1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zlocesti

Posts by zlocesti

• OPTE prodaja - kladionica

• zlocesti
    • August 10, 2020 at 11:37 AM

Što je da je, 750 tisuća komada papira je u četiri sata trgovanja promijenilo vlasnika, i prešlo u čvršće ruke

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• zlocesti
    • August 10, 2020 at 11:18 AM

A je to

Double bottom, to je to.........

Files

A je to.png 51.98 kB – 0 Downloads

• zlocesti
    • August 10, 2020 at 10:29 AM

Gura se da zapriječi ulazak trećeg, što bi drugo ?

• zlocesti
    • August 10, 2020 at 10:07 AM

Ovo je topic kladionica

Možemo dakle pisati svašta

Čitala sam davno, ne sjećam se gdje, možda Jessie Livermore, ovako je pisalo.

Pitali su me jednom kako sam zaradio novac ? A znate, ja sam samo udovoljavao ljudima.

Kada su po bilo kojoj cijeni silno željeli od mene kupiti papire, ja sam im prodavao. Kada su me molili da po bilo kojoj cijeni od njih kupim papire, i to sam učinio

• zlocesti
    • August 10, 2020 at 9:57 AM

Čarapica služi za Emergency

Još nije za vući van.

A i čarapica se stisla:S

• zlocesti
    • August 10, 2020 at 9:52 AM

Prvo mora malo down

Ako želiš vidjeti dugu, prvo moraš istrpiti malo kiše

• zlocesti
    • August 10, 2020 at 9:37 AM

Blago onima koji su tek stigli, a već im je sve jasno

:)

Jutros gledam trgovanje samo iz akademskih razloga. Ova mi cijena nije hot ni za kupiti, ni za prodati

Malo je tužno gledati kako mali ulagači istresaju papire u vreću na bidu, al' svatko po svome

Ako nisam u pravu, uvijek mi preostaje pustiti bradu i promijeniti nick:S

No nervi, sve će svima biti dobro

• zlocesti
    • August 9, 2020 at 11:27 PM

@ leont

Glas razuma, konačno

Mislim 31.07.2021. Ispravite me ako griješim

• zlocesti
    • August 9, 2020 at 5:48 PM

Ukupno je na bidu na moje oči bilo samo pedesetak tisuća komada

Kada se špina otvorila, pohrlili su kupci. Za još 450 tisuća komada

• zlocesti
    • August 9, 2020 at 3:01 PM

Vani je vruće i nema se što pametnije raditi, a mora da sam dojadila i Bogu i Vragu.

Ajmo rezimirati

Ništa se u stvari promijenilo nije. I prije smo predmnijevali, predmnijevamo i sada

Tapkati ćemo tako u mraku do okončanja priocesa kako nam je i unaprijed rečeno

Mogućih razloga za angažiranje investicijske banke ima mnogo, osobno mislim da je u pitanju to što niti jedna ponuda još nije obvezujuće naravi, a rok 31.07 . je prošao. IMHO.

Razumno je predmnijevati da će Optima na koncu biti prodana

Tko može podnijeti rizike, za ostati mu je u papiru ili ući u papir. Tko ne može, uputno je izaći ili smanjiti poziciju.

Simple as That

• zlocesti
    • August 9, 2020 at 2:36 PM

@ barbosa

Onda nemoj pisati, please:S:S

Svi smo nervozni, i ne možemo se usaglasiti :/

Dugove si pobrojao na 1,80... nemoj da idem tražiti postove, you scared the hell out of me.... ne želiš znati što sam učinila drugo jutro... i ne, nisi mi učinio uslugu. No Hard Feelings

I istina je da HT i Zaba prodaju svoje, kako bi i mi svoje, al' njihova prodaja, zbog zaštite manjinskih dioničara povlači obvezu javne ponude, a to nekako nije samo njihov business, mada se svi ponašaju kao da je

Ajmo se staviti u poziciju kupca ? Ne bi li se i mi cjenjkali da nešto kupujemo? Zašto mislimo da bi kupac sretno izvadio iz džepa bilo koji iznos koji se traži??

Možda će na koncu platiti više, ili će odustati. Mogućih razloga dakle za angažiranje investicijske banke ima mnogo. Ostaje nam da tapkamo u mraku i postupamo po osobnom nahođenju

Zborno pjevanje je značajka psihologije mase, Newton je mislim rekao da može sa sigurnošću predvidjeti kretanje nebeskih tijela, ali da ne može predvidjeti gdje će masa kada je se pokrene stići ........

• zlocesti
    • August 9, 2020 at 1:42 PM

Nisam nkada mislila ovo javno napisati.

Barbosa, timing Vam je ko' slonu u staklarni

Da li Vi nama svima govorute da smo neumni ?

Da li stvarno mislite da će Zaba prodati vlasništvo stečeno za 10 kn za 5 kn....

Opcije su da ga neće uopće prodati, ili će ga prodati nekada za više, , ili sutra za više , sve su karte na stolu i sve su opcije realno moguće sa manjom ili većom vjerojatnoćom

Sjećam se da ste na cijeni od 1,80 pedantno u mačju dlaku pobrojali sve Optmine dugove

You scared the hell out of me....

Ajmo malo svi pustiti da se prašina slegne

• zlocesti
    • August 9, 2020 at 10:26 AM

Kada već brijimo dioničare, ajmo se spomenuti i gospođe Hanžeković

Da li je ona još uvijek član nadzornog odbora Optime ?

Jer još uvijek posjeduje svih dva milijuna komada papira, i nije nikada prodala niti jedan

• zlocesti
    • August 9, 2020 at 9:59 AM

Poštovani mr Cash. nitko Vas nije koštao love, kao ni nas druge, osim što smo platili cijenu vlastite pohlepe , slabog prosuđivanja i nemarnog postupanja

Tim više što se bili u saznanju svega nabrojanog.

To se odnosi na svako trgovanje, ne samo na ovo

Svaka se škola plaća, pa i plesna.

Unatoč svim pokušajima opstrukcije držim da će se Optima na koncu prodati, ako zbog ničeg drugog onda zbog nadzora nekakve europske komisje koja nadzire koncentraciju telekomunikacija. Duopol na našem tržištu je valjda svima dojadio. Plaćamo puno, dobijamo malo

Zašto smo zamislili da će to ići glatko, u roku odmah ?

I zašto smo zamislil da će ići po cijeni koja bi nam se svidjela ?

I naravno da je ovo rizična investicija....... iako je na našem tržištu sve rizično- Pevec, Agrokor, Slobodna Dalmacija, Vaba, Badel. ma ne stane u jedan red

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• zlocesti
    • August 9, 2020 at 8:21 AM

Odradili smo na Opte u izvanderdnim okolnostima M obrazac

M je bullish :)

Posljednji leg se dogodio u jedan dan, u formi V bottom, isto bullish.

Kaže literatura da je vrijeme za long poziciju, tko ima long namjere

Al' sve skupa, ovo je ezoterija kojom se bavi čitav svijet i nije nagovor. Pamet u glavu, svatko po svome

Opte se trguje u rasponu 5,40 -6 kn. MACD bearish divergencija?

Chaikin pokazuje akumulaciju, negdje od početka 07. mjeseca.

Nakon što smo probavili attack, mislim da nam predstoji ponovno isti trgovinski raspon. Piše literatura da se svaki papir teži vratiti u svoj raspon

Files

OT - Optima Telekom d.d. - redovne dionice - 2020-08-09T074434.358.png 52.59 kB – 0 Downloads OT - Optima Telekom d.d. - redovne dionice - 2020-08-09T081228.592.png 63.52 kB – 0 Downloads

• zlocesti
    • August 9, 2020 at 7:58 AM

U laži su kratken noge.

Sramotno je da se nekoga mora prisiljavati da odradi svoj posao korektno

Aztn mi se sve manje čini respektabilnom insitucijom. Zbog dvije objave u tri dana, a druga je objavljena pred kraj radnog vremena, u petak

Dobra je praksa da se izvješća, obavijesti i sve što je cjenovno osjetljivo objavljuje tek po zatvaranju burze.

Bilo je ipak za malo vjerovati da će se kompanija prodati, odnosno da će biti podnesena obvezujuća ponuda u tako kratko vrijeme

Pa je angažman investicijske banke samo slijed događaja propisan unaprijed, i nakon svih nedoumica mislim da je to dobra vijest, na koju je tržište katastrofično reagiralo. Neki su bacali papire, drugi su požurili na bid, a većina se bavila nečim drugim. Da li im je na koncu srećom sve to promaklo ?

• zlocesti
    • August 8, 2020 at 7:24 PM

Ili veliki plus.

Ne znamo :S

Ajmo ne crnjačiti. Ništa se katastrofalnog nije desilo, osim što je market katastrofično odreagirao

Pola milijuna papira neki su prodali, držeči da ne vrijedi

Ali neki su sudionici i kupili pola milijuna papira, držeći da je to prilika da uđu, da povećaju poziciju

Ovdje smo se jučer i danas prvenstveno dobro izventilirali, grupna psihoterapija

Držati ću se svog uvjerenja od ranije- UG nije došao u regiju samo po Tele 2

I držati ću se du Lacove hipoteze. A to je da je činjenica da nije ponuđena obvezujuća ponuda prema odredbama jednaka činjenici da nema ponuda.

Obzirom na to koliko se dugo pregovaralo o prodaji drugih telekoma u regiji bilo je malo vjerojatno da će ovo biti gotovo u šest mjeseci.

Pa se stvarno proces nastavlja, kako je i urečeno

I sada svatko po svome, neki će bacati papire, drugi će sakupljati, business as usual

Čitavu je ovu zbrku izazvala objava Aztn, štura i bez pojašnjenja kojih neće ni biti, i to još u nedoba. pa se pitam... da li su uistinu toliko nemarni kako to izgleda

• zlocesti
    • August 8, 2020 at 6:44 PM
    Quote from du_Lac
    Quote from Backdraft

Meni se čini da HT ništa ne gubi, već dobiva angažiranjem investicijske banke. Investicijska banka ima više iskusta u prodaji i postići će bolju cijenu te će dobro odraditi proces prodaje. HT je ispoštovao odluku AZTN-a jer je morao investicijsku banku ako sumnja da će prodaju uspjeti dovršiti sa ponudama i uvjetima koje trenutno ima na stolu. Također HT dobiva na vremenu.

Može biti da ima interesa i da su dane neobvezujuće ponude, ali da proces prodaje nije došao jednostavno do faze (zbog kratkog roka i COVID-19 situacije) gdje HT sa sigurnošču može tvrditi kako ima kupca. Bez obvezujućih ponuda kupci mogu ucjenjivati HT i ne dati obvezujuću ponudu, a HT bi se pritom našao u neobranom grožđu jer je bio obvezan angažirti investicijsku banku ako nije do 31. 7. postao siguran da će Optimu prodati jednom od ponuđača. Ne znam kako bi HT mogao biti siguran u to, osim ako već nije dobio obvezujuću ponudu.

DuLac je u pravu.

Konačno na tragu

Za svaku ponudu koja do 31.07 nije postala obvezujuća jednako je kao da nema ponuda...

Idemo dakle dalje.

• zlocesti
    • August 8, 2020 at 6:29 PM

Ajde ne ludujte

Možda je HT tražio 20 kn po papiru, nije da ti neću prodati, al' ću učiniti sve da ne možeš kupiti..

VIP se žalio u doba pripajanja H1 jer je želio kupiti Opte, a Agencija je pogodovala HT-u

Ne znamo što je bilo, šmrcko

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• zlocesti
    • August 8, 2020 at 5:31 PM

Prvog dana trgovanja na burzi cijena dionice HT-a dosegnula je 419 kuna, a u utorak je pak bila 240 kuna

https://www.poslovni.hr/trzista/paket-…o-u-ipo-u-94231

Igra je uvijek stara, samo su igrači novi

A i u ljudskoj je naravi da se nada da će baš ovog puta biti drugačije

:S

1. Privacy Policy
  2. Kontakt