1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. george

Posts by george

• Turističke dionice i perspektive

• george
    • July 19, 2020 at 2:09 PM

Evo i ostalima je sinulo zasto podatci govore jedno, a stvarnost drugo (turista ima malo ili ih nema).

Istina je naravno ovo drugo i koliko sam ja vidio najgore ce proci hoteli - oni koji se bave iznajmljivanjem apartmana i kuca (naravno kvalitetni smjestaj, na osami, sa bazenom) ce biti popunjeni koliko toliko.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…urizma-15009013

Znaci u stvarnosti turista ima vjerojatno oko 25 % posto od stvarnog proslogodisnjeg broja sto ce pogoditi posebno i one koji racunaju na zaradu od turizma posrednim putem (distribucija, trgovina i proizvodnja hrane).

Bit ce zanimljivo vidjeti Q3 ATGR-a i PODR-a.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• george
    • July 18, 2020 at 8:30 PM

ne znam otkud je dosla prica kako ce manjkati bulkera za prijevoz rasutih tereta, vjerojatno se ekipa nadahnjuje sitacijom kod tankera pa pokusava navuci pricom o bajnoj budućnosti za firmu koja ima velike dugove, sve manje i sve starije brodove.

https://www.marinelink.com/news/dry-bulk-…wth-slow-476049

Rast ce i dalje biti prisutan, ti brodovi su vec pa i zavrseni, tako zaboravite tu pricu. Vec deset godina se govori o scrapingu, bankrotu brodara i slicne price koje ce lansirati vozarine a time i atpl... a znate vec sto je lansiran.

Problem predstavlja zamjena posada i to donekle moze utjecati na trenutne vozarine, ali čim se sitacija iznivelira, narucitelji ce revidirati ugovore koji su tako sklopljeni.... hint tnpg, genijalce kojo sve znas, ali te trziste uvijek demantira.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• george
    • July 13, 2020 at 9:41 PM

ne znam sto ti tu nije jasno. Bulkeri su kratkorocno, srednjerocno i dugorocno mrtvi. Ali kako bi jedan mudrijas rekao njima nije bitan profit nego vodjenje biznisa.:rolleyes:

Pa stoga vec vise od desetljeća posluju s gubitkom a kockari se klade na oporavak kojeg nece biti

• Birtija

• george
    • July 13, 2020 at 9:36 PM

pusti ti fundamente i ugovorene poslove, nije to tvoj djir - daj ti nama nabaci tehnicku. Po mogucnosti onu gdje je igh vec otisao na 150 kn

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• george
    • July 13, 2020 at 9:34 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from george

pa uvijek kad je na nasu stetu ide zaokruzivanje na vise. Sad sam u dvojbi, zaokruzivanje na vise bi bilo na nasu korist. Da nece ici na nize:D

Brzo ce 2023. Treba se pripremiti za prelazak na evro. Logika kaze da je pametnije kupovati dionice u kunama nego kupovati evre pa onda s njima dionice. Mišljenja?

ako ćemo se voditi logikom Brenta Johnsona i njegovom Dollar Milkshake tezom, onda bi najbolje bilo kupovati dionice u dolarima i to one koje isplaćuju fiksnu dividendu, jer se na taj način štitiš rizika devalvacije kune/eura prema dolaru, i još dobro zarađuješ, pa sad...

hm spread kn i usd je bio jako velik, vec tu dosta gubis. Druga vazna stvar nemamo sa amerima ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Ameri mislim da uzimaju 30 posto na dividendu?

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• george
    • July 13, 2020 at 8:49 PM

pa uvijek kad je na nasu stetu ide zaokruzivanje na vise. Sad sam u dvojbi, zaokruzivanje na vise bi bilo na nasu korist. Da nece ici na nize:D

Brzo ce 2023. Treba se pripremiti za prelazak na evro. Logika kaze da je pametnije kupovati dionice u kunama nego kupovati evre pa onda s njima dionice. Mišljenja?

• george
    • July 13, 2020 at 8:33 PM

btw, jeste li poceli preracunavati svoje dionice u evre?

• Birtija

• george
    • July 13, 2020 at 8:29 PM

Vjerojatno i on gradi kucu pa nema vremena za biti u odboru

• george
    • July 13, 2020 at 8:27 PM

tol,

Evo ti odgovora i prijr no sto si ocekivao, o mozebitnim reformama velikog vodje plen ki una

Ministarstvo branitelja ostaje kao zasebno ministarstvo.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• george
    • July 12, 2020 at 1:51 PM
    Quote from Sheriff
    Quote from BudFox

Zelite reci: Mi sa USA imamo veze samo kad padaju, a kad rastu onda nemamo veze ;)

P.S. Svi to ovdje znaju, pa i nije neka novost da padamo jace i brze od njih...ali ne rastemo poslije pada kao oni, vec samo stagniramo do novog pada...;(

Ovo je tocno, najvise se vidi na likvidnosti.

Kada svijet raste i neki pozitivni sentiment postoji 'uglavnom' i mi rastemo i vidi se jaci promet. Kada oni padaju to i mi slijedimo i obicno je nikakav promet. Ima dana kada mi rastemo usprkos svemu no to je na prste jedne ruke.

Postoji neka korelacija u rastu dok je puno veca u padu. Vidjet cemo nakon polugodisnjih da li je crobex jeftin ili su neki ipak

likvidnost odnosno pomanjkanje likvidnosti je samo posljedica onoga o cemu sam pricao u prethodnim postovima.

Agrokor, gradjevinari, demografski slom, uhljebizam, korupcija, samo su neki od razloga trenutne situacije na trzistu kapitala. Ako vam to nije dovoljno mogu ja nabrojati jos:)

• george
    • July 12, 2020 at 1:45 PM
    Quote from BudFox
    Quote from george

neki se pozivaju na crobex u usporedbi sa usa. To je besmislica, a vec sam napomenuo da mi sa usa nemamo nikakve veze zasto bi mi rasli ako oni rastu.

Crobex iz 2004 nema puno veze sa onim 2008, a on nema puno veze sa ovim danasnjim. Usporedite sastavnice:). Nisu ameri krivi sto je dosta sastavnica puklo

Zelite reci: Mi sa USA imamo veze samo kad padaju, a kad rastu onda nemamo veze ;)

P.S. Svi to ovdje znaju, pa i nije neka novost da padamo jace i brze od njih...ali ne rastemo poslije pada kao oni, vec samo stagniramo do novog pada...;(

Ono sto vam želim reci da su 2008 svi vristali da kakve mi veze imamo sa trzistem nekretnina u usa.

Poslije vise nisu nista pricali nakon sto se crobi strmopi. S 5400 na 1400.

I nakon sto je hrvatska upala u visegodisnju krizu.

Usporedjivati us gospodarstvo i hrvatsko pa makar i preko burzovnih indeksa i cuditi se ko kokos glisti zasto ne rastemo kad ameri rastu je, u najmanju ruku, diskutabilno. Da ne kazem plitko .

• george
    • July 12, 2020 at 11:14 AM

neki se pozivaju na crobex u usporedbi sa usa. To je besmislica, a vec sam napomenuo da mi sa usa nemamo nikakve veze zasto bi mi rasli ako oni rastu.

Crobex iz 2004 nema puno veze sa onim 2008, a on nema puno veze sa ovim danasnjim. Usporedite sastavnice:). Nisu ameri krivi sto je dosta sastavnica puklo

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• george
    • July 12, 2020 at 11:04 AM

puno gluposti pisalo se i na opte, takodjer su micani propitujuci postovi, a gluposti su se dopustale i ostavljale. Neka, trebutna cijena je najbolji pokazatelj imoderator.

To vrijedi i za igh, a i neke druge dionice. Jasno sam upozorio na sindikalne akcije tamo, postavljanja laznih bidova .

Isto tako post o ljetnoj letargiji bio bacen u birtiju a sada mod pise o ljetnoj letargiji. Uzivajte, tko slusa forumske preporuke ostaje bez gaca

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• george
    • July 8, 2020 at 1:47 PM
    Quote from naim
    Quote from narko

Kad se smanje porezi, oni koji nisu plaćali porez, gle čuda, ostaju na istome, oni koji plaćaju malo poreza plaćaju malo manje ali je razlika mala, a oni koji plaćaju puno poreza, plaćaju također manje ali je razlika nešto veća.

Smanjenjm poreza, država ništa ne daje, samo počinje nešto manje uzimati.

Kak si ti to sebi nacrtao u glavi.... na razini 5-o-godisnjaka.

Ti si genije. drzi se tvojih stecajusa i polutransparentnih firmi, opte i sapn. Jedine dvije dionice koje si objelodanio, oba puta alkar naim u gubitak. Bitno da dociras svima. A vidim da ti i igh nesto pada.

• george
    • July 7, 2020 at 2:52 PM
    Quote from naim
    Quote from george

Zao mi je sto ne dopirem do tebe. To sto ti vidis te aute i taj stil zivota trebalo bi te upozoriti da nesto ne stima u ovoj banana drzavi.

U Njemackoj manageri voze auto nize klase od one koje si mogu priustiti, kod nas je to visa klasa od one koji si mogu priustiti?

Kako to?

Jadni, siroti Nijemci. Život im prođe u tandrkanju u polovnim kramama. Dobro da nemaju na svojim niskoklasnim limuzinama i propad za noge u stilu Fred Kremenka....

Ej naim super kaj si e vratio. Nestao si nakon sto su te kolege zamolili da preporucis neku dionicu s obzirom da pljucas po apsolutno svim dionicama.

Imas kakvu preporuku?

• OPTE prodaja - kladionica

• george
    • July 6, 2020 at 6:50 PM
    Quote from Headhunter

Ista vlada ostaje u sedlu, pa zaključujem kako će to biti pozitivno za daljnju prodaju.

Novi zakon o elektroničkim medijima je spreman i ide dalje te očekujemo izglasavanje.

Ovo je ona verzija ako je kupac UG pa se oteže sa objavom dok se ne posloži vlada.

Brige te. Ti znas da ima tri kupca, netko ce se iskesirati. Ova vlada, ona vlada nebitno.

• Izbori 2020

• george
    • July 6, 2020 at 6:45 PM
    Quote from zm1

Ako misle s provest reforme onda će morat sa Domovinskihm u koaliciju, ovako ništa

Pa nisu njima reforme u interesu, Inace bas je bilo zanimljivo gledati jucer izjave gubitnika i pobjednika. Bero je jedva susprezao osjecaj olaksanja sto nije dosao u situaciju da vadi kestenje iz vatre, a bome i Plenki nije bio u ekstazi sto je ostao na vlasti.

• Izbori 2020

• george
    • July 6, 2020 at 6:25 PM
    Quote from trial
    Quote from george

Ma da, to normalne drzavljane Hrvatske jako briga. Najbolji primjer je Katarina Peovic, koja je ljievija i od tita i od lenjina . zajedno. A usla u sabor. Evo sad je sve jasno, Bero izgubio zbog Tita.

Trial, di si ti bio 1573.?

Sjedio pod Gupčevom lipom i pregovarao.

Super si ispregovarao. Ali da te utjesim ni ovi danas nisu nista bolji .

Pozdrav,

Gaspar Alapic

Quote from KultLicnosti

A šta reći nakon svega..... HR izbori iznova potvrđuju novi (endemični) tip Štokholmskog sindroma: što me opelješe jače - to ih volim više ?

Kako je jedan kolega rekao to nije stokholmski sindrom, to je hrvatski sindrom.

• george
    • July 6, 2020 at 4:00 PM

upsic, a ja napisao post prije ovog upisa . na komentarima.. U tom stilu.

Quote from st-brajo

što se prije započne, do lokalnih izbora će se zaboraviti negativni učinci.

Opet ce nasi naci nacina da to izigraju. Nece poduzeti reformu niti drzavne niti javne uprave, nema plenki muda. Ovisi o tim glasovima

• george
    • July 6, 2020 at 3:57 PM

Neo,

Koliko si danas digao, dan snova za svakog trejdera, Ali ne brini se bit ce jos manje i manje i onda manje prometa kako ce se primicati izvjesca

Nakon izvjesca krecemo ostro prema dole (Mitkolele da bi rijec rekao o tvojoj analizi!) . O tome sam vec pisao i prije ali me prebacilo u birtiju, obecah moderatoru da cu mu natrljati nos kad se pokaze da sam bio u pravu.. Dakle dragi moj Splico rijesi se ti tih hartija na vrijeme.

Jedini moguci gamechanger je plenkovicev char michel i 10 milijardi koje cemo dobiti - ali onako, balkanski nenamjenski za uhljebe. jer ako cemo morati pravdati te evre za gospodarstvo necom pocuci ni jednu milijardu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt