Šta tvoja mama, moja žena pored mene živoga!
Tvoja je jos i dobra, ja sam svoju jedva nagovorio da bar stavi na withsave u pbz jer je do nedavno drzala u ormaru
Šta tvoja mama, moja žena pored mene živoga!
Tvoja je jos i dobra, ja sam svoju jedva nagovorio da bar stavi na withsave u pbz jer je do nedavno drzala u ormaru
Ponuda i potražnja. Dok god ljudi kupuju po 2.xx, Vladi odgovara.
Iskreno, a kada je uopce i bilo vrijeme za uzimati trezorce ?
Moja mama je uzela i sad odnosno produzila. Nisu svi za dionice, kao sto nije svatko ni za krypto...
Dobro izvjesce, ali daleko je ero od blue chipa koji je bio. Mozda nas je kodt razmazio 😀
Ja sam izasao kad sam vidio da Dujmovic trejda. Nisam pravnik, ali po meni je to zakonski sumnjivo jer ima uvid u poslovanje.
Koju poruku salje dionicarima, prodajtw kad i ja jer znam da vise ne vrijedi i udite nize jer ce pasti.
Skratio ADPL na 11.35 EUR.
Prije nego li gosp. Make America Great Again odluči opaliti još neke tarife iz objesti.
Mislim da su švapski proizvođači sami sebi presudili, a kinezi ce im samo zabiti penal. Narandasti opalio ne opalio doci ce na slično
Narancasti ce rijesiti rat, ukinuti sankcije i make adpl great again
Kod njih nije problem ugovoreni poslovi nego koliko njima ostane neto dobiti. Igh isto ima brutalne ugovore, ali para nema...
Hmm rivp u godini rastao 30ak posto, ht 50ak, u 3 godine rivp 36, ht 76...
Ako je ht za burek, onda rivp nije ni za kiflu
Vidim pogodio te moj post što znači da si jače HT pozicioniran. Inače ako gledamo 5 godina sa dividendama i ht i rivp su za kiflice.
Od toga moze biti losije samo Hr obveznice. A koliko sam vidio neki se hvale "zaradama" upravo na istima.
Nisam nikada imao HT, planirao jesam oko 32, ali mi pobjegao i sad mi preskup.
Ht rast u 5 godina je oko 80 posto sto je vise nego duplo na Rivp. Po meni to uopce nije lose za ljude koji ne zele veliki rizik.
Display MoreGOTOVO JE!
Što ste kupili povoljno, kupili ste.
Ispod 10, sumnjam da idemo.
To je bio cjenovni eksces, za kojeg se nadam da ste dobro iskoristili.Nudilo se!
Ne možete reći da nije.
P.S.
Što mislite koliko će nam trebati vremena do targetirane cijene od 12,5€, koliko predviđaju u Erste banci?
Po meni je to i dalje jeftino, daleko smo jos od proslogodisnje cijene, a o 3 godine da ne pricam.
U par godina ocekujem rjesavanje Rusije jer sve vise se cuju pozivi za pregovore s obje strane.
A kako ste izracunali peg ako ne znate koliki se rast moze ocekivati?
Pa upravo u tome i jest bit investiranja. U protivnom bismo zabili novxe u nesto tipa Ht i pokrivali devalvaciju i častili se burekom za resto profita.
Hmm rivp u godini rastao 30ak posto, ht 50ak, u 3 godine rivp 36, ht 76...
Ako je ht za burek, onda rivp nije ni za kiflu
Ma sve to stoji, ja sam davno ulazio i tada nije ni bilo svih ovih altova koji su danas neki top20
Litecoin mi je oko nule, bch je u minusu, eth mali plus, dash minus...
Ali davno sam se pomirio s tim da ne diram i neka stoje jer vise sam gubio izlascima nego hodlom
Trenutno altkoini u debelim minusima,bez svijetla na kraju tunela
ne znam ja koje ti altcoinove imas i gledas al svi imalo poznati su usolidom plusu u zadnjoj godini.
iz top 20 altcoinova mislim da svi imaju debelo veci prinos od sp500
Ovisi kada ste usli, ja sam usao puno prije godinu dana i dio mi je jos u minusu, a dio je izasao. Usporedujuci sa sp500 od trenutka mog ulaska, ja sam u minusu
Ja ne znam koliki se rast dobiti može očekivati konkretno na RIVP, ali inače ne vidim ja nikakav problem u P/E 35. Po meni su problem ovi kojima je sve uvijek preskupo i važno im je da kupe "jeftino" pa makar poslije čekali godinama u dionici da se "vrijednost otključa" i onda još dolaze crnjačiti na dionice koje su ako gledamo PEG debelo podcijenjene, ali je P/E veći nego kod dionica u kojima čekaju "otključavanje". Činjenica da je P/E veći na nekoj dionici ne znači da je previsok, naprotiv može biti i prenizak, odnosno da je dionica i dalje podcijenjena, a da je ona s nižim P/E precijenjena.
A kako ste izracunali peg ako ne znate koliki se rast moze ocekivati?
S ovim P/E i P/B nema smisla ni govoriti a kamoli što drugo.
Kad završe, vratit će se natrag prema 5, a i to je maksimum cijene tu.
Rasipavaju novac na P/E 35 i P/B 2,5 i onda to dati kao bonus managerima.
Sta fali p/e 35 ?
Nista, ima i viska 😀
Ajde da sam i ja negdje usao prije skoka 😀
Pitanje : Nisam još predavao dosada poreznoj pa pitam iskusne : Na USA marketu primjećujem da mogu recimo 50-100x tijekom jedne godine prodati jedne i kupiti neke druge dionice i okrenuti po možda čak i oko par stotina USD zarade tako za svaku prodaju-kupnju - dakle, ne bih čekao tih 2g i platio bih tih 12%. Ali kolika je to komplikacija s poreznom onda za dokumentirati tih recimo 100njak kupnji-prodaja u godini dana i platiti tih 12%?
Jer, računica je neumoljiva: npr. 300 USD x 100 = 30 000 USD/godini extra - 12%---> Neto dobit:
$30,000 - (12% x $30,000) = $26,400 (~€24,000).Ovako, gledam samo propuštene prilike i jedan tjedan jedne dionice idu gore a druge dolje....a drugi tjedan maltene obrnuto a ja promatram samo bez zarade ikakve
Nikakva komplikacija, vi na kraju gledate dobit, a ne broj transakcija. U izlistanju vam na kraju pise ukupna dobit ili gubitak u godini i na to racunate 12%, nebitno da li od jedne ili 100 transakcija.
I ne budite naivni da bi vi kupovali bas one koje idu gore i prodavali one koje idu dolje. Ja nakon 10ak godina na zse i lijepom dobiti sam recimo u usa u minusu. To trziste je toliko neracionalno i sve sto znam sa zse tamo se ne moze primijeniti.
HPB krenuo u žestoki napad.
Ponudili su kamatnu stopu 2.89% na stambene kredite i pokrivaju trošak solemnizacije kao i procjenu nekretninebuz uvjet da se prebace redovna primanja kod njih.
Krenuo u napad na svoje marže. Digli kamatu na depozite, smanjili kamatu na kredite....
Pa bolje imati vise klijenata s manjom kamatom...
Pa da mogu znati bio bih vrlo bogat... ovisi koloiko ce zaradivati pa nekih p/e 10.
Ovo je ta sada kocka i spekulacija, izgledi su dobri, ali to je daleko od zdrave firme
Nadzire li se napokon kraj ovom prodavaču koji nas je posljednih 6 mjeseci zatukao 11% dok je Crobex narastao 9%. Ovaj vani rast neću niti spominjati.
Čini mi se još koji dan i onda polagano na razine iznad 200...
jel moguce da Ericsson prodaje svoje dionice ??
I oni prelaze u kodt
Ovo je tužno za gledati
To je ocekivano, nerealno jako je raslo na nekom valu ocekivanja koja se nisu ispunila za sad. Sve u svemu od ipoa i dalje lijep rast.