Marine isprika, nije ništa osobno, tek sitno trolanje na nešto što i nije bila poanta posta.
Posts by nimimada
-
-
Molim da se ne omalovažava ispijanje piva ispred raznih prodavaonica Često sam se i sam lijepo baš tamo podružio a obišao sam skupih restorana i hotela izvan lijepe naše.
A sad što je malograđanština... mislim da nije određeno mjestom ispijanja piva.
-
Sretno u dokupu Marine
-
A jos kad dividendu objave...😉
Po meni nije nužna dividenda ali ako krenu dalje s prodajom nekretnina što nam preostaje nego se pripremiti na plaćanje poreza na dividendu
-
Dojam je da netko na ovoj slabo likvidnoj dionici dobro brine da cijena ostane tu gdje Je.
Prošle godine kada su i purani letjeli i kada je zabilježen rekordan rast dobiti i poslovanja općrnito ovdje pozitivna nula.
Ova godina krenula u istom tonu. Vidjeti ćemo kako će završiti, važno je da se radi kako se radilo posljednjih sezona.
-
Rivo se vraća na predpandemijske razine.
Demonstracija moći.
-
Danas promet na lplh vrijedan spomena, pogledao sam unazad 4 godine jednom je bio veći.
Brodogradilište u prošlom kvartalu puno, tako je počela i godina.
Od PU ni čestitke ni objave za male dioničare.
-
Pritisak obitelji kod ulagača na burzi je prava tema koju je spomenuo kolega Parica. Odmah sam se sjetio svog primjera iz Ožujka 2020 početka korone, imao sam portfelj sa 40% Adrisa. Objavili sa desetak dana ranije odličan godišnji izvještaj za 2019. i onda kolaps na tržištima. Cucurin prodao pozamašnu svotu dionica po 320 kuna, a desetak dana prije trgovalo se po 500, gledam u obiteljskoj toploj atmosferi dvoje bezbrižne dječice od 7 godina. Te dane treba preživjeti, pritisak bez riječi, pa netko kaže zarađuje na burzi bez znoja?
Još nekako s bezbrižnom dječicom, što s brižnom ženicom!?
-
Brodogradilište u ovom kvartalu puno kao kutija šibica. . Nadam se rekordnim rezultatima kao prošli kvartal u turizmu.
-
S Apple marine INC prebačene dionice na Sven Delija. Zna li se tko je gospodin?
Ima li kakve veze s prethodnim preslagivanjima?
-
Slažem se sa svime Mark.
Bilo bi dobro otići na skupštinu i pitati neke stvari, tu se može puno vidjeti. Bio sam na nekoliko skupština ali ne Lplh, daleko mi je.
-
https://www.lp-holding.hr/datastore/filestore/13/LPLH-fin.2021-3Q-NotREV-KD-HR.pdf
Odlično izvješće. Dovoljno je usporediti rezultate s 2019. da vidimo o kakvom se napretku radi u svim segmentima.
https://www.lp-holding.hr/datastore/filestore/13/LPLH-fin2019-3Q-NotREV-K-HR.pdf
Turizam napokon profitabilan na način na koji bi i trebao biti. Investicije u LPLH nisu više prazna prića nego nešto što se
dešava i što daje opipljive rezultate. Najavljuje se i daljnje proširenje kapaciteta kampa Lopari.
Brodogradilište je bilo prazno ljetos, sada vidimo da se radilo na plutajućem doku i obnovi Svjedodžbe.
Unatoč tome rezultati na nivou 2019.
Najave Uprave za četvrti kvartal su optimistične a koliko sam primjetio prilično su konzervativni u prognozama.
Morus Alba d.o.o. mali prometi ali donosi milion kuna dobiti.
Nezahvalno je prognozirati cijenu dionice, trenutno je niža nego u istom periodu 2019. a o stanju tvrtke tada i sada
najbolje govori usporedba FI.
Ovo što je isporučila LPLH turizam u ovom kvartalu je samo komadić ogromnog potencijala imovine s kojom LPLH
raspolaže a koji nije vidljiva u bilanci jer ga vodi po nabavnim cijenama iz stoljeća sedmog.
-
Dva Jadrolinijina broda su prekinula post u brodogradilištu. Nadam se većoj popunjenosti idućih tjedana. Godišnji odmori su završili.
-
LPLH turizam u razdoblju od 01.01.2019. do 30.09.2019.g. je imala dobit 625.741 kuna.
5 miliona dobiti bilo bi im rekordno poslovanje.
Nije to bila neka dobro ustrojena tvrtka ali nadamo se da to postaje
-
Broj noćenja u kampovima na Lošinju utrostručena u odnosu na Rujan 2020.
Ukupno skoro udvostručeno u odnosu na 2020.
Kampovi LPLH turizama bi tu trebali izgledati i bolje jer su prošle dvije godine ulagali u unapređenje i proširenje infrastrukture.
Treći kvartal 2020 je imao 18 miliona prihoda i 2,50 miliona dobiti.
Sve ispod 5 miliona dobiti i najave novih investicija bilo bi razočaravajuće.
-
Samo pozitivno.... i zračna luka je opet aktualna.
[VIDEO/FOTO] Otok vitalnosti 'razvalio' ovogodišnju sezonu. U rujnu ima deset posto više turista nego famozne 2019., a na razini cijele godine debelo je nadmašio hrvatski prosjekMali Lošinj jedan je od šampiona ovogodišnje turističke sezone. Na razini cijele godine imat će čak oko 85 posto turističkog prometa u odnosu na…www.tportal.hr -
Dobar razlog za daljnje investicije u kampove,
-
Kampovi u Lošinju u Kolovozu 101% više dolazaka i 93% više noćenja.
Rujan odlično krenuo.
Rekordna godina u Lplh turizmu čekamo da vidimo što se zaradilo i najavu daljnjih ulaganja u kamp Lopari.
Možda postane uzbudljivo u Lplh
-
uhvatiti se špahtle kolege i sve će vam biti jasnije
-
U brodogradilište uplovio Moonray, AV je tamo već tri mjeseca, tko zna što mu rade. Neka bude bez minusa ovaj kvartal i biti će dobro.
Turizam, kampovi na Lošinju u Srpnju skoro 50% popunjeniji nego 2020, Kolovoz im je trenutno valjda pun kao i cijela obala.
Ako ne dođe do nekog naglog egzodusa biti će zanimljivo vidjeti koliko mogu zaraditi u turizmu s postojećim kapacitetom i ustrojstvom.
Marža im je do sada bila tuga s juga.
Malo o cijenama zemljišta na Lošinju, tek da se podsjetimo koliko LPLH podcjenjuje svojih cca 500.000 m2 u bilanci.
JAVNI NATJEČAJ GRADA MALOG LOŠINJA ZA PRODAJU NEKRETNINA U GRADSKOM VLASNIŠTVU, OBJAVLJEN 01.08.2021., OTVOREN DO 09.08.2021. - Grad Mali LošinjTemeljem čl. 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (NN 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 143/12,…www.mali-losinj.hr