1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • November 4, 2020 at 10:16 PM

Da, pa kolega Moller ja sam prodala odmah kada sam shvatila da cu u Viru morati ostati jos 8 godina😂🙉 pa sto cu raditi osam godina😅

Pa ponuda je meni irelevantna, mislim da su vjerovnici svjesni da ce se i u stecaju slabo naplatiti jer tu vise nema niti imovine koju bi mogli prodati.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • November 4, 2020 at 10:10 PM

U USA neizvjesnost oko predsjednickih izbora. Novog predsjednika mozda necemo znati jos par dana. Kako predvidjate da ce se ponasati svjetske burze?

• Marielena
    • November 4, 2020 at 9:41 PM
    Quote from alias

Zasto bih ja prihvatio 15%, ako firma vrijedi vise? To me zanima. Pa šta ne mogu prodajom zaraditi 100%? Ili druga teorija; npr. NB je na ponudu dionice DDJH od 2kn, a koje je kupio za 20kn, rekao da rađe nek propadnu. 10% i 15% mu nije neka lova. Ja bih imao isto razmisljanje i cekao likvidaciju firme koja se komadanjem može bolje naplatiti. Vi sami sebi skacete u usta. Kazete da firma vrijedi 4x od ove cijene, a VIRO bi to prodao vama za 15%? Kojom logikom?

Pa ovo pokazuje svu nedosljednost u logici i duboku iracionalnost. Svi oni, pocevsi od Salta/Jastreba, Forumasa, Cacconea & co, Aadwark je tu najposteniji jer je tu ulozio puno love, tvrde da je Viro podcijenjena firma 4X i da vrijedi cca 150 kuna zapravo. Naravno pitanje je zasto trziste to ne prepoznaje. Ali istodobno ne mogu objasniti zasto onda Viro koji profitabilno posluje ne moze vracati dugove i ima stalno blokirane racune. To se sve objasnjavalo teorijama zavjere.

Sada se nastavlja isto. Tvrdi se da dionica vrijedi 180 kuna da ima veliku imovinu i sl. Ali kako onda oni ne mogu vratiti dugove, nego traze otpis 90 posto duga, a ostatak ce vratiti za 8 godina. To je de facto prica, oprostite nam dugove.

I onda kao "slamka spasa" ide prica o prevari vjerovnika sa nekim partnerima.

Tko to moze sve pratiti?

Ja nikada nikoga ne zovem drukerom, pa niti ne mislim da kolege imaju lose namjere. Jedino ljudi koji su duboko u dionici ne mogu vidjeti istinu pa sami sebe lazu.

Ja niti ne tvrdim da sam tu usla sa nekom analizom. O firmi nemam pojma. Usla sam nakon blokade na "jeftinih" 50 kuna sa namjerom da dionice prodam cim krene deblokada i zaradim za burek. Kriva procjena i to je to. Ne krivim nikoga niti se zalim na bilo sto.

Sada sam malo "proucila" Viro i nakon povrsnog pregleda mogu samo reci da niti vjerovnici u stecaju tu ne bi dobili nista. Viro nema nista niti ima bilo kakve prihode. Ima udio u HISu koji ima imovinu visoko opterecenu kreditima. Ne bi si tu vjerovnici Vira niti u stecaju puno pomogli.

Trebaju li oni prihvatiti dionice po 180 kuna ili po 80 ili po 10? Svejedno jer cete to uvijek mnoziti sa 0.

A kolega malih dionicara mi je tu iskreno zao. Pogotovo onih koji gube veliku lovu.

A oni koji sada ulaze valjda su sami svjesni da prihvacaju rizik da sve izgube.

• Marielena
    • November 4, 2020 at 8:01 PM

Kolega Ardwark, nisam pravni strucnjak ali znam male koji su imali male firme I kojima su frendovi pisali fakture za izmisljene poslove. Naravno da je nakon toga ostao porezni dug, a I bjezalo se poslije od pravosudja. Znaci ovakve igre nisu tako jednostavne. Nisam rekla da fakture sa dospijecem 31.12.2020 nisu vazece, vec da je datum indikativan.

Ne savjetujem ja nikoga, posebno ne one kojima moj savjet ne treba. Ja nemam puno novaca, ali koliko god tko ima, nikada dosta novaca.

Kolega Alias, ova ponuda o otpisu 90 posto kamate ili glavnice u razdoblju od 8 godina ili dionice po 180 kuna su samo zelje uprave. Ali ponuda je meni bila dosta da prodam dionice. Znaci da oni od PSNa niti ne ocekuju puno, odnosno to je priznanje da oni dugove ne mogu vratiti jer nemaju od kuda.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • November 4, 2020 at 5:05 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Jesam kolega. Jos u ponedjeljak ujutro prodala sam sve dionice Vira po cijeni od 30.00 kuna.

Jedva spasila zivu glavu😓

e neka, znao sam ja da ćete se vi spasiti, jeste da je 20kn minusa kao i kod mene, ali ne možemo ni mi samo zarađivati :)

Da kolega, ponekad treba sprijeciti jos veci gubitak. Ovo je bio jedan neuspjeli vlakic, izletio sa tracnica 🙂

• Marielena
    • November 4, 2020 at 4:59 PM

Viro je vlasnik Sladorane koja je takodjer predala zahtjev za PSN. Sladorana ima sezdesetpostotni udio u HISu.

HIS je kreditiran velikim kreditima HBORa koji se pritom osigurao razlucnim pravima na imovini HISa. S obzirom na prioritetni status te trazbine nikakva financijska sredstva HISa nece moci do Vira iducih 8 godina.

Ne znam kako tko, ja vise nisam vidjela da tu mali dionicari mogu sto dobiti.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • November 4, 2020 at 4:44 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Jos vam je Viro ostao za rijesiti od blokirusa😂

nije više ni on od danas

-sve

vama sretno,

jeste vi mogli što prodati tako zaključani da ne kažem lockdownirani

Jesam kolega. Jos u ponedjeljak ujutro prodala sam sve dionice Vira po cijeni od 30.00 kuna.

Jedva spasila zivu glavu😓

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • November 1, 2020 at 2:49 PM
    Quote from titulus

Mogla bi sutra tržišna kapitalizacija na 10mil

Naravno da je moguce. Samo vi sutra stavite svoje dionice na prodaju po 7-8 kuna, ako mislite da toliko vrijede. Cekam vas na bidu.

Kolega @Aardwark, sigurno da je razlog PSNa da se postigne dogovor s bankama i reprogramira dug. Sto to sve znaci za male dionicare? A budemo vidjeli, kak su rekli slijepci.

• Američki predsjednički izbori 2020

• Marielena
    • November 1, 2020 at 1:28 PM

Najgore izmisljaju Trumpu seksualne afere, a sute o Bidenovim.

Ako dodju na vlast demokrati imati cemo vece poreze, lockdown I pad na burzi.

Da, Trump nije pokrenuo niti jedan rat. Mudro se suprotstavlja kineskom totalitarizmu. Ekonomija nikada bolje.

A socijalisti su humanisti sa tudjim novcem.

• Marielena
    • November 1, 2020 at 1:22 PM
    Quote from Jubito
    Quote from Marielena

Ja mislim da Trump pobjedjuje. To je jedino dobro za demokratski svijet.

Davno svijet nije vidio veću budalu, lažljivca i hohštaplera na čelu neke tako moćne zemlje.

Unazadio je Ameriku xx godina.

Sve o čemu on vodi brigu su njegovi osobni i korporativni interesi.

Ako se svijet nastavi vrtiti oko toga hoće li rasti BDP i burzovni indeksi nauštrb ljudske vrste, ljudske prirode i okoliša, neće biti dobro, puknito će prije ili kasnije.

Skupina pojedinaca i korporacija imaju planetarnu moć.

Ovakav način funkcioniranja svijeta većinu ljudi ne čini sretnim, niti zadovoljnim, ma koliko novca imali.

Za početak upitajte sami sebe, jesam li ja sretan, ispunjen i zadovoljan čovjek, a ako nisam, zašto nisam?

Display More

A onda vi na burzi nemojte zaradjivati I krenite traziti prave vrijednosti.

Ostale forumase o Trumpu necu komentirati. Uzivajte u demokraciji koju za vas trenutno predvidjaju Merkel, Kurz i Macron.

Quote from Paulie

Kolega Jubito se zasigurno maksimalno posvećuje ekologiji i zaštiti prirode, a oko novaca mu se svijet ne okreće zato i tipka na investicijskom forumu.

Kad vidim da netko na domaćem investicijskom forumu tipka protiv novca i korporativnih interesa jasno mi je koliko je Hrvatska i ZSE u banani, ova cijela zemlja je moždano debelo zaostala u komunizmu.

Inače znam te s prošlog foruma, podržavao si pljačku u Agrokoru, toliko o tvom poštenju.

Pametni znaju da se svijet uvijek vrtio oko novca i moći, tako je bilo cijelu ljudsku povijest, a bogami biti će i nakon Trumpa. Ljudska povijest je prepuna ratova i bitaka koji su motivirani borbom za resursima (novcem) i moći.

Bidenu, Hillary, Obamama novac isto nije bitan, mora da su na silu postali multimilijarderi. Bernieu Sandersu gorljivom zagovorniku poreza i mrzitelju bogataša i materijalnog žena je bila u korupcijskoj aferi s bankama, imaju 10-tak milijuna dolara keša i nekoliko nekretnina. Biden je sinu namjestio milijunske poslove preko veze bez da je imao ikakvo prethodno iskustvo, sinu narkomanu koji koristi usluge prostitutki što smo vidjeli u nedavnoj aferi.

Ivanka je na najgori dan, kao i sva Trumpova djeca 100x bolja od Bidenova narkomana.

Blago nama ako dođu demokrati i povise poreze, takve filantrope će zasigurno spasiti svijet tuđim novcima.

Koliko su demokrati uspješni svjedoči i odljev ljudi iz demokratskih u republikanske zemlje, iz Kalifornije se bježi u Texas, iz New Yorka u okolne države.

Display More

Ma Hrvatima u glavi socijalizam zato nam je i burza puna Djurica, Ingri, Vira I sl firmi. Kakav mentalitet ljudi, takve firme, takva burza.

P.S. Ivanka je moja vrsnjakinja I zena je visokoobrazovana i uspjesna zena. Ne znam sto jos reci.

• Marielena
    • November 1, 2020 at 11:56 AM

Ja mislim da Trump pobjedjuje. To je jedino dobro za demokratski svijet.

Ja ocekujem da ce na burzama studeni biti crveni. Citam da neki znanstvenici misle da bi neka cjepiva mogla biti vec za neke skupine u prosincu. Zima ce biti teska.

Cjepivo za sve skupine negdje na proljece.

Nema dugorocnih investicija za mene do proljeca. Na ljeto iduce godine ocekujem oporavak.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • October 31, 2020 at 10:29 PM

Engleska od iduceg tjedna u lockdownu. Iduci tjedan su izbori u USA. Kakvo trgovanje predvidjate iduci tjedan?

• Marielena
    • October 31, 2020 at 6:56 PM

Kolega Aardwark ako se ne varam ovdje ste u top 10 sa malo vise od 2000 komada.

• Marielena
    • October 31, 2020 at 6:22 PM

Osobno vec dulje vrijeme smatram da netko zeli preuzeti HIS/Viro a ovo je neki Zadrov pokusaj da sacuva Viro.

• Marielena
    • October 31, 2020 at 6:12 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Ja mislim da je vazno ocuvati poljoprivrednu proizvodnju.

A bez Vira nema proizvodnje secera u RH.

Moze se pricati da ima secera u Juznoj Americi i sl ali u vrijeme pandemije poljoprivredna proizvodnja je vazna.

Vjerujem da Viro nece zavrsiti u stecaju, kao ni Djuro koji bi i prije trebao zavrsiti tamo.

Sto ce biti sa dionicarima ne znam.

ja ne znam što bih mislio, pa gruntam (pošto se radi o šećernoj repi) ovako, banke kojima je Viro od ranije dužan za kredite su sve upisane na imovinu, a sada je na tu svu imovinu upisan i HBOR s najvećim iznosom (da ne tražim, mislim 46mil.€) i moguće je da se pokreće PSN da se to malo raščisti i prisiljava banke da malo otpišu kamate, produže rok otplate i smanje kamate, kako je to bilo i kod drugih, hoće li to banke prihvatiti, ovisi da li im što drugo i preostaje, za dioničare na žalost ništa dobro ni pozitivno, kako za male, tako i za dosadašnje "kraljeve", oni su u stvari najveći gubitnici, mogli su prije 4-5 godina uzeti lovu i mirno uživati u plodovima dotadašnjeg rada, ali situacija se stubokom promijenila i sada se valja čupati iz gliba

Display More

Mislim da je to svakako Zadro pokrenuo da prisili banke da sjednu za stol i dogovore reprogramiranje jer ocito nisu htjele to banke dobrovoljno😅😅

Uglavnom, nista dobro za male dionicare.

• Marielena
    • October 31, 2020 at 3:57 PM
    Quote from Parica
    Quote from Marielena

Moze se pricati da ima secera u Juznoj Americi i sl ali u vrijeme pandemije poljoprivredna proizvodnja je vazna.

Vjerujem da Viro nece zavrsiti u stecaju, kao ni Djuro koji bi i prije trebao zavrsiti tamo.

Pa VIRO nije vise secerana...to je sada HIS...ako VIRO ide u stecaj nista se ne mijenja sa proizvodnjom secera samo se mijenja "gazda" (kroz kupnju stecajne mase)...ne pricam o dionicarima VIRA vec o proizvodnji secera... HIS

Display More

Viro je vlasnik HISa. Iste probleme o kojima je govorio kolega Alias ima i HIS.

• Marielena
    • October 31, 2020 at 2:18 PM

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Marielena
    • October 31, 2020 at 10:55 AM
    Quote from alias

Mislim da je DDJH bio jedna od prvih dionica za koju sam bio 100% siguran da ce propasti. Sve sam to pisao godinama, ali nitko nije slusao. Moguce cak da se i dionica spasi, ali drzava mora vani. Do onda samo dolje. Isto je da kupis na 40kn, 80kn, 8kn ili sad na 4. Svaki put ces izgubiti 100% od ulozenog, dok drzava ne izade van. A ako izade, do onda ces imati dovoljno vremena za uci, ako se vec zelis izlagati ovom nesigurnom dragulju. Zasto bi itko ikad ulozio novce u ovo dok drzava upravlja njime, ostaje misterij za naprednije civilizacije od naše.

Dok se ovo ne restrukturira i ne reprogramira po uzoru na Ptkm moze se samo kao ljetos uci na 1.60 i izaci za par dana nadajuci se da ces izvuci zivu glavu.

Quote from buMBum

.

Avenija Dubrovnik

Paviljon 28

Ili kako sam ga ja vidio

Djuka je Bećar

Ratnik koji se iduće godine

Poslije 100 godina vraća sa fronta

Praznih džepova i ofucanih medalja

Mnogi Kraljevi tapšali su ga po ramenu

Mnoge obale mostom je spjio

Učestvovao je u svim većim bitkama

Od Sahare, Kavkaza pa do Perzijskog zaljeva ..,

Skoro ništa od slave ne ostade

do Paviljona 28 u Zagrebu

i hrpe smeća sarog željeza

Zadnjih 30 godina

Imanje je maćeha vodila

Mnoge kćeri je dobro strancima

za sitne pare udala

Kaźu da je u Beču tada

s mnogima se kurvala

I da je novac tamo i Zuerichu ostao

Mnoge barabe htjele su oteti

i ono malo šta je ostalo

Poslaše pravnike i stručne službe

da odrade onako kao u Kutini

sve onako po “našem Zakonu”

Sinovi svjesni velike prevare

ustaše protiv Cara i Države

Znajući da će se Djuka

na bijelom Konju 21. vratiti

s bičem u ruci i tamburom

I svo imanje nazad traźiti

a sebi s prvom spomem graditi

u Paviljonu 28

u Zagrebu

U slavu 100 godina

Čelične konstrukcije

Ne zbog sebe

Ništa više mu ne treba

Zbog djece, pravde i prava

Zbog osramoćene ii

napaćene mu majke

Zbog Slavonije!

...ovo je radna verzija ...

Sve varijacije su dozvoljene

Display More

Ovo iz NOBa ili sto?

• Marielena
    • October 31, 2020 at 10:20 AM

Ma Bakic je matematicar kao i ja, a nema pojma o racunovodstvu. Mi gledamo skroz neke druge stvari, a na kraju ispada da je to kao i ovi sto crtaju grafove i traze svjecice u njima.

Nazalost, puno malih dionicara je tu pogubilo ozbiljnu lovu.

• Marielena
    • October 31, 2020 at 9:28 AM

Baš čitam na Poslovnom da imaju odličan FI, gubitak manji za 7 milje nego prošle godine.

A ja uložila u Viro :(

1. Privacy Policy
  2. Kontakt