Izgleda da smo se vratili na kiosk promete.
Posts by Marielena
-
-
Figures from The Baltic Exchange show that the Baltic Dry index is down 3.5 percent, to 1,121 points. Today's fall comes after the index fell 2.9 percent on Monday.
Capesize is the big culprit on Tuesday, with a decline of 9.9 percent - to 10,607 dollars.
Panamax rose 1.6 percent, to $ 10,759. Handysize is down 0.2 percent, to $ 9,963, while Supramax is sneaking up 0.1 percent, to $ 11,129.
-
Meni je zao sto su forumasi na Dlkv, Igh, Vlen, Atpl itd u velikim gubicima. Ja nisam samo zato jer sam jako kratko na burzi pa sam dosla na ove stecajne cijene
Dlkv u dvoznamenkastim iznosima niti ne pamtim
No, smijesno mi je citati da je ulazak na ovoj cijeni, danas cca 7.50 kuna, izgubljen novac. Firma iz kvartala u kvartal ove godine bolje posluje, polako se probija na inozemna trzista, ugovara nove poslove.
Da, trenutno je ovo kupovati rizik. Onog trena kada bude ovdje sve jasno i kada dodje prvi pozitivan FI, biti ce prekasno za ulazak, potpuno ista situacija je na IGH trenutno.
-
++ DLKV po 7.50 kuna
-
Mittko moze Atpl update? Vozarine krenule u plus.
Hvala.
-
Dajte ljudi, prije par mjeseci su milijuni papira ovdje prošli po 4 kn. Dad je netko za siću ovo napucao na 7-8 kn i sad je odjednom to "jeftino"... Ne kažem da ovo vrijedi 4 kn, ali ni 8 kn nije više jeftino!!!
A zasto je uopce bitno sto su mirovinski fondovi to rasprodavali po 4 kune.
I Anna Maras i Akcionar su prodavali IGH po 90-100 kuna pa sada vrijedi 150 kuna.
Ja ne vjerujem niti u kakve rakete, kako bi Neo znao govoriti, vec u stabilan i postojan rast u iduce 2 godine.
Vazno je da se Dlkv etablira na njemackom trzistu.
-
Ne znam sto je najbolje jer ne znamo namjere. Ali ako netko kontorlira skupštinu i upravu Konsolidatora onda kontrolira i ovisnog društva odnosno Dalekovoda. A onda može mijenjati i dugove Dalekovoda za dionice. Da li će neka takva zamjena biti u konačnici dobra za dioničare to mi sa strane, sa ograničenim informacijama, ne možemo znati. Treba biti oprezan s konačnim zakljuccima i dugoročnim prognozama. I svakako se truditi i ne postati glineni golub.
ne može napraviti niti ikakve promjene kapitala bez 75% glasova na gs niti equiti swap ispod nominale 10 kn ...fakat ga kompliciraš, paranoiziraš neiskusne kolege, ćemu to....
u stvari je vrlo jednostavno, fond prodaje udio u 2/3 vladajućeg doo u nominalnom iznosu 100m kn ili 10 miliona dionica dlkv, o kojemu modelu se radi i da li već imaju nekoga ili će uslijediti javni poziv, saznati ćemo na izvanrednoj GS...do tada sve ove špekulacije, paranoje i magle možete okačiti mačku o rep
također, neki kolege sugeriraju da je najavljena akcija neutralna po samo društvo dlkv stoga za isto niti nema pravnih učinaka po ztd-u i zpdd-u ..pa ako nema veze sa dlkv, kako je to onda objava službeno došla iz dlkv d.d. a ne iz konsolidator doo.
Zato jer je Dlkv izlistan na ZSE. Konsolidator niti nema takvu zakonsku obavezu.
-
Ne zelim se igrati Babe Vange pa prognozirati kako ce to u ponedjeljak trziste valuirati. Trziste je iracionalno i moze neku informaciju dobro/lose pogresno interpretirati. Gledali smo to na Opte, Igh, Djuro itd.
Po meni je ovo dobra vijest ali tu je jos puno upitnika. Sto ce onaj koji ce kupiti fond sa dionicama Dlkv? To ne znamo. Niti po meni nije najpametnije sada Dlkv prodavati.
Ja mislim da Dlkv dugorocno ima najveci potencijal na ZSE ali dok ne vrate dug i etabliraju se na Njemackom trzistu te ovaj gigant vrati stari sjaj, proci ce jos dosta vremena. Moje misljenje.
-
Zanimljivo... hmm. Svašta smo ovdje pročitali a ponedjeljak nije daleko.
Samo koji ponedjeljak kolega?
-
Ok, Fond ce prodati nekome svoj udio u Konsolidatoru.
Da li nuzno to mora pratiti trzisna cijena dionice Dlkv?
Ona ce i dalje ovisiti o potraznji.
-
Moze li nam netko od vijestih kolega-crtaca sloziti graf za RIVP, bio bi zahvalan.
Volio bi si malo uzeti pred kraj godine.
RIVP ima vrlo zanimljiv grafikon, u ožujku je cijena napravila „gap“ sa 30,70 na 28,80 i cijeli ostatak godine oštro „juriša“ na njegov donji rub (cca 28,70-28,80 kn) uz povećan promet. Ako pretpostavimo da se radi o nepravilnom uzlaznom trokutu (i zanemarimo ljetni period kada je napravila dvostruko dno), uspješan proboj koji bi zatvorio gap imao bi target oko 38-39 kn. To bi se moglo dogoditi vrlo brzo, ali sa bitno većim prometom nego do sada.
Na toliko je dionica bila prije korone.
-
Da li ovdje slijedi dokapitalizacija sada?
-
-
+ Vlen. najjače remontno brodogradilište na Kvarneru i šire
I jedino
Ili ima još koje
+TPNG
Imala sam i jednu i drugu dionicu za trejd i mogu reci nocna mora za trejdere koliko god to bile dobre firme. Nelikvidne do bola.
-
Da, u ekonomskom smislu nam je najbolje bilo za vlade Tima Oreskovica koji niti je znao hrvatski jezik niti je imao ruke u Saboru.
-
Baltic Dry weakened on Tuesday by 1.3 percent to 1,211 points.
Capesize is down 2.3 percent to $ 12,332, while Panamax is down 1.3 percent to $ 11,357. Supramax drops 0.1 percent to $ 11,225. Handysize, on the other hand, rises 0.9 percent to $ 9,882.
-
Lijepo su se na biLdali danas, gdje mi to idemo.. Nekako mi se cini da je G Kresimir mnoge ohrabrio svojim postupcima
I moj dojam. Gospon Kresimir je dobio neke novce, nadokupio pa i druge potaknuo?
-
Fond inspire investmens to jest FGS (fond gosp.suradnje) osnovan 2014 vlasnik je 60% dalekovoda. Fondovi ovakovog tipa osnivaju se na razd. Od 5 do 7 god. U ovom slucaju inspire inv. Mora do kraja veljace 2021 izaci iz vl.strukture s dobiti jer je dokap. DLKV sa 150 mil.kuna za 15 mil dionica po 10 kn. Vratiti vjerovniku keš, otp i HBOR i izaci s plusom ili ce produzit upravljanje jos koju god. Max 2. Pa onda prodati sto nije vjerovatno jer nije isplativo s obzirom vremenski interval povrata.
Trenutak kad se provelo fin restru.dlkv biljezi dobiti. Znak da je firma zrela za prodaju. Od 2014 dlkv je rijesio milijardu i 400 mil kuna dugova. Ostaje jos 250 mil kuna kroz 12 god. Tko god bude preuzimao ovog giganta trenutno po prihodima najveci gradevinar u RH . Platit ce minimum duplo od ulozenog.
Vi mislite da ce preuzimanje Dlkv uslijediti u veljaci?
-
Baltic Dry is down a marginal 0.2 percent to 1,227 points. That is a decrease of 3 points.
Capesize is down 0.7 percent to $ 12,621, while Panamax is down 0.2 percent to $ 11,507.
Handysize rises 0.8 percent to $ 9,799. Supramax is up 0.4 percent to $ 11,241.
-
A sto je tu cudno. Po nasim analiticarima Atpl ne vrijedi nista.
Inace to me uvijek fasciniralo. Upravo se na ovom topicu najvise pise. Cudno za dionicu koja navodno ne vrijedi?
A sta isto nije cudno da analiticari pisu da ne vrijedi, a laici da vrijedi? Vidjeli smo kako je ispalo zadnji put kad ste slusali gigica i ekipu
Kolega, usporedba nasih brodara sa stranim brodarima ima smisla i kao usporedba naseg gospodarstva sa njihovim.