1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Laudator

Posts by Laudator

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Laudator
    • April 4, 2022 at 10:08 AM
    Quote from emil
    Quote from Laudator

Oće to niže oće. Kako je ono jučer bilo sa 1000 kom evo nas ispod 450. Ja poslušo, prošlo od onda više od 2milje komada a nije mi ni okrznulo.

ili mozemo pilu okrenut naopako pa rec:

Kako je ono jucer bilo sa 1000kom evo nas iznad 500 , a eto proslo je 2 milje a mene skoro okinulo na 450 :)

Sve je stvar kroz sta gledas. Kroz ruzicaste ili dioptrijske naocale:)

Nismo dugo culi neku usporedbu na koliko bi ovo trebalo bit kad je Gogl-Zim-Egle na ** % - gdje bi onda atpl trebal ic nakon sto da ****kn dividende ? :)

Straaaašno, šta se dešava?????

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Laudator
    • April 1, 2022 at 3:57 PM
    Quote from renchi

ako kupujete nekretninu kupite u Ljubljani ili u Austriji

ne u Hrvatskoj

U Trstu cijene kao u Rijeci. samo u Trstu kupuješ ispražnjen i ofarban stan sa polakiranim parketima a u Rijeci spremište krama.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Laudator
    • April 1, 2022 at 3:30 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Marin83

To možete zaboraviti da će cijene na Jadranu ili ZG-u padati, još i inflacija jaše...Europa ima stotine milijuna ljudi kojima su ove naše nekretnine džabe. Tako da cijene mogu samo rasti, padat sigurno neće.

Ovoga se i bojim, ali tko zna što će na kraju biti. Tako su vjerojatno i u Kijevu u Ukrajini pričali da je ulaganje u nekretnine ziherica, pa vidi sada.

Obično je najveća potražnja na vrhu cijene, a najveća ponuda na dnu cijene, pa promatrajmo. Ljudska psihologija je nekad neshvatljiva, a nekad

je to čista potreba.

Samo da ukinu APN pa da vidiš raspašoja. Još da se poklopi loša sezona.

• Laudator
    • April 1, 2022 at 1:25 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Laudator

A niš onda. Prodavat ćemo je po 700kn 2023. taman da mi istekne 2 godine i da se nekretnine ispušu.

Ja sam svoje riješio u ovom mini bullu, pa je čekam niže, budemo vidjeli.

Slab je bio interes za kupnju iznad 480 kn, tako da ako ne ide gore najvjerojatnije

slijedi pullback. Da se razumijemo, strane brodare još držim, jer je to druga galaksija,

a divke redovno sjedaju svaki kvartal, uz porast cijene, ma milina.

Oće to niže oće. Kako je ono jučer bilo sa 1000 kom evo nas ispod 450. Ja poslušo, prošlo od onda više od 2milje komada a nije mi ni okrznulo.

• Laudator
    • April 1, 2022 at 1:09 PM
    Quote from BudFox

Kao što sam prije bio rekao, čini se da ništa od značajnijeg porasta ATPL ove godine.

Prošla godina je ipak bila jedinstvena i neponovljiva, takva se neće opet tako skoro desiti.

Ne treba gledati brodare vani, oni imaju neki svoj život, a ovo je ipak ZSE, sa svim svojim

problemima, od likvidnosti do transparentnosti.

Bolje je bilo kupiti nekretninu na moru, tome stabilnije raste cijena iz godine u godinu.

Možda se još može kupiti stan na Batali po cijenama iz 2019. zna li tko? :/ :saint:.

P.S. Ovo je gore samo moje mišljenje, širimo ljubav, a ne rat (ups specijalnu vojnu op., tako se to sada kaže :rolleyes: )

Display More

A niš onda. Prodavat ćemo je po 700kn 2023. taman da mi istekne 2 godine i da se nekretnine ispušu.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Laudator
    • April 1, 2022 at 12:52 PM
    Quote from Kadisibil91
    Quote from Kres

Imate li kakvu ideju kad bi mogla pocet isplata?

Ja mislim drugi tjedan.Sumnjam da će baš zadnji ili predzadnji dan roka.

Šta ih je do sada sprečavalo da rade sve u "minut do 12"? Pogotovo sad kad trebaju iskrcat 100-tinjak miliona.

• Laudator
    • March 31, 2022 at 1:41 PM
    Quote from emil

kad pogledate ponudu i potraznju bez ruzicastih naocala shvatit cete da s kupnjom 1000 dionica cijena ide sa 480 na 490kn

a sa prodajom 1000 dionica cijena ide ispod 450kn.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

al to nas ne sprijecava da i dalje sve gledamo kroz ruzicaste naocale i navijamo uz kokice da netko ipak nesto kupi :)

To stoji ali samo ako se lupi 1000 kom jednim nalogom. Inače imaš naguravanje na budu i bježaniju na asku.

• Laudator
    • March 31, 2022 at 10:18 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Laudator

Neka kompići drže gaće kada sjedne lova od optime. Bit će bežanije.

E, to se budemo nacekali😂

Rok je 14 dana od danas. Poučeni dosadašnjim iskustvom možemo očekivati uplatu 14.-tog dana u 23:59.

• Laudator
    • March 31, 2022 at 10:05 AM

Neka kompići drže gaće kada sjedne lova od optime. Bit će bežanije.

• Laudator
    • March 31, 2022 at 9:38 AM

Jbg ljudi vi bi da vam sve štima a da se za to ne izborite pa se čudite kad vam malo stave na dalekovodu, pa na optimi pa vam ga stalno trpaju na atlantskoj. Koliko ste stenjali zbog mulje na Opti pa nitko nije prstom mrdnuo jer ste se zadovoljili sa par lipa plusa. Tako vam i ovdje 2,3 kompića igraju igru sa par milja komada, svi sve znate a nitko ništa.

• Laudator
    • March 30, 2022 at 4:00 PM

Majstoru/ima koji je poslago ove stotice i "zakamufliro" ih sa 3-4 naloga poručujem ako bude micao te naloge kod rasta da mu pišem prijavu hanfi. Usliko trenutno stanje, čekam ga sutra ujutro.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Laudator
    • March 29, 2022 at 2:46 PM
    Quote from Chuck

Ukrajinci i Rusi se napokon usuglasili oko dogovora. Nafta danas pala 4%, a sve burze se zelene. Dax u plusu +2,91%

https://www.teletrader.com/oil-tumbles-4-…4216?internal=1

Ali mi smo i dalje na popisu neprijateljskih zemalja a izgleda na nam ni to nije dovoljno.

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Laudator
    • March 29, 2022 at 11:59 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Milijarder

Neće suza nego na oko, day-tradera!

Ne mogu vjerovati!

Čini se da je day-trader stanje duha, a ne poslovnog stava, kako sam do sada mislio!

Marine, hvala što si mi pomogao ovo spoznati!

Reci to onima koji su se držali tvoga stava na 570kn, pa su gledali 350kn na gledalici i to par puta...poanta je dio prodat kad dionica jače poraste, a dokupit kad dionica jače padne. Nikad nisam rekao da treba sve prodat, pa čak niti većinu.

Ja trejdam sa max 10% pozicije ako vjerujem u papir. Tek tako da si utvaram da upravljam aktivno portfeljom. ;)

• Laudator
    • March 29, 2022 at 11:45 AM
    Quote from rambo_5
    Quote from Laudator

30.3. za predaju ili slanje poštom.

Prema gledalici izgleda da dosta ekipe ne misli prodavati...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Bome ni kupovat. Vidjet ćemo stanje ponude u četvrtak.

• Laudator
    • March 29, 2022 at 11:32 AM
    Quote from rambo_5

Do kad je zadnji datum za prihvaćanje ponude?

30.3. za predaju ili slanje poštom.

• Što smo danas tržili

• Laudator
    • March 29, 2022 at 11:25 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Laudator

+ATPL

+ATPL

+ATPL

+ATPL

+ATPL

..... gadno si iskvario prosjek, čekam još malo par komada da zaokružim i onda u hibernaciju što se ovog tiče.

Probudite me kada pređe 1.000.

Display More

Hrabro...

Display More

prosjek je sad 400, dobit 173k pa mogu malo ludovat :S

• Što smo danas tržili

• Laudator
    • March 29, 2022 at 11:18 AM

+ATPL

+ATPL

+ATPL

+ATPL

+ATPL

..... gadno si iskvario prosjek, čekam još malo par komada da zaokružim i onda u hibernaciju što se ovog tiče.

Probudite me kada pređe 1.000.

• Laudator
    • March 27, 2022 at 9:23 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Laudator

Pa sa divkom od 50 kn isti dan smo na 600 kn. Kada mislite da ćemo tamo stići na ovakav način? Koliko još GFIa moramo prožvakati da bi preskočili 450 kn.

A di je preša? da ode na 600 da možete izaći :D . Neka nje na ovim pozicijama, ali neka zarađuju ovako brutalno i dalje i većinu dobiti ubace u nove brodove da krediti budu minimalni da ne opterećuju poslovanje kad se pojave loše godine.

Iako se nadam da će proći dosta godina do tih mršavih godina, kao i ovoliko godina sa povjesno niskim vozarinama. Strpljivi će to na kraju višestruko naplatiti, puno više od tih 20-50 kn divke sada ;)

Nisam se iskrcavao ni kada je nabildan na 570 ni kada je roknula na 350. Samo sam podebljavao. Jedan pristojni rast omogućio bi da se riješimo svih ovih koji i sada na 440 cijede mast iz veganskog bureka.

• Laudator
    • March 26, 2022 at 9:34 AM

Pa sa divkom od 50 kn isti dan smo na 600 kn. Kada mislite da ćemo tamo stići na ovakav način? Koliko još GFIa moramo prožvakati da bi preskočili 450 kn.

• DRY BULK

• Laudator
    • March 25, 2022 at 10:17 AM
    Quote from BudFox
    Quote from Laudator

Od početka rata ATPL je poskočila 15-tak posto (mislim 24.2.). Valjda od straha?

Ok, zašto je taj rast poslije stao, po vašem mišljenju, zbog vozarina, neizvjesnosti ili zbog nečeg trećeg?

Nemojmo zaboraviti da je ATPL bila na 570kn prošle godine, a sada je na 440kn, što je pad od 20-tak%

Stao je jer čekamo još jednu potvrdu da je to TO. Barem dobit 500 kn p/s i dividenda 100 kn. Bez toga ovo je na klimavim nogama, pardon olujnom vremenu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt