ADRIS super izvještaj izbacio.. cijena pada.. hoće li još dobrih dionica još malo propasti da krenemo u dokup.. kod mene u firmi dosta pozitivno na covid zadnjih dana.. zbog jednog sa siptomima još par ljudi bez simptoma (kontakata) testirano - ustanovljen virus.. jedan kolega mi rekao da mu je test bio granično negativan(????).. još malo crnačenja.. lockdowna.. jer eto zatvaraju se birtije i restorani.. pa onda rebound.. zeznuta vremena reklo bi se.. velika neprilika.. velika prilika.. tko će ga znati.. makar ima ko zna
Posts by Kivi
-
-
izgleda će zimski praznici ranije
koliko vidim na bloombergu zatvorit će restorane i kafiće na 1 mjesec
-
Usporavanje trenda pada korisnika u odnosu na prijašnja izvješća
Ebitda na skoro istoj razini, i kako samo kažu, neto dobit odnosno gubitak je: "Uslijed većih kapitalnih ulaganja u prethodnim razdobljima i posljedično veće amortizacije, neto rezultat za prvih devet mjeseci 2020. godine bilježi gubitak od 3,1 mil HRK."
Daljnja kapitalna ulaganja: "Kapitalna ulaganja u 2020. godini Konsolidirana kapitalna ulaganja u prvih devet mjeseci 2020. godine iznosila su 64,7 mil HRK od čega je 13,5 mil HRK uloženo u korisničku Optima Telekom Konsolidirano izvješće Grupe za prvih devet mjeseci 22 i treći kvartal 2020. godine Otkup vlastitih dionica Društvo na dan 30.09.2020. ne posjeduje vlastite dionice. I. 8 opremu za pružanje usluga rezidencijalnim i poslovnim korisnicima. Ulaganja u izgradnju optičke infrastrukture, pristupnu mrežu i jezgru mreže iznose 15,6 mil HRK, dok je 34,8 mil HRK uloženo u proširenje usluga korisnicima i IT sustave."
Generalno padaju prihodi i racionalizacija troškova. Povećani troškovi privlačenja kupaca, amortizacija veća 8mil, rezervacije potraživanja 3mil.. Ostali troškovi u padu, kao i generalno prihodi.
Od stavaka bilance pad dugoročnih i kratkoročnih obveza.. u poziciji kratkotrajne imovine značajno manje casha na računu što korespondira izvještaju o CF.. manjak u CF nadoknađen kratkoročnom pozajmicom..
Sve u svemu sa malo računovodstvene kuhinje moglo se tu i dobit prikazat.. Sve u svemu oke izvještaj, nisam baš zadovoljan sa tim stalnim padom prihoda.. ali ionako svi očekujemo neke materijalne činjenice jel
-
hoće li više zvještaj? baš me zanima kako stojimo ?!
evo održana je sjednica nadzornog.. sad će valjda i sljepit izvještaj na mrežu.. još malo strpljenja
-
Zanimljivo je da se naša zse za promjenu puno bolje drži od svjetskih burzi nego inaće. Je li to samo malo kašnjenje ili smo stvarno postali jeftini pa zato ne ronimo toliko. Zanimljlivo je da pojedine firme izbacuju rekordne izvještaje, evo kotr danas, tshc, sapn. Imam desetak dionica tog kotr i da je bilo likvidnosti prodao bih ga proljetos kad ono dobit u prvih 6 mjeseci 3x u odnosu na isto razdoblje lani. Zanimljiva je ova kriza jer su razlike po sektorima drastične, negdje je kataklizma a negdje rekordni rezultati. Avio prijevoz, turizam, kulturne matifestacije itd., nije dobro za one koji kruh zarađuju u tim sektorima.
Kako to misliš - puno se bolje drži? Pa mi se niti ne mičemo od 7.4.
U US-u barem trguju naveliko.
u US-u su se već vratili na razine od prije korone. a mi smo još uvijek 15-20%posto ispod razine na kojoj smo bili prije 3mj 2020.. i dax je imao popriličan odbijanac..
-
za Portorož možda i nije bila odluka top.. ali još nije vrijeme za iznošenje zaključaka.. jedino bitno u ovom trenutku je dali nam iduće godine slijedi normalizacija
-
Baltic Dry Index Falls 4% to 1.892
Capesize -6,4% to $29.479
Panamax +0,9% to $11.614
Supramax 58k tons -0.1% to $10.807
Handysize +0,4% to $8.752 -
nemoj da se danas netko previše približava bid/ask ili ostvari neki kontakt k/p, budimo odgovorni
p.s. BRAVO - stožer zse će biti zadovoljan , čista 0
kolega nemojte coprati .. uvodnih par minuta prošle nema ni jedne transakcije..
-
a dobro ovisi i koliko je njihova analiza uistinu relevantna..
ja na poslu sam imao priliku vidjeti neke projekcije Consensus economicsa, di za neki dio tržišta pretplata košta tipa 560 funti.. je to ekonometrija, modeling, ali isto se bazira na nekim inputima i time frame-ovima.. di kad se desi korona opet sve pada u vodu.. ne vidim da oni mogu tu nešto više reći.. tako da i dalje nam ostaje dobar stari common sense i informacije koje imamo
-
više se na placu okrene para do sad nego na ZSE-u..
-
nisam puno pratio ovo sa Maestralom.. kažu bila ponuda po 400 i nešto kuna - pa palo dosta ispod toga - recimo na 250 - pa onda odlučiš kupiti jer sigurno ne može ponuda sqeeze out-a biti manja od barem recimo 300 a možda i bude i blizu onome što je nekad ponuđeno.. pa računam da ću tako zaraditi.. a ako izgubim onda mora da me netko prevario..
ako ovakav ulaz nije čista špekulacija.. onda ja ne razumijem šta je čista špekulacija.. i šta je tu onda kriva ZSE.. ili kriminal... ili pohlepa.. ili šta drugo..
hoću reći ne veseli me ničiji gubitak.. ali svatko zna koji model ulaganja koristi.. i mora znati koji su potencijalni rizici.. pa kad bi tako lako bilo uzeti par desetaka % sa stola
-
Nakon ovoga s Maestralom, neznam tko će više kupiti bilo kakve dionice.
budete ih vi kolega kupili kako izgleda, jel poprilično pratite sve teme zadnjih dana
-
jel ima netko pri ruci pojedinačne vozarine da posta?
-
kako je trgovanje krenulo za danas treba ugasiti gledalicu.. over and out
-
Trump izasao iz bolnice i pozdravio simpatizere
Najjaci trol ever
Baš si nekako mislim da to sve sa Trumpom je svojevrsni fake news od njega samog. Ovo sa koronom njemu može samo koristiti, sada u jeku kampanje su tobože svi bolesni iz njegove administracije. Svi mediji pišu samo o njemu, sve mi se više čini da bu on uzel te izbore laganini.
-
Korona se zarazila Trampom, bude brzo shvatila kakav je to zaheb
-
bilo bi lijepo i da ostali indeksi poprate veliki rast cape-ova
-
Futuresi jutros opet crveni, vix zelen
Prekjučer i jučer smo vidjeli bounce, a ne preokret . Vani su svi nervozni na tržištu, mali ulagači skaču na svaki dolar profita. Puno je scalpinga, intraday trgovanja, algoritamskog trgovanja
Mi ćemo u sideway.
Ne zna čovjek što je gore, ova mala bara ili ono vani
No, za long pozicije nije vrijeme, hold je sve više upitan, ostaje jedino jump in, jump out.
Šta onda sve rasprodati ? ako nije vrijeme ni za long ni za ništa.. U Optimi recimo se lako napravi jump in, jump out već malo teže.. pogotovo ako imaš količinu.. šta znači da je kapital zaključan i prepušten slučaju?
-
Nisam u toku. Tko sad prodaje a sve je lijepo i bajno. Hvala!
A tko kupuje?
-
čini mi se da je Opte dobila žestokog konkurenta po pitanju cijene,
4,71 : 4,70 ddjh, na koga se kladiti ?
nekad je Opte bila ruku pod ruku i sa Ingrom.. Ingra odnijela pobjedu za sada.. vidit ćemo kako će se ovo odigrati