1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zlocesti

Posts by zlocesti

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 9:27 PM

Današnji Marketwatch-

Dow trades in bear-market territory after WHO declares coronavirus a pandemic

Beware the chop!

The takeaway from this Longview Economics visual (our “chart of the day”) seems to be: Don’t get sucked into the bounces. If history is any indication, a true stock market rout doesn’t happen in a straight line. Choppy trading is part of the process. Big up days tend to follow big down days.

• CORONA virus

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 9:08 PM

Ja sam se danas ozbiljno ufrfala kada sam pročitala kako je dočekan trajekt iz Ancone.

Mislim da je problem sa širenjem korone podcijenjen.

Libimo se na vrijeme poduzeti drastičnije mjere, poduzeti će se naknadno kao očajničke.

I radije bih dugoročno bila živa, nego kratkoročno sita, a ovce na broju

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 8:40 PM

Nisam ja takav igrač.

A imam papira i više nego je razumno. Opte do nosa 🙃

Ja sam preživjela 2008/2009 na burzi, jedna od stotinjak ovdje prisutnih, ostali su otišli sa burze i nikada se vratili

Ne kupujem ništa do iza predsjedničkih izbora u USA. Ulaganje je cjeloživotni posao, mogu čekati

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 8:29 PM

Jeste li vi bacili pogled na Amere?

23330 bodova, 6,72% minus

• CORONA virus

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 6:32 PM

Očekujemo izjavu stožera za krizna stanja.

Od sastanka do sastanka, ma koliko god bilo nepopularno, nadam se da će zatvoriti granice

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 6:19 PM

Marketwatch

W. Buffet interview

“If you stick around long enough, you’ll see everything in markets,” he said from his Omaha headquarters. “And it may have taken me to 89 years of age to throw this one into the experience, but the markets, if you have to be open second by second, they react to news in a big time way.”

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 5:41 PM

2009, veljača, dno. 1330 bodova

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 4:48 PM

Pada mi na pamet stara izreka, dugo je nisam čula.

- Investitor je špekulant koji se nije izvukao na vrijeme.

Svi ćemo mi postati dugoročni:)

• CORONA virus

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 4:39 PM

-------------Pod epidemiološki nadzor stavljeni su učenici i djelatnici jedne srednje škole u Karlovačkoj županiji kao i štićenici jednog obiteljskog doma s područja Duge Rese zbog sumnje na oboljenje koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.

Ne čeka nas ništa dobrog.

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 3:53 PM

Ameri danas

Minus 3,nešto %

Drže se na liniji SMA 200

Files

Dow Jones Industrial (1).png 62.48 kB – 0 Downloads

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 3:41 PM

Jutarnji on line

- Predsjednik Vlade Andrej Plenković sazvao je sastanak s nadležnim ministrima te članovima Stožera civilne zaštite RH, danas u 16.00h, u Banskim dvorima, oko daljnjih mjera i aktivnosti za suzbijanje koronavirusa u Hrvatskoj.

Usto, teme sastanka bit će zdravstveno stanje i sigurnost građana, priprema mjera za gospodarske sektore te angažman Hrvatske na razini EU kao predsjedavajuće Vijeća EU-a.

• CORONA virus

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 3:07 PM

Ne mogu vjerovati što su neki ljudi u stanju napisati.

Takvi valjda nemaju ni stare roditelje, niti djecu u kući.

Petina oboljelih od korona virusa potrebna je skrbi na respiratorima. Kojih nemamo dovoljno. Nitko nema. Osim što nemamo ni dovoljno osoblja. Ni drugi nemaju. Ovo su izvanredne okolnosti.

- Preneseno

U otvorenom pismu Plenkoviću gradonačelnik Labina traži zatvaranje škola i vrtića u Istri zbog koronavirusa: ‘Turističku sezonu smo zasigurno izgubili, no ne moramo i zdravlje. Ako budemo zdravi i sigurni, brzo ćemo i turiste vratiti’

Gradonačelnik Labina Valter Glavičić uputio je premijeru Andreju Plenkoviću otvoreno pismo u kojemu traži zatvaranje škola i vrtića u Istri zbog prijetnje širenja koronavirusa, javlja N1. Dodao je kako su uputili taj zahtjev službeno preko Stožera civilne zaštite lstarske županije, no zahtjev im je odbijen “bez velikog objašnjavanja”, a boji se i “promišljanja”.

“lstra je u neposrednoj blizini ltalije i nitko ne zna koliko je ljudi posljednjih tjedana migriralo s obje strane, niti koliko imamo zaraženih iii prenositelja. A pitanje je i koliko danas uspješno kontroliramo kretanje ljudi cestom, zrakom, morskim putem

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 3:04 PM

- Gotovo svaki treći zaposleni čovjek u Hrvatskoj prima plaću iz državnog ili jednog od županijskih, gradskih i općinskih proračuna ili od korisnika tih proračuna. Svi ti poslodavci zapošljavaju 27,7 posto svih zaposlenih u zemlji ili 369.781 osobu.

Obzirom na svakako slabiju turističku sezonu, jer čak i ako se sve prođe Talijani sada koriste godišnje odmore radi čuvanja djece, institucije su zatvorene, očekujem povećanje poreza.

Novac će trebati od nekuda namaknuti.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 11:47 AM

Nitko ništa ne zna, a na svijetu je jedino promjena sigurna.

Ovdje svi predmnijevamo.

Imam za svoje mogućnosti povelik broj tih papirića, i nadam se najboljem.

Sve skupa, timing je zlosretan.

A stanje na na tržištu u cjelini je stvarno iracionalno.

Pa i na Optimi.

Rok za predaju ponuda je 18.03, do 20.03 nadam se objavi.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 11:33 AM

U ovom sveopćem kaosu ne bi me ništa čudilo.

Ovo je kao noćna mora iz koje se nikako probuditi.

Tajming svega toga nije mogao biti zlosretniji

Proživjela sam to već jednom, možda ću morati još jednom.

U najgorem slučaju. Svi su drugi raspleti povoljniji. Ovo je najgori scenarij. Odgoda. U odnosu na ostatak marketa, piece of cake 🙂

Al' ovdje smo svi zaradili.

• CORONA virus

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 10:58 AM

Na ulicama NY Nacionalna garda. Izolirali su čitavo predgrađe

IMHO, rado bih da smo zatvorili granice.

Morati ćemo. Bolje prije nego kasnije.

I ministar Beroš je naveo da se razmatra i ta mjera.

Ovo je sve neveselo.

• zlocesti
    • March 11, 2020 at 10:48 AM

Prošlog smo petka u noć legli 2020.godine, u ponedjeljak ujutro zakoračili u 2008. godinu.

2009. još čekamo.

Što god da se napiše, kvari nekome planove, za izlaz, ili za ulaz.

Što nam je za činiti ovisi o puno faktora. Dob, horizont ulaganja, mogućnosti, sposobnost podnošenja gubitka, osobnih očekivanja.

Burza. Strah i pohlepa.

Meni ovo sve skupa ne izgleda dobro. Rado bih da su u našoj zemlji poduzete na vrijeme radikalnije mjere, da se poslije ne moraju poduzeti očajničke.

• zlocesti
    • March 10, 2020 at 6:58 PM

https://finance.yahoo.com/news/warren-bu…-184722934.html

I zrno utjehe.

Mada je W. Buffet kažu jedan od većih timera u povijesti marketa, samo se o tome rijetko piše

• zlocesti
    • March 10, 2020 at 6:35 PM

https://tradingeconomics.com/croatia/stock-market

Duboko zabrinuta

Virnula u povijest Crobexa

Grafu sa linka se dadu urediti postavke da pokaže sve godine za Crobex

Početak je bio davne 1998 godine, na 440 bodova

Nakon vrha 2008. dno u 02.2009. 1330 bodova

Ono što me najviše zaprepastilo je uzak raspon u kojem se indeks od onda kretao gore - dolje, od 2300 bodova do 1600 bodova. Koliko je Dow narastao, 400% ?

Ajme..........

Danas smo 1665 bodova, kao i u veljači 2016. Ode četverogodišnji prinos.

Ako se povijest ponavlja.......... moguće dno je na 1330 bodova. Ima još prostora za pad , koliko god nemoguće izgledalo.

Iznenadila nas je silina pada i brzina pada, pišu da to nije viđeno od 1991. godine.

Black Monday.

• zlocesti
    • March 10, 2020 at 2:26 PM

U stvari nema se što reći, svaka glava svoje misli.

Onima koji su proživjeli 2008. na marketu je lakše, oni znaju iz proživljenog iskustva što im je za činiti.

Probajte ipak zamisliti kakav bi učinak na market imalo sve više loših vijesti, kako stižu iz dana u dan.... pa čak i uvođenje vanrednih mjera... pa...

Čini mi se dakako da bi nam onda market bio posljednja briga.......... a u međuvremenu treba živjeti i trgovati.

Nadaj se najboljem , pripremi se za najgore.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt