Znaju oni da imamo mi para za pogubit ni da trepnemo.
Posts by Laudator
-
-
Nikakva obavijest na mail, sms, kamoli isprika...ono boli nas đoko, radimo na otklanjanju.
Šta ste dosadni.
-
Ahaaa, valjda ovdje danas radi poslijepodnevnu.
-
-
Je jako je zaduzena, a u blagajni ima skoro za duple kratkorocne obveze 🤣🤣🤣🤣
Ajmo sacekati jos tjedan dana da se kinezi profestaju za svoju novi godinu, koronu su valjda napokon apsolvirali… pa da vidimo na koju cemo stranu onda. Valjda ce biti jos ovih tko bi prodao brodare, jer ovo u zadnji, tjedan, dva nis ne poklapau naloge 🤨
nitko ne čita forum
-
A niš onda. Uzet im 50 kn predujma dividende dok se još ima.
kuna sigurno nema isto kao što nada sigurno umire posljednja........ovakve liste lijepih a trenutno nerealnih želja sigurno su dobra psihološka samopomoć nekima.......ali zarade tu nema pa onda i poneka dobra želja utjehe vjerovatno pomaže......tipična situacija za fazu poricanja.......
Vama svejedno, ionakosvaki pravi analitičar ne bi ovakvu hartiju ni štapom diro.
-
Sveti Dujam 7k $/day
AP Astarea 8k $/day
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. ma nemoguće da brodovi atpl voze u minusu.........
......jedan mi je kolega na ovom forumu već više puta objašnjavao da brodovi u Kini ne voze sa minusom i da je to izmišljotina.......ja povjerovao kupio i neznam šta ću sad
.....i tako x 7 brodova na spotu koji se sa drugima natjeću ko će ufatit nižu vozarinu.......to je igra godine 2023......
PS jasko
hvala na info
A niš onda. Uzet im 50 kn predujma dividende dok se još ima.
-
Evo i ankete, da vidimo sentiment...
Ima li još neki nesretnik da nije ispunio anketu?
-
Cekajte, vi hoćete reci da imate povlastene informacije i da ćete ih zadržati za sebe dok ne nakupijete dovoljne količine?! 😁
A tko vas je sprečavao u tome da kupujete dionice do vase objave?
Iz edicije: Drukanje za siromašne
-
Ne isplati kad je dobro, ne isplati kad je loše.
Budimo odgovorni.
-
Evo i ankete, da vidimo sentiment...
Ja sam za 25 kn, al ne da isplate, jer je to lose, nego da tih cca 35 mil. Kn stave na kupnju svojih dionica, a to je cca preko 90k komada na ovim razinama.
Sto znaci da poprilicno trenutnih dionicara mogu komotno prodati, a oni koji bi zeljeli uci morat ce dublje posegnuti u novcanik, pa ce dionica porasti puno vise od tih 25 kn, minus porez na divku 😎
Lijep prijedlog ali jalov posao. Pa oni bi se pozicionirali na 40€ i kao eto imali smo volju ali nećete da surađujete.
Osim kada dođe vrijeme za bonus papiriće upravi, onda se ne pita za cijenu.
-
Kako je nam sve oko Atlantske utihnulo...
Zanima me ima li zainteresiranih za malo dioničarskog aktivizma? Ništa strašno, jednostavno da mailovima podsjetimo Upravu kako postojimo i da bi mogli isplatiti predujam dividende obzirom na dobre rezultate u 2022. godini.
Sve koji misle ljude plašiti padom BDI-a, dolara i neizvjesnom sudbinom firme koja sjedi na 200M hrk keša, upućujem da se direktno obrate našem glavnom izvršnom direktoru g. Marku Domijanu, koji je optimist i očekuje trgovinsku revoluciju u 2023. godini:
Quote„Trgovina s Kinom čini oko 40 posto tržišta rasutih tereta, te čekamo kraj siječnja kad bi završetkom proslave kineske Nove godine trebalo postati jasnije u kojoj će se mjeri Kina otvoriti i omogućiti kineskom gospodarstvu ponovno dostizanje viših stopa rasta. Smatramo da će za tržište rasutih tereta to biti najvažniji događaj u narednom razdoblju. Vidimo da već dolazi do ubrzane liberalizacije mjera i olakšavanja putovanja u tu nama izuzetno značajnu zemlju. Očekujemo i smanjenje inflacije i kamatnih stopa, što bi onda pozitivno odrazilo i na naše poslovanje.“
Bliži se spomenuti kraj siječnja, pa sam napravio usporedbu sa peer grupom, tj. konkurencijom iz branše. Za glavni kriterij usporedbe postavio sam ukupni povrat na ulaganje za dioničare – porast vrijednosti cijene dionice plus isplaćena dividenda u zadnje tri godine.
Prosječni povrat na ulaganje koji je ostvarila konkurencija iznosi 77,19%. Ako izbacimo najboljeg (GRIN) i najlošijeg (SHIP), dobivamo prosječni povrat od 81,09%. Atlantska plovidba je ostvarila respektabilni ukupni povrat od 65,41% što je ipak prilično slabije od konkurencije. Tablica sa rezultatima u prilogu, konvertirao sam i u EUR da budemo u trendu.
Rade se veliki planovi za novu polikliniku srca u Atlant centru, a malo računa se vodi o srcima dioničara. Ako se ima novaca za takve stvari, stanje očito nije loše. Tko je za malo akcije?
Zooooooooviiii, samo zooooooviiiiiiiiiii
-
a je istina malo sam se pritajio,
atpl još uvijek u plusu sa 2.600 kom (prosjek ulaza 375 kn), JDPL i ULPL za sada se drže na +30%, kao što vidite ne gubi se vrijeme
zavidao rane od optime sa VLENom +80%
i stečajušom VIRO tijekom prosinca +144% ostalo nešto sitnog, danas još uvijek na +93%
Hvala na pitanju.
slab je to plus od 0,2 € po dionici plus dividenda ako se u obzir uzme vrijeme provedeno u dionici i propuštanje prodaje na double topu na 570 kn i ulazak ponovno bitno jetninije.......za mene je to kriva procjena i ja si tako nešto nikada ne bi dopustio.......a pri tome ni kolićina dionica nije toliko velika da se ne može izaći van i ponovno ući puno, puno jeftinije......ali svi smo razlićiti i u tome je ljepota marketa.......neki vole zaraditi puno "nabrzaka", neki malo malo nakon "100" godina čekanja a neki neznaju nikako......
digo sam i ja 20% na adpl za par dana pa se ne hvalim......ljepše mi je kad drugi misle da mi ne ide......
ovdje prićamo o dry bulku i meni u dry bulku ide izvrsno samo zato što sam strpljiv dok drugi pišu minuse i pad portfelja i usput već mjesec i pol najavljuju rast bdi-a kojeg nema.......jednom će pogodit pa će se moći hvalit (bez priće o ostvarenim minusima) ali veliko je pitanje da li će to biti i za mjesec i pol.......
to što ovdašnji optimist trube da će bdi rasti je istina.....da, rasti će, prije ili kasnije.......a u međuvremenu bitno je pitanje cijene dionica, dubine ovog pada te vremena ostajanja na dnu kao i jaćine i dometa rasta te dužine trajanja nakon toga......a baš je u tome kvaka.......tijekom tog procesa se ili zarađuje ili gubi velika lova ili izlazi s nulom.......
skidam svima vama mačcima kapu koji ulazite uvijek na dnu a izlazite na vrhu
-
O Bože, Lijo i Hugh da ste dobili cent za svaki post o branši koja je u sunovratu i vidim nije vam investicijski interesantna bili bi milijunaši.
ooooo kolega, bok......dugo ne vidjeh nikakvog posta od vas........tamo od optimizma na atpl 500+......jel ste ubilježili kakvu zaradu na atpl u međuvremenu?......aktivirali stop los?.......ili holdate?.....
neznam što se događa sa ovom dry bulk ekipom u posljednje vrijeme......pa nismo ja i bud krivi zato što su vozarine u debelom minusu a vi gubite novce.......žalite se bdi-u i svojoj vlastitoj lošoj procijeni a ne vrijeđajte, ismijavate i omalovažavajte druge koji su pri tome već duže vrijeme u pravu.....
uvijek može bit još i gore, jel vozarine mogu još dadatno pasti i ostati ispod BE duže vrijeme.....
a je istina malo sam se pritajio,
atpl još uvijek u plusu sa 2.600 kom (prosjek ulaza 375 kn), JDPL i ULPL za sada se drže na +30%, kao što vidite ne gubi se vrijeme
zavidao rane od optime sa VLENom +80%
i stečajušom VIRO tijekom prosinca +144% ostalo nešto sitnog, danas još uvijek na +93%
Hvala na pitanju.
-
O Bože, Lijo i Hugh da ste dobili cent za svaki post o branši koja je u sunovratu i vidim nije vam investicijski interesantna bili bi milijunaši.
-
Pa valjda će se naći neka dobra dušica bliže vatrici da joj pošaljemo punomoći.
-
A bilo me sram javit se kad je netko pitao 28.12. kome se to žuri prodavat po 82-83 kn.
-
Morat će se malo više isprsit ako me misle izbit iz cipela. Malo mi je 94% zarade.
-
koji tobogan.. koja panika..
jest vala 3kile oera prometa, rasprodajaaaaaaaaaaaaaa
-
prosjek je 8,88 €
zadnjih par dana su euri, pripazite na to, nemojte još i vi smanjivati, već dosta otimaju
Pripazih