Na svjecice i wickove
Posts by zlocesti
-
-
Jesus, a kad vi to sve stignete

-
Li-La-Lo... imamo ideja sto ...........

Na Igi mi netko puše u svjećice, a mislim da sam vidjela micu-macu i da znam čak i tko

Sa par preostalih komada zatučeš papir, ponovno se ukrcaš i sve ponoviš. Na našoj maloj burzi to nije čak ni nemoguća misija
Tankerska.......... maknite se sa bida, neka iskrca što ima po našoj cijeni

Sve skupa, novi dan, stara nesreća.
Koji je ovo kolosalni gubitak vremena....................., sva je sreća žifce nismo uložili, njih smo odavno pogubili
-
Whoops miki..............., slobodan spust

-
Pitao je netko kako se trguje na TA
Ovako
Short na Ocugenu
Priča o dva trokuta, descending triangle
Trguje se po svjećici, iz minute u minutu
Dalje od idućih par minuta graf ne vidi u minutnom intervalu
Naš je kolega to shortao, bravo
Ja sam samo nacrtala

-
Imati pa nemati
U sedam minuta ovo je išlo dolje koliko , cca 10%
Hope da svi imate stop naloge
-
-
Je.
A vrlo često vozi i bez voznog reda, ako i oprostimo tradicionalno kašnjenje
-
Tata kupi mi auto.. bicikl i romobil.....................

Obzirom da više nisam mala..... ni želje mi nisu dječje, ili jesu

Kupila sam si Mediku, po nečuvenih 29 800 kn

Ni graf, ni inside info, gut feeling
-
Nije to baš tako.
Moj susjed nije nikada uložio ni kunu na ZSE, al' je uredno ulagao u vanjske ETF
Ljudi iz računalne podrške na poslu odavno trguju preko Binance. ZSE ni virnuli
Pa i sa foruma je otišlo van trgovati barem milijun kuna.
A da smo financijski nepismeni , kao nacija u cjelini.. jesmo. Moja se nećakinja u dobi od 26 godina boji uložiti u treći mirovinski fond. Jer što ako fond propadne
. Njen je strah iracionalan, jer niti jedan racionalni argument ne pomaže. -
Za tehničare kažu da nemaju pojma koliko što vrijedi, znaju jedino koliko što košta

Sva je sreća da ima mjesta za svih pod Kapom nebeskom.
Nemam pojma o Naviosu, mislim jedino da treba biti oprezan i uletiti na rast cijene.
Ovog časa postoji popriličan pritisak na prodaji. Hoće li kupnja apsorbirati prodaju, ili će prodaja zatući kupnju vidjeti će se.
Najpametniji smo gledajući u retrovizor
-
Fina postoji samo u Hrvatskoj. Je li nam uopće potrebna?STRUČNJACI vjeruju da Fina ne bi izdržala jedan dan na slobodnom tržištu bez državne podrške i da je najbolje da se ona ukine.www.index.hrNisam nikada razmišljala o FINI
Uvijek je bila tu. Prirodna pojava. Sunce izlazi i zalazi i imamo FINU.

Stvarno, FINA je svojevrsni mastodont. I tvrđava
-
Pitao je looserst kako se trguje na TA ?
Gorka je dakle istina da nemamo pojma kuda će market
U principu, može ići nama u korist , ili na štetu. Pa koristimo stop naloge
Ne znam za druge, ja gledam da li je sadašnje stanje održivo ... da li je održivo i održano... pazim znači na reversal. Najudobnije mi je kada je papir u rasponu, dok me ne uhvati na krivu nogu
Ne vidim budućnost dalje od kratkog intervala, a često me market demantira
Fundamentalna mi je kao nuklearna fizika, a i ne volim biti dugo u papiru. Pa bi se reklo za ulaganje su potrebni fundamenti, za trgovanje TA.
Ono što mi je misterij je kako trguju ljudi koji ne crtaju ? Na što.... na stanje aska i bida i njihovu izmjenu, na volumene... na tip na društvenim mrežama, na gut feeling, to sam nekoliko puta pitala i niste mi dogovorili. A stvarno mi je misterij-

A?
-
Dobro jutro.
TA nije kristalna kugla, i stvarno je nemoguće odrediti u kom će pravcu market.
Zaheklano je to sa grafovima.
Navios je odradio spektakularan rast, od 5 dolara na 36 dolara. U ljudskoj je naravi uvijek misliti da će se rast nastaviti. A prava je istina da ne znamo. Tapering, kamatne stope, Evergrande, vozarine, usporavanje ekonomije, veliki demand, sve se to isprepliće
Nakon tako spektakularnog rasta, na svojevrsnom vrhu, meni je uvijek na umu i ovo
A možda lajem na pogrešno drvo. Al' opreza nikad dosta. Vječno pitanje, da li je ovo vrh ?
I da li kupujemo dip ili kupujemo pad. Kako god okreneš, ulazak u poziciju je uvijek nepoznata voda. Više ili manje
Pa se onda zavaravaš, da si postavio safety net i realne ciljeve.
-
Na SB bez promjena, čekala bih još jedan zaron..
Najbolje ZIM izgleda
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Frend mi je zaradio malo bogatstvo na Naviosu, bravo frende, pa sam ga češće gledala, Navios
Danas sam ga pak pogledala okom objektivnog promatrača, sliku širu od satnog grafa
Nekako mi se ne sviđa.
Nakon povlačenja od prvog vrha cijena je dosegla 78% fibo, a u rastu nakon idućeg povlačenja samo 50%
Plus što se vidi osnov za double top, target je 25 dolara
Plus što se vidi i lijevo rame, vrh, i desno rame ?
Ne znam hoće li još gore, do 32 dolara prije nego će dolje, ali je smjer down, osim ako ga veeelika zelena svjećica ne demantira
Ako padne na 20 dolara nije za kupnju ? , teško se oporavi što toliko padne. U svakom slučaju na djelu je profit taking. Pritisak na prodaji.
-
2 Upcoming FDA Approval Decisions That Investors Should Really Watch | The Motley FoolThe FDA is scheduled to announce these two key approval decisions in late November.www.fool.comFDA odobrenje, ili friška figa
-
Evergrandeu propao posao od 2.6 milijardi dolara, čeka se reakcija burzePROPALA je hitna prodaja imovine koja bi ublažila financijsku krizu kineskog nekretninskog giganta Evergrandea, gurnuvši tako problematičnu kompaniju prema…www.index.hrTri mu vuka, i index se bavi burzom ?
Ovo je ko' tratinčica, voli me, ne voli me... platiti će, neće platiti ....
Vidjeti ćemo kako će se to odraziti na market u ponedjeljak
-
Koliko je vrijedan posao ?
Tezak ugovor ?
-
A je to na brodarima vani ?
Ko' da vlada zarazna bolest