Ta podravka je cudo kad jos ootaje uz toliko sisanje racuna
Posts by Backdraft
-
-
Span je u takvom poslu gdje je u cijelom svijetu P/E sulud, ali po kriterijima vani on jos ima jako puno prostora za rast.
Mislim da je danas AI i sve sto se veze uz njega kao i devedesetih .com.
Mozda nisam u pravu, vrijeme ce pokazati.
-
Nekome prilika za uci, nekome za izaci.
A opet ima i onih kao ja koji u opce ne prati cijenu jer je tu dugorocno...
-
Aj olakšat ću vam da ne spamate bzvz i da vas pustim da tonete skupa sa IGH. Dat ću vam za burek kad izađete iz IGH. I staviti na block/ignore vaših 8 profila.
U međuvremenu:
https://www.index.hr/mobile/vijesti…_vijesti_prva_m
IGH je bio zadužen za nadzor projekta. Ali sumnjam da ima prste u aferi.
Poštovan-a, molim Vas neprosipajte crnilo po forumu. Nisam sigura da imate dobar filing ili info o budućnosti IGH.
Upravo obrnuto, ja imam potpuno drugačija saznanja o budućnosti IGH. Vama za info, uskoro IGH rješava se svih dugovanja..
Nekome crnilo, drugom realna slika. Kao sto je vama realna blistava buducnost drugima moze biti preoptimisticno.
Da ja imam info o blistavoj buducnosti, crnilo i rusenje cijene me ne bi zamaralo, stovise odgovaralo bi mi da rusi cijenu i da udem sto jeftinije.
-
Meni je jako interesantan plin, ali nisam nasao jos pravi nacin da ulozim. Ne mogu trgovati etfovima, a nisam nasao neku pametnu dionicu da je pratila pad.
-
Hvala, na savjetu, Papiriće čuvam u kešu, a u vlak se uvijek može opet uskočiti!
Da može, samo pitanje je po kojoj cijeni..
Ocito sve nizoj 😁
-
Sve zavisi kada ste kupili stan. Osijek je sada na nekih 5 % povrata, ali ja koji sam ga kupio prije 2 godine sam na 10%
-
Mislim da ti ova prva tvrdnja ne stoji kod dionica koje isplaćuju 25 %, tj. za njih nije bitan record day, nego samo ex-div
U pravu smo obojica i u krivu 🤣
In the case of a special dividend of 25% or more, however, special rules that are quite different apply. If you sell stock after the record date but before the ex-dividend date, your shares will be sold with a book entry sometimes called a "due bill," which denotes that (though the company will pay the dividend to your account, if you are the shareholder of record on the date two business days prior to the record date), your account must, in turn, turn the amount of that dividend over to the buyer of your stock. Conversely, if you buy stock after the record date but before the ex-dividend date of a large special dividend, you are entitled to the dividend and will receive it via the due bill process.
In simplest terms, ownership on the "record date" usually, but not always (because of the case of large special dividends), determines who is entitled to a dividend. The ex-dividend date always identifies who is ultimately entitled to receive a dividend.
-
Mislim da ti ova prva tvrdnja ne stoji kod dionica koje isplaćuju 25 %, tj. za njih nije bitan record day, nego samo ex-div
Ja sam bas suprotno razumio, kod normalne divke je ex day dan kada vise neces dobiti i kad ce dionica pasti. On inace dolazi prije recorda, a ovdje je obrnuto s tim da ju moras drzati od recorda pa sve do ex daya.
Bome su ga zakomplicirali
-
Ok, ali od ponedjeljka je svako trgovanje bez dividende, shorter ju ne placa, a onaj tko kupi ne dobije.
1. Zasto bi netko u pon kupio po 24 kao i onaj u petak, a nema pravo na dividendu?
2. Zasto bi netko prodao u pon jer onda nece dobiti dividendu 4.4.
3. Short u pon bi bio siguran jer ne placas dividendu, a cijena ce pasti 4.4.
Ali sigurno ima neki, ali jer nisam prvi koji bi se toga sjetio 🤣
-
Bas mi je sve nejasno i imam sto pitanja.
Oni koji ju kupe u pon ne dobiju divku i bilo bi logicno da cijena padne jer zasto bi ja kupio zim po 24 ako necu dobiti 6 dolara dividende?
-
zanimljivo.
If you sell short a dividend-paying stock after its record date, you are not responsible for paying a previously declared dividend.
znači, uđi u short u ponedjeljak, 27.03. i ne moraš mu ništa platit 🤷
Tako sam i ja shvatio, zato sam brze bolje izasao iz pozicije 😁
-
ako si shortao dionice, onda si ih od nekoga posudio, pa nisu tvoje 🤷
Ali ako sam dobro shvati shorter placa dividendu...
If, however, you are short a dividend-paying stock, you are not entitled to receive the dividend and must pay it instead to the lender of the borrowed shares.
If you sell short a dividend-paying stock after its record date, you are not responsible for paying a previously declared dividend.
-
Zatvorio zim s malim minusom jer moram bolje prouciti pravila 🤣
Hmm citam sad pravila za dividendu i nista ne kuzim...
Sutra se u registru povlaci tko je vlasnik dionice i ima pravo na dividendu, 3.4. je isplata, a na nju ima pravo onaj tko drzi dionicu do 4.4.
Kao da nije dosta komplicirano, sad mi se nametnulo pitanje kako se gleda dividenda kod shortane dionice?
-
24. je na zimu record date za divku tako da sam shortnio 100 komada.
A valjda ce roknuti ako je divka 25%
-
A što nam je uopće ta prava lova? Kartušina ili brojke na računu koje su izgubile u 2021. 15% svoje vrijednosti i u 2022 dodatnih 20% prema košarici roba i usluga koju trebamo. Ajde nekako su tu eroziju vrijednosti uspjeli umanjiti zadnja 2-3 mjeseca.
Nekom erozija vrijednosti, a nekom profiti na uloženo.. pogledaj grafove zadnja 2-3 mjeseca, ja sam uspio x3 na cryptu, (ocean i rose) ako bi pogledali unazad, vidjeli bi i čudili se "kako je glupan uzeo tako malo", jbg nisam tu zbog tehnologije
Vodim strogu evidenciju o 805$ investirano u kripto, da vam mogu za 2 godine utrljat HR obveznice i 34€ profita..
A ću se smijat..
usporedivati obveznice i kripto.... Lako s 850 eura, to mogu i u kladionici spizditi, ali da li bi stavili 1 milijun eura u kripto ili obveznice?
-
Nemojte se sekirati rupa je pokrpana duct tapeom i brod nastavlja plovidbu, a orkestar i dalje svira.
-
Ovi ameri su pukli, Xpeng objavi losije rezultate, veci gubitak i najave jos manju isporuku i skoci 10 posto 🤯
-
Sad gledam zim, ex dividend date je 4.4. i dividenda ogromnih 6.4usd
Zar to nije siguran short 3.4.?
Pokusavam skuzit tocno pravila jer izgleda kada je dividenda 25% od cijene dionice da po NYSE vrijede drugacija pravila kada je ex dividend izgleda da ce nas prvo isplatit pa ce onda bit ex dividend
In accordance with the Company's dividend policy, ZIM's Board of Directors declared a cash dividend of approximately $769 million, or $6.40 per ordinary share. Together with prior dividend distributions made on account of 2022, dividend distributions for the year totaled approximately 44% of the year's net income. The dividend will be paid on April 3, 2023, to holders of ZIM ordinary shares as of March 24, 2023. Since the foregoing declared dividend amount per share constitutes more than 25% of the Company's ordinary share price on the declaration date (March 13, 2023), per the instructions of the NYSE, the ex-dividend date with respect to this dividend distribution will be April 4, 2023. Shareholders who wish to receive the dividend must hold their ZIM shares until the ex-dividend date.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. "
f the dividend is 25% or more of the stock value, special rules apply to the determination of the ex-dividend date. In these cases, the ex-dividend date will be deferred until one business day after the dividend is paid. In the above example, the ex-dividend date for a stock that’s paying a dividend equal to 25% or more of its value
Nema veze jer koliko razumijem moras ju drzati do ex date. Na koji nacin oni to kontroliraju to mi nije poznato.
Sto se tice shorta, vjerujem da ce taj dan nastupiti stampedo. Ja cu poceti lagano ulaziti pred kraj mjeseca.
Zivi bili pa vidjeli 😁
-
Sad gledam zim, ex dividend date je 4.4. i dividenda ogromnih 6.4usd
Zar to nije siguran short 3.4.?