Super 10 eura u Džepu. Odo ja kupit po kile pečenog, kilo kruha, klipaču i pravo u park
Posts by Optimistcro
-
-
Ja vam nisam na ti sa tim fancy načinima plaćanja.... Kad dogovorite dajte upute i to je to
-
Tu sam za sudjelovati u kupnji
-
Mene zanima jedna najbanalnija stvar.... Koja je razlika ako ponudu preda UG ili ako preda Tele 2 Hrvatska? Dali ima ikakve makar estetske razlike? ...
-
Pa kad će nacrt biti dostupan? Nemoguće da ga nitko nije vidio
-
Ne slažem se ako imate npr. te paprike zašto se neide do kraja i napravi recimo zimnica? Ako je pravi proizvod toga možete prodati koliko hoćete. U nekoliko malih dućana/voćarna malo pričam sa ljudima i čim se počne razgovor da bi imali dobr proizvod odmah krenu otvorene ponde o suradnji. Zato jer pravih proizvoda jednostavno nema ili ima jako malo. Dobro je rekao Zadro ( taj kraj Virpvitički se dosta prebacio na eko proizvodnju ) kaže tamo je drugi najveći kamilice na svijetu " pa osim u nogometu nismo u ničemu drugi" . Slavonci su se uljuljali jošu jugi. Tamodobro rade opg koji su djeci poslsli na Agronomski fakultet, srednja poljoprivredna isto jako dobro radi... ti mladi ljudi imaju puno znanja i mogu do dosta novaca iz EU ali pod uvjetom da im roditelji daju tuzemlju u vlasništvo a to roditeljima jako teško pada. Kada bi znali kakve se priče valjaju sa maldima ljudima i malim opg bi se iznenadili. Ali mediji to ne prenose ( vjerojatno namjerno ) pa ljudi nisu niti upućeni...
Pa evo, ja direktno radim na financiranju OPG-ovaca i znam samo jedno...preko 90% klijenata koji imaju visoku stručnu spremu mlate nemile pare u poljoprivredi (i neka mlate)...a vi pišite sto god hocete...to je jedina istina...ovo pisem na temelju osobnog iskustva na bazi cca. 1.000 poljoprivrednika...
Istina... Po vlastitom iskustvu.....
OPG ovci sa visokom strućnom spremom visoko postavljaju ljestvicu, apliciraju, ulažu u marketing, promoviraju se, putuju i na kraju dobro plasiraju ono što proizvode..
Međutim s druge strane OPG ovci sa nižom spremol ili čak bez obrazovanja ne zaostaju puno u zaradi....kako? Zbog jako fleksibilnog zakona i nikakvog nadzora i kontrole..... Opg je često paravan za trgovinu na veliko....
Imate slučaj na velikim zelenim tržicama jedan siroti opgovac dnevno manipulira sa nekoliko desetaka paleta robe....
A druge strane ako ste ikad obraćali pozornost živopisni opg štandovi uz frekventne ceste pogotovo u Dalmaciji ako ima uredan i ispunjen asortiman zarađuje nekoliko stotina tisuća kuna po sezoni.. A od asortimana proizvodi jedva 10%...
I sad kad povučete paralelu kadkad jedan siroti ali spretan "opgovac" uz cestu zaradi godišnje veću kolićinu čistog opipljivog novca nego mladi menager ili odvjetnik iz metropole koji na svom godišnjem odmoru, u novom ulaštenom audiju na leasing,
upravo stane kod tog opgovca kupiti grožđe iz italije, lubenicu iz grčke i maslinovo ulje iz Maroka..
-
jeste znali da Tele2 od 1.12. postaje Telemah?
Dakle doci ce do promjene za zaslonima mobilnih uređaja. Provjerena informacija.
prekjucer poziv uz HTa, danas iz Tele2... interesantno je da a mi je HT dao ponudu koje nema na internetu - Magenta1 ali posebno jeftinije... molim da se ovo premjesti uu OPTE kladionica ukoliko smatrate da ovdje ne spada. Hvala.
Onda bi po nekoj optimističnoj logici i gđica Optima promjenila prezime.... Tj postala gđa. Telemah
-
Ma članak šablonski korektan zbog podataka ali kao da je sastavljen od svih članaka po malo zadnjih godinu dana... Ništa novo
-
I tebe sam sit kafano...
-
Nikoga u birtiji. Pih
-
Ne usporedujem ja Opte i Kabu po nicemu u vezi poslovanja, samo u vezi evenualinih makinacija. Eto i vi ih spominjete zasto ne raste opte, jer netko kontrolira cijenu.
A to sto navodite da cijena treba odletjeti u visine, e to svi mi nadam se cekamo.
Ali isto tako mislim da po ovom ZEM ne trebamo se nadati ponudi UG jer ne moze sudjelovati.Čovjek ti je sve precizno objasnio zašto ne raste cijena...
Ja bih još dodao da je ova psihološki dozirana tišina isto dio plana.
Nikom nije u interesu od nadležnih u ovoj prići da cijena nekontrolirano odleti prije preuzimanja i da nastane košmar.... Sad je situacija idealna za proces ali pomalo dosadna ulagačkoj javnosti, jer dionicu drže mirne a ne treskave ručice...
Što se tiće UGa oni su jedni od najboljih pravnih eksperata na telekom tržištu na svijetu,i sigurno ne grizu nokte oko naših klauna u saboru kako mi mislimo. Imaju plan a, plan b i plan c.
Ne zaboravite da su se mjenjali uvjeti natječaja
-
Ima li kakvih tračeva?
-
Prema podacima Godišnjeg izvješća ZABA je imala 5.172 milijuna kuna prihoda i 1.759 milijuna kuna dobiti. Dionice Optime koje drži ZABA knjigovodstveno vrijede 256.258.530,00 kn (10kn/dionica).
Realno gledajući, to i nije neka lova za Zagrebačku banku.U ovom članku je nejasno navedeno da je dobit najveće Zagrebačke banke iznosila 633 milijuna kuna, što da je 43 posto manje nego u prvoj polovici godine. Navodi se da su troškovi vrijednosnih usklađenja i rezerviranja za gubitke u Zabi iznosili 271 milijun kuna i da su veći za 200 milijuna kuna nego u prvoj polovici godine lani.
Ne znam od kuda su dobili te podatke?
E moj Jubito pravedniće stari... U većini se mogu složit s tobom, ali to da ovo nije neka lova za Zabu, to ne mogu nikako pojmiti.. Ovo im je najslađa lova i velika kao mt. Everest.
Da je 25 mil kuna u pitanju, a ne 250 oderali, oglođali bi cijeli sustav, pogotovo u ovoj situaciji kad manje dolazi nego što su navikli i kad su spušili kaznu
-
Napokon suvisla rasprava..
-
Prošlu zimu, tek po raspisivanju natječaja cijena se približila 9 kn i to je bilo ok tada, a sad ta devetka ili nekakav dvoznamenkasti broj prelazi u mokre snove, a u međuvremenu se ništa toliko ekstremno nepredvidivo u samom procesu nije dogodilo... On ide svojim tijekom i u svom ritmu...Da neće biti jedostavno ni brzo to se moglo zaključiti po mnogim dosadašnjim preuzimanjima, i propalim natječajima i sl.
I sad se po treći put vraćam na svoju poveznicu procesa prodaje Optime sa kopernikanskim obratom....
Dali smo mi statićni, a Optima i proces oko Optime u pokretu ili Optima stoji na mjestu a mi se krećemo... Iz euforije, do očaja i nazad?
Meni se čini ovo drugo
Situacija oko Optime je onakva kakvu je mi u u određenom trenutku stvorimo,i protumačimo nekakve informacije koje dobijemo na kapaljku....
Dovoljno je nekoliko optimističnih postova da se pokrene cijeli vlak optimizma kao i obrnuto dovoljno da se probude nekakvu investi, zoranigutani i evo očaja po tko zna koji put.... Koliko god se ekipa pravila kao velike face sa wall st... to je nažalost tako...
-
Danas će biti eksplozija na bidu i asku.... Ja računam barem 70 k prometa😉
Kolega Optimist , gdje je sad ta eksplozija , čekam s kešom od jutra , stalno pitam “ buš eksplodirala “ ? ,a Opte nikako da odgovori “ BUUUM” .
Na pola puta smo sa 30k😆 jbg da sam dodao još ovih smileića onda bi i shvatili ranojutarnji sarkazam
-
Kuna😉
-
-
Sad kad bolje razmislim, polučeno sa ponudom za preuzimanje Kabe gdje sam izgorio, ne bih začudio i ovdje nekoj smicalici
pa da bude spašavaj živu glavu ako možeš!
Onda prodaj dionice odmah ujutro i ne stresiraj se
-
Poslao upit tele2 da li planiraju u budućnosti uvođenje usluge fiksne telefonije Kažu da trenutno ne raspolažu sa navedenom informacijom.
Svašta. Njihov logičan odgovor bi trebao biti:
E hvala na pitanju.. Inače kako Vi?
Znate, kuhaju nešto ovi naši šefovi pa ako kupe Optimu onda bi trebali kao mi nešto zajedno, ovo ono, samo to neka ostane između nas jer se muva i mota okolo A1 a moguće i da je još netko u izvidnici... I tako...
Čujemo se, pozdravite svoje kući
Vaš tele cvaj.