Pomalo...kiselo zelje se pokvari ako nije dobro ukiseljeno. Rasti samo rasti...ide sve 1/1 soon😎
Posts by nemo
-
-
Ja isto u poslu koji radim, dobijam neobavezujuce ponude od potencijalnih klijenata. Sve je to punjenje đađa dok ne išta realiziramo i naravno dok se ne naplati. Eto, ovako ja zdravo seljacki na mojoj razini razmišljam o NEOBAVEZUJUĆIM ponudama. Kule u zraku, raznobojni čelici i labudovi.
-
opaaa...ali još mi je prenisko. Što ne znači da dođe na 1€; otvoren sam za sve opcije. Vlakovi, tenkovi, tankovi, ronilačke boce, svejedno mi je. Samo da odem iz doline suza forever.
-
ADPL
RIVP
pozz svima ( da mi nije kratki message)
-
Ovo je u suštini odlična rasprava. Na ovaj način možemo jedni drugima pomoći da budemo bolji trgovci.
Na žalost kao i svuda ljudi upadaju u zamku uspoređivanja neusporedivog. Trgovanje nije trka na 100m pa tko će prije. Život koji živimo ima beskonačno parametara koji utječu na sve pa i na naš stil trgovanja.
A svatko od nas živi svoj vlastiti jedinstveni neponovljivi život i ima svoje razloge zašto nešto radi onako kako radi. Ono što nam je svima zaista zajedničko - svi želimo bolje i da u tome uspijemo radimo najbolje što znamo i možemo u datom trenutku. Trgovanje je u svemu tome samo djelić priče. A pošto masu toga ne znamo iz raznih razloga - pravimo greške.
Evo moj primjer - samo ove godine sam napravio na desetke grešaka koje me (fiktivno i stvarno) koštaju na stotine tisuća kn propuštene zarade. I opet je povrh svega toga portfelj narastao neizmjerno više nego u zadnjih 10 godina. To je moguće jer je portfelj relativno mali i slučajno se bazira na onome što trenutno dobro ide - građevini. Jednostavno je to tako. Trenutno je tu dobro, ali zdrav razum i činjenice kažu da je to vrlo nestabilno područje na kojem je sve moguće - i još bolji uspjeh i totalni fijasko.
Međutim ove godine sam po prvi puta (od 2006 kad sam prvi puta ovo probao) konačno došao uopće u priliku da se svemu tome malo više posvetim. Jednostavno se tako posložilo. Ali da li će taj moj svjesni napor da to savladam i utjecati na uspjeh - a tko to može znati. Biti će kako bude, ali ovaj puta uz istinski trud da bude onako kako želim. I to je to. Učenja se ne bojim, straha nemam, a i imam ponešto životnog iskustva tako da - sve je na meni da otkrijem i iskoristim prilike i izbjegnem neprilike.
Osobno mi puno znači to što su ljudi ovdje na momente zaista neobično iskreni (svaka čast) pa povremeno progovore o svojem putu koji kao što možete vidjeti iz ovih primjera nije isti za nikoga, jer ne može ni biti isti. A bolji uvijek možemo biti, pogotovo ako se oko toga zaista trudimo i ulažemo iskrene napore da u tome uspijemo - što god to bilo.
😌🙏
-
Prodajem sve za 15kn😜
Pardon, prodajem sve VART za 15 kn/kom
-
Prodajem sve za 15kn😜
-
kupi vart jeftino, prodaj vart skuplje. trejdanje. zato se i budimo, buljimo u ekran i kupoprodajemo. (neki mozda i ne)
-
Mene
Mene Fleky čuva 😻
-
Strah i nelagoda koju manifestiraš je potpuno legitiman, ali riješenja uvijek postoje. Evo par prijedloga iz životnog iskustva, ako može. Nisu burzovna, ali su životno vrlo moćna.
1. Svaki strah od bilo čega je iracionalan. Strah ima svoju prirodnu funkciju da nas stavi u stanje visoke pripravnosti radi očuvanja onoga do čega nam je stalo, ali ako nas blokira onda je kontraproduktivan. Da se naučiti kako ga kontolirati da bude koristan, a ne šteti. Za primjer kad se sprema nevrijeme nebo koje dolazi izgleda crnje od mraka - zastrašujuće. Kada dođe - postane bezopasno sivo iako možda ništa manje opasno. Skoni smo padati pod utjecaj privida ili iluzije kako nešto izgleda prije nego se dogodi i time nerijetko sami sebe spriječimo da budemo proaktivni i riješavamo problem prije nego se pojavi. Ne postoje neriješivi problemi, ako ih stvarno želimo riješiti.
2. Kad god se jedna vrata zatvore druga se otvore - uvijek. Ali ako čovjek nije toga svjestan onda propusti priliku. Primjer 2009 kada je u svijetu vladalo strah od totalne propasti pojavio se Bitcoin... Tko je kupio 100 bezvrijednih Bitcoina 2009 danas je poprilično bogat. Dakle pitanje je što je pandan Bitcoin-u (po potencijalu) u 2020, 2030 itd - uvijek ima neki novi oportunitet, dakle treba ostati budan i svjestan da nove prilike neprekidno dolaze. Obično dolaze iz smjera iz kojeg ga nitko ne bi očekivao.
3. Biti spreman mijenjati navike, pogotovo one loše. Kažu nije bogat tko puno ima nego tko malo treba. U zrelijim godinama mudar čovjek se počne preispitivati treba li mu baš sve to što ima i kolika je stvarna korist od toga što radi da bi održavao određeni životni stil. Nerijetko ljudi slažu imovinu samo zato da bi drugima pokazali kako su oni sposobni i moćni, a zapravo u sebi često nesretni jer to nije ono što oni doista žele i trebaju. Zrele godine su idealno vrijeme za podvući crtu i vidjeti kako dalje, a da budemo još zadovoljniji putem kojim idemo dalje bez obzira na okolnosti i ono što bi se u budućnosti možda moglo događati. Evo korona nas je razvalila - i šta s tim? Ništa - živimo s tim i idemo dalje. Tako i bilo što drugo.
Paradoksalno - svi odgovori na sva pitanja koja nas stvarno zanimaju su u nama i oko nas i počinju se polako otkrivati onda kada ih počnemo svjesno istraživati. Mnogi jako loše prođu u životu (iako im možda i dobro ide neko vrijeme) jer nisu svjesni ove činjenice. Možda zvuči kao isprazna filozofija, ali iz prakse potvrđeno - drži vodu i funkcionira.
Ako je pokojni Ivan Pavao 2 u ičemu bio u pravu onda je to bilo onda kada je rekao - "Ne bojte se" - ove riječi nemaju ni religijsku ni duhovnu konotaciju nego stvarnu životnu. Tko to jednom skuži i primjeni....
"...treba li mu baš sve to što ima i kolika je stvarna korist od toga što radi da bi održavao određeni životni stil. Nerijetko ljudi slažu imovinu samo zato da bi drugima pokazali kako su oni sposobni i moćni, a zapravo u sebi često nesretni jer to nije ono što oni doista žele i trebaju..."👌👍✌pogodak u sridu kolega!
-
mozda je deal, ali to nisu poslovi za dizanje profitabilnosti firme. Nisam siguran tko tu zapravo više gubi...na kraju cemo vidjeti. Po meni je to kao auto servis kontra tvornice automobila. Ionako presporo, prekasno, mene osobno kao građanina i bivseg branitelja ova ista država zavlaci vec 25 god. Ne vjerujem im ni da mi kazu da je danas subota i da sije sunce. Sve mi je bliža Irska pod stare dane. Puna je realnog sektora, a nema pečata i nadrkanih birokrata😅
-
sanjao jutros, u magli sam vidio cifru: "11,45kn"...jbg, kad sam pitao za datum, probudio se prije odgovora...😨
-
kol. PoAskuBidu, taj manevar bakića i ivanovića je samo kratkoročno kupovanje vremena, 300 miliona dolazi na naplatu u 01.2021. i ako ddjh ne uđe u postupak restrukturiranja po planu dostavljenom EK, svi gubite sve, apsolutno nulovanje...jedino ako bakić i ivanović ne ubace tih 300M u kapital ali koliko je to izgledno, procjenite sam
2021.god. rasplet je Uljanik 2.0 a ne Petrokemija 2.0
Nulovanje je ionako već ucinjeno svim dionicarima koji su unutra od prije. Ovi novi su cak profitirali 100% na razlici cijene 2- 4 kn. Možemo se nadati razbistrivanju močvare, ali bez velikog potopa ništa se nece promijeniti. Sve dosadasnje vlade i uprave su se bavile same sobom. Dokle god vinovnici za ucinjena ili neučinjena s..anja ne budu odgovarali SVOJOM imovinom ili PRAVIM zatvorom, ništa od toga. Česi su za nas nedostizni. Da ne govorim o jačim europskim narodima. Imam dionice ddjh ali kao da ih nemam.
-
"
Bivši ministar Goran Marić zaposlen u Hrvatskim cestama. Postao je savjetnik uprave"
do jaja...😠
-
I mUljanik su dubinski snimali, u djuri se kalio crni čelik, pa onda je došlo jato crnih labudova, pa crokorona...jesen ce biti zanimljiva sa izborom vbz. A berza ce i dalje prodavati burek i zarađivati brokerima plaću😅
(Naravno da sam za Birtiju spreman!)
-
baš su jadni. Šaka jada. A ne ko traderi na ovom forumu.
-
vrijednost firme kroz cijenu dionice nema apsolutno nikakve veze cesto. Cijena na burzi je kao i formiranje cijena krumpira. Zakon ponude i potraznje. Svatko bi kupio jeftinije a prodao skuplje. Osim opte, u svom mojem portfelju sam dugorocnik (2006) , pa se ne zamaram. Ugodno je ući sa vremena na vrijeme sa istom cijenom ili niže i popuniti košaricu...😎
Pa valjda bi trebalo bit normalno s vremena na vrijeme ptodat sa vecom cijenom i napunit kesu s parama...
kesu punim u realnom sektoru, prodao sam sve koje nisu dividendne, nemam betona pa su dionice i zlato ostavština. Cemu pare ako ih ne trošiš na ugodne trenutke😎
-
ja znam zašto. Da, zaista se svatko bavi kupoprodajom na zse
Volim učiti i molim prosvjetljenje zašto Opte vrijedi 4, a ne 4,81 ili 9, adpl 130, s ne 100 ili 200 rivp 22, a ne 10, 0 ili 40
vrijednost firme kroz cijenu dionice nema apsolutno nikakve veze cesto. Cijena na burzi je kao i formiranje cijena krumpira. Zakon ponude i potraznje. Svatko bi kupio jeftinije a prodao skuplje. Osim opte, u svom mojem portfelju sam dugorocnik (2006) , pa se ne zamaram. Ugodno je ući sa vremena na vrijeme sa istom cijenom ili niže i popuniti košaricu...😎
-
čekam opte na 4 i niže
rivp bar 22 i niže
adpl na 130
možda koji zlatnik
kune se ionako još štancaju do 2022...
Evo koja vrsta ulagača ovdje ulaže...
Da su cijene na tim razinama, čekao bi na 3, 16 i 100, a ni sam ne zna zašto
ja znam zašto. Da, zaista se svatko bavi kupoprodajom na zse
-
Po prometu opet se prodaju/kupuju bureci&yogurt. Mali švedski stol adpl, gradevinu, i brodovlje. A i turiste. Keš samo za jesti i režije. Mobitel & automobil je od firme😎
samo ovaj HR23BA dobro trguje, svako dan preko 5mil.
to su ONI koji barataju sa NAŠIM milijardama hrvatskog novca? Oemefovi?😨