Uljanik u stečaju i Alpha Adriatic su dvije različite tvrtke.
Posts by Marielena
-
-
Zasto Gogl i Atpl imaju suprotne smjerove kretanja cijene dionice?
zato sto je petak danas 😉
Zbog toga jer gogl ima Capeove koji su padali, a Atpl supre
-
STNG na novom ATH.
-
Da li sada istresa Cerp ili su neke uplašili?
-
Mislim da je i trenutak odabran bas zato da se omoguci prodaja po najmanjoj cijeni u vecoj kolicini jer se moze uvijek pravdati da je trziste dry bulka u takvom stanju da opravdava prodaju.
Naravno, prodaja mora biti brza, vjerovatno u par paketa, jer "trenutak" nece trajati vjemo i najgore bi bilo da dry bulk krene gore a oni zapnu u pola prodaje i krenu cijedit na burzi dok se rijese ostatka.
Mislite plan im je prodat što niže?
-
Tržište za Capeove i Panamaxe još djeluje depresivno. Vidjeti ćemo je li promjena na vidiku.
-
Todorić oslobođen optužbi. Važno da su čovjeku maznuli privatnu firmu.
-
Šta mislite, al bi moglo kakvo posrtanje na dole u nekom dijelu ove godine zbog svih ovih dizanja kamatnih stopa od FED-a i ECB-a?
To bi uvijek moglo biti.
-
++ ULPL
Ovaj tjedan sam kupovala Ulpl. Ja sam svoje zaokružila.
-
- VLEN prosjek 2.80 eura.
Došla je do mog targeta u ovom valu.
-
Po kojoj cijeni bi išla dokapitalizacija?
-
Zato su si blokirali račun, radnici dolaze u prvi isplatni red i primaju plaću, bez plaćanja doprinosa
Ma nemojte zezat, a ja to pričam već 3 dana, pa su me optužili da drukam
.
Račun im je još uvijek blokiran, nisu u pitanju samo plaće i lažu da je sve ok.
Možda netko zna koliko dugo smije račun od firme biti u
blokadi prije nego se po zakonu treba pokrenuti stečaj na
FINA-i? 30 dana?
Nisam kupovao ove dionice i ne planiram, kako sam rekao,
pa nemam razloga negativno drukati, samo pišem istinu, ako
to koga uopće zanima.
I što sada ?
Duvukla sam vas do 13, e sad morate sami
Sjeća li se itko ovdje prisutan spina Crni čelik ?
E ono je bio tobogan.
Ovo je pih
Kolegice, šta niste vi ziheraš, ono HT, Medika, zlato.
Pa kako ste onda uletili u ovu rizičnu priču gdje vam stalno visi mač iznad glave?
Mislim da je 60 dana rok.
-
Kolega jasko,
kako vam se čini graf BDI-a? Mislite da idemo gore?
-
Čitam forum sa poslovnog pa vidim da dečki nemaju info iz prve ruke.
Za 12/22g isplaćena je plaća u cijelosti radnicima, ali u više obroka. Vjerojatno nisu namireni doprinosi.
Ja mislim da to zakonski nije moguće. Nije moguće isplatiti plaću bez doprinosa.
-
Ova godina će biti prilično prosječna za brodare. Ne očekujem da će BDI probijati vrhove. Naravno da je sada BDI na dnu i da će se sezonski rast dogoditi.
Očekuje se otvaranje Kine. To je pozitivna stvar.
S druge strane, kinesko gospodarstvo ima svoje strukture probleme i sve se više okreće sebi. Zagušenja zbog covid restrikcija više nema.
Veći rast vozarina može se očekivati 2023 godine kada će na tržištu biti manjka brodova.
negdi sam nabasao na podatak da kineski CEO-ovi očekuju napredak krajem 2023. što bi korespondiralo s ovim što kolegica navodi 🤷
Najveći utjecaj će imati nedostatak novih brodova, a stari će otići u rezalište. To će biti glavni razlog visokih vozarina.
-
Ova godina će biti prilično prosječna za brodare. Ne očekujem da će BDI probijati vrhove. Naravno da je sada BDI na dnu i da će se sezonski rast dogoditi.
Očekuje se otvaranje Kine. To je pozitivna stvar.
S druge strane, kinesko gospodarstvo ima svoje strukture probleme i sve se više okreće sebi. Zagušenja zbog covid restrikcija više nema.
Veći rast vozarina može se očekivati 2023 godine kada će na tržištu biti manjka brodova.
-
+ Atpl, moram još riječi napisati za prolaz.
-
Prema zakonu ne možete dvaput proglasiti PSN. O ostalom ne znam ništa.
-
Stvarno više nemaju kamo sa brodovima. Svi navozi su puni čudnih brodova, čudnog imena
Cijena se hrabro drži iznad all time high.
Tehnička analiza sugerira snažniji val prema gore nakon čišćenje ove prodaje na 2,56. Živi bili pa vidjeli.
Kalčić Elvio, jedini koji prodaje iz TOP10 ima još samo 40 tisuća dionica tj. znači 100.000 eur. Nije neki zatan iznos, čak i za našu burzu. Čini mi se da čovjek ubacuje novac od prodaje dionica Lenca u svoju pivovaru. Sumnjam da će mu mala pivovara biti profitabilniji biznis nego šta je to Lenac, ali neka mu je sa srećom.
Nije to niti bitno. Bitno je da kada proda sve dionice, možemo se očekivati novi val rasta dionice jer više neće biti otpora, barem ne na ovim razinama.
Vi baš najavili, a ono krenulo
-
Nadam se da to nije ista igra kakva je odrađena u Dalekovodu?
Samo što su ovdje bili pametniji pa su se blokirali (uprava je blokirala račun svoje firme) jer je u slučaju Dalekovoda jako velika dileme i prijepor je li bilo razloga za spajanje 100:1 i koji su dokazi da je prijetio stečaj kad DLKV nije bio blokiran.
Mene više podsjeća na Viro prije 2 godine. Vidjeti ćemo.