1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zlocesti

Posts by zlocesti

• INA (INA-INDUSTRIJA NAFTE d.d.)

• zlocesti
    • February 17, 2020 at 9:50 AM

Molim accountanta da pročešlja Inino izvješće ....objavljen podatak o milijardu i 200 milijuna eura neto dobiti zvuči kao znanstvena fantastika

Hellou....., to je jako puno novaca 🙃

• Prijedlozi za forum

• zlocesti
    • February 15, 2020 at 11:01 AM

Možda bi bilo dobro u Kavani otvoriti temu - Što smo danas tržili. Jer mjesto joj je u kavani.

Jer hoćeš nećeš, biti će nas sve više, neki se vole i pohvaliti, a i požaliti.

Ili - Perfect trade. Ulaz, zašto....izlaz kada i zašto

Ili Kutak za trejdere...što god, znate na što mislim 🙂

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• zlocesti
    • February 14, 2020 at 5:31 PM

I ja sam virnula u knjigu.

OTP uravnoteženi je prodao, a OTP ineksni fond nemalo povećao svoju količinu.

Mislim da je sve to nevažno.

Čekamo.

Svi čekamo, i veliki računi, i mali ulagači

Još malo. Bila je to maratonska utrka sa preponama

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• zlocesti
    • February 14, 2020 at 11:33 AM

U očekivanju financijskog izvješća, uhvaćeni između dva foruma:)

Ovo je malo tricky

Na cijeni od 1,80 provlačilo se mišljenje da papir ne vrijedi niti 1,80 kn

Prodaja je izgledala kao sreća na dugom štapu, bojali smo se suprostavljenih interesa i snage interesa

Sada je prodaja izvjesna stvar, ali ne znamo cijenu.

Nagađamo.

Davna pretvorba dug/ kapital 10 kn

Procjena Optime prilikom pripajanja H1 7,31kn

U međuvremenu se Optima nešto i zadužila, nešto je dugova i otplaćeno, a pripajanjem H1 porastao je broj korisnika

Optima nema kažu ništa vrijednog, osim korisnika. Al' jednom su prilikom nabrajali što sve ima... bilo je toga prilično.

Ranije je bilo rečeno da je uobičajena cijena za preuzimanja u branši 7x ebidta.

Predlažem da ostavimo wishfull thinking sa strane, i pokušamo dokučiti " realnu" moguću cijenu

Mada postojii izrijek, da sve vrijedi onoliko koliko je netko za to spreman platiti

A1 je želio i Optimu i H1, nema razloga misliti da je sada drugačije. UG vjerojatno želi i korisnike fiksne mreže. Malo je vjerojatno da su došli u regiju samo po Tele 2

Imamo Liburnija poučak. Kraš poučak.

Dionica Zagrebačke burze se cijenila 17 kn. Vječiti gubitaš, sa monopolom na trgovanje.

Burza je iracionalna.

Koju je cijenu moguće realno očekivati, spram ranijih preuzimanja u regiji, u ponudi za Optimu ?

• Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• zlocesti
    • February 14, 2020 at 11:18 AM

IMHO, za prolivenim mlijekom ne treba žaliti.

Ali ne treba ih ni kuditi. Uživali smo njihovo gostoprimstvo dugi niz godina. Nešto smo naučili, stekli prijatelje, zabavili se, zaradili.

O onima kojih nema sve najbolje, a sada sve od početka. Na kraju svih krajeva uvijek je jedan novi početak

• Prijedlozi za forum

• zlocesti
    • February 13, 2020 at 4:45 PM

Pozdrav svima.

Novi forum je pregledan, ugodan za korištenje. Hvala osnivaču.

Još samo da se svi okupimo.

Molim topic TA, da se ni mi čudnovati ne okupljamo u kavani. Ipak znalci tvrde da je to znanost :)

Osim što je umjetnost:)

• zlocesti
    • February 13, 2020 at 4:32 PM

------------- Čak i u slučaju potpuno nerealne MOL-ove valuacije svog udjela u Ini na iznos od 3 milijarde eura te izdanje obveznica uz godišnji kupon (kamatu) od poprilično visokih dva posto godišnje, za financiranje tog posla država bi trebala oko 450 milijuna kuna godišnje. Tijekom proteklih godina Ina je ostvarivala konsolidiranu neto dobit od 1,2 milijarde kuna godišnje, pa je evidentno da bi država, kao gotovo apsolutni vlasnik tvrtke, trošak zaduženja mogla pokrivati iz dividende, čak i u okolnostima znatnog pada profitabilnosti.

Ali,.......................:/

Watch List

• zlocesti
    • February 13, 2020 at 4:10 PM

Lijepo od administratora da je otvorio i topic Ina

Gledam u graf..... zdvajam.

Baš se ništa ne dešava posljednjih godinu dana, trgovanje u sve užem rasponu

Piše u literaturi da ako nakon pada cijena dionice dugo vremena dalje ne pada, da je vjerojatnije da će u budućem vremenu rasti, nego padati.

Bacim povremeno pogled na monitor. Bid se gotovo svakodnevno diskretno nadopunjava

Gledam vol. acc distribucija

U tijeku je dubinsko snimanje poslovanja po nalogu Vlade RH, a i Rusi su izrazili nakanu da otkupe udio od Mola. I ne zna čovjek što bi mislio.

Dividenda je čini mi se 3%

Molim vas za mišljenje.

Uljudno :)

Files

Ina d.d. - redovne dionice (3).png 70.32 kB – 0 Downloads
  • Dobrodošli

• zlocesti
    • February 13, 2020 at 2:22 PM

Naš novi kutak odiše dobrodošlicom.

Na nama je da se ponašamo uljudno, u skladu sa gostoljubivošću domaćina.

Pozvati ću sve svoje prijatelje , onaj se cirkus na Poslovnom mislim mnogima zamjerio. Da su tražili da platimo članstvo u klubu, mislim da bi bilo dobrog odaziva..........al' su nas odlučili deložirati.

;)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• zlocesti
    • February 13, 2020 at 2:18 PM

BDI 421

Mislim da je korekcija na klimavim nogama

Što se ne bi reklo po prometu... :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt