Jedan je sigurno ako je Anna ispala...
Posts by george
-
-
Nece biti zlobnih prigovora nedajboze. Brojke su brutalne i vrijedne divljenja. Bit ce samo pitanja ali onih, iskrenih u najboljoj namjeri:
- koliko od toga su isisali iz tvrtke kceri?
- koliko ce od te dobiti najveceg i vecinskog dionicara pripasti dionicarima TNPG? (odnosno, kakve koristi imaju dionicari tnpg od ove hvalevrijedne informacije?)
-
Odlicna logika. Ako je ona ispala iz top ten imamo novog na listi.
Mislim da bi ipak bilo vaznije da se pojavi neki novi, sto se kaze agresivni kupac koji bi pokazao da netko ozbiljno kupuje. Iako to to nije nikakava garanacija sjetite se krese (opte) i biblije (atpl). Al eto, uvijek je zgodno imati gurua u dionici
-
Polako, jos je prerano dizati temu iz zaborava.
Prije korone sjetit ce se svi - imala je dobru startnu poziciju za sindikalni druk. Na temelju rezultata govorilio se o PE 4, onda je to malo poremetio otpis agrokoru ali je odma uletila shema o prodaji maraske i da postoji siguran kupac (stanic?) te da ce se to vidjeti na izvjescu q1. Nit je stanic kupio nit oni nisu iskoristili strku oko korone tako da u tako kratkom roku zarolati istu pricu ne bu islo.
Sad je in Ana u zemlji cudesa koja kupuje kucu i nakon toga krece lansiranje
-
Ne zaboravi prebrojati turiste.
Ako ih bude vise od 10, mozda udjem spekulativno u turiste.
-
kakva su predvidjanja za bdi...kakva su ocekivanja ima li kakve stabilizacije trzista
Predvidjanja za bulk trzista su optimisticna. Jos tamo od kraja 2008 kada se strmoglavio na 600 i nesto punata ( s 11 000 ).
Sreca sto sam po prirodi nepovjerljiv tip i crnjak malo jaci, jer da sam slusao u proteklih 12 godina te optimisticne prognoze i kupovao pa dokupljivao brodare sad bi bio na otoku Ugljanu (za purgere, Jankomiru).
-
Američki podaci o zaposlenosti puno bolji od očekivanja, moglo bi biti veselo.
Hvala sto ste podijelili sa zajednicom. Evo crobex je odma skocio z 0,12 %. I da, osjecam posvemasnje veselje medju nama trgovcima na zse.
-
Ovdje vaznije sto radi Anna, nego financijske knjige firme😅
Važno je i jedno i drugo jer i jedno i drugo ima utjecaja na cijenu.
U ponedjeljak je prodala samo 220 dionica.
Slazem se ali tko onda prodaje?
I zasto cijena ne poleti ako ona vise ne prodaje?
-
A mozda zele oformiti jak tim kako bi kupili tv prava za uzbekistansku, kazahstansku i tadjikisansku nogometnu prvu ligu i preoteti te bisere konkurenciji i potencijalnim kupcima optime?
Sad kad se rasplela situacija oko tv prava za vrhunsku hnl, preostali su samo jos gore navedeni nebruseni dijamanti.
-
vraca se u trokut iz kojeg je ispao. Tu bas negdje oko 26.40.
-
Badiću, u pravu si.
Ovo je jedna toliko komtaminirana dionica da nju ni fundamenti - koji uzgred govoreci sve vise slabe, koliko je ono index?- ne mogu spasiti.
Naim vam je napisao cijelu mudrost oko te price, a i moja malenkost vam je to prisnazila.
Tko god igra na kartu fundamentata ili je nevježa ili vas navlaci.
k o n t a m i n i r a no!
-
......mirovinci ako budu prodavali ne bu išli ispod 75 kn...a rezultat na kraju 2020 opravdat će cijenu od barem 85 do 95 kn.
Nda, tako se pisalo i na temi TNPL, pa ih je sve zadarska ekipa istisnula. Ni tada nisu htjeli prodavati po ne znam kojim cijenama, znam da su kupovali i po 8000 kn a na kraju...
https://hrportfolio.hr/vijesti/trzist…dionicara-41868
no to je sada sfera korporativnih shema, mene zabrinjava index.....
Eh da i dobit Atlantske je 2008 bila najveca ikad u povijesti a njena cijena se prepolovila. Kak bi rekli nasi stari, kupuje se buducnost
-
Naravno da to nema nikakve veze sa izborima. I nikako ne treba podravku predati u privatne ruke
Đuro Pucar Stari priznaje veliki pad u prihodima za vrijeme epidemije korona virusa ali radnici dobijaju bonuse. Reakcija mirovinskih i ostalih fondova - buy buy buy. Svi vole kompaniju sa srcem.
Da ne bi ispalo kako sam ja neki jalnus koji bi dokupio jeftinije - to je istina, dio sam prodao dio sam zadrzao. Svi vole
-
Kupnja fondova?
što su čekali do sad! Njihova strategija je poznata godinama:
čekamo...
@Neo
Pa ni Podravku nisu kupovali po 320kn već po 400 kn
Otkuda to? Kupovali su oni i od Norvezana prije x godina i nakon afere Spice (za mladje ukucaj na google) u cijelom rasponu od 190 do 400 tako da je ovo notorna bedastoca.
-
Ovo bas nije trebalo ici u birtiju Brajo, vise u komentare trgovanja.
Ako i grijesim (a ne grijesim) red je da ekipa procita i vidi kakvi su obrasci trgovanja vrijedili proteklih godina, da ne kazem desetljeca, tu na ZSE.
A jos vam i idu izbori. I plase vec sa jesenskom koronom. Budi siguran da cu vam ako se to dogodi svima nabiti na nos. Ako bude drugacije, izvuci cu se na bijelog labuda
Ja trzim skoro 20 godina na ZSE i tu sam da vam pomognem.
-
Hvala
s obzirom da ne pratim tankerase pomno k'o bulkere forumi su mi izvor info za index. Steta sto je nakon 25. svibnja (569) samo jos jednom objavljen index (BDCI 12.6 - 418) prije pola mjeseca pa sam se malo pogubio.
Da rezimiramo: index pada, nema dividende, dobit i dalje patronizira TNPL znaci stanga za male dionicare (vezano uz one price o otkupu dionica za menagement, plan je slijedeci: "miroviinci kuze da su i po drugi put ispali magarci. I zato ce prodati direktno trezoru svoje diionice po cijeni za koju obje strane zakljuce da im odgovara. Mi (zadarska ekipa) - ostali dionicari 2:0
-
Pad od 25 posto na trecinu prihoda... racunajte sami. I jos ide ljeto gdje ce pad biti jos veci. Al nebojjte se mirovinci obozavaju kompaniju sa srcem
Evo da nam ne bude Neo jedini koji sam sebe citira. Jednostavno fondovi trpaju u podravku ma sto se dogodilo. Dividenda isplacena, Đuro Pucar Stari kaze "lose nam se pise" ali cijena dionice ne pada - ko africka sljiva je.
I ostalo zasad u skladu sa predvidjanjima "lito ide mala moja" -niska likvidnost, fond manageri na kolektivnom pa se sindikat usudjuje postavljati jake bidove kako bi naivci pokupili sindikalne naloge na asku. Kako prepoznati to? Sto vise fundamentalnog hvaljenja dionice firme koja stvara minuse to ste blizi pogotku.
-
Odlicno..s obzirom da su poskupjeli proizvode 20-40% u proteklih 1g taj pad ce potrajati.
Podravka mi je postala odbojna kao i Franck i mnoge druge firme jer su poceli stavljati u prodaju proizvode 40% manje tezine, a zadrzali cijene. Mogu nabrajati cijeli segment takvih proizvoda. Isto ce im se razbiti o glavu.
Franck sad prodaje chips 140kn umjesto 150g. Bas gadljivo koliko su premazani.
Trgovci su takodjer pohlepni.
Iz tog razloga Lidl sve radi bolje. Nasi kupuju poljske,njemacke, grcke i talijanske proizvode.
Nasa prehrambena industrija ce zbog pohlepe izgubiti golem kolac na trzistu.
Franck ne prodaje chips vise koliko ja znam. prodali su brand chipi chips zbog dubioza agrokora. Sto se pak lidla tice to je jedna velika prevara koju valjda samo priglupi hrvati ne kuze. Uvedu novi prozivod sa svog trzista navuku ljude i onda nakon par mjeseci taj isti prozivod gubi barem dvije razine kvalitete, tj upakiravaju smece. A osim toga dovoljno je usporediti isti proizvod trgovacke marke lidla u hrvatskoj sa cijenom u austriji ili njemackoj, tog istog proizvoda. Nevjerojatna je ta razina lakomislenosti da ne kazem glupoce prosjecnog hrvata.
Ne govorim od povrcu vocu siru i sl nego o proizvodima tipa chips, pivo i druge trajne prozivode.
-
Da fakat, na koliko je bodova index zna li netko?
-
ovisi o kojoj burzi pricamo. Dax, us - moguce, tamo ima tisuce dionica za zvaciji izbor i sigurno ce se neke firme prilagoditi korona eri. Ali vidjeli smo dosad da su burze izgubile svaki racio , pa koliko je za ocekivati da se dogodi to raslojavanje?
Sto se nase burze tice tu nema pomoci. Pa jedna podr najavila pad od jedno 7-8 posto prihoda (moja racunica ua prva tri q ). Sto se od drugih moze ocekivati, zasad su to sve spekulacije o silnim milijardama koje ce zavrsiti u građevini. How yes no.
I za kraj , jedna poucna