što je sa kraljicom ?
Posts by juraj
-
-
teško je biti bez keša kad ovako padaju dionice,keš uvijek 40% da se može raportirati!
Dramatično predviđanje slavnog investitora: ‘Američko tržište doživjet će krah! Ni FED ih neće spasiti‘Trenutačno stanje na američkom tržištu Grantham opisuje kao ‘super balon‘; jedan od četiri najveća u zadnjih stotinu godinanovac.jutarnji.hr -
tehnički report ili nije
Imovinski balon pred pucanjem? U SAD-u primijećen zabrinjavajući signal koji prethodi padu tržištaRazlog za tako postojani trend bujanja je stimulativna politika Federalnih rezervi koja destimulira ulaganja u obveznice ili štednjunovac.jutarnji.hr -
Ne vidim dobro,znači padamo 20-25%,ipak su balkan-expres investitori zahtjevni -P/E=1-2 i dividendni prinos 10-15% i pomalo,nema žurbe,polako juri..
Agencija Fitch podigla hrvatski kreditni rejting na najvišu razinu u povijesti: ‘Nismo očekivali ovakav vaš rast‘Usvajanje eura poduprijet će rejting Hrvatske, a pozitivni izgledi odražavaju potencijal za njegovo dodatno poboljšanje, ističe Fitchnovac.jutarnji.hr -
DashDoor preuzeo Wolt za osam milijardi dolaralider.media
ma nije valjda da jedan start up vrijedi pola tržišne kapitalizacije cijele naše burze!
-
od ženske ruke uvijek je obilna dividenda,ovo vrijedi kao da su isplatili za prošle 4 godine
-
tako Kapula šamara kad prodaje!
-
Stigao mi je poziv na izvanrednu godišnju Glavnu skupštinu.
Mijenja se Statut Medike
Piše- Društvo će obavljati sljedeće djelatnosti ----
-
-
Upala mi je u oči trgovina na malo u nespecijaliziranim trgovinama, proizvodnja hrane za kuće ljubimce, proizvodnja farmaceutskih proizvoda, kemijskih i biljnih proizvoda za medicinske svrhe
pričam o tome,medika prati trendove,pasevi Shiba,Dog,Medika da svog možda nazove Medog,pa to je biznis,masa ljudi vole to,nešto novo,pa vani su ludi za psima,biti će i ovdje..
-
ništa još ne kupujem,pikirao i zacrtao debelim masnim prstima jesam,(od čevapa)sad još čekam da ih iShibaju do P/E 2 da mogu zaraditi masno i djeci kupiti PS 5 x2 pod bor i još 3 kom. za ostalu family
-
znači ShibaZaba k od ovce se možemo nadati?!
heboje pas takav!
Gorane pisali ste da bude delista,to onda 100kn kod delista mislite?
Pa smrdi mi na taj scenario kao kod pbz.
Kopija pbz-a.
Jeli pbz dao divku prije delista?
Nije.
Sada ni Zaba neda.
Zasto ?
Kod delista se uzima prosjek 3 mjeseca i zato ne moze da bude 100 kn.
Dionicom se obicno trguje na berzi nekoliko puta vecom od bvps.
Ako je cijena 9 ili 10 x veca od bvps ,dionica je precjenjena ,a ako je 2 ili 3 podcjenjena.
Po ovome bi bilo da je Zaba debelo podcjenjena.
Imaju i drugi faktori.
kakve mi to imamo pase na burzi,niti laju,niti dividenda,ništa,pušing rođo
-
Gorane pisali ste da bude delista,to onda 100kn kod delista mislite?
-
Uskoro važna promjena na Zagrebačkoj burzi: Provjerili smo što će to donijeti ulagačima, uvrštenim kompanijama i posrednicimaOd početka iduće godine unapređuje se izvještavanje na Zagrebačkoj burzi. Uvrštene će kompanije objavljivati godišnje financijske izvještaje u novom formatu,…www.tportal.hr
ma kakvi izvještaji,koga zavaravamo,nema preokreta,kao što je jedan kolega napisao,izvještaji koče rast,moj prijedlog je da se crobex preimenuje u;
ShibaCrobexInuCoic
treba pisati vodstvu burze da delaju nešto, pa ako ništa onda barem ime nekog pasa...da svatko pošalje mail s imenom nekog pasa vjerujte da bi se nešto promjenilo..
-
Američke infrastrukturne kompanije čine se kao sigurna okladaKOLUMNA - Očekuje se da će dio ovog zakona dodijeliti 0,55 bilijuna dolara izravne infrastrukturne potrošnje u SAD-u u sljedećih pet godina, što znači najmanje…www.seebiz.eu
Izdvajam ovo;
Burze su se odmorile od Fedovog pogleda na inflaciju i dobile novi zamah.
Osim slučajne burze,vidim da se neke dionice približavaju na P/E 2 i tu sam spreman dati punu podršku,kad je bal nek je bal,neću gledati konju u zube kad je đabe,oni koji ne znaju na P/E 2 društvo(izgleda dobrotvorno) zaradi za 2 god. svoju tržišnu vrijednost na burzi,zvuči fantastično
Stisniti ću svoje rijetke zube i kupiti na PE 2,možda dam i PE 3, to kad pocugam više.,al brate skupo skupo
-
Mislim da je najbitnije poluditi prije dolaska na burzu jer ti onda ništa ne smeta,ja ni u ludilu nisam mislio da ću kraljicu sa 570kn kupiti na 370kn i toliko još ima ludila u meni da ju čekam na 280-330kn...uvijek računam da je netko jače lud od mene i da ni nezna čije su kad prodaje,ono baš bunilo teško
-
Pozadina prodaje Sberbank: Može li grupa srpskih tajkuna preuzeti dio najvećeg hrvatskog poslovnog sustava?Srpski tajkun Miodrag Kostić uopće nije trebao pitati Hrvatsku narodnu banku za ulazak u hrvatsko bankarstvonovac.jutarnji.hr
još jedan dokaz da će nas slavenska braća pokupovati preko ove banke na P/E 4 jer smo skupi na P/E 8-10
-
ja imam,nisam mislio kupovati Atpl,ali na 370 sam odriješio kesu 20% i kupio,ostalih 80% čeka na 280-330kn ne kažem da će biti, ali ovo je luda burza i lude prilike,vidim da vozarine padaju ko mutave a ovaj što prodaje ne pita čije su..dokaz da ova burza udara kontra je da nakon vrhunskih izvještaja ne raste 5% već tone 4%,obrnuto propocijalno svim burzama što znači da ako ATX koji je narastao 80% u godinu dana naraste na 100% mi bi mogli pasti još 10% ,isto i Slovenski SL mercedes koji je narastao 50% svojim rastom ruši Crobexa bar za 5-6%
Mislim Zvuči i meni blesavo al ajde nek netko kaže da nije istina.
-
Ovo je jedini brodar s kojim znam ploviti,upikam na 40,raštrkam po 44-45,i tako 8 puta,za dva cipela auta zaradio
-
Zbunjuje me to kako neki ulagači u dionice razmišljaju.
Nitko vam ne garantira dobit, kad ste uložili u dionice izložili ste se riziku, možda dobijete a možda izgubite. TK nije kladionica ali nosi rizike.
Kad gubite u nekoj dionici nemate pravo žaliti se na postupanje HNB ili države. Ovi nisu tu da štite interes ulagača, posao im je zaštita interesa građana.
Na temu, da ne ostanem off topic, imam i PBZ i ZABA, volio bih dobiti 100 kn od prvih i 8 kn od drugih ali ne vjerujem u to. Mogu talijani pronaći i druge načine da prihod iz podružnice prebace u maticu.
Obzirom da ste napisali;rizik,izgubiti,kladionica,ne vjerujem,prebace...mislim da su Vam puno i ponudili!
-
Bloomberg Adria započet će s radom 2022. godinewww.poslovni.hr
bude i ovo zasvjetlucalo iduće godine
-