kuna po dionici😅
Tuga i plac od burze.
-
I tako, zadnjih par dana, dok se na forumu zestoko raspravlja hoce li prvo biti KATA ili KLIZMA...ja marljivo radim; prodajem letece "smece" (DLKV, IGH) i kupujem padajuce zvijezde (ATGR, PODR i KODT)...
Jos samo cekam da ATPL krene punim jedrima...
Kes 33%, 2 tis kn udaljen od ATH-a...
Samo naprijed kolega. Pustite katastroficare. Oni ionako nikada ne kupuju.
P.S. i ja cekam da Atpl zaplovi punim jedrima a na Dlkv cekam ipak malo jaci rast