1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• Prijedlozi za forum

• StatusQuo
    • February 17, 2020 at 2:39 PM
    Quote from harpun

zar bilježiš koliko si se puta javio

Ne brojim nesto sam kliknio na profil i zapazio da pise 2 posta, a znam da sam ih troduplo napisao takvu razliku je lako zapaziti i bez da nesto brojis

Vezano za kavanu nekako mi kod te kavane trebaju biti stvari za off topic, tipa tehnicka analiza i sta smo trzili mi ne idu bas tu radje bi to stavio pod dionice ili bar pod ostalo iako smo na poslovnom navikli da to bude pod dionice pa radi prijasnje navike mozda bi to trebalo drzat i dalje pod dionice bar do daljnjega, kao i rasprava o brokerima vise mi ide pod ostalo u trziste kapitala nego u kavanu, a i ove rasprave p prijedlozima za forum i pravilima bi mozda radje zadrzao na forum podrsci jer kao sta vidis to i je podrska jer se mjenjaju stvari oko foruma komentarima preko tih topica pa je onda i to podrska.

• Dobrodošli

• StatusQuo
    • February 17, 2020 at 12:59 PM
    Quote from Moller
    Quote from Bug0

Btw. Jel na poslovnom bila negdje brojka koliko je forumasa bilo aktivno? Iako je to tesko procjeniti ako netko ima vise profila.. jel se moze nekako otezati sa IP adrsom, preglednikom, ili nekim kodom od kompa da se ne moze istodobno imati vise profila?

tamo je bilo superaktivno 15-20 forumaša i njihovi komentari uz blagoslov moderatora popraćeni ocjenjivanjem, prilično su utjecali na smjer trgovanja na pojedinim izdanjima, osim u slučajevima da se negdje pojavio neki Nebojša, onda nisu imali mogućnosti utjecaja, stoga je možda i ovaj novi forum jedan od odmaka takvom organiziranom drukanju, lp

Sigurno da moze gledanjem preko ip adrese, samo i to se da zaobici iako se tu lako zezniti kad tad, pa vjerovatno preko kolacica itd, ali u kasnijoj fazi se taj dio moze dosta dobro kontrolirati kod registracije novih profila ogranicavanje njihovih prava do ispunjenja uvjeta pa takav nacin destimulira zatvaranje starog i otvaranje novog profila

• Prijedlozi za forum

• StatusQuo
    • February 17, 2020 at 12:45 PM

ne znam zasto mi se broj postova krivo racuna ?

• Prijedlozi za forum

• StatusQuo
    • February 17, 2020 at 11:58 AM

Sta se tice dijela Forum/neprocitani postovi razmisljam se da li bi bilo bolje da se vidi i dio posta osim samo teme ili mozda bolje da se moze kliknit u padajucem meniju na tom dijeli da se otvori post tu koji vas zanima bez da se ulazi u temu tako bi se ubrzalo citanje postova i dobilo na funkcionalnosti da korisnik vise toga moze procitat u kracem vremenu ako oce na taj nacin, ne znam sta drugi misle o toj varijanti?

Svidja mi se sta se ovi like-dislike vidi tko je lajkao, s time se smanjuje spam lajkanje i lakse se vidi namjera kroz duzi period tj jel namjerno ili je vezano za post kako bi trebalo biti :)

• Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• StatusQuo
    • February 17, 2020 at 11:49 AM
    Quote from JosefBeuys
    Quote from accountant

kako vi vidite razvoj situacije tamo?

jel se samo meni čini ili je tranzicija izvedena vrlo, vrlo traljavo (da ne kažem neku goru riječ)? ono stvarno nije gledljivo, a o upotrebljivosti da ne govorim...

čak se i meni čini da bi mogla biti i određena namjera iza toga?

bilo kako bilo, rezultat svega je da ovdje imamo sasvim jedan pristojan forum za raspravu, vrlo modernog izgleda i vrlo user friendly

Ne bi o namjerama, ali činjenica je da su krenuli u redizajn bez najave i trenutna situacija je očajna. Sjećam se zadnjeg puta kad su išli u redizajn i pamtim da je sve skupa išlo puno brže nego ovo sad. Najvažniji dio godine zbog FI-a i oni unište forum. To su mogli raditi tijekom ljeta kad se ništa ne dešava.

Mislim da je dobru vecinu izivciralo njihovo ponasanje, mislim da je jednostavno stvar ne postovanja prema korisnicima s nacinom kako stvari rade, a kao zovu se poslovni dnevnik, a o poslovnosti u tragovima i sta kazete dio je godine kada izlaze najvaznija izvjesca i oni te odsjecu skroz sa tim amaterskim pristupom mjenjena, a mi mozemo samo lajat na mjesec ponasanje kao da drzava vodi tu igru, a ne neki privatni kapital, doduse cak se i drzava popravila, a ovi od proslog redizajna naprave jos gore.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • February 17, 2020 at 11:42 AM

Prvi put se A1 zeznuo kad je ponudio malo za H1, vjerujem da ovaj put nece ic s istom taktikom barem sta se njih tice.

• Prijedlozi za forum

• StatusQuo
    • February 16, 2020 at 8:46 PM

Jel moguce stavit quote i quote all mozda ne znam ovako mozda nekada tesko povezat na sta se quote odnosi kad drugi citaju ili nekako ogranicit duzinu prijasnjih quotova da bi se zadrzala preglednost, just a tought, razumin razlog iako nekad dobro dodje da obuhvatis i predhodne quotove

• Prijedlozi za forum

• StatusQuo
    • February 16, 2020 at 6:39 PM
    Quote from Admin

Tako je i ovdje.

Nije na dark style i zasto nema moga quota kad quotam sve ?

• Prijedlozi za forum

• StatusQuo
    • February 15, 2020 at 3:08 PM

Ne bi bilo lose da su naslovi tema razlicito oznaceni ako ih je korisnik procitao ili ne, kako je bilo na poslovnom mislim da je to bilo zgodno za snac se, mislim da je tamo bilo samo boldana tema koja nije procitana

• Prijedlozi za forum

• StatusQuo
    • February 14, 2020 at 11:44 PM
    Quote from harpun

informacije str.2 tu je

Unutar profila možete raditi promjene

Super ovi dark mi je vec laksi za oci pogotovo navecer, admin se trudi brzo updejtat prijedloge i dodatke zna i on da je pocetak najbitniji sada ovih nekoliko dana da se stvori najbitnij okvir za funkcioniranje, vidim da ima i jako ljepih dodataka u notifikacijskom dijelu :thumbup:

• Prijedlozi za forum

• StatusQuo
    • February 14, 2020 at 11:07 PM

Ova slova ispred naziva dionice ili slicno po onome tko je kreirao grupu mi je malo bzvz, doduse sigurno ce se cijeli layout jos mjenjati, bili bi dobro da korisnik moze sam neke postavke mjenjati kako si zeli prilagoditi portal prvenstveno mislim na boju i slicne stvari

• Prijedlozi za forum

• StatusQuo
    • February 14, 2020 at 5:01 PM

Mislim da se za prvu ruku treba rijesit stvar sa dizajnom upotpunit ga da bude svima prihvatljiv i upotrebljiv, drugo treba napravit pravila foruma, mislim da su to neke osnove od kojih se treba kreniti pa tek onda razmisljati o ostalome ne moze se preskakat odma na 100tu stvar treba postojat red u svemu jer rasipanje na 100 prijedloga tj razlicitih tema vrlo brzo nastane suma iz koje je tesko nesto kvalitetno odradit

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• StatusQuo
    • February 13, 2020 at 3:41 PM

Zadnjih dana me malo muci pitanje kako valorizirat sigurne dividendne dionice koje imaju 3,4,5 % prije je to bilo vise % medjutim to se korigiralo jer su prinosi pali na ostalim klasama imovine jako, naime puno lakse je bilo tu situaciju gledat kada je stednja davala 1-2% i obveznice 3-4% i kada je bio vidljiv padajuci trend u takvim imovinama, mislim na spread izmedju takvih klasa imovina, medjutim stednja je sada na doslovno 0% ili 0,02% da budemo tocniji, prinosi na obveznice sad idu na 1% od prosle godine tako da unatoc proslogodinjem visokom prinosu obveznica to nadalje bas i ne mozemo ocekivat, sad pitanje je da li je u takvim uvjetima uvjetima 3-4% super dividenda i jeftina dionica, jer poanta je da iako razlika izmedju 3 i 4% nije velika samo 1% s druge strane prodaja ne omogucava seljenje imovine u sigurnu klasu jer je povrat zanemariv, a onda opet ako se smatra da je 3% super prinos u takvim uvjetima, a vi prodate kad je bilo 4% vi ste realno izgubili oko 25% rasta cijene dionice jer dionica bi trebala narast cca 25% da bi se dividendni prinos smajio za 1% bod ?....sta vi mislite o toj situaciji ?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt