1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. nimimada

Posts by nimimada

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• nimimada
    • May 29, 2021 at 11:20 AM
    Quote from Flight

A sto bi po vama nimimada trebao biti uspjeh?

Objava dan prije da je prodano po 20 kuna?

Ja mislim da Telemach će jedino odustati odnosno neće sad kupiti ako mu to ostane regulatorno zapriječeno. A da A1 uvijek može kupiti ako se tako dogovori. A sad druga je stvar koliko će netko biti spreman platiti i u kojoj varijanti. Ljudi su frustrirani, svime u Lijepoj naši. Lijepo je biti entuzijastican i pozitivac, al kad postoji neizvjesnost uz pozitivne misli, jedno oko uvijek mora gledati i rizik.

Znam da vas ovdje ima sa svakakvim očekivanjima a što se mene tiče što više dobijete to bolje. Da je sve baš tako sigurno cijena ne bila tu gdje je. Ako je netko 100% uvjeren u značajnu dobit tko mu brani da je 100% unutra. Mjesec ili godina, nije važno zar ne?

• nimimada
    • May 29, 2021 at 9:13 AM

Imali ili ne imali ovu dionicu svi se trebamo nadati povoljnom raspletu za male dioničare.

Svaki dašak optimizma je više nego dobrodošao.

Puno previše Titanika je bilo na ovoj napaćenoj ZSE.

• nimimada
    • May 28, 2021 at 1:39 PM

Onaj tko je izginuo na Dalekovodu i ima bilo koju ozbiljniju poziciju u kakvoj drugoj rizičnoj dionici trenutno lako pada u afan.

Koliko god se na Optimi može u kratkom roku lijepo zaraditi nema garancije da se ne može i pogubiti kapital.

Strah nas nekada tera na loše poteze u životu ali mnogo puta bude dobar.

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• nimimada
    • May 28, 2021 at 7:58 AM

Dok se turizam ne zahukta pogledajmo što ima u brodogradilištu.

Iz FI za prvi kvartal:

"... u drugom kvartalu 2021. godini očekuje se pad prihoda kao indirektna posljedica u ovoj djelatnosti utjecaja pandemije

obzirom na sve veći oprez brodovlasnika zbog neizvjesnosti kao i smanjene potrošnje kako u našem okruženju tako i u svjetskim okvirima."

Stanje u brodogradilištu:

BBC KIBO 126 m

BBC FUJI 126 m

AV 100 m

VLADIMIR NAZOR 87 m (Jadrolinija)

Ovakvu popunjenost bi vjerujem potpisali za vremena poslje epidemije.

U prvom kvartalu je bilo posla uglavnom na Jadrolinijinim brodovima, dobro je da sada vidimo malo raznolikosti i veće brodove.

Uprava se pokazala standardno oprezna i konzervativna u najavama budućih prihoda.

Vjerujem da bi rezultati mogli premašiti te najave i da bi brodogradilište moglo ostati siguran oslonac LPLH.

• Razotkrivamo portfelje

• nimimada
    • May 26, 2021 at 6:21 PM

Moj je vrlo dugoročan i postojan. Ako sam negdje nakratko i ušao, izašao brzo zbog pada entuzijazma a i ne volim usitno.

RIVP 60%

LPLH 40%

Naravno nikome ne preporučam mada i ne brinem da bi se netko zaletio :)

• Što smo danas tržili

• nimimada
    • May 24, 2021 at 4:18 PM
    Quote from kvart99

DLKV

ulazio sa 900 + 1600 kom na 5,74/5,62kn.....

dok sam pročitao poziv na skupstinu jedva stigao prodati 1900kom po 5,52......ostalo cca 600kom

Nakon toga ulazio po 4, pa prodavao po 3,7

Usao opet po 2,22.......prodao 3726kom po 3 i tako smanjio gubitak na cca 900kn

Usao opet pri kraju sa 2000kom po 2,43......prodao iste po 2,60.......vratio jos cca 300kn,

tako da je sveukupni gubitak ovog pothvata - cca 600kn

Ulazim opet u ponedjeljak na minutu / dvije......ako bude vrlo kratkoročna prilika, kao danas na 2,22....sto ću procijeniti.....kad se dobro naspavam / probudim......

Display More

Ovako što zaslužuje zaista divljenje.

Trebalo je to sve popisati a kamoli izvesti 😀

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• nimimada
    • May 24, 2021 at 10:03 AM

Hoće li ova situacija s Dalekovodom biti upozorenje za ulagače u druge tvrtke sa rizičnim bilancama? Barem da ne ulaze sa značajnijim postotkom portfelja. Ovo je ružno za gledati.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• nimimada
    • May 22, 2021 at 10:16 PM

Nismo djeca, znamo koju igru igramo, tu suci baš nisu za Ligu prvaka a nema ni VARa.

Ekipa koja vodi Dalekovod nije družina koja bi malom dioničaru ulila povjerenje i to traje dugi niz godina.

Bio sam u DLKV još na cca 250 kn. Sjećam se da sam utekao kada je na svaku dobru objavu netko iz uprave istresao dionice.

Bilanca je pak tema za sebe i to je rizik koji je svatko mogao prepoznati.

Zato vjerujem da nitko nije baš previše natrpao u DLKV košaricu.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• nimimada
    • May 22, 2021 at 9:11 PM

ZSE je minsko polje za male dioničare, nadam se da ovo nije još jedna protupješadijska ...

Malo nas je i bez toga.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• nimimada
    • May 22, 2021 at 8:56 PM
    Quote from mitkko

Imam par nedoumica za koje vas molim pomoć:

• Šta mislite, da li postoji mogućnost da će se u prvom krugu za dokapitalizaciju javiti i postojeći veliki dioničari - u prvih 10 imamo 4 fonda na nemalim brojem dionica?
    • Bi li mali dioničari sudjelovali u dokapitalizaciji kada bi im se pružila prilika? Razmišljam si kako je prag za sudjelovanje upis najmanje 10M HRK dionica namjerno visoko postavljena letvica koja je tu sa ciljem eliminacije malih - ali kada bi se recimo više malih dioničara okupilo oko neke nove pravne osobe osnovane u svrhu zajedničkog nastupanja, onda bi recimo 100 malih uložilo po recimo 100.000 HRK i na taj način bi mogli sudjelovati.
    • Kako na tržištu vrednovati tako dokapitaliziranu firmu? Ovom dokapitalizacijom će se zapravo smanjiti dugotrajne obveze za 150M HRK i povećati cash pozicija za u najboljem slučaju 410M HRK. Hoće li tim kešom zatvarati ostale dugove kako navode, meni to baš nema nekog smisla, bolje je refinancirati dugove i ostaviti keš za poslovanje, ali bez obzira na to, jel možemo pojednostavljeno očekivati da će se dojučerašnji MCAP (kada je dionica vrijedila 6,00 kn) povećati za taj iznos keša, ili nekako drugačije? Poslovanje je ostalo isto - prihodi, marže i ostalo. Smanjuje se dug, povećava keš pozicija, mijenja se posljedično i book. Pozitivno je i što se eliminira opasnost stečaja, što je sigurno kočilo valuacije firme. Kako vrednovati takvu firmu? Koji su ciljani omjeri P/S, P/E, P/B, EV/EBITDA, P/EBITDA?

Ne kara majka Muju što se kladio nego što se vadio.

Koliko je malih dioniara nakon svega spremno utrpati ovoj ekipi u Dalekovodu da im oplodi kapital?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• nimimada
    • May 16, 2021 at 11:08 AM
    Quote from Barikb

Pri kraju je 3. val pandemije, a ne pandemija. Hrvatska je sada 25. od 27. zemalja EU po procjepljenosti. Bilo bi znatno bolje da smo u vrhu procjepljenosti. Vjerujem da će u 7. i 8. mjesec biti puno gostiju, ali to je premalo. Što će biti dalje vidjet ćemo, sa pandemijom. Vjerojatno ujesen 4. val i trebat će se opet cjepiti, a vidite da 50% ljudi mudruje i laprda oko cijepljenja i odbija cjepivo. Grčka je otvorila sezonu i Italija. Hrvatska jako kasni, ali krenut će.

Samo jako :) :thumbup:

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• nimimada
    • May 12, 2021 at 1:50 PM

Lesi se vraĆa kući?

• nimimada
    • May 12, 2021 at 10:57 AM

Stigli smo do ponude od 150 kn.

Dva veća naloga cca 150 tisuća kuna. Za prometa na LPLH poprilično ali ne i nepremostivo.

Ipak je to danas puno bolja tvrtka nego prije 2 godine.

• nimimada
    • May 10, 2021 at 10:37 AM

Popušta epidemija, propuštaju mjere po cijelom kontinentu. Kampovi se pune. Hoće li i nas zapljusnuti kakav valić optimizma?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• nimimada
    • May 10, 2021 at 9:35 AM

Huja haj!

Bravo za Atlantsku i dioničare ;) Lijepo za vidjeti ovaj rast iz dana u dan.

• nimimada
    • May 6, 2021 at 9:09 AM

Pogledao zadnju dostupnu bilancu za LPLH Brodogradilište (2019) -cca 79 miliona kuna od toga keš 29 miliona kuna.

Duga prema bankama nema, dugoročne obveze uglavnom unutar LPLH grupe cca 500,000 kn.

Nekretnine, postrojenja i oprema se vodi18,5 miliona kuna.

Plutajući dok, na kojem je trenutno 100 metarni brod nebi mogli nabaviti po puno manjoj cijeni.

A tu su ubrojani i cca 50.000 m2 u gradu Mali Lošinj, zgrade i još štošta.

Jel 100 eura m2 u Malom Lošinju pretjerano? Samo to zemljište bi po tome vrijedilo 37 miliona kuna.

Sve to je samo Brodogradilište bez ostalih članova grupe.

Općenito je bilanca LPLH apsurdna.

Zato vrijedi čekati :)

• nimimada
    • May 1, 2021 at 8:51 AM

Ispravak, novca u blagajni 4 miliona više.

VLEN je pojam za uspješno brodogradilište u RH.

Na brzinu sam prepiso podatke za usporedbu s Brodogradilište LPLH, ispravite me ako sam što pogrješio.

VLEN bilanca 390 miliona, prihodi u 1. kvartalu 62 miliona, dobit 2,7 miliona kuna.

LPLH brodogradilište ( bilanca cjele LPLH 210 miliona, neda mi se tražiti, neka je brodogradilište 100 miliona) prihodi 17,5 mil. dobit 843,000 kn.

Vrlo usporedivo, za sve stavke koeficjent cca 4, čak LPLH nešto uspješniji!?

VLEN na računu 21 milion kuna, Brodogradilište LPLH 27 miliona ( keš cijele LPLH je njihov)

Dug VLENA malen ali ni Brodogradilište LPLH praktički nema duga , dug LPLH je dug LPLH turizam.

Ovo je vrlo površno pa ako netko ima što za ispraviti ili dodati ...

Uglavnom, čestitke LPLH!

• nimimada
    • April 30, 2021 at 7:54 PM

Ništa od sličica, za kampove što obećali napravilii, od brodogradilišta sam se nadao malo više s obzirom na popunjenost ali vjerujem da oni najbolje znaju. Oba duga nešto malo smanjili. Novca u blagajni 3 miliona kuna više. Po meni dobro ali tko prati FI Lošinjske zna da tu vlada samozatajnost i suzdržanost.

• nimimada
    • April 30, 2021 at 12:06 PM

Vrijeme je za financijske izvještaje sa sličicama.

Dotjerali su službene stranice pa kada se već fotografiralo ... :)

• nimimada
    • April 30, 2021 at 8:27 AM
    Quote from nimimada

Uz Dumanića poziciju pojačali Sokolić Juliano i Mužić Vinko. Ako ćamo nagađati ostaje još Alfa Marine i Kabalin Vanja sa te liste.

To je neki vrh šire dioničke strukture domaćih vodećih ljudi.

Na Moje dionice se sada vidi cjelovita posljednja preraspodjela unutar top 10.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt