1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Optimistcro

Posts by Optimistcro

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Optimistcro
    • March 26, 2020 at 3:41 PM
    Quote from st-brajo

da se mi vratimo na cijenu.

mislim da će na kraju biti džentlmenski dogovor da cijena bude 10,00 kn (preuzimanje + premija).

zašto?

zato što odugovlačenjem ovoga svi gube.

UG ili A1, tko god da preuzme, jer je ova industrija budućnost i tu je doslovce vrijeme = novac, te HT, jer angažiranje investicijske banke da preuzme proces itekako košta.

onima koji se brinu koliko Optima ima svoje optike i gdje je sve provučena mogu za primjer navesti ovo.

tamo di optika nije provučena, a to je veći dio lijepe naše, Optima svojim POSLOVNIM korisnicima nude backup USB stick koji se priključi na modem i u slučaju problema sa DSL vezom dalje neometano osigurava signal preko HT mobilne mreže.

istu uslugu POSLOVNIM korisnicima nudi i A1.

privatnima zasad tu uslugu ne nude, što ne znači da neće ili da ne mogu, jer tehnologija postoji.

znači, onaj tko preuzme Optimu dobiva još i potencijalnih 200.000 korisnika mobilne mreže.

Display More

Nema tu ništa gentlemensko.10 kn po dionici je otprilike 50ak miliona eura zajedno HT+Zaba, od toga HT na ime svog udjela može dobit oko 15 miliona Eura (HTu je to đeparac) .... Nema ništa gentlemensko pogotovo ako UG ispliva sa najvećom ponudom.Da je samo A1 u pitanju onda bi se postavile stvari drugačije.

Vodit će se rovovska bitka za što veću cijenu jer HT neće dopustiti da proda svoju kožu za sitniš i to pogotovo eventualnom 3. operateru.... Kad su već u ovoj prići i kad im aztn i ZABA jašu za vratom, onda će , makar i u pregovorima dati do znanja tko je gazda u Hrvatskoj.. Imho

• Optimistcro
    • March 26, 2020 at 11:17 AM

Kolega Stana, Vaše objave su uvijek dobrodošle...

Dali možete, za nas koji nemamo toliko iskustva sa korporativnim preuzimanjem na burzi samo ukratko navesti hodogram događanja... Mene zanima na koji način se blokira burza i kako to funkcionira sa isplatom malih?

• Optimistcro
    • March 24, 2020 at 1:25 PM

Moja procjena UG 13.4 kn

• Optimistcro
    • March 24, 2020 at 1:07 PM

Kad smo već na razini rekla kazala trebalo bi napravit jednu malu nazovimo to tako "kladionicu" sa procjenama iznosa ponuda.... Kad bi se barem 15 - 20 ljudi izjasnilo sa svojom procjenom, mislim da bi na kraju to bio interesantan skup podataka da vidimo koliko smo zapravo realni....

• Optimistcro
    • March 23, 2020 at 5:14 PM

Mr cash...Iskreno hvala na informacijama....

• Optimistcro
    • March 20, 2020 at 2:01 PM
    Quote from ejpox

Moje razmišljanje je da je stigla barem jedna ponuda a HT u svojoj objavi nije htio biti određeniji da se ne bi dizao tromjesečni prosjek cijena. Mislim da se i HT želi riješit Optime kad je već u takvoj situaciji da to mora prodat ne gledajući max. realnu cijenu. Što znači da bi mogli biti i neugodno iznenađeni niskom cijenom. E sad, da li se javila samo jedna zainteresirana strana ili više njih koji bi mogli nabildat cijenu to ćemo vidjet.

Imam dionice Optime i želio bi što veću cijenu sa dvije znamenke a ona druga da nije nula, ali što će biti...

Nema smisla..... Ht je možda igrao igru sa A1 i RBA, (sjećamo se onih njihovih iskrcavanja) ... Možda su cijelo vrijeme držali cijenu pod kontrolom i imali neke interne dogovore oko budućeg duopola koji vrijedi više dugoročno od bilo koje postignute cijene dionice , ali ako je UG u igri, onda to sve pada u vodu jer je UG financijski i logistički superioran, gigant..... I sad ako ht mora teoretski prodati svoju kožu i otvoriti put trećem operateru ili prepustiti A1, sasvim svejedno ukoliko su dvije ponude, a trebaju biti,onda će to napraviti skupo...Nema smisla da to napravi jeftino... Može se dogoditi da maksimalno otegnu ali neće nekog puštati u svoje dvorište za bagatelu i reći izvolite gospodo, jaćajte, ugrožavate našu poziciju..

ZABA ovoj priči je opet jedna posebna velika cjelina...

Da Aztn nije položio stvari da se otvori put i trećem operateru i da se ta slika o tržišnoj ravnopravnosti ne šalje u Europu, svašta bi tu bilo...

• Optimistcro
    • March 20, 2020 at 12:22 PM

Mislim da je postupak, tj objava hta skroz u redu.... Za prodaju sigurno tromjesečni prosjek kao ni trenutna cijena na tržištu neće igrat nikakvu ulogu ako su dva ponađača najmanje a po svemu sudeći i po zdravoj logici jesu.. Ovim postupkom HT drži mir na burzi i mali promet.... Da je nekim slučajem objavio da ima dva, tri ili koliko već ima ponuđača, dogodio bi se prvi sljedeći radni dan stampedo na burzi, trejdanje na najjače, cirkus možda i promjena u top deset... Možda bi se pojavili mini šaranovići koji bi kasnije tražili sebe u daljnjim fazama prodaje i tko zna što sve ne... Tako da ovo je garant mira iako bi ja prvi osobno volio da je objavljeno i da se cijena korigira... Al realno ovo je skroz ok postupak HTa... Naravno IMHO....

• Optimistcro
    • March 19, 2020 at 6:08 PM

Znam da je već u predhodnim postovima objavljeno ali molim admina malo za fleksibilnost.... Molim da se usredotočimo na posljednji paragraf ht -ove objave..

Mene posebno zanima posljednja rečenica?!

Molim iskusnije kolege za mišljenje..

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Optimistcro
    • March 18, 2020 at 9:58 AM

Ako na papiru imate nekoliko činjenica koje čvrsto idu u prilog tome da se barem dvije kompanije trebaju javiti na natječaj...... Jedina otegotna okolnost je ova novonastala situacija koja će proći a telekomunikacija kao siguran biznis ostaje.... Ona ne znam u čemu je problem?

Neki kolege su u prijašnjim postovima iskazivali sumnju pošto nema insajderskih informacija?!!!

Gospodo pa ovdje se vjerovatno radi o UG, A1 I tko zna kome.... Dali će u prvom redu odvjetnička društava gdje dolaze ponude stavljati svoj ugled na kocku? Radi se o međunarodnoj ponudi... Nije to situacija u kojoj Janko kupuje Markov hotel, dogovore cijenu.. pa odu na janjetinu...

Ovjde se radi o međunarodnoj reputaciji, ugledu i poslovnoj diskreciji svih faktora u ovoj fazi... To je važnije od bilo kakvog kokošarenja na burzi.... A da su se na temelju nekakvih insajderskih informacija događale važnije transakcije, to bi se otkrilo....ovo je sve bilo u većoj i manjoj mjeri trejdanje i navlačenje dosad, naravno potpireno koronom.... Čak je i rba povukla ručnu i ostali su samo nadobudni...Tako da mislim da nitko ne može znati koliko ponuda ima 100%,osim onih koji će to otvoriti...

• Optimistcro
    • March 17, 2020 at 11:10 AM

Kolega Mrcash, daleko je to sve skupa od prodaje čak i da nekoliko ponuda pristigne.... Sutra se, eventualno samo mogu neke indicije pokazati koje će u ovim teškim vremenima usmjeriti dionicu optime, usprkos panićnom i standardnom trejdanju...

Da ja imam 100k dionica na ulazu 1.5 kn i da me ne zahvaća porez na KD onda prodaju po 4.5 kn nebi toliko smatrao kao osobni poraz. To je sve stvar osobne filozofije, bez obzira na to kakva je situacija bila prije dva mjeseca i kakva će nadamo se biti ubrzo gdje bi cijena trebala ići gore...

• Optimistcro
    • March 13, 2020 at 12:35 PM

Dali netko ima knjigu dioničara opte? Dali ima kakvih zanimljivostibu u ovom sveopćem ludilu? Drvo, skrbnički... ?

• Optimistcro
    • March 11, 2020 at 9:40 PM

Kolega mrcash, uvijek za zanimanjem čitam Vaše postove... Na tragu Vašeg zadnjeg posta moje pitanje za iskusne kolege i ekonomske stručnjake...... Dosta smo zadnjih mjeseci spominjali ebitu, obveze i sl ali malo vrijednost pretplatnika.. Mene zanima dali postoji nekakva, makar okvirna projekcija, izračun koliko košta izgradnja telekomunikacijskog sustava, tvrtke od 200000 pretplatnika? Koliko košta 200000 pretplatnika?

• Optimistcro
    • March 11, 2020 at 12:10 PM

Ja iz provjerenog izvora tvrdim da se javilo 24 ponuđača... Kolega braco99 to su takve gluposti kao i ovo što ja pišem...

• Optimistcro
    • March 7, 2020 at 8:48 PM

Odlična rasprava, samo ipak mislim po svom skromnom mišljenju da se puno energije troši na izračune ebite i koeficijente množenja ebite, i dolazi se do ovih i onih brojeva ..... Mislim da će pri ponudi za Optimu to biti puno irelevantnije u odnosu na najvrjednije što Optima ima a to je jezičac na vagi odnosno 200000 postojećih korisnika. Ako govorimo o UG kao najizglednijem ponuđaču onda govorimo o nevjerojatnom potencijalu koji nudi Optima skupa sa Tele 2, to neće propustiti..... Sva kompleksna matematika i ekonomija je manje bitna od ovih činjenica...

A eventualna buduća prodaja nekom trećem kupcu velikog telekoma? (optima+tele 2)?

To čini vrijednost ove priče još većom

A A1 je opet jedna druga priča...

Iskreno IMHO mislim da će doći 4 ponude na koncu.,jer je ovo obračun velikih rogonja..

Dvije službene od strane A1 i UG i još po jedna sa svake strane od kojekakvih fondova kao osigurači....

• Optimistcro
    • March 4, 2020 at 10:19 AM

Ja sam uložio puno, pa i više nego puno na davnih ovojesenskih aprox 5.5 kn. Nažalost kasno sam ušao u dionicu .... Samo promatram i žao mi je što ne mogu da uložim još.. Sa sjetom gledam u današnji promet i činjenicu da se ovakvo dijeljenje ne viđa često.. Uz sve zamke, neizvjesnost tržišta i sl ovo je jackpot

1. Privacy Policy
  2. Kontakt