1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. george

Posts by george

• OPTE prodaja - kladionica

• george
    • June 1, 2020 at 7:07 PM

Ne slazem se. Ako meni forumas HH u svom postu garantira zaradu, moje je da to propitam i uvidim taj cvrsti stav.

Vas post kolega je malo puno promasen jer niti jedan visokoobrazovani nije isao studirati zato sto mu je netko, garantirao da ce placa biti 2x veca (to su ocekivanja). Ovo s ocjenama je zalosni fail, jer ocjene nisu mjerilo znanja, nimalo. Cak i netko sa solidnom trojkom moze zavrsiti prestizni fax ako se radi o kvalitetnoj gimanziji (5., MIOC, Prelog) ali netko sa 5 iz žblj gimnazije u spickovni nece proci prvu godinu . Sto se tice kirurga i direktora pbz stvarno ne znam meni osobno je kirurg puno vazniji i puno vise se ulozilo u njegovo obrazovanje nego u bankare ali to je siva zona za mene.

• george
    • June 1, 2020 at 6:40 PM

gledam reakcije na moj post i mislim si pa fakat sam bedast. Ljudi znaju. Onda citam postove dalje i vidim,ja oh volim nazvati garancijske postove - gdje se jamci zarada.

Ovak, s obzirom da sam ja malo nepovjerljiv jel moze nekakav osigurac. Da mi ekipa koja svojim postovima zagarantira da dijelimo gubitak? HH, evo ja kupim 50.000 opte a ti kao polog prepises meni svoj stan u slucaju da bude pusiona?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• george
    • June 1, 2020 at 6:28 PM
    Quote from Marielena
    Quote from george

Kolega Bud trebam li opet poceti pisati na ovoj temi?

Tol vam je sve rekao, a vi opet po starom, da se ne prisjecamo starih predikcija. I ne nista se otad nije promijenilo.

Svakako trebate pisati na ovoj temi. Osobno volim vaš britki cinizam. A o ATPL imate što reći svakako.

P.S. Da čovjek doslovno shvati sve što kažete, ne bi ni bio na ZSE :D

ne pisem tu jer se i nema sto pametnoga napisati. Radi se o tome da je bulk low tech sektor. Davno su prosla vremena kad je na krilima KP Kine porasla enormno potraznja za sipkim teretima. Da brodari tad nisu bil pripremljeni, premalo brodova i kad su vidjeli sto se dogadja krenuli su u masovno narucivanje novogradnji. Ni,kriza 2008 ih nije opametila, i dan danas narucuju novogradnje trazeci sveti gral u Indiji, Vijetnamu, sta ja znam. Cinjenica je da se onaj hype nece nikada ponoviti. Jasno mi je za forumase da nisu citali Martina Stopforda, ali da vlasnici bulk kompanija ignoriraju glavnu dogmu mi je neshvatljivo.... a on kaze, morate brinuti o dvije varijable : ponuda (bulkeri) i potraznja (rasuti teret). Cesto je najteze shvatiti najjednostavnije stvari

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• george
    • June 1, 2020 at 5:49 PM

Kolega Bud trebam li opet poceti pisati na ovoj temi?

Tol vam je sve rekao, a vi opet po starom, da se ne prisjecamo starih predikcija. I ne nista se otad nije promijenilo.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• george
    • June 1, 2020 at 5:43 PM

Nda, a sto ako je taj UG kupio ono sto je htio? Ili ako zbog ove akvizicije vise nema mogucnosti posegnuti u carapu, kako to neki vole reci ovdje, da bi kupili ovaj nebruseni dijamant? Grka ima oko 10 milijuna , mi smo oko 3.5 milijuna pa i ne cudi da je taj opjevani UG posegnuo za Grckom. Neznam ovdje prevladava misljene da je ovo dobra vijest za OPTE no isto moze znaciti da je UG ovim iskorakom zavrsio svoj iskorak u regiji za godnu-dvije. Nije bas uobicajeno da se dvije ili akvizicije odigravaju u godini dana. Vi svi navijate da je to konacni dokaz, a ja ipak mislim da nisu todoric like igraci koji preplacaju akvizicije sa velikim dugovima - vise njih odjednom. Navalite s minusima :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• george
    • June 1, 2020 at 5:36 PM

Podaci zorno potvrđuju prethodni post.

Zašto bi netko kupio sada auto. Pogotovo kada se radi o EU (a valjda ADPL tamo radi)? Opcepoznata je cinjenica da se vani auti mijenjaju samo tako, svi se nastoje rijesiti rabljenih auta (oni koji se bave time znaju da se takvi auti prodaju za kikiriki, druga su stvar nasi nameti i porezi i homologacije...)

Sada toga vise nema. Kriza je. Strah, neizvjesnost, zovi kako to hoces. Average Hans ili Jurgeni ili Francois ce shvatiti da mi je u ovoj situaciji dobar prvi auto (limunzina 2016 godiste) i a supruzi je dobar twingo (gosiste 2015). kad prodje kriza Hans Jurgen Francois ce navaliti na kupnju novih, ali dotada.... dobri su i ovi...Iskreno ja ne znam tko ovo drzi na 145, po trenutnoj situaciji i buducnosti ovo bi treblo biti blize 100 kn nego 140

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• george
    • May 31, 2020 at 2:10 PM
    Quote from BudFox

Podravka je ok firma, ali ako bude slabija sezona (a bit ce) i njima ce pasti rezultati, jer je nasa prehrambena industrija vezana za turizam, a jako malo izvoze, osim nesto u Rusiju preko Bosne.

Izvjesca su im isto ok, a 5G koji nudi i ERNT je NEXT BIG THING, nesto kao kada je poceo Internet, a svi su tvrdili da je to bezveze. IoT i AI koji su vezani za 5G ce promijeniti svijet koji poznajemo od samovozecih automobila, do ostalih pametnih stvari koje ce to pratiti.

Tehnologija je jedno, a tko ce od toga imati koristi je drugo. Da se ne ponavljam procitaj moj post na temi Ernt Tvrditi da ce od 5g tehnologije imati enormne koristi Ernt , a s obzirom na dosadasnje iskustvo hrvatskih firmi je u najmanju ruku diskutabilno.

• Birtija

• george
    • May 31, 2020 at 1:43 PM

ja sam mislio da je to Atlantska plovidba vezano uz ernt i najbolji izbor.

Podr malo izvozi, pa ovo je zivi smijeh.

• george
    • May 31, 2020 at 1:31 PM

Dragi kolega iako niste potkrijepili tu tvrdnju nicim, dopustam da vi tako uistinu mislite. Ne vidjevsi vas post ja sam pisao na temi Ernt. Pa mozda vam pomogne da malo razmislite o svome best buy odabiru (hocete li to uvaziti to je vasa stvar kao i onomad na Atlantskoj)

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• george
    • May 31, 2020 at 1:27 PM

Eto sve lijepo objasnjeno. Nitko ne kupuje firmu da bi mu ona poslije smanjivala profit i bila na neki nacin konkurencija. Naprotiv kupuje se upravo zato da bi se prosirio na novo trziste i zavladao njime. A to je jedino moguce ako kupis lokalnu firmu. I ovo je pravi primjer tog trzisnog kanibalizma, nas Ero kako smo mu tepali stalno slabi isisavanjem dividende koja ne prati njene financijske rezultate. Kad postane kriticno,matica otpusti uzde, dobit skoci jedne godine i odma su svima puna usta o uzletu firme u neslucene visine. No od toga nema nista, nikakave nove tehnologije nece lansirati Ernt.Uostalom dovoljno je pogledati Koncar koji cak i nije jos pod "okupatorskom cizmom".

Koliko je tramvaja prodao u EU?

Koliko je vlakova prodaou Europi?

Eto, to vam cijela prica.A oni koji tu postaju cudesa o 5G znaju i sami da od toga Ernt nece izvuci neku znacajniju korist. Jel tako prijatelju?

• Best buy

• george
    • May 31, 2020 at 1:07 PM

Kakav turizam kakvi bakraci?

Evo imate i dalje koronu u Italiji, nije to neki Banglades. I stalno se pojavljuju neka nova "mini" zarista. Evo jedno u Njemackoj, a mi odlucili pustiti fureste u lijepu nasu. Cak da se i dogodi cudo pa sve nestane ko spuzvom prebrisano Nijemci ce kao pravi domoljubi ostati u Njemackoj na godisnjim odmorima. Austriju vjerujem ne treba ni komentirati. Sada EU pokusava isto sto i i Trump/FED govori seo 750 milijardi evra ali zaboravaljuu jednu cinjenicu da oni nisu nikakav politicki cimbenik - sjetite se ukraijine. Jednostavno se nadaju da ce ista fora upaliti ali za razliku od Amera, EU nema nista s cime moze potkrijepiti svoja djela. Razmjere krize vidjet ce se nakon 2q kada i average Hans i prosjecni Ante vide da su ih malo lagali

Tada ce biti svejedno u kojim dionicama bili, jer prica koja se opet vrti da je nasa x firmai izvoznik i zaradjuje na vanjskim trzistima jednostavno ne stoji. Uostalom tako su i vristali na Atlantskoj 2008 pa .... Jedine dionice u Hr kojei imaju perspektivu (ne znaci da i one nece padati) su Podr i Mdka. Jesti se mora, lijeciti se mora. Ostalo... zaboravite

• Što smo danas tržili

• george
    • May 31, 2020 at 5:08 AM

Ja prenosim ono što kazu ljudi koji znaju ljude u Dlkv . I nije to sad neki portir u pitanju. A sto se placa tice lijepo to izgleda iz nase perspektive no uzmi u obzir da tamo pivo u bircu kosta 50 kuna u nekoj selendri. Opet ako se dogodi prica o preuzimanju onda je to sve nebitno kad krenu nabrajanja o medjunarodnim tenderima, know-how kojeg jedino dalekovod ima, referencama... joj veseim se tome bit ce surfanja :thumbup:

• Što smo danas tržili

• george
    • May 30, 2020 at 7:03 PM
    Quote from barbosa

kol. StatusQuo,zavisi od koga načuješ 8) ali ispalo je da sam imao sasvim pogrešnu percepciju o dlkv...

kol.harpun, ukratko, radi se o tome da će dlkv svakako u prodaju u roku godinu-godinu i pol kada istiće produljenje fgsu i da su stoga bile i nedavne promijene u upravi da se tvrtka što brže i bolje operativno i fin. restrukturira te da fgs očekuje najmanje povrat uloga a da dokapitalizacija ili neko pretvaranje duga u kapital ili neka treća kombinacija ne dolazi u obzir, da imaju podosta novih naruđbi, sudjeluju na dosta tendera koje uglavnom dobijaju jer su zadnjih god stekli dobru referencu i da zbog povečanog obima poslova već angažiraju strane podizvođače mislim latvijce, koji sada odrađuju švedsku dok inžinjeri dlkv rade organizaciju i nadzor...

Bitno je da nije Norveska jer tamo rade minus.

A sjecate se onih velicanstvenih drukova prije 12 godina?

Valjda u Svedskoj budu radili plus?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• george
    • May 30, 2020 at 6:30 PM
    Quote from my moon

samog me mori vanjsko trgovanje, pa sam i pisao tu, gledam to sa povijesnig aspoekta, kada sam dvijetisuće i neke kupio udjel u fondu gledaki su me ko idiota, i ja sam sebe gledao, totalni nepoznati svemir. Onda sam doznao da je fond dionički pa sam išao proučiti dionice, prodao fond i otišao dioničkom savjetniku. Onda me on opelješio pa sam sam počeo trgovati, telefonom, pa OD KUĆE.

Tako će i prijelaz na vanka biti prirodan. Geostrateški sam jako potkovan i nadam se da će mi to pomoći. Malo sam fiktivno vježbao na dieselgateu, Boeingu /Embraer,Airbus/, farmaceutika, rijetki metali, alibabe

i slično i ide to

Prijatelju, ovakve sam postove citao proslo desetljece. Bio je i jedan uvazeni (haha) forumas na pd koji kad vise nije mogao trgovati na inside informacije otisao je u Ameriku. Dva puta se javio kako je super i zaradjuje dobro. U zadnje vrijeme ga ni cuti ni vidjeti.

Puno je takvih koji su otisli u Ameriku i odnijeli gace na stapu. Dobronamjerno vam to govorim jer tamo ce vas pojesti algoritmi, shorteri, i inisideri. A da vam ne govorim o tecajnim razlikama. Razmislite.

• george
    • May 22, 2020 at 4:24 PM
    Quote from Headhunter
    Quote from st-brajo

onda, ako sam Vas dobro shvatio, radi se o ponudi u rangu od 195 - ‭225‬ M Eura (Equity + 75 M Eura dug umanjen za kratkotrajnu imovinu)?

Da.

U tim gabaritima se cijeni firma, a to bi bilo 12-16 kn po dionici.

Ne isplati se razmišljati o tome i glavu razbijati, već sačekati još malo i podvući crtu.

Ja se ipak ne slazem, moji izracuni kazu bsrem 20 kn, ako govorimo o tim gabaritima

• george
    • May 22, 2020 at 4:22 PM

slazem se.

Iako uz opasku, opte i tpng ce skyrocketirati. Ne smijes protiv te dvije dionice na ovom forumu pisati.

Kolega naim je konstruktivno objasnio shemu s tpng i zato je nagradjen s banom. Ja sam to ukratko napisao prije i popio ban.

Zivjela opte i tpng!

• george
    • May 21, 2020 at 1:01 PM

Pritisak i na PODR. S obzirom da je ex dividend za tjedan dana ekipa zeli izaci na ovim cijenama i vratiti se kada padne za iznos dividende. Nisam siguran da ce im ta strategija uspjeti. Fodnovi su jednostavno gladni za kompanijom sa <3

• Birtija

• george
    • May 21, 2020 at 12:52 PM
    Quote from Neo

Ako gospon diretore prodaje sada onda je za pretpostaviti da trezor nece ganjati cijenu niti gurati gore.Meni to tako laicki izgleda.

Naravno da ce trziste reci svoje.

Sve u svemu imamo fer cijenu.

Mozda djeluju kombinovano. Trezor stavlja bid, a direktor se istresa po bidu. Od Zadrana mos sve ocekivati.

• george
    • May 21, 2020 at 12:46 PM

I dalje distribucija na djelu na ERNT.

323 komada na bidu kao salung ali tek na 1100. Prodavatelj ceka da se popuni bid iznad salunga i onda poklopi po bidu.

• Birtija

• george
    • May 20, 2020 at 6:24 PM
    Quote from st-brajo

https://zse.hr/userdocsimages…52020161117.pdf

gospodin zamjenik predsjenika NO otpustio svoje dionice

Treba mu za adaptaciju vikendice. Ili kupnju barke. Stara mantra.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt