Polaris je u trokutu. Negdje će iz trokuta. Trguje se po pravilima trokuta, ili se čeka potvrda na koju će stranu
Ovaj će izgleda gore ?
Polaris je u trokutu. Negdje će iz trokuta. Trguje se po pravilima trokuta, ili se čeka potvrda na koju će stranu
Ovaj će izgleda gore ?
Nadam se da naš Emil nije ostao zarobljen u papiru.
Bili smo u pravu, distribucija na vrhu i prošla baba sa kolačima
Vjerojatno je skupo, taj PBZ
Obično naplaćuju i održavanje skrbničkog računa. Pogodno je za ulaganje, nije za trade
Nekako imam dojam da većina vani drži poziciju vrlo kratko. Onda je presudna cijena transakcije.
.
Netko je pitao koliki je book
Ovdje moram priznati nisam kupila book nego dividendni prinos
Anuitet.
U slučaju redovnih dividendi u dosadašnjem postotku dobiti, prodala bih nikada.
U slučaju pada cijene bih dokupila ![]()
Što će biti, pokazati će vrijeme. Gledajući u retrovizor svi smo pametni
Ah, da sam barem puno prije u retrovizor pogledala.
Para ko' salate
-------
Naime, dioničar Čakovečkih mlinova PBZ Croatia osiguranje za upravljanje mirovinskim fondovima, tražeći isplatu dividende od 500 kuna za dionicu, napominje, među ostalim, kako nije prvi put da se pretežiti dio ili cjelokupna dobit društva pretače u imovinu tvrtke.
"S obzirom na to da Društvo raspolaže više nego dovoljnom razinom visokolikvidnih sredstava, smatramo da eventualna isplata predložene dividende ne može utjecati na poslovnu stabilnost kompanije. Slijedom toga i činjenicom da Društvo posjeduje vrlo visoko stanje zadržane dobiti, smatramo da je opravdano isplaćivanje dividende", navodi se u prijedlogu PBZ CO. S druge strane, Uprava Čakovečkih mlinova predlaže isplatu dividende iz dobiti tvrtke za 2001., 2002. i 2011., ali u upola manjem iznosu od onog koji traže mirovinci.
Nemam strpljenja odvrtiti desetak stranica unazad, pa helpić
Čitam večeras analizu Seeking Alpha o Scorpio tankerima, pišu da je idealna prilika kupiti najveću tankersku kompaniju po niskim valuacijama, ispod book-a
Obzirom da je vrijednost flote revalorizirana zbog porasta cijene čelika da li je poznato kolika je vrijednost flote Tankerske ?
Da li je veća od trenutne tržišne kapitalizacije ?
Hm.
Rekla bih, stjecanjem povjerenja
Meni frendovi toleriraju bavljenje burzom kao vrstu male ekstentričnosti
Misle da se igram sa par tisuća kuna, pa pristojno klimaju glavom.
Što me podsjeća na staru Kostolanijevu
Dva brokera, nakon sloma burze dvadesetih godina
-Ma jel' ti zna žena da se još baviš burzom ?
- Ne zna Bogu hvala. Rekao sam kući da sviram klavir u javnoj kući.
![]()
Trebati će valjda dvije generacije nakon Agrokora da se zadobije povjerenje ulagača, narodnih masa , u tržište kapitala
A da, zaboravila sam Kabu i Dalekovod. Vabu I Pevec
Što smo danas spržili ![]()
Ja Tankersku i Atpl
Kažu da je Tankerska u fazi akumulacije
So help me God.
Al' vam se svima tresu ruke
Vozarine, ako ne rastu, ni ne padaju
A teško je za očekivati da će se zamašnjak oporavka u svijetu i potražnje za sirovinama zaustaviti sutra navečer
A svi dugoročni investitori, i već brije dobit trećeg kvartala ??
![]()
Odakle je graf ?
Dobra grafika.
Blo bi ga lijepo opet kupovati na 1680
Ne izgleda beznadno ?
Da li je netko istražio što je obećavajuće za kupiti, osim EV, u svjetlu zelene orjentacije i obnovljivih izvora energije ?
Da mogu, kupila bih Ford i General Motors i zaboravila na njih
404 kn
Kad Grof nema, grof nije cicija ![]()
Poklopilo i mene ![]()
Atpl.
A neka je. ![]()
Nekako sam sigurna u to da će biti dividende, i to pristojne.
A da imam papira koliko gosp. Lukovič, izlazila bih svaki dan pomalo, doživotno ![]()
Vrlo konzervativno.
Ziherica ![]()
Kupila KOEI
Recite što hoćete, kupuje se u tišini, prodaje u Dan velikih valova ![]()
Danas je dan za kupnju ![]()
I Ljenivcu bi bilo dosadno danas na marketu
No krasno.
Od osam papira koje posjedujem trgovalo se samo na HT-u, u simboličnoj količini
![]()
Ima li itko ideju, traži se papir koji će donijeti 10% prinosa, u roku kraćem od mjesec dana
Ajooj, ovo zvuči bizarno... 10% , mjesec dana ![]()
Ima li štogod novog ovdje ?
Kako su prošli dionicčari, na koncu
Papr je delistiran .
Da li ste primili ponudu za preuzimanje i da li su vam sredstva isplaćena ?
Da li se papirom još trguje na HITA OTC ?
Sve skupa, ovo je čini se vrlo mučno.
Ćitam što pišete, i posve mi je nejasan taj animozitet između dioničara Atlantske i Tankerske
Zašto je nužno da jedno ne vrijedi da bi drugo vrijedilo, ili vrijedilo više
Svaki svoga konja...hvali ![]()
Tankerska je u fazi akumulacije papira i postignut je konsenzus da je sve između 40 kn i 48 kn dobra cijena, ili za kupnju ili za prodaju. Papirom se trguje u predvidivom rasponu. Koji će trajati dok traje.
Bogatima je kao i uvijek i svugdje lakše. Oni se mogu parkirati i čekati
Siromašni će morati ili propustiti zaradu drugdje, ili trčati za papirom.
Trenutno je cijena od 48 kn čini se privlačnija za prodaju, nego za kupnju. I dok je to tome tako svi imamo priliku kupiti ili nadokupiti.
Imam Tankersku.
Za papir kojem dugo vremena cijena ne pada, razumnije je očekivati da će cijena rasti , nego pasti. Stara je burzovna još od dvadesetih godina ovog stoljeća.
Stigao je poziv za sudjelovanje na Glavnoj skupštini
Dnevni red-
Politika ciljane strukture i promicanja raznolikosti Nadzornog odbora Zagrebačke banke
Politika za izbor i procjenu primjerenosti članova Nadzornog odbora Zagrebačke banke
Skupština je zakazana 08.rujna 2021. s početkom u 11 sati