1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zlocesti

Posts by zlocesti

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• zlocesti
    • March 6, 2020 at 12:27 PM

-----Absorption is the key feature (that a Wyckoffian cares about) of the Accumulation Phase. The C.O. absorbs shares, like a sponge, at a good price/value with the intention of holding the shares for a very long time. The only scenario that would cause the C.O. to sell these absorbed shares would be much higher prices. If the Composite Operator community absorbs, buys, locks up most of the available floating supply of stock, what happens to the price of the stock? Once the stock is in ‘strong hands’, available supply will be low and even a slight increase in demand will cause the stock price to jump. The major uptrend begins. This is when the Wyckoffian gets busy buying shares to ride along with the large, informed interests.-------

Čini mi se da na Optimi netko upija papire kao spužva. A opet, niti jednu fazu ciklusa kretanja cijene papira nije tako teško proniknuti kao apsorpciju, pogotovo kada je intermedijarna. Pa mi je oprošteno ako ne znam :)

Al' sam si danas pomislila da je netko vrlo voljan kupiti svaku koliličnu na 6 kn. To sam prošla posljednji put na ovom istom papiru na 1,80

• zlocesti
    • March 6, 2020 at 11:28 AM

Hm.

Od svih dionica kojima je danas trgovano samo su četiri u malom plusu

Od 2060 bodova Crobexa do današnjih 1830 pali smo cca 11%

Stvarnost nam je nevesela.

Korona virus , koji može nauditi turizmu, i ne mora. Ne znamo.

Izbjeglička kriza

Dugi bull.

Fed je prekoredno smanjio kamatnu stopu, i to više od očekivanog, burza im je to neveselo popratila

A ovo je tek panika

Čime će Fed intervenirati ako stvari stvarno krenu po zlu .

Sve si mislim da je bolje propustiti priliku, nego se uvaliti u nepriliku. Jer ako je trgovanje cjeloživotni poziv, prilika će biti uvijek, a minuse je teško nadoknaditi.. I to je jedina prednost koju mali ulagač ima pred institucionalnim ulagačima. Ne mora uvijek trgovati

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• zlocesti
    • March 6, 2020 at 10:32 AM

Nije lijepo bez povoda ikoga pominjati na forumima.

Gospođa Hanžeković je naslijedila papire od pokojnog oca. On ih je pak stjecao tako davno da se ne sjećam sa sigurnošću, ali mislim da je dio stekao u predstečajnoj,a dio kupiu na tržištu

Možda se netko toga sjeća .

U vrijeme kada sam prvi put kupila papir na 1,60, a ima tome sigurno pet godina, gospodin Hanžeković je već bio vlasnik svog paketa. Od onda do sada nije otuđena niti jedna dionica

• Prvo ulaganje u dionice

• zlocesti
    • March 6, 2020 at 10:16 AM

Prvo ulaganje........

Treći mirovinski stup...

Od nekud se mora početi.... u neko rano životno doba, jer je u ulaganjima duljina trajanja presudni fakor..

Iznos od 500 kn mjesečno ne može kupiti pomena vrijednu količinu papira.

A glede mede i krize... pogledala sam strukturu ulaganja RBA fonda, od prvih deset najvećih pozicija 25% drži u obveznicama . Pa mi se to čini manje podložnim udaru pada tržišta, koje je u 2008. godine bilo 40%

Od nekud se mora početi.

• zlocesti
    • March 6, 2020 at 10:06 AM

Ne skačite na svaku.

Pisalo se maloprije da nemamo pojma koliko papir vrijedi, nema eto službene procjene. Pa sam navela ranije službene procjene, koje pri zdravoj pameti uzimam kao ishodišne.

Ispod toga pri zdravoj pameti ne bi trebalo ići

Papir se trži po 6 kn, Ht ga je procijenio na 8,57 kn pred dvije godine, a od onda do sada su izvješća sve bolja i bolja

• zlocesti
    • March 6, 2020 at 9:57 AM

Dobro jutro. Novi dan, nova sreća

Ja bih se ovdje bolje provela da sam gledala u svoje crtkarije, nego u ono što se pisalo:)

Imamo dvije službene procjene vrijednosti, od ovlaštenih revizora

Prva je bila prilikom pripajanja h1, tada je službena procjena eminentne revizorske kuće bila 7,31

Iduća je bila objavljena u bilješkama uz godišnje izvješće HT , u 2019, čini mi se 8,57 kn

Da li će zbog manjka interesa biti primorani prodati jeftinije...............osobno ne vjerujem. Niti da će biti manjka interesa, niti da bi spustili cijenu. IMHO.

• Birtija

• zlocesti
    • March 5, 2020 at 6:34 PM

O ovome bi valjda pričali uz šalicu kave, pa mu je mjesto u Kavani

Preneseno iz današnjeg Marketwatcha

- If you’ve been an investor over the last decade, it’s easy to let the record-setting gains you’ve piled up fool you into forgetting how long it actually took the U.S. and the world economy to recover from the Great Recession. In fact, more than 12 years after it began, there are still mutual funds that never fully recovered when you account for inflation, and millions of 20- and 30-somethings who graduated from college into the recession and have still never found full-time work.

This week, the Organization for Economic Cooperation and Development said that if the coronavirus continues to spread, it could cut projected growth for the world economy in half for 2020 and push the U.S. into zero or negative growth as soon as the second quarter of this year, with full recession likely by year’s end. While we all hope that recession would be less severe than our most recent one, it’s important to remember the lessons the Great Recession taught us.

During the Great Recession, millions of people lost jobs, and millions more saw their hours cut, which reduced their pay. Huge numbers of those folks were out of work for the long-term, many for years. Analysis by the Brookings Institution showed that, not only was long-term joblessness during the Great Recession a major financial obstacle for the millions of people had to deal with, but it translates into lower future earnings for them for more than two decades after they return to work. Even if you do not find yourself out of work, others certainly will, and many of those people are your customers or clients. It took until early 2016 — more than eight years — to return to unemployment rates at their late-2007 levels.

• zlocesti
    • March 5, 2020 at 6:24 PM

Vani je market manično depresivan

Danas Dow 2630, - 2,86%

Neveselo.

Vidjeti ćemo da li će se to odraziti na nas sutra. Čini se da slijedimo pad, u rastu ne sudjelujemo

• Što smo danas tržili

• zlocesti
    • March 5, 2020 at 4:13 PM

+ Opte, jučer i danas

• Dobrodošli

• zlocesti
    • March 5, 2020 at 12:14 PM

Ideja je sjajna, i to bi bilo baš lijepo.

Bilo bi lijepo da se upoznamo.

Žao mi je što su sve teme nekako zamrle, sve su oči izgleda uprte u Optimu, al' takvo je vrijeme, proći će i to

Koliko nas je već puno morati ćemo tražiti dozvolu za javno okupljanje :)

• zlocesti
    • March 5, 2020 at 11:39 AM

Mislim da je 25% prvi prag za nastanak obveze, zakonski, posve je suvišno posebno ga spominjati

• zlocesti
    • March 5, 2020 at 11:23 AM

Suglasna.

Prvo to. Prvo ulaganje u treći mirovinski stup, rok ulaganja čitav radni vijek

Životna su uosiguranjaposve neisplatna, osim ako nemate nekoga koga želite zbrinuti za slučaj ..

Stambene štedionice isto zaobići

Ali frankly, nakon bulla koji traje 12 godina, na tržištu na vrhuncu, ja bih malo pričekala sa ulaganjima u dionice.

Treći mirovinski stup, dakle

U međuvremenu slažite novac, čekajte dobar pad tržišta i kupite si solidne papire koji daju redovnu dividendu, blue chip papire.

I Warren Buffet sjedi na cashu, sada već 128 bilijuna dolara, i čeka.

Čekajte i Vi . Ako je ulaganje u dionice cjeloživotni posao, možemo si dozvoliti vremena u kojima i ne treba ulagati

• zlocesti
    • March 5, 2020 at 11:14 AM

@barbosa

Ne razumijem Vas.

Sva je prilika da nemate dionice Optime, jer se ne sjećam da ste ikada išta pozitivno napisao o papiru.

Tvrtka je prošla predsrečajnu, otplatila je dugovanja po predstečajnoj, ima nezgodne roditelje koji bi je udali i ne bi, i niti je sve ružičasto, niti je sve crno

Ako imate papir valjda ga imate i zbog nečeg dobrog, ako nemate... ne razumijem poriv da nas svako toliko pokušavate uvjeriti da srljamo u propast

• zlocesti
    • March 5, 2020 at 11:05 AM

Do cijene 5,30 na bidu 195 tisuća komada, a nema više prosipanja.

Danas mogu izaći svi koji žele, po cijeni boljoj od jučerašnje.

• zlocesti
    • March 5, 2020 at 11:01 AM

Za Gorkog

Pohvalno je što se ipak proučio gradivo prije kupnje ičega

Ja sam prvi papir kupula davne 2008, po principu vidjela od susjeda. Nije dobro završilo, i to je najbolje što mi se kao početniku moglo desiti

Papiri se kupuju preko brokera. Račun se otvara u brokerskom uredu. Agram brokeri, Erste brokeri, pođite na temu Brokerki uredi

• zlocesti
    • March 5, 2020 at 10:47 AM

Vi nas žafrkavate :S

Kaže moj frend da je lako naučiti trgovati. Kaže da je problem naučiti zarađivati trgovanjem.

Fondovi........ ako su prilike na tržištu dobre, više ćete zaraditi samostalnim ulaganjem u dionice

Ako prilike na tržištu nisu dobre, ne može zaraditi nitko, niti oni, niti Vi.

Nadalje, koje ste životne dobi ?

Koliko možete odvojiti novaca za ulaganje ? Redovna ulaganja manjih iznosa, ili jednokratni ulaz...

Dugoročni investitor, ili timer, uđem , izađem

Kako podnosite gubitak, imate li redovne i sigurne prihode ?

Na burzi ne smijete riskirati iznos čiji gubitak ne možete nadoknaditi u godinu dana

• Ulaganje u zlato

• zlocesti
    • March 5, 2020 at 10:40 AM

Clever

Prvu polugu sam kupila pred valjda tri, četiri tjedna.

Platila sam je 10 800 kn

Danas bih je morala platiti 11 400 kn

Ja ću pak pola portfelja ovih dana iz papira preseliti u zlato.

Mislim da je to primjerena strategija u nesigurna vremena za ljude u "izvjesnim "godinama, kategorija - Siročad i udovice-

• zlocesti
    • March 5, 2020 at 10:03 AM

Ha.

Ovdje nedostaje jedino nečija fotografija

• zlocesti
    • March 5, 2020 at 9:47 AM

Dobro jutro.

Već smo se počeli i pozdravljati :)

Pogledala trgovanje, pa dovoljno je tisuću komada palih sa neba da se bid disciplinira i povuče

Vidim i čuvenih 10 000 komada na asku, na 6,60.... tvoje lice zvuči poznato:S

Ovdje nitko nikud ne ide do daljnjega, ovdje se ljuti boj bije,

Na koncu, ovo je špekulacija, zamislili smo da će na tržište doći treći operater, koji će nas pohlepne kakvi jesmo svih isplatiti. Po definiciji to jest špekulacija, i to ne u pogrdnom smislu riječi.

A sada se moramo kladiti na ishod te špekulacije.

Vežimo se !!!!!!!!

• zlocesti
    • March 4, 2020 at 10:13 PM

Dečki veliki, novac se ne broji dok su karte još na stolu 🙂

A što ja ovdje radim sa svima vama, a ? 🙃

Obična kućanica.

Meni se čini da ste svi vi u pravu. Al' pričekajmo.

Tehnički, svi su veliki računi koji su mislili izaći ovih dana izašli.

Rajfica ne prodaje.

Mali ulagači tvrdoglavo drže svoje pozicije. Danas su prodali oni koji su procijenili da ovdje neće biti sreće.

Karte se dakle na stolu, partija u tijeku. Da li će još netko izvući asa iz rukava, e to ne znamo. Laku vam noć svima i dobra nam sreća.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt