4 200 000 kn prometa na Podravci
Sve ostalo jedan milijun kuna.
Ajme , kakvog li placa ![]()
4 200 000 kn prometa na Podravci
Sve ostalo jedan milijun kuna.
Ajme , kakvog li placa ![]()
Čini se da je to prošlo ispod radara investicijske zajednice, ili je već ugrađeno u sadašnju cijenu.
![]()
Čudno.
Kostolany je pisao da krah burze obično navijeste taksisti.
Kada i taksisti počnu sa mušterijama pričati o burzi, gotovo je, samo što nije.
Članak iz Novog Lista, dođe mu skoro na isto.
Hellou.............., Novi List ![]()
Nije čovjek pametan što činiti, i kako će biti
To je sve prilično kompleksno, kao puzzle
A kaže mi frend danas- Sve poskupljuje, pa će i dionice. Da li će ?
Ili vrč ide na vodu dok se ne razbije
https://www.nasdaq.com/articles/8-ways-to-insulate-yourself-from-inflation-2021-08-20
Indeksi u zelenom
Kineske kompanije izgleda baš i nisu
More than $560 billion in market value has been wiped off Hong Kong and mainland China exchanges in a week as funds capitulate out of once-favoured stocks, unsure which sectors regulators will target next.
Dakle, čovjek je tužio banku, u kojoj je držao dionice na skrbničkom računu, jer nije pravovremeno po boljoj cijeni prodala dionice koje su bile založene kao osiguranje kredita od 8 milijuna kuna ???
To je jako puno dionica nečega, vjerojatno
Obzirom na likvidnost na našoj burzi i u najbolje dane to usiše promet skoro dva cijela trgovinska dana svih papira.
Za pojedinačni papir prodaja traje vjerojatno i višestruko dulje.
Iskreno, niti mogu pojmiti oko čega se tuže, niti marim za to, niti mislim da bi to moglo ugroziti poslovanje Banke
Naglasak je na to da navedeni iznos neće ugroziti poslovanje Banke. Milijun ovdje, milijun ondje ![]()
Mi shortamo do prvog suporta.
Par minuta 🙂
Vani bloodshed
Danas je divna prilika za short. Na koncu se bolje zarađuje u shortu, nego u longu
https://www.nasdaq.com/articles/why-moderna-novavax-and-biontech-stocks-dropped-today-2021-08-16
Pišu da na Moderni očekuju daljnji pad cijene, koji će u bolji omjer dovesti cijenu papira i zaradu kompanije
Nekako mi je u glavi od ranije 480 kn
Ići ću vidjeti
Palantir
Ovi su spremili 50 milijuna dolara u poluge zlata.
Ako ništa, ne može se reći da nemaju sredstava na računu
Neki ulažu u bitcoin, neki i u zlato
I još jedan jako lijepi graf.
KOEI
Papir za dečke iz fondovske industrije, tu se oni igraju lovice i skrivača
Tjedni graf. Čudo je lijep, zrcalna slika
Ružno pače ima lijepi graf
Cijenom dolje, linija akumulacija/ distribucija up
Chaikin uglavnom pozitivan
Papiru fali likvidnost ?
Kada cijena naraste biti će i likvidnosti ![]()
Ništa tako uspješno ne reklamira papir kao rast cijene
Nemam Viro. Nisam ga pogledala na vrijeme, iz poznatih razloga , šmrcko
Tata, kupi mi auto, bicikl i romobil................. ![]()
Kad bih imala proračun koji to može podnijeti, i ovo bih si kupila.
Budućnost.
To je nerazmrsiv čvor.
Jer bi u isto vrijeme sadašnji naraštaj zaposlenih trebao odbiti uplaćivati doprinos iz kojeg se isplaćuju mirovine i Vašim roditeljima, ukoliko nemate barem troje braće ili sestara pa to rješavate u krugu obitelji.
A vaši su roditelji pak svojim doprinosima omogućili mirovinu nekima koji su to "pravo", svojim plaćenim doprinosima ostvarili ranije
Nikad nije zgodno da se čvor nasilno presiječe
iskreno, ne vidim nam spasa
Natalitet pada, životni vijek se produljuje.
Zdjela je sve manja, žlica u njoj sve više
Tencent objavljuje poslovne rezultate 16.08
Možda bude sreče
ASTS
Teško je za reći, za sada je smjer down
Weekly down,
Dnevni graf down, EMA 21 i 50 imaju slope dolje, cijena ispod njih , a prevedeno na hr ulagači su manje optimistično rasploženi nego li su bili ranije
Meni ovo još nije za long, više za short, ukoliko se trgovati mora
---------The S&P 500's Shiller price-to-earnings (P/E) ratio is another cause for concern. The Shiller P/E ratio takes into account inflation-adjusted earnings over the previous 10 years. As of Monday, Aug. 9, the S&P 500's Shiller P/E was a lofty 38.5, or well over double its 151-year average of 16.84.
Ni Vrag na Burzi ne zna kako će ovo završiti. Valuacije u nebo, novaca ko' pljeve.... pisao je Kostolany dokle god je obilje novaca u sustavu i burza će rasti.