Pratim nekoliko valova naloga...opet se stopira cijena sa okruglim brojevima
Posts by Optimistcro
-
-
Tržište je reagiralo i uzburkalo se sa manje od milijun kn prometa nakon izvješća...sve očekivano..Bit će zanimljivo sutra otvaranje i dali će se osokolit uspavani trjederi
-
Ukoliko dođe do toga da investicijska banka bude sređivala cijelu priču u 7. mjesecu pa nadalje, koliko očekujete da će njima biti "hitno" čistiti Optimu iz svog portfelja? Inače su dosta ažurni u likvidiranju takve imovine.
Već nekoliko puta u zadnje vrijeme spominje se taj 7. mjesec. Htio bi samo podsjetiti da HT ima vremena do 7. mjeseca 2021. godine da završi postupak.
Ne pričajte gluposti, pobogu
...Dosad se 20 puta ponovila priča oko 7.mj 2020. ili 7.mj 2021.
To su dvije odvojene informacije...
Agencija je 2017. produžila HTu upravljanje na dodatne 3 godine, tj do 7.mj 2021..
Međutim uvjeti natječaja nalažu da ukoliko 6 mjeseci nakon raspisivanja natječaja ne bude ponuđača, a znamo kad se raspisao, cijelu priču preuzima investicijska banka a to je onda matematički: datum raspisivanja natječaja+ 6 mjeseci = sami kraj 7. mjeseca 2020...
Teoretski, nakon 7 mj ove godine banka može preuzeti proces prodaje a HT ima upravljanje nad poslovanjem do tog slavnog i opjevanog 10.07.2021., ukoliko u međuvremenu inv. banka ne završi proces
-
Samo je pitanje u kojoj je fazi cijeli proces s obzirom na restrikcije
-
Ukoliko dođe do toga da investicijska banka bude sređivala cijelu priču u 7. mjesecu pa nadalje, koliko očekujete da će njima biti "hitno" čistiti Optimu iz svog portfelja? Inače su dosta ažurni u likvidiranju takve
Da nema HT - a u ovom procesu to bi bila dosta ozbiljna tema, a ovako ne vjerujem da će Oni dozvoliti da nakon toliko godina, ulaganja resursa,energije, financija i svega, da im neka investicijska banka kroji račun.., a zakon im ne dopušta neke egzibicije jer jednostavno skoro sve je podešeno da dođe treći operater
-
Covid je samo prirodni nasljednik RBA fonda i ekipe... Mislim da bi se i dalje cijena štopala maksimalno... Sa virusom, i bez samo ovako je lakše,kad virus odrađuje posao.
-
Mogla bi vlada na koljenima moliti UG da kupi optimu jer svaki novac koji bi se upucao u gospodarstvo je skoro od esencijalne važnosti, a kad bi UG kupio fiksnog operatora sigurno bi uložio značajne novce u sinergiju i upgrade.
Malo pretjeruješ... Nije vlada HR spala na to da na koljenima moli jednu stranu, doduše veliku tvrtku koja će eventualno preuzeti drugu, skoro stranu tvrtku za, karikiram +100 m Eura...Pa dajte malo samopoštovanja pred strancima.. Zbog takvog razmišljanja, stranci sa smiješkom ulažu u podcijenjeni hrvatski kapital i izigravaju mesije...
Ja jesam za to da UG preuzme Optimu, jesam za ulaganje u infrastrukturu i sl ali ne na način na koji ih predstavljaš..
-
Šta se ovo dešava? Svi se umirili. Dajte malo tračeva iz Hta, Optime, Zabe...... Frend radi tamo, rođak onamo... čuo ovo, čuo ono....
Ne mora biti 100% istina, ne mora biti ni 50%, samo nek se napaćeni ulagački puk veseli
-
Odgoda skupštine je sasvim logićan i racionalan potez.. Ako dođe do normalizacije situacije nova bi mogla bit sazvana u drugoj polovini 5. mjeseca
-
To je reći Admin sa stavom... Svaka čast majstore💪👍
-
Mene je ovaj smiješan članak sa brtualnim naslovom iskreno obradovao čim sam ga vidio jutros,bez da sam otvorio forum... Bez obzira tko ga je naručio austrijanci ili tzv veliki a netko je sigurno.... To je samo dokaz da je Optima vruća roba, koja vrijedi a sat otkucava ..tik tak..
-
Kad završi sve otkrit ću Vam malu tajnu....
1.Bio na onom forumu, kao i svi, ali kratko.
2.nije fora ako nikad ne izgubiš.
3.Ta školska diverzifikacija par tisuća ovamo par tisuća onamo je ok, al da bi imao konkretne rezultate, konkretno trebaš imati mnogo diverzificirane love... ali ja sam više za kopsejkov stil😉...
Ponavljam laik, totalni laik. Zaglavo duboko al duboko toliko da dva gradilišta čekaju da se proda optima😎....i još nešto, uvijek govorim istinu.. I još nešto nemam ama baš nikakvu inside informaciju.,što me vraća na prvu rećenicu ovog posta.
-
Ja Vam moram priznati da do 6.mjeseca prošle godine i sasvim slučajnog članka o Optimi nisam znao što je to burza i kako se uopće kupuju dionice.... Totalni laik, i sad sam malo manji laik al svejedno laik...
Danima mi se Optima vrtila po glavi,i počeo detaljno proučavati: cijena,rizik, uvjeti,predviđanja, izlazak na međunarodni natječaj, ... I onda sam samo jedno jutro otvorio brokerski, prebacio novac i zaglavio duboko al mislim baš duboko (malo iznad kategorija burekđija🤣) a prva dionica u životu.,malo nelogićno😎
Otad samo pratim. Bez ikakvog pomaka ni na 8.9 ni na 3.8.... Nisam se, nažalost usudio puno trejdati jer kako sam rekao ipak sam laik... Mislim da sam samo prateći Vas počeo peći zanat... I da je ova dionica vrhunska škola za učenje. Svašta se odvilo na ovoj dionici a nismo ni blizu kraju.... U svakom slučaju ekipa... Mr cash, stana, zloćesti itd itd hvala.. Od Vas sam naučio mnogo..
Pišem ovo da malci novaci tu na ovom forumu, ovoj dionici, drugim dionicama dobiju samopouzdanje i da budu odvažni.Na kojoj je tko razini ušao u dionicu ili izašao sasvim svejedno.bitno da je tu. Nijedan broj nije sramota...
-
Taj forum je leglo idiota gdje se selektvino puštaju postovi. Konkretno na Optimi je korisnik Invest dva puta napisao da ponuda nema i to u najosjetljivijim trenucima, dan nakon zatvaranja natječaja. Niti je bio sankcioniran, niti obrisan, stoga sam iz revolta prestao postati tamo.
Nisam ništa htio komentirati jer uopće ne pratim onaj forum, ali večeras jesam i apsolutno se slažem sa mr.Cash i ostalima po pitanju tog foruna.....
Međutim invest je u zadnje vrijeme u defanzivi na Optimi, kao da je shvatio da nema smisla više, ali je zato zorangutan skupa sa sitnim vilenjacima ubacio u još veću brzinu... To što se tamo radi je u najmanju ruku neukusno i krajnje bezobrazno. Ne radi se tu o razlićitim stajalištima i subjektuivnom pogledu na dionicu, već namjerno i svjesno krajnje posvećeno rušenje dionice
Služe se vrhunskim retoričkim igricama, izvrćući kontekst, napadaju kolege, prijete tužbama i slično
Najbolje cijepljenje takvih ljudi je da se uopće ne pristupa temi na tom forumu i gotovo,a na ovom su očito shvatili da im tu nije plodno tlo jer se tu brzo objektivno i konstruktivno raspravlja...
Namjerno ovo pišem i molim admina da ina razumijevanja i da kolege shvate da ne troše svoje vrijeme, znanje i energiju na tom zatrovanom mjestu
-
Barbosa & stana ovo je genijalno.... 😁😎 Aj se usuglasite koji je danas dan
-
-
kolega mrcash, mislim da ovdje tromjesecni prosjek o cemu svi pricaju uopce nije bitan, on je nevazan, kupac ce dati ponudu za kupovinu firme po meni ne nizu od 11 kuna, i to je to.
Kako funkcionira isplata malih dioničara, i u kom vremenskom odmaku? Oni dolaze na red, pretpostavljam zadnji?
-
Bit će vjerovatno ovakva situacija do daljnjega.... Slabo po bidu, slabo po asku.... Veliki su zauzeli pozicije... Bilo koja promjena u top 10 bi lagano pokrenula lavinu na ovu ili onu stranu.... Vjerovatno imaju već nekakav sporazum ili dogovor o
mirovanju da se nebi poremetio cijeli proces i to je uglavnom to....
I naravno da u ovakvim okolnostima cash ima dodatnu vrijednost, tako da neće biti velikih poremećaja, samo je glavno pitanje kad će izaći informacija....
-
Sad se postavlja objektivno pitanje... Jeli značajniji i veći bio tada B net ili današnja Optima?
Pa mjereno prihodima Optima je danas dvostruko veća nego je tada bio Bnet. A sličan je omjer bio u to doba.
Moje je pitanje bilo retorićko, a cijena po kojoj je otišao B-net je ekvivalentna tržišnoj kapitalizaciji Optime po cijeni od 10 kn po dionici.... Pametnom dosta..
-
Sad se postavlja objektivno pitanje... Jeli značajniji i veći bio tada B net ili današnja Optima?