Brodogradilište je u prvom kvartalu bilo puno, biti će zanimljivo FI . Ili se zaradilo za kikiriki ili se misli za ozbiljno
Posts by nimimada
-
-
Gdje politika uđe u kompaniju ja iz nje bježim i kao radnik i kao dioničar iz više loših životnih iskustava, ni njegova pojava mi ne odaje ni iskrenost ni poštenje
Slažem se.
Gdje politika tvrtku vodi mali dioničar je na kraju reda za kazan.
Pojavu ne bih previše komentirao ali pomalo odaje lifestyle koji više ide uz lokalnog RH političara nego kakvog samoprijegornog PU.
Kako god bilo Đanino je dvije godine izvan LPLH kojoj je unatoč korona krizi krenulo nabolje a on je na putu da ostvari neke nove ambicije.
Win win situacija.
-
https://www.novilist.hr/rijeka-regija/…mo-pred-izbore/
Neka Đanina u politici a u LPLH kao dioničara.
-
-
Uz Dumanića poziciju pojačali Sokolić Juliano i Mužić Vinko. Ako ćamo nagađati ostaje još Alfa Marine i Kabalin Vanja sa te liste.
To je neki vrh šire dioničke strukture domaćih vodećih ljudi.
Imao sam prije par godina listu dioničara, zametnula mi se ali se sjećam da je puno lokalaca iz Lošinja i okolice dioničara LPLH.
Meni je to važno kao jedan od razloga da vjerojatno mali u LPLH neće biti izigrani.
Uz to puno tih ljudi radi ili je radilo u Lošinjskoj. Kao svuda bilo je tu pretpostavljam kojekakvih kombinacija.
Promjene u upravi i ono što vidimo u poslovanju daje vjeru da je došlo do odluke da sada nešto zarade kao dioničari LPLH.
S njima i svi ostali.
-
Tako je, ja sam promašio, gledao samo količinu koja je danas vidljiva . Ostalo je još toga ali možda vidimo idućih dana promjene u top 10. Nekako mi se čini da se to preslagivanje radi između stare ekipe.
-
Sva količina se pretočila na poziciju broj 9 Marinko Dumanić. Veteran LPLH, jedan od ključnih ljudi Lošinjske plovidbe posljednjih nekoliko desetljeća.
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/36529
Nakon kćeri i Igor Maša krati poziciju.
Cijena diskontna u odnosu na burzovnu.
Prošli puta su kupci bili iz top 10.
-
Nije neka vesela atmosfera u turist sektoru i nisu baš zahvalne prognoze ali evo ja bi se usudio dati dati neka optimistična predviđanja vezana za LPLH u ovoj godini. Prije svega na osnovu dojma da se pristup i odnos prema poslovanju u posljednje dvije godine bitno promjenio te naravno na osnovu rezultata od prošle godine.
Sada je prilično jasno s kojim snagama LPLH Turizam ulazi u sezonu. Mada 4. i 5. mjesec zbog novog vala korone neće biti bombastičan očekujem lijep rast prihoda i profitabilnosti tako da se nadam da bi mogli izgurati godinu s 5 miliona dobiti
Brodogradilište koliko vidim radi punom parom a pošto ne vjerujem da s novom upravom rade samo da pokriju troškove ne bi iznenadilo da i taj dio tvrtke
završi godinu sa 5 miliona dobiti.
S obzirom na trenutnu TK i rezultate koje su godinama isporučivali 10 miliona kuna dobiti bi bio vrhunski rezultat postignut vlastitim snagama bez dugo najavljivanih mega investicija uz velika zaduživanja ili razrjeđivanja dioničara.
U turizam se po mom sudu uložilo dosta za njihove kapacitete ali što je važnije ciljano i konzervativno. Odustali za sada od kula u oblacima ( hotel ) i odlučili uzeti ono što su trebali uzimati već godinama s obzirom na imovinu kojom su raspolagali.
-
Ima li tu kakav info o mogućim kupcima jer koliko vidim fulao sam sunce jer sam ušao u crikvu. Što mogu kad nisam slušao investitora. Lplh ima potencijala slično suncu ali nema jake da to utopi nekome
Teško da ovdje možemo očekivati takav razvoj događaja. Dio tvrtke baziran na turizmu je relativno malen i rascjepkan. Kampovi, marina, apartmani, restorani. Udio u zračnoj luci. Remontno brodogradilište. Popriličan čušpajz.
Uz to postoje dva dominantna većinska vlasnika s različitim interesima.
Ali tko zna, možda se kakav šeik baš poželi škvera i pituranja Jadrolinijinijinog trajekta .
-
Brodogradiliśte puno kao kutija šibica. Cappelli u Nu2 spomenuo LPLH brodogradilište kao primjer uspješnog poslovanja.
-
LKPC mi se čini jako dobra prilika.
Neki dan sam razmišljao kako popriličnu poziciju na RIVP prebaciti u LKPC a nisam iz čiste inercije. Držim taj RIVP skoro desetljeće pa nije lako.
Sada RIVP pala , LKPC poletjela pa sam definitivno odustao mada nisam siguran da je to dobra odluka.
-
Nova uprava izuzetno škrta na riječima.
U izvještajima isporučuju samo najosnovnije tako da svi koji nisu insajderi mogu samo nagađati.
Vidjeli smo da se odustalo od dugo najavljivanog hotela ali uložilo se u kamp Lopari i najavljuje se nešto
u kamp Rapoću. Ulagalo se i u apartmane ali to nije objavljivano u izvješćima. Što se sve radi i dalje ostaje
iza zavjese. Tražili su partnera za ulaganje cca 60 miliona eura i vjerojatno su to planirali sa Talijanima, suvlasnicima
u kampu Poljana koji su to ulaganje na Lošinju otvoreno najavljivali u medijima neposredno prije korona krize.
Korona je naravno ostavila traga i za pretpostaviti je da su Talijani odustali a uprava odlučila vlastitim snagama
napraviti što može. Ionako se čekalo puno previše. Nešto kreditom, nešto vlastitim sredstvima
(gotovinom koja dugo čeka na računu LPLH brodogradilište). Neće to biti bombastično ulaganje kao što je najavljivano
ali neće biti ni razrjeđivanja dioničara. Ne bih imao ništa protiv razrjeđivanja ako bi cijena bila koliko toliko solidna što bi s obzirom na
vlasničku strukturu bilo realno.
-
Brodogradilište se pokazalo kao generator većine prihoda i stabilan oslonac u profitabilnom poslovanju. Ulaganje u turizam se nastavlja pa očekujem da će uz racionalno vodstvo i tu biti rezultata.
Ja sam optimista.
Iz izvješća:
U četvrtom kvartalu 2020. godine su se finalizirali novi planovi za dovršetak zamjene starijih modela mobilnih kućica sa novim modelima u postojećem smještajnim zonama kampa Lopari u suradnji sa Lošinjskom plovidbom – Brodogradilište d.o.o. Plan je da se u prvom kvartalu 2021. dovrše svi radovi započeti u četvrtom kvartalu uključujući popravak preostale neadekvatne infrastrukure na parcelama, dovršenje hortikulturnih radova na postojećem smještajnom području kampa, te da se osigura bolja kvaliteta smještaja za sezonske radnike u kampu Lopari.
-
UMRO BANDIĆ
LAKA MU CRNA ZEMLJA POČIVAO U MIRU
Ovo uopće nije predmet ove teme, ali kad ste već počeli, bio je lopov i kriminalac, nitko i ništa, to što je umro ne mijenja njegovu ostavštinu.
Zagrebu je unatoč najvećem prirezu u državi ostavio najveće dugove, podrijetlo svojih elitnih stanova nikad nije opravdao, a u Holdingu je uhljebio koga god je znao.Milan Bandić bio je jedan od glava korumpirane hobotnice koja desetljećima uništava Hrvatsku.
Teška tema ali i teško se ne složiti s ovakvim stavom.
-
Bez daljnjih fundamentalnih pomaka ne vjerujem u nekakav spektakularan rast. Ključno je kako će odraditi ovu sezonu i kako će dalje ići s investicijama. Prošli FI je bio vrlo značajan kao potvrda da je došlo do velikog preokreta u poslovanju. Biti će zanimljivo vidjeti 4. kvartal ali teško da ćemo vidjeti nešto značajnije što bi utjecalo na cijenu. Još uvijek je to dionica za nešto strpljivije.
-
Nije baš tako ali ja bih bio zadovoljan i puno manjim rastom . Meni i danas stoji ulazna cijena 5,80 kn na Rivp, preračunata iz Korfa
Teško da ću to još doživjeti.
-
-
Lošinjska pomalo pokreće stvari, napokon i službene stranice došle na red ...
-
Prelaskom u niskolikvidne dionice porasla likvidnost.
Lplh brodogradilište - 4 broda Jadrolinije na vezu.