Braća Pivac kupuju dalje, nisu stali poslije izvjesca
Odlicna vijest, bas me raduje njihova kupnja.
Braća Pivac kupuju dalje, nisu stali poslije izvjesca
Odlicna vijest, bas me raduje njihova kupnja.
Na ovom forumu svakih par godina izade novi svetac kojem se mase klanjaju.
Jedno vrijeme je to bio Bakic, Bilbija, s sada je ocito red dosao na bracu Pivac.
Vi ne shvacate da oni imaju toliko novca i toliki portfelj da si mogo priustiti i ulaz na 62, ako sutra ode i na 40.
Nikada nisam shvacao sto ljudima znaci kad netko kupuje ili prodaje jer svatko od nas ima drugacije mogucnosti i drugacije ciljeve.
Drzimo se mi poslovanja i zarade poduzeca, a manimo se tko kupuje ili prodaje.
Kodt rastura, ali koei dobrano kaska. Mislite li da ima on ima prostora za rast.
Znam da nije prava tema, ali tamo je mrtvilo 😁
Ja ne pišem ni negativno ni destruktivno. Pišem ono sto mislim. Činjenica je da institucionalni investitori koji bi trebali imati vrlo dug horizont ulaganja već dugo konstantno prodaju.
oni koji prodaju ti stvarno ne bi trebali biti mjerodavni za bilo kakve odluke, ako si imalo pratio zbivanja na burzi u prošlosti...
Kolega mooji jucer ste lajkali post kolege pikolita. Da li mozete rece po cemu su braca pivac sada nama mjerodavni jer su kupovali po 62.4 (mozda)?
Sto se dogodi s onima koji su u tom trenutku u shortu?
Nisam jos bio u slicnoj situaciji ali teoretski nisi duzan nikome nista ako su dionice bezvrijedne. Samo je problem da do ponistavanja dionica moze proci nedefinirana kolicina vremena a ti i dalje moras placati troskove posudbe, pa je osjetno bolje zatvoriti kratku prodaju dok su iste jos na trzistu.
Interesantno, u svakom slucaju je bolje biti short nego long kod delistiranja 😁
Pitanje, First republic bank je preuzeta od JPM, koliko sam skuzio dionicari su nulirani.
Sto se dogodi s onima koji su u tom trenutku u shortu?
Sad me vec svrbi dobit, a i mislim da raste malo prenaglo. Mozda se zaigram pa pola prodam na 60 i pricekam nize.
Nekada od mene trajnog ulagaca 😁
poznavajući forumsku logiku, ova bi se izjava mogla interpretirati kao - danas sam prodao pola, možda i sve, pa bi sada da padne
![]()
![]()
napokon sam ga uspio srusiti da se mogu vratiti 😁
Ne volim pretjerani optimizam jer dovodi do naglog pada kao ovdje, a i na vlenu mi se cini da ce biti tako.
Tko god je u zadnja 2 tjedna napisao i malo negativnije, odma bi ga razapeli.
Prijava Hanfi 🤣 pa to je kao da se zalite upravi vodovoda. Koliko je bilo prijava vezanih uz ocito manipulacije pogotovo kod prodaje firmi pa nista od toga.
Upalo jos malo koei, ni sam ne znam sta ce mi
Vidio google i microsoft imali dobar q1 pa sam se okladio i na metu. 10 posto gore i van. Nemam muda biti u toliko precijenjenim dionicama.
Meni je super keksica (istina ona je od erste banke), ali splikacija im je vrh. Placanje parkinga, enca, rezija... za sve ju koristim.
Imaju ugovor sa dosta firmi pa su racuni bez naknade, oni s naknadom su nizi od pbza (iznosi 30 centi). U nekim kaficima samo skenirati keks kod i racun je placen. Otvorio sam ju prvenstveno zbog online shoppinga i toga da mi se netko ne nakaci, ali poceo sam ju koristiti i za nfc placanje.
Izrada jednostavan, svega par minuta iz fotelje, dode kuci kartica ( tad je bilo bez naknade, mozda i sada).
Imam i revolut i aircah. Njega koristim kad imaju promociju neku, jedno vrijeme je bilo platis parking i vrate ti pola iznosa. Znaju imati sa woltom da dobijes 30 posto nazad.
Ako planirate otvarati trenutno je super vrijeme jer za jednu transakciju dobijete 5 eura ( taman da si isplatite karticu koju kupujete na tisku).
Danas nam je dan velikih izvjesca i sarolike ekipe od Microsofta i Googlea, General motorsa, General Electrica, McDonald's, Pepsi... Uglavnom danas bi mogli znati novi smjer
To je dobit od 20 tisuća kuna po dionici ?
Posljednja je otišla po koliko, 20 tisuća eura
P/ E 7,5...
Sva se izbezumim od toliko nula
Pa da.. Npr., Google koji prodaje zrak ima p/e 22 a u Pevexu mogu kupiti sve od igle do lokomotive.. I katedralu s biškupom 🤣🤣🤣 to je bar p/e 35
Po kojem kriteriju su google i pevex usporedivi?
Manipuliraju sa cijenom, mislim da je na zatvaranju u petak bila 17.72, a onda se odnekud stvorila 16.22 pa je sada kao u plusu [ Evropa, usa predtrgov@nje].
Dividenda je 1.42 $
Ne manipuliraju nego je tako kod njih zbog dividende. Oni koliko sam shvatio gledaju zadnju minus dividenda i to im je pocetna iduci dan. Tako je bilo i na ZIMu, sa 23 nakon dividende od 6 dolara palo na 17 i onda kao bilo u plusu kad je otislo na 19.
Samo krajičkom oka pogledam što činite, zauzeta sam u realitetu . i pomalo to liči na space shuttle, to što radite.
Napredovali smo, učimo
Al' ajde, solidarno.. vi koji znate pročitati izvješće, je li ovo na rubu bankrota ili se radi o održivom poslovanju
- Albemarle Corporation (ALB): Strong revenue growth and cash flow upside visibility through 2027.
- Lithium Americas (LAC): Quality assets with ample funding for construction activities.
- Piedmont Lithium (PLL): Sales are expected to commence in Q3 2023 and have a high-quality asset base.
Ja ću pogledati grafove čim stignem
ALB nastavlja roniti, danas minus 10 posto i 52 week low nakon sto je cile najavio nacionalizaciju rudnika litija
Ja sam jucer shotnio teslu prije izvjesca i podebljo nakon. Za sada lijep plus i ocekujem jos.
Uglavnom sve vise manje pada nakon izvjesca, ne znam sta ljudi ocekuju. Pa ne moze svaki kvartal biti 20 posto bolji
2 € dividende. Tek malo bolje od prošle.
Slabo...
Banke iskazale ekstra q1, jpm rasturio...
Moze jedan za SPAN?
Žao nam je, naše radno vrijeme je isteklo. Narudžbe se zaprimaju do 12.00 sati. Javite se sutra.
Zlocka radi 12/24 12/48, cim je na forumu znaci da je slobodna cijeli dan 😁
Obnovila sam danas pretplatu na investiramo. com, najbolje utrošen novac
Pa se moram malo i zabavljati
gledam Ernt, i mislim da ću micu-macu vidjeti negdje oko 212 eura
Ima tehničara koji trguju na indikatore, Bulkowski piše il' vidiš pattern il' ga ne vidiš, a ako ga ne vidiš preskačeš. uglavnom Ernt ću ili dočekati, ili propustiti.
Ovo ispod je čisti SF, a zove se SHS
Moze jedan za SPAN?