https://www.hanfa.hr/vijesti/obavij…ka-2021-godine/
Rekao bih da je ovo razlog prodaje dionica od strane gospodina.. Baš da sam sebe nadzire.. 🤣 Vjerojatno je lakše ako je izvan prvih 10 dioničara..
https://www.hanfa.hr/vijesti/obavij…ka-2021-godine/
Rekao bih da je ovo razlog prodaje dionica od strane gospodina.. Baš da sam sebe nadzire.. 🤣 Vjerojatno je lakše ako je izvan prvih 10 dioničara..
Piše više od 400 dioničara. To može značiti i 1000.
464 na 31.12.2020.
449 u veljači
Piše više od 400 dioničara. To može značiti i 1000.
464 na 31.12.2020.
Dakle, od 11.7. nema više Nadzornog odbora, što zakon ne dopušta.. Teško mi je očekivati da će se ići na imenovanje sudskim putem, dakle, pretpostavljam da će se izabrati novi članovi.. A kako bi se odabrali, mora se održati skupština, koja mora biti najavljena 30 dana ranije.. Dakle, očekujem ovaj tjedan poziv na skupštinu i odgovore na neka pitanja..
Dao je i jedan naš fond ponudu.. Aif.. Neću pisati koji da se ne ulazi u neke suspektne odnose.. Isto tako mi je poznato da je a1 vršio raznolike pritiske da što prije i bez javnog natječaja dobije optimu.. A trenutno ht plaća tele 2 korisnicima penale ukoliko raskinu ugovor s tele 2 i prebace se u ht.. Borba za korisnike je velika.. Pa sami procijenite..
Nitko nije primijetio da je izdavatelj u segmentu promatranja...
Danas je na Vladi prijedlog zakona o elektroničkim medijima.. Znači, Vlada, sabor dva čitanja.. Mjesec dana do usvajanja.. Pretpostavljam..
Moguće da je i ranije bilo govora o ovome ali tko bi zapamtio svih 240 stranica želja i pozdrava 😁 nedavno sam na jednoj konferenciji razgovarao sa vlasnikom firme koja se bavi prodajom opreme telekomima.. Između ostalog, rekao je da je trošak optike po novom korisniku/priključku 900€, te da je minimum mjesečnog troška priključka (pretplate) 20 € da bi bio minimalno isplativ.. Sigurno da je to sve dosta poopćeno, ali daje neki omjer koliko bi koštala izgradnja nove fiksne mreže za x korisnika.. A sad, što je lakše/jeftinije /brže, izgradnja vlastite ili kupnja i nadogradnja postojeće, ostavljam vam da prosudite. Inače, na kraju je rekao da većina iz posla/sektora navija da united uzme optimu ali da je dugi niz godina optima bila zanemarivana, bez potrebnih ulaganja..
Znaci mirovincima proje 8 godina nije bio problem napraviti dokap po 8000 kuna.... nije im bilo skupo ni pustiti Agrokor i Ledo niz vodu.... sad im je skupo napraviti za promjenu jednu snažnu regionalnu firmu i konkurirati Tedeskiju i globalnim brendovima?
A češkim i američkim fondovima to očito nije preksupo.... za Ledo je očito potrebno platiti veliku premiju u odnosu na fer vrijednost. Budu ovi u Podravci izgradili zajedno sa mirovincima novi pandan Ledu.... za jedno 50-70 godina i 5-6 milijardi “naših” kuna. Iz ničega... će po starom i već oprobanom receptu napraviti.... ništa.
A možda se država nije htjela odreći svoga dijela u Podravci u dokapu.. A možda je management Podravke nedorastao ovome jer to nadilazi davanje Podravkinih poslova kumu ili zapošljavanje perspektivnih članova stranke... Mirovinci daju pare za sve što se traži, to je bar poznato..
Pozdrav svima,
Budući da nešto znam o MAR direktivi a nitko se nije pozabavio time, ista propisuje kada se povlaštene informacije moraju objaviti a kada se može i odgoditi njihova objava. Za odgađanje jasno piše: u slučaju dugotrajnog procesa koji se odvija u fazama i čija je uzrokovati ili koji ima za posljedicu određenu okolnost ili određeni događaj, može se na vlastitu odgovornost odgoditi objavljivanje povlaštene informacije.
Iz toga je jasno da su ponude stigle jer se kreće sa drugom fazom odnosno odabirom. Druga stvar, Hanfa bi trebala priupitati za zdravlje pa provjeriti okolnosti zašto se događa objava povlaštene informacije iako mislim da je po direktivi HT morao i njih obavijestiti.
Imam dionice, nije mi draga odgoda objave ali sad siguran da će prodaja ići odnosno da kreću pregovori.
Lp svima