pa ne znam u kojem ste filmu mislili da će oni zakucati sa tim svojim dionicama cijenu na 100kn.. onda bio ovdje stvarno bilo da je božić stigao ranije.. ali vjerojatno ni to nebi bilo dobro jel bi se onda bojali pa šta li se to valja iza brda šteta da nisam stigao reagirat da malo uzmem oko 140.. taman me neki dan lupio neko na asku na 155 (već sam i zaboravio na taj nalog) pa da malo prelijem iz šupljeg u prazno
Posts by Kivi
-
-
jel probijamo sutra 6 😝
pola bureka od sira
-
slabe vozarine a najgori period početkom godine tek slijedi.. tako da i dalje ovdje ne izgleda dobro.. šteta bilo bi lijepo da hoće okrenuti trend u ostvarivanju zarade ali to nikako da se desi..
-
fondeki imaju para pa mogu ovo nabiti koliko god žele
-
pa dobro al ovo dionica je vec usla u svojevrsnu euforiju, potegnuvsi sa ispod 20 na skoro 30.. ocekivati da ce probit ath je nerealno u kratkom roku.. ako sve prodje oke sa iducom sezonom mozemo ocekivati cijenu u rasponu 30-35,36 kuna..
-
DDJH je best buy za izgubiti sve ili zaraditi X2,3,4,5 upišite koliko vam paše
-
Počeli su analitičari s Wall Streeta sa prognozama za brodare. Za neke i preko 1000% npr. SHIP Wall Street analysts have a consensus price target for the stock at $6, which means that the shares’ value could jump 1100% from current levels. https://marketingsentinel.com/2020/12/01/sea…win-over-bears/
koliko je ovo relevantna procjena može se iščitati iz slijedećeg qoute-a.. pametnom dosta
"The SHIP stock price is -1756% off its 52-week high price of $9.28"
baš me zanima kako izračunati pad od 1756%.. ne znam nas to nisu učili u školi.. i kakve to veze ima sa ATPL?
-
ne kužim kaj vam nije jasno? burza i ova cijena smatra da bu iduća sezona lagani povratak na staro.. ako smatrate da je tako kupite.. ako smatrate da bu i slijedeća ko ova onda čekajte korekciju.. vrlo jednostavno
-
Situacija sa ADPL-om je poprilicno jasna. Sama uprava je vec najavila da ce pad prihoda biti izmedju 20-25% za cijelu godinu sto uopce nije toliko lose i to signalizira da je najgore iza nas (https://www.lider.media/poslovna-scena…-planove-133022 također vidi https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…prihoda-1045522).
Na Simply Wall St. analitičari Erste Grupe i Intercapitala predviđaju rast prihoda od cca 38% u naredne dvije godine (vidi sliku u privitku).
Ono zasto je dionica dosta podcjenjena je struktura ulagaca koju je privukla, a to su oni koji su ovdje zbog dividende. Prema istim analiticarima ADPL nece isplatiti dividendu do 2022 sto normalno odbija ulagace koji su zbog toga i bili u ovoj dionici. Mene osobne ne interesira dividenda trenutno tako da je meni osobno ADPL best buy. Sumnjam da cemo ga vise vidjeti na ispod 130 kn - ali zivi bili pa vidjeli. Ne volim prognozirati cijenu dionice, ali kad bih morao rekao bi da je realno da zavrsimo godinu na izmedju 150-160 kn, i to mi je konzervativni estimate.
Evo Vam moj post od 21.09., ne zbog naslađivanjivanja, nego ipak postoji nesto sto odlucuje hoce li dionica gore ili dolje...
ja sam slično rezonirao/ odnosno analizirao / zaključio / kako bi rekli analitičari - Strong buy.. pa sam dosta kupovao na razini od 129,50 nadalje.. bez obzira na odrađen rast to je još uvijek jeftina dionica..
-
Ili predsjedniku uprave ADPLa koji je prodavao u nekoliko navrata ove godine...
Ili jednostavno to nije znak za ništa, tko bi ga znao
šta nije da on te dionice dobija kroz bonuse?
-
iznad 9 kreće zona žuljajućeg prsta.. za prodaju jel.. pa neka se samo dozna da su dva takmaca u igri preko investicijske banke šta mislite da će se koplja lomiti oko razine 6.. sa miljunskim prometom se to pregazi ko plitak potok.. to je moje mišljenje i nije druk..
-
da ide dump već bi bilo uredno lupanje po bidu.. tako da moguće da nije pump i dump.. već je jednostavno razina 4.9 presušila
-
Zaboravio si HT, bez premca najpodcjenjenija dionica na ZSE, ali politika drži čvrsto ručnu na njoj pa je nemoguće reći kad će, ako i ikad, poletjeti gdje joj je mjesto...
ma nisam je nužno zaboravio.. iz nekog razloga mi je HT uvijek van ulagačkog fokusa.. al to je subjektivno.. i HT ima svoju priču.. i ako netko želi zimski san sa stabilnim prinosima to je HT..
-
Best buy
ADRS2, diverzificiran biznis, kvalitetno vođena firma, politika širenja se provodi promišljeno, oporavkom turizma ima solidan potencijal rasta i u normalnim okolnostima isplaćuje finu dividendu. Biznis je ostao stabilan u corona vrijeme.
ADPL - firma fino optimizirana i vođena, kvalitetan managment, ostvaruju odlične rezultate, kvalitetna bilanca(nisu prezaduženi), nakon normalizacije situacije sa covidom imaju daljnji potencijal rasta, dividenda u normalnim okolnostima. Rizičnija od ADRS-a uslijed ciklike autoindustrije.
OPTE - Stabilno poslovanje nakon predstečajne nagodbe, konvertiran dug u kapital. Povoljna vlasnička struktura (ZABA), nalog za prodaju dionica HT-u, prodaju preuzela inv. banka, zadani rok, prethodne poznate valuacije, veći rizik od ovih gore i dosta veća mogućnost zarade.
VLEN - fundamentalno lijepo izgleda, sa 4. kvartalom koji se očekuje da bude na razini prethodnih, buduće ugradnje pročiščivaća, poslovi za US navy, novi vlasnici koji rade odličan posao.. potencijalno otključavanje vrijednosti
-
de ak neko zna NB-a nek ga pita po kolko je prodo.. da i mi znamo jel ćemo zaraditi za burek
-
namirisao čovjek priliku ili nepriliku..
ja sam u ovom roler costeru od kad se pokrenula sa 100 pa došla do skoro 700 pa se vraćala dole.. kupovao u rastu.. prodavao skoro na peaku.. pa kupovao u padu pa spašavao živu glavu u padu pa trejdao na dnu.. i sada obustavljam daljnje akcije.. situacija nije baš nešto bajna ovdje.. ja bi prvi htio da opet potegne x2,3,4 ili ne znam koliko.. trenutno mi to ne izgleda realno..
flota im je sve starija.. novaca za nekakav refresh nema.. imali su blokadu zbog nekakve smiješne naknade.. kamate ih fino rokaju.. slijedi zima i ciklika za vozarine koja u nekom short termu nije nešto.. na točki pokrića malo jesu.. malo su iznad.. često su debelo ispod.. nekretninski biznis im je on hold.. još nekakva slamčica spasa je bila u batali - ali korona odbatalila i taj projekt do ko zna kad.. i upitno je dali će uopće imati novaca da to odrade.. morati će još odrađivati dokovanja koja će im još dodatno uzeti dane plovidbe i koštati ih novaca.. i još onda glavni dioničar (i ne samo dioničar - čovjek je u rukovodstvu kompanije) koji bi barem trebao biti nekak primjer - trejda i drlja sa nekim kreditima i zalogom dionica.. čovjek polomio zube ovdje.. a još najviše od svega je pusio.. to kaj je uprava krajnje netransparentna.. sve u svemu sretno holderima.. ja im želim dobru zaradu..
-
čeka se da neko lupi po asku.. ali nitko neće..
-
Obračun kod O.K. Coralla !!
-
kak je neko uvijek prema kraju trgovine lupa na niže.. ali neka preživila je opte od 1,6 pa do 9 pa na 3.5 pa na higher high??
-
napad na 9.5