Danas bome iz minusa okrenulo u plus na puno tech dionica
Posts by Backdraft
-
-
Od jucer prije izvjesca u shortu pluga, a nadodamo i burl sa stopom
Hmm vidim da je burl vec izasao, onda chpt ide u short 😁
Ako dobro vidim... i s najavljenih $6 EPS za FY2023 na ovoj cijeni je BURL na cca PE>35
Skupo brate... Uzeo sam zericu kad je probilo $220
kratkoročno bi mogao SPY doći do daha pa ne treba pretjerivati sad sa šortom
So far so good 😁
Ja izasao trecinu PLUGa na 12.75, trecinu na 12.50 i trecinu cekam
Veceras jos vidimo chpt
-
Od jucer prije izvjesca u shortu pluga, a nadodamo i burl sa stopom
Hmm vidim da je burl vec izasao, onda chpt ide u short 😁
-
Ma nitko ne dvoji da oni imaju super poslove, samo sto im se novac slijeva u probusenu kesu
-
Uff ZM me uhvatio na prepad 😁
Zadnjih par dana kockam sa tehnoloskim i elektro dionicama pred izvjesce i vise manje sam pogadao.
Tako uzeo i Zoom na 74 i sa stopon na 73. Izade izvjesce svi zadovoljni, skoci na 79. Otvori se market i idem ga prodati kad ga nema, pogledam graf, potonio na 72.89 i meni ga izvrsio na 72.9 i odbio se gore 😡
Od par stotina dolara zarade, zavrsio sa minusom samo jer sam zaboravio dici stop
-
On je rekao kad će. Na 133 €
Ako bi htjeo CEO prodat po toj cijeni vjerovatno bi to več uradio. Ali mislim da če za par godina prodati po puno višoj cijeni.
Ova kompanija dolje kupuje sve po spisku firme slične Spanu (Microsoft partneri) na trzistima u razvoju (emerging markets). Otvorili su i kancelarije u Sloveniji i Hrvatski.
Da ce za par godina cijena biti puno veca od 133 je znanstvena fantastika. Kako je moguce vec sada prodati po 133, jer tu bi cak i ja izasao?
-
Koji je smisao toga da nema transakcija u tih 10 minuta? Pogotovo na nekoj likvidnoj dionici.
Intenzivno sam razmišljao i vrtio se u krug kao Baltazar koji je smisao toga poravnanja od
12:00 - 12:10h i u jednom trenutku zasvijetlila mi je lampica . To je napravljeno da fond
manageri i aktivni sudionici trgovanja na ZSE mogu otići skuhati kavu, pojesti pecivo i obaviti
što trebaju na wc-u, te se poslije mogu osvježeni vratiti za svoje terminale . Druge svrhe
ja tu ne vidim
Da, navedeno je inace tesko obaviti za vrijeme otvorenosti jer se situacija mijenja iz minute u minutu 😁
-
Ja super zadovoljan, jedina dionica koju nadokupljujem bez razmisljana o prodaji
-
mislio sam da ce biti i vise s obzirom na danjasnji rast
-
Jeli se to i kod Arene očekuje neka visoka dividenda? Najavili jesu isplatu ali nisu rekli koliko.
Očito cure informacije kad neko ovako skida sa aska…
Ma cijena je i na 300kn podcijenjena(na ovim smo razinama zbog ZABA srbničkog), a investicijski ciklus od 100 milijuna € i ekspanzija, započeto 2019 se privodi kraju. Uz to je pokrenut otkup dionica, najavljena dividenda, iz TOP 10 (drugi ZABA skrbnički) kupuje dionice i sada će to market honorirati. Kako sam već pisao sve se posložilo za perfect storm.
Slazem se, ali rast od 10 posto prije najave dividende... Prije bi rekao da se zna koliko ce biti
-
Ali realno koliko on moze dobiti subvencije. Ako nisam nesto krivo shvatio oni kazu 1500 eura kvadrat i max na iznos od 100 000 eura.
I neka digne na najkraci rok od 15 godina, rata je 700 eura, od toga apn da 210. Na 5 godina to je 12 000 eura. Zbog 12 tisuca eura u 5 godina se on ide sramotiti s apnom...
-
Nije bas isto. Ako odes sa 100 dolara na long, najvise sto mozes izgubiti je 100 dolara, na shortu mozes sve
Mislim da si malo krivo ovo srocio ako na longu od 100 dolara mozes izgubiti 100 dolara nije li to onda valjda gubitak od 100% ili ti sve ulozeno, a na shortu mozes izgubiti sve ulozeno tj 100% ali i preko toga i ono sta nisi ulozio nego i ostatak love na racunu, a i preko toga ako te broker moze teretitit za gubitak veci od kapitala na racunu.
Da to sam i mislio, pod sve sam mislio svu lovu koju imas na racunu.
-
Short je zlo ako nema stopa, nauceno na vlastitoj kozi...
Isto je i za long. Naučeno na vlastitoj koži.
Nije problem short, nego prevelika pozicija ili, još vjerojatnije, margin.Nije bas isto. Ako odes sa 100 dolara na long, najvise sto mozes izgubiti je 100 dolara, na shortu mozes sve
-
Short je zlo ako nema stopa, nauceno na vlastitoj kozi...
Ja sam jucer prije izvjesca uzeo malo abnb i pokazali se kao pogodak. Mislim da tu i u microsoftu ostajem malo duze.
-
Ovo nije nista novo za igu i nista neocekivano.
2 dana panike i sutra sve po starom, ugovarat ce brutalne poslove, para nigdje
-
I na bidu i na asku ista osoba ,obori cijenu npr sa 300komada pa kupi 600.Zanimljivo i danas span ce biti među trgovanijima,kupac ce uzeti količinu koju je naumio ali sa drugom tehnikom trgovanja!
Tesko buduci da span ima market makera
-
koju cijenu nudi?
Po mojoj procijeni bez knjige ponude ovaj što je trenutno sa 500 kom koje drži više dana od prošlog tjedna, nešto ispod najviše ponuđene. Prošli tjedan je uspio nešto i kupiti ali danas mu ne ide. Možete Vi pojasniti ako imate točnije podatke.
to je market maker, mislim da im interkapital to odraduje
-
Iako zlocka kaze da je AI buducnost ja sam morao shortnuti neki BBAI. Doduse samo 100 komada jer short u kratkom vremenu na takvim sranjima moze vrlo lose zavrsiti 😁Danas rasao 50 posto, a zadnji par dana preko 500. Budemo vidjeli...
-
Meta ce danas biti spremna za kratki short
Je li danas taj dan?
Post od jucer, dakle meni je bio jucer.
Ulaz mi je bio na 195 i kad je doslo na 185 sam stavio stop na 190 i tu me pokupilo. Gdje ce sada to vise ne znam, ali vjerojatno ce pratiti ostatak marketa.
-
Kako su se brzo prozvakala losa izvjesca i danas opet zelenilo. Aktivirao se stop na meti s minimalnom zaradom i sad kud koji mili moji 😁