Posts by Marielena
-
-
Slazem se kolega. Mi ovdje utjecaj korone na ekonomiju moramo shvatiti ozbiljno.
Ja otpocetka gledam koje sektore treba izbjegavati a koji bi cak u koroni mogli i profitirati.
Gledajte, kada krene neka panika na burzi sve tone. Burze su iracionalne. Recimo kao ova vijest da Njemacka ide u lockdown. Iako se tu nista spektakularno ne dogadja. Zatvaraju ionako poluprazne kafice i restorane na 4 tjedna. U Irskoj su vec jedno vrijeme i zatvoreni.
Ali kada prodje panika ce se to smiriti. Nauciti cemo zivjeti i sa novonormalnim.
-
nije da se hvalim al danas sam i ja bio humorističan ali sad imam neki info koji baš i nije humorističan.....čak je i suprotan od najava po medijima ali navodno je velika mogučnost za novi lockdown u lijepoj našoj i to več od 02.11.....e sad, da li je to patka puštena da budemo oprezniji ili će tako i biti vrlo brzo saznat ćemo uskoro......prerpostavljam da sve ovisi o brojkama novih slučajeva ali i o tome što nije u brojkama nego u realnom stanju naših bolnica koje očito ne stoje najbolje.....s obzirom na najave politike i gospodarstvenika o tome da novo zaključavanje nikako nije dobro za nas proporučam oprez, mada naravno svak za sebe odlučuje i kretanje burze teško je predvidjeti.....
I jam tak nešt čul, ali ta informacija je rekla kazala, neka faca iz vlade je navodno od nekog seljaka kupovala krumpir i pajceka jer da je iduči tjedan lockdown
Idem onda radije po toilet papir i germu a maknuti se od dionica.
-
Ne znam sto ce biti naravno. Ali mislim da pad nece biti gori od onog u ozujku. Tada je neizvjesnost bila veca.
Cini mi se da je u velikoj mjeri histerija i panika posljedica medijskog pumpanja. Katastrofe se dogadjaju samo u medijima.
Da, ima puno zarazenih, ali smrtnost je i manja nego na proljece. Dolazi zima i biti ce hladno kao i uvijek do sada. Svake godine u svijetu puno ljudi umre od gripe. Nije se nikada dizala histerija zbog toga. Tako da sve to ne razumijem
-
Da prokletstvo ZSE kolega. Tu ako udjete sa prevelikim iznosom ne mozete izaci jer jednostavno nema likvidnosti.
Netko je ljetos kupio u dva navrata velike kolicine po 52 i 54 kune.
Kao i na Atpl po 225 i 213 kune.
-
-
Da, Ameri već u zelenom. Mi budemo sada u krizi idućih 10 godina.
-
Da li bude ovdje izvješće nekakvo?
-
Neka spusti na 40 ili 35, pa ce se i kupiti.
Onda bi izazvao i vlakic
E, to bi malo zivnulo trziste u ova tmurna vremena
-
Da, ako zele izaci.
Neki dan se nudilo i na 50 kuna.
-
Danas je cijena prilicno pala
Vidjeti cemo gdje je dno.
Ovdje je karakteristicno kako i za Viro i Ptkm da ima malo slobodnih dionica.
-
Kakva su predvidjanja forumasa kako ce se predsjednicki izbori u USA odraziti na burzu?
-
ovdje izgleda više ni izvješća nisu bitna, cash je king. na mnogim dionicama se vidi da se prodaje dok je još likvidnosti kakve takve, smart money izlazi.
A kad je smart money ušao?
U trećem mjesecu?
2008?
Da, bas sada izlazi smart money sa gubicima😂
-
Baltic Dry Index Falls 6.29% to 1,297
Capesize -11.74% to $15,781: Nov FFA -7% today to $14.9k/d
Panamax -0.28% to $10,335
Supramax 58k tons -0.47% to $10,536
Handysize -0.42% to $8,722Freight futures am update
Capesize down ~7%
Panamax down ~4%The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Taj jaki pad je zbog Capeova. Ostali se ok jos drze. Vidjeti cemo koliko jos prije promjene trenda.
-
Nisam nikada imala Ingru i nisam puno pratila.
Moze li mi netko reci da li oni imaju neke poslove zapravo ili jos uvijek samo iznajmljuju Arenu?
-
Moram priznati da sam vas sve tu izgubio. Koji Pevec, Pevec familija ili Pevec/Pevex d.d.? Kakva sad slatka industrija, pa to je Pivac za kojeg smo prije spominjali kao kupce, ako to jos drzi vodu. I zadnje, nije li dionicar pod brojem 6 drugi Biblijin skrbnicki racun?
Ocito mi mozak sve sporije okrece kotacice od kad radim od doma..
Pa i ja mislim da IB prodaje.
A nije potvrdjeno tko je kupac.
Po meni bi jedina dobra vijest bila da je neka renomirana dry bulk firma, ali sumnjam.
-
To je jak kupac. Ne može biti nikako loše.
Ali i strpljiv
A mnogima je upravo to potrebno ovdje.
Sto to znaci? Ljetos je kupovao po 225 pa po 213. Danas moze po 130. Meni se cini da je hvatao padajuce nozeve.
-
Nemojte mi zahvaljivati, da vas se ne navede na krivi trag
Samo sam bacila pogled, onako... u globalu...
Trebalo bi to potanko i kako spada
Ma ja sam kolegice zaglibila u papiru kao i vi na Opte pa mi je samo cekati nekada nesto😂
-
Navodno je kupac Pevec. Je li to dobro ili lose ne znam.
-
Hvala kolegice Zlocesti.