apsolutno ali ja govorim o crobexu a to se reflektira i na kras. Zasto bi neko sada u ovoj situaciji kupovao kras a sve si sto je bitno naveo u svom postu.b Cijena s obzirom na situaciju je takva kakva je. Moze ici dolje 90 % i moze ici gore 10 % ako Saran i Pivac polude. Pa ti vidi.
Posts by george
-
-
A kako i nebi, rekao sam sve iznad 200 je best sell, pa me baniralo. Ljudi moji dajte svatite, nema ti kruha. Globalna ekonomija u kolapsu, potraznja smanjena - rezultira samo padom trgovine. Vidite da vam nema mitka i gigica, fondovi su odradili svoje.
Kad sam vam govorio da sam utrosio desetine sati na analizu brodara nisam se salio. Bulk je ruditmentarna, primarna trgovina a ako imate pad BDP, to znaci pad investicija, a to znaci pad potrebe za rasutim teretima. Simple as that.
-
Ma sve su to fondovske igre. Odlucili su podvuci crtu na 1500-1600 crobexa, nakon sto su prihvatili gubitke koji ruzno izgledaju u javnosti - mirovinci jelte.
sada je na djelu stabilizacija koja nem veze sa realnoscu mirovinci su se makli s prodaje i kupnje ali ce postaviti salung da ne propadne ispod 1500 crobex. Opcenito govorim ali to se i tice kras-a nema tu trgovine
-
Teško je ovakav post dati- like
Ovako nabrojano, užasno zvuči
Ponekad je bolje ne znati.
Na ovakav još teže.
Neke forumase je vec pogodila ta bolest. Samo lupaju minuse na objektivne informacije.
Evo vec jednog od njih
-
-
ide to sve up, kolega?
Neki dan niste me razumijeli. Evo-cash is king. U Hrvatskoj pogotovo!
-
Meni je bas super pratiti ovu raspravu. Jedan koji je optimistican od 400 +, a drugi pun teoretskog znanja i kuzi sve osim sto ce se dogoditi u buducnosti. Jer to, eto ne pise u MBA skriptama.
Puno zujite, a meda ne dajete, obojica. Kratko i jasno - sve iznad 200 kn za ATPL je harakiri.
-
nisam siguran da ides u pravom smjerui?Ameri tiskaju lovu a mi? Sto ceno mi?
Maric kaze, u drzavni proracun 33posto novaca se slilo u odnosu na,proslu gprdinu. Go figure
Ne znam jesam li te dobro razumio. Ti misliš da smo dno prošli?
Ne pricam o dnu, pricam o onomu sto nas ceka
-
pozitivni su oni u predvidjanjima vec 11 godina. Slusajte sto vam george kaze, kupip na 160 prodao na 200+
Dokumentirano tu na forumu. Nema tu srece za brodare.
-
nisam siguran da ides u pravom smjerui?Ameri tiskaju lovu a mi? Sto ceno mi?
Maric kaze, u drzavni proracun 33posto novaca se slilo u odnosu na,proslu gprdinu. Go figure
-
pisao sam ja,dragi kolega o adpl i penalima koje ste spominjali, navodeci, primjer brodara za koje vi tvrdite da nema veze. Ja ne znam sto uciniti da shvatite, sve ono sto ste ucili na faksu mozete okaciti macku o rep. Vama vas ego je najveci neprijatelj.
Akademsko-filozofska rasprava ima smisla jedino ako ulupate u adpl svoju lovu i branite svoje stavove. Sve ostalo je salonska ekonomija
-
upravo tako. Ovdje neki pojedinci ne shvacaju ili ne zele shvatiti da se radi o nasim parama. Koristeci strucnu terminologiju valjda zele zamagliti pravo stanje stvari, tko zna iz kojih interesa. Ili ne razumiju.zivu ekonomiju (eto jos jedna izmisljena rijec, za razliku od negocijabilno hahaha) ili su maliciozni..
Neki dan ministar maric (bez obzira na prijasnje repove) veli da smo na 33 posto prihoda u odnosu na proslu godinu, a ovdje je izgleda najbitnije bit pametan i docirati drugima. A ispada nepametan.
-
Tako su i brodari imali ugovorene dugorocne vozarine u krizi 2008. I sve je bilo "osigurano" penalima i slično. Na kraju nitko od tih brodara nije naplatio penale.
Bilo zbog bankrota narucitelja prijevoza, bilo zbog prijetnje bankrotom za prijevoznika tako su i sami brodari pristajali na reviziju ugovora (negocijaciju :D) na niže vozarine BEZ penala . Dobro došli u stvaran svijet kolega tovarish, maknite se malo od tih papira i propisan. Za ADPL postoji jos jedan faktor na koji moraju misliti a to je odnos s naruciteljem kasnije, kad kriza zavrsi. Ako bi inzistirali na penalima mogli bi im se zahvaliti na suradnji, za vijeke vjekova.
Sto ce biti u buducnosti tesko je reci,ali tvrditi da su ugovorii uklasani u kamen u ovakovoj situaciji je ignoriranje i nepoznavanje zive ekonomije.
-
Frankopan ugovoren za 39 500 usd/d na godinu dana. To je uvjerljivo najbolji ugovor što je neki hrvatski brodar postigao posljednjih desetak godina. Za ilustraciju među bulkerima Trogir vozi za 2500 usd/d na spotu a AP Slano za 3320 usd/d.
Kakve koristi tnpgi ima od toga?
-
Nisu to vremena kad se uspjeh kažnjava. Kao višegodišnji pratitelj brodara sigurno znate priču o TNPL. Samo ne znam zašto takve priče se pokušava prodati opet.
Evo da pojasnimo, pogledajte tko je vodeći dioničar tnpg.Zatim obratite pozornost na to da taj vodeći dionicar isplacuje dividendu. Odkuda?
Za sve one kojima se ne da istrazivati (suludo, radi se o vasim novcima) :
ekipa iz ZD: zajezeznula vas je sa delisitiranjem, a evo ih opet s mirovincima vas naguziili,
-
Točno, uz onih 3,3 od tjedna prije to je skoro 10 milijuna. Al će se zacrveniti USA. Bit će i kod nas ''drž gaće''.
divno.....što je još gore od svega očekivali su 3,7 mil.......znaći, debeli promašaj.......očito da će se sad morati revidirati neka druga optimistična predviđanja i posljedice koje ovo nosi za sobom......plus to što su "miljama" daleko od "corona vrha".....
Nista vi ne kuzite. Vodite se zdravom logikom ali to tu ne pomaze.Kramp je gori od Helicopter Bena, zbog straha od inflacije epskih razmjera ulupava se ta "izmisljena" lova u firme, dionice -i zato oni rastu. A to je njemu iskljucivi cilj, be se njemu za realno stanje i vrijednosti- ako dow raste to je prosjecnom Ameru dovoljno i on je sretan. Nadam se da je to dovojno i da ne trebam dalje objasnjavati. Idem proucavati brodare kako bi gigiceva spika o EDITBA zavrsiila tamo gdje i pripada. Na groblju izjava teskih navlakaca.
-
Lijepo je gledati market u zelenom, mada mi se čini da je bez pokrića
Al' burze su i tako klackalice straha i pohlepe
Opte.... kažu da ako cijena nakon rasta na velikom prometu ne ide više gore, da je razumnije očekivati da će ići dolje, nego gore
I svejedno se mogu prisiliti prodati papiriće... pohlepa na djelu. F.O.M.O
prodaj pola. Ili 1/3. Budi pametna.
-
Tebe bih stvarno najviše volio upoznati.
Ajde, sve je ovo igra, dokle god se ne igraš sa novcima koji ti trebaju za egzistenciju. Nisam zločest ni zlopamtilo i uvijek sam za kvalitetnu raspravu. Čovjek najviše nauči kada posluša kontraargument. To mu možda potvrdi da je njegovo razmišljanje stvarno ispravno, a možda i shvati da pogrešno razmišlja. U svakom slučaju je dobro.
Ljudi moji, ovo nije igra. Lako za mene ili tebe, ali vi nemate svijest da nekoga mozete navuci na kupnju necega sto ce sutra vrijediti 50 % ulozene vrijednosti, Nije ovo igra misica tko ce biti u pravu i sad smo si svi frendovi jer je george bio u pravu. To mi je nebitno. Pratim brodare jako dugp, utrosio sam stotine sati na izracune i projekcije, upozoravao sam sto slijedi, da bi sad dobio odgovor - u svakom slucaju je dobro. Ne, nije, bilo je dobro na 600, 500.400 kn ATPL, sada nije dobro.
I dugorocno, ne moze biti dobro (govorim o ATPL) ali o tome nekom drugom prilikom i kad budem imao vremena.
-
Ja stizem na pivu ali samo ako mi kolega Gigic potvrdi rezervaciju. I naravno plati pivu jer drukanje na 700 da ide to ap jednostavno mora imati neke konsekvence.
A i kolega Mitko mi je duzan pokoju pivu, i on ima putra na glavi.
-
Kiflu dobijes. Sve sto moram ici doktoru idem privatno jer mi se ne ceka s kasljucavom gerijatrijom koja dodje s popisom nalaza kao da ide na remont Mount Whitney i jos ima prednost.
nadam se da ćeš doživjeti da budeš dio kašljucave gerijatrije dečko
Ma ne brini se, to je Odo, ako si gledao Deep Space Nine. Kad dodje u te godine vikat ce kako nitko nema postovanja prema starijima i da se u njegovo vrijeme pustalo starije kod doktora preko reda. To je takav pomak u glavi.