Fond menageri na halucinogenima ? Ko' vikinzi
Redovni promet 30 milijuna kuna, ukupni valjda 78 milijuna kuna
Podravka 12 milijuna kuna , HT 44 milijuna kuna, Atlantic 15 milijuna
Ovo je neki OIF u likvidaciji ???
Vidjeti ćemo za koji dan.
Fond menageri na halucinogenima ? Ko' vikinzi
Redovni promet 30 milijuna kuna, ukupni valjda 78 milijuna kuna
Podravka 12 milijuna kuna , HT 44 milijuna kuna, Atlantic 15 milijuna
Ovo je neki OIF u likvidaciji ???
Vidjeti ćemo za koji dan.
Insajdersko trgovanje ?
Ekipa, pogriješila sam topic.
Mislila sam na tržišni ciklus u cjelini
Brodari nekako prkose, al' uvijek netko ostane ugasiti svjetlo
BTW, jučer su valjda vozarine za capesize otišle 10% gore, supre i handy nisu ?
Mi smo pri kraju vožnje.
Titanikom.
Glazba svira, mi plešemo..........
------The positive tone may prove fragile, as the opposing political factions on Capitol Hill continue their game of brinkmanship over the continued funding of the federal government.
Senate Majority Leader Chuck Schumer said late Wednesday that lawmakers had reached an agreement to avoid a government shutdown on Friday, extending government spending until Dec. 3. Positive as this news may be, it merely kicks the can further down the road. Democrats continue to fight, meanwhile, over two key spending bills, running the risk that neither is passed.
Ima se. Može se.
Jel' tako išla nekada reklama u udarnom terminu ?
Ogromni blok prometi na HT i Atlantic grupi. Koliki je danas promet na burzi... 60 milijuna kuna
Moguće neki fond likvidira svoje pozicije, nekome zaškripilo
Bravo za Podravku.
U Hrvatskoj je nedavno objavljen podatak o medijanoj mrovini
2500 kn.
Ako je to fenomenalno, molim dobrovoljca koji će to primjerom posvjedočiti.
Osim što je fenomem da se od toga može živjeti
Reuters
Investing.com News latest
U prvim minutama trgovanja skoro milijun kuna prometa na HT-u, po bidu
Uz neznatan doduše pad cijene.
Kad bolje razmislim, imam ono što zovu Bearish Bias, a i ne gledam cijeli dan u monitor, pa me možda okice varaju ![]()
Na vansjko pak tržište utječe neizvjestan rasplet afere Evergrande, početak smanjenja otkupa obveznica i dosegnut plafon u zaduživanju i nadmudrivanja u Kongresu oko istog. Pa što god bilo, preliti će se i k nama
--------The law of effort versus result
Zakon napora / effort/ naspram rezultata / ishod/-- Wyckhoff
Pruža upozorenje o mogućoj promjeni trenda u bliskoj budućnosti.
Na primjer, kada nakon znatnog uloženog napora / veliki volumeni/ a poslije značajnijeg rasta cijene , cijena ne uspijeva postići višu razinu / mali ili nikakav rezultat/, to sugerira da veliki interesi iskrcavaju papire u očekivanju promjene trenda
21.09 23,6 M
22.09 6,4 M
23.09 12,1M
24.09 7,9M
27.09 8,1 M
28.09 11,5 M
29.09 13,3 M
A Crobex ni makac ![]()
Poštovani plavac i ostali štrumfovi.
Zloćka nije pametna, al' je načitana ![]()
----------The law of effort versus result provides an early warning of a possible change in trend in the near future. Divergences between volume and price often signal a change in the direction of a price trend. For example, when there are several high-volume (large effort) but narrow-range price bars after a substantial rally, with the price failing to make a new high (little or no result), this suggests that big interests are unloading shares in anticipation of a change in trend.
-------schoolchart.com
Admin će dobiti slom žifaca ![]()
Tema je Komentari trgovanja.
Glede mede......... nerado pišem jer još imam papira koje bih vam rado prepustila po pristojnoj cijeni , al' ima tu i mlađe ekipe.... ovaj poveliki promet proteklih dana, a znatno je veći od uobičajenog, bez rasta cijene je distribucija
Nice and Easy
Navios je pružio niz prilika za predvidiv swing.
Lijepa prilika.
Nije to bio težak bumpy trade
Nije problem, al je luckasto 🙂
https://finance.yahoo.com/video/senator-elizabeth-warren-denounces-federal-212644262.html
Whops. Kaže senatorica da neće podržati sadašnjeg predsjednika
Štrumfovi moji, da je vani lako, nije
Od problema sa tehnikalijama, rada na novoj platformi, valjda 15 vrsta naloga, šarolike ponude od desetak tisuća papira, relija na dnevnoj bazi, nepredvidivih događaja itd, al' makar je likvidno
Na ZSE već usko grlo.
Moj frend je kupio poveću količinu Naviosa, na 26 dolara, jučerašnja je cijena bila 32... što je prinos od 20% u valjda tjedan dana... to je na Atlantskoj ekvivalent cijeni od 600 kn....... što sigurno neće biti idućeg tjedna.
Sve skupa, valja nama naukovati ![]()
A futuresi u zelenom
Samo je jedan način da se ovo odigra.
Kupi pad, i moli se Bogu od burze da prodaš odbijanje
Ili stani sa strane i čekaj koliko bude trebalo.
Ja peglam. ![]()
Nemam otvorenih pozicija.
Danas je dan za short, osim brodara i plina valjda.
Ovaj se dip razlikuje od prethodnih, ovaj nije dropnuo pa trkom nazad
Padalo je sporije i u kosoj liniji, a ni oporavak nije uvjerljiv. Smjer je još uvijek down.
Ne vide se volumeni, ni volumen profile, za to valjda treba plaćena platforma, mada mi se čini da je netko postao neki dan graf sa volumenima za index